Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.05.2010 02:56 - Митреуми в европейски столици!
Автор: solinvictus Категория: История   
Прочетен: 982 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 18.05.2010 03:13


Малцина знаят, но в края на соца бе разрушен единственият запазен храм на Митра на Балканите - по време на строежа на Бълг. Външно търговска банка. Той е бил разкрит частично в края на 19 век при прокопаване на основите на съществувалата на това място стара църква "Свети Спас" - и тя разрушена. Храмът е представлявал продълговато помещение с каменни пейки от двете страни и мраморен олтар с вкопана жертвена купа. Митра е последното от божествата на соларните култове.

Това го е казал един "юзер" - malechko в "сега"
което ме накара да поровичкам ,защото такива неща да се разрушват такива обекти ще наложило голяма и важна заповед (и паникьосване)от "горе"!
Щом не е юрта  - багера!

Но някакав Манфред Клаус е описал обекта даже и карта е посочил!

Сега всички подобни археологически обекти ще се свързват с ромъните изконни румелийци ,пък ние щото сме дошли на Балканите с талиги от Азия  само дървените юрти можем да покажем( тия дето ги откриха в Плиска,под каменните зидове)!
image


Така е изглеждал (размерите му са внушителни наистина)!

Ето един друг в центъра на Лондон англичаните са римляни и са носители на митраизма като западна култура(и могат и някой лев да съберат от туристите)!
image

това е сайта (който разбира ингилизки може да разгледа)!

http://books.google.es/books?id=m9z2e7o9MXUC&printsec=frontcover&dq=mysteries+mithra++in+the+cave+in+moesia&source=bl&ots=Htm-w9V-QT&sig=bZhnFoY5EZ6wwQElVXWqLAm8dWc&hl=es&ei=kWLsS87PFpWqnAPqvMXbBw&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=1&ved=0CBQQ6AEwADgK#v=onepage&q&f=true


Тагове:   митреуми,


Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: solinvictus
Категория: История
Прочетен: 1493871
Постинги: 259
Коментари: 5363
Гласове: 5370