Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.05.2012 19:01 - Туркиш проект- 4000 г. история!
Автор: solinvictus Категория: История   
Прочетен: 13594 Коментари: 39 Гласове:
13

Последна промяна: 02.11.2021 23:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg



image
image 
Това е проект на Турция.

image
Тук се вижда как крадат скитски артефакти и ги присвояват!

В този проект се е включил и некакъв цвяткоф наречен професор в Нов Бъларски Университет!

image

цитат от сайта(по долу съм го копнал)
:

"
Образът на Османската империя в някои кръгове за съжаление не е приятен, и Империята често се описва като войнствени, експанзионистична, и варварски политически субект. Според този образ, който е по-свързани с номадските характеристики от началото на османците, империята не направи никакви значими приноси в световната цивилизация"
The "Turk Project",
which covers a comprehensive history of the Turkish people, and supported by many academic and non-governmental organisations as well as private companies, was published in the spring of the year 2002, with 31 volumes in Turkish and 6 volumes in English.
The main objective of the project is to provide a comprehensive analysis of the history and civilization of the Turks throughout their known 4000 year history.
Following the publication of this work, an international conference was held in Ankara to critically examine the results of the project.
превод от гуглето:
"Турчин проект",
който обхваща цялостната история на турския народ, подкрепена от много академични и неправителствени организации, както и частни фирми, бе публикуван през пролетта на 2002 година, с 31 тома на турски език ,6 тома на английски език.
Основната цел на проекта е да предостави цялостен анализ на историята и цивилизацията на турците през целия период и да покажат своите 4000 години история.
След публикуването на този труд, се проведе международна конференция в Анкара.
критичен анализ на резултатите от проекта.



During the first session held on the second day of the symposium the scholars presented their papers on the following subjects:
Prof. Wolf Diete Hьtterroth (Germany) on the "Usage of Historical Geography in Ottoman Historiography",
Prof. Eva Kincsesne-Nagy (Hungary) on the "Situation of Turcology in Hungary",
Prof. Firidun A. Celilov (Azerbaijan) on "Scientific Research in Azerbaijan",
Prof. Mirfatih Zekiyev (Tatarstan) on the "Situation of Turcology in Idil-Ural",
Prof. Kamil Veli Nerimanoğlu (Azerbaijan) on the "Situation of Turcology in Azerbaijan", Prof. Emil Hersak (Crotia) on "Eurasian Studies in Crotia",
Prof. Abdulhalik Aytbaev (Uzbekistan) on "Middle Age History Research in Uzbekistan", Prof. Geng Shimin (China) on "Turcology Studies in China",
Prof. Yuri A. Petrosyon (Russia) on "Ottoman Studies in Russia",
Prof. Rafael Muhammedinov (Tatarstan) on the "Situation of Historical Documents in Tatarstan".
 
During the second session, several scholars presented papers on the following subjects: Prof. Tıзtıkbek Зorotegin (Kyrgyzstan) on "Middle Age History Research in Kyrgyzstan",
Prof. Plamen S. Tzvetkov (Bulgaria) оn the "Situation of Turcology and Eurasian Studies"
Prof. Leonid S. Marsadalov (Russia) on "Recent Developments in the study of Eurasian and Ancient History", 
Prof. Viorel Panaiye (Romania) on the "Situation of Turkish History Research in Romania", Prof. Asan S. Ormusev (Kyrgyzstan) on the "Situation of Modern History Research in Kyrgyzstan",
Prof. Eyal Ginio (Israel) on "Turkish History Research in Israel",
Prof. Kutlay Yagmur on "Turkish Studies and the Turkish Image in Australia",
Prof. Kamaruzaman Yusoff (Malaysia) on "Turcology Studies and the Turkish Image in Southeastern Asia",
Prof. Tofiq T. Mustafazade (Azerbaijan) on "Russian Archieves as a source of Ottoman History" and Ass.
Prof. Berdi Saruyev (Turkmenistan) on the "Current Situation of Turkmenistan Historiography."

Тези професори и не само те участвуват в този проект ,в който са ни монтирали и нас българите.

www.yeniturkiye.com/symposium.asp



Гласувай:
13



1. анонимен - Куре,
02.05.2012 19:09
ти резак ли си?
цитирай
2. solinvictus - ти глишеф ли си ?
02.05.2012 23:52
ти глишеф ли си ?
цитирай
3. nikikm - Най-вероятно
03.05.2012 20:22
е от легиона на глишев,но брато,не му разбирам на ингилизкия и как да ти кажа,не го обичам твърде,някак го възприемам,като насилнически,бъдеща доминанта...или дявол знае.
цитирай
4. анонимен - Луд на шарено се радва :: По повод ...
03.05.2012 20:31
Луд на шарено се радва :: По повод няколко автохтонски ...
Автор: mglishev

Ще пусна няколко свои коментара върху блога на Спароток (Павел & Димитър) като самостоятелен постинг накуп. Става дума за коментари относно последните постинги - за тракийските владетели на Микенска Гърция, за надписа на 4500 г. и за кирилицата.

Към "За тракийските господари...":

Поне един писмен извор да имаше, който да твърди това :) "Тракийски господари на микенските гърци..." Генеалогичните митове за микенската епоха изобщо не разкриват такава картина. Ако си припомним "Илиада", там микенците и траките всъщност са врагове - тракийският цар Резос се сражава и загива на страната на Троя, нападната от микенския [в]анакс (цар) Агамемнон и съюзниците му.
Ако приемем легендите за форма на историческа памет, то родът на Пелопс и Атрей (а точно Пелопидите и Атридите царуват в Микена) определено не се свързва с Тракия, а с планината Сипилос в Азия.
Хе-хе, тук просто очаквам някой фен на траките да заяви, че щом някой е от Азия, той също е трак... и цялата Троянска война да излезе вътрешен конфликт между траки :)
Впрочем, одеве Тезей беше трак, както и горгоната Медуза трябваше да бъде историческо лице (тракийка), а не хтонично чудовище. Светът просто не подозира, че гръцката митология е тракийска :D

"Пеласгия" никога не е съществувало като име. Няма го в нито един текст. Има обаче пеласги - а те също не бива да се бъркат с микенското население. По времето на микенската култура няма общо название на днешните гръцки земи - със сигурност "Пеласгия" не е фиксирано никъде. Има Пелагония в северна Гърция от по-късно време и, разбира се, Пелопонес, "островът на Пелопс", макар че си е полуостров.

Разбира се, че дадените старинни имена са индоевропейски - нали и траките, и микенците са все част от индоевропейското езиково семейство ;) Преди 3500 г., когато и микенците, и траките са били относително ново население на Балканите, между тях със сигурност е имало доста подобия.
Kauno спокойно може да идва от старогръцкия глагол "kauw, kauein" - затоплям, нагрявам, паля.
Oduruwiio - може би от 'wde за "песен".
Korete - вероятно вариант на добре познатото "kouretes", млад воин.

Откъде е тази чума (да не е морът от "Илиада"?), защо непременно микенската аристокрация трябва да е от тракийски произход и кои източници го твърдят остава неясно, разбира се.


Към същия постинг:

Като стана дума за празника, може би щеше да е хубаво някой да се сети, че кирилицата е съставена в България, за българи и най-вероятно от българин. Става дума за св. Климент Охридски, който нарича труда си с името на своя учител св. Константин-Кирил.

Само дето Кирил е съставил глаголицата във Византия и не за българите, а за моравците (чехите). Днес глаголицата е забравена, а кирилицата се е разпространила доста надалеч, включително и извън славянския свят. Всичко е започнало оттук. Ето едно реално българско достояние. Без свети Климент Охридски и св. Наум Плисковско-Преславски кой знае кога, как и дали щяха да се покръстят и ограмотят русите. И как и дали щяха да пишат сърбите и власите (защото и те стотици години са ползвали кирилицата).

Като казах "власи", факт е, че Влашкото, Мунтянското (Трансилванското) и Молдовското воеводство, впоследствие княжества, започват съществуването си като бивши български провинции. Румънската политическа история започва в края на ХІІІ в. като влашките държави следват български политически и културни образци. Ето това е нещо истинско - като кирилицата.

Факт е, да речем, че български вина са били пити с удоволствие от Луи ХІV и Чърчил. Че розовото ни масло е прочуто. Че Джон Атанасов е от български произход. Че родът на Асеневци е просъществувал в Италия стотици години след османското нашествие тук. Че българите са най-проспериращото и просветено население в Османската империя през ХІХ в. Че Съединението е извършено без кръвопролития. Че неопитната българска армия е надвила по-опитната сръбска при Сливница след марш на скок. Че празнуваме деня на писмеността си. Ето това са истински неща, факти. Неща, с които реално да се гордеем, а не измислици.


Към този за кирилицата:

Св. Климент Охридски и св. Наум Преславски явно трябва да минат за древни траки... явно, че и кана сюбеги Борис (или по новому "от Бога князът на българите Михаил") следва да бъде разпознат като тракийски династ. Ох, не, ще ме скъсаш от смях.
Сто на сто Преславската школа и Кутмичевица са на местата на стари светилища на Бендида, а св. Климент през ден е слизал до мистериалната пещера за манастирско винце :D

А че йотуваното "о", демек познатото ни "ю" си е баш лигатура на йота с омикрон в унциален шрифт от ІХ в. хич и се не сещаш. Кирилицата е голяма работа, ама чак с линеарите не се родее.

Хайде, патриоти, оставям ви да ревете по трезвата наука :)


Отново към "Тракийските господари..."

Несъмнено...

"sparotok написа: Факт е също, че във вените ни няма азиатска кръв, а основният антропологически тип в България е понтийският, т.е. тракийският.
Това е също повод за гордост, а туранските измишльотини ...си остават измишльотини."
... точно, ама точно за това говорят:

- Плиска, неизвестна през Античността;
- Мадарският конник (траките, кой знае защо, нямат монументални релефи);
- розетата от Плиска (траките и с руни не пишат);
- титлите на българските аристократи от Първото царство, срещащи се още в османотурска, селджукска и монголска употреба (багатур, багаин, боил, к(х)ана), но не и в тракийска;
- мотивът за петте стрели с пряк паралел в монголския фолклор, но не и в Орфеевите химни;
- триделното разделение на властта между хана, капхана и ичиргу боила с пряк паралел не само у монголите, ами направо у японците (но не и между траките);
- прякото споменаване на укрепени "аули" с пряк паралел у казахите (тракийски аули, anyone?);
- вписаните правоъгълници в основата на първите български капища (траките строят планински светилища без квадратен план);
- кавалерията (траките нямат, но азиатските народи са конни народи);
- обичаят да се носи плитка или опашка на обръсната глава с пряк паралел у манджурците;
- наличието на халчести ризници у българите (така наречените "тулсхи" от Преславския надпис, разчетен през чувашки и кумански) с пряк паралел у татарите и без паралел у траките;
- наличието у монголските нашественици в ХІІІ в. на кланове "булгар" и "маджар";
- окончанието на собствения ни етноним "българи" с пряк паралел за множествено число у всички тюркски, алтайски и повлияни от тях народи - татари, маджари, авари, хазари...(но не и между тракийските племена);
- племенните и родови названия без съответствия у траките: Ермиар, Вокил, Дуло, Котраг(ир), унугур, сарагур...;
- наличието на централизирана държава, военна монархия на фона на тракийския политически хаос;
- пожеланието "сто години да живее" за владетеля в противовес на тракийското схващане, че владетелят а) по принцип е безмъртен и б) че животът е страдание;
- издигането на десетки официални каменни надписи с текстове на договори, известия за победи и инвентари на фона на оскъдните частни надгробия на траките;
- личните имена като: Ирник, Орхан, Кубрат, Исперих, Баян, Кубер, Алцек, Котраг, Тервел, Кормисош, Винех, Умор, Токту, Телериг, Кардам, Крум, Диценг, Омуртаг, Борис, Расате, Кракра, Есхач, Исбул, Онегавон... все без паралел у траките, но с редица близки форми у тюрки и алтайци - особено Умор, Крум, Токту, Орхан и Есхач;
- липсата на засвидетелствани имена като Реметалк, Ситалк, Медок, Севт, Бизас, Мета у българите;
- липсата на тракийски племенни названия като меди, дии, одриси, дантелети, бастарни у българите;
- съществуването и до днес на народ, наричащ себе си булгар на мястото на някогашна Волжка България, източно от гр. Казан в Русия, в днешната република Татарстан, бивша Булгаристан. Където траки не са и стъпвали.

Всичко това, о, да, несъмнено сочи само и единствено пълно родство между българи и траки. И никаква ама никаква азиатска кръв у българите, как съм могъл изобщо да си го помисля :D

Любопитен съм, между другото, дали ще пуснеш и този ми постинг.

А, докато не съм забравил: "таркан" в Орхонските надписи се споменава, според Йорданка Бибина, т. 1 на "История на турската литература", изд. "Марин Дринов", София, 2000, стр. 52 в надгробния надпис на Кюлтегин хан. Таркани има и в османска употреба, у ходжа Садеддин, "Корона на историите", прев. Мария Калицин. И, разбира се, в българските каменни надписи от VІІ-ІХ в., публикувани от Бешевлиев, но не и в тракийска употреба.

(Замислям се за всеки случай да копирам коментара си.)

Сега ми светва, че освен дето си измислят, автохтонистите са расисти. Тях ги е срам от едно далечно и отдавнашно родство с азиатските конни народи. Срам ги е от евентуална връзка дори със славянската езикова група (та автохтонците отричат съществуването й). Срам ги е от евентуална връзка с ираноезичните народи (нищо, че иранците и славяните са индоевропейци също като траките). Смятат гърците за по-долен народ от траките, а траките - за "най-възвишената раса". Това е чист расизъм. Освен всичко друго е и измислица, разбира се, но е и расизъм. Хитлер би се гордял с автохтонците.

Автохтонците покрай расизма и склонността си към фантастика са готови и да признаят на съседна Македония отделна етническа принадлежност от българската - защото вече прочетох коментари, че македонският народ бил древен като българския. [i]Като[/i] българския ли? Нима македонците не са българи за автохтонците? това смятам аз за предателство. Заради някакви фантастични идеи затраки и не знам си какво да се откажем от кръвта на Тодор Александров и Гоце Делчев, от цар Самуил и Куберовите българи... срамно е. Да изтървем питомното заради дивото и живата Македония заради отдавна изтлелите и чужди на нас траки... до това води незнанието.

И при това автохтонците никога не водят спор по същество, никога не остават при сухите факти, а често минават в лични нападки. Защо? Само от възмущение ли? Или от слабост на позицията? За автохтонците всяка втора дума в спор е: "предател". За мен предателството обаче е българин да заяви, че македанският народ е "като" българския. Не знам за вас, момчета и момичета автохтонци, но моят произход е от Западна България. Имам роднини и приятели от Знеполе и Македония. Част от тях са облъчвани от македонистката пропаганда, рожба на стария сръбски политически цинизъм. Друга част от тях са направо сръбски граждани и преживяват унижения, защото са българи. И на фона на това трябва да слушам фантастика за траките? И "признания", че македонците са "като" българите, сиреч не точно българи?

Към незнанието и расизма на автохтонците се добавя и тяхното нехайство за реалната национална кауза. Никога повече не си позволявайте да наричате някого "предател", щом сте автохтонци.

Смятам да пусна това и като постинг за всеки случай. Вече имах един спрян коментар тук, при това без обидни квалификации в него. Интересно ми е дали този ще мине - би било справедливо, щом досега аз е трябвало да търпя глупости
цитирай
5. solinvictus - Шарения луд съм го коментирал. . . ...
04.05.2012 11:57
Шарения луд съм го коментирал ... това е тъпа пропаганда и се вижда колко е неук .Твърденията му са глупави и неверни!
цитирай
6. solinvictus - е от легиона на глишев, но брато, не ...
04.05.2012 11:59
nikikm написа:
е от легиона на глишев,но брато,не му разбирам на ингилизкия и как да ти кажа,не го обичам твърде,някак го възприемам,като насилнически,бъдеща доминанта...или дявол знае.


И аз не му разбирам ...ама говорят глупости за турските напъни да станат велики ...некакви цивилизации са си измислили!
цитирай
7. veselins - :)
04.05.2012 13:02
Легионо на Глишев е запоздрян в безцеремонна кражба на история и подменянето и с турска такава
цитирай
8. solinvictus - Легионо на Глишев е запоздрян в б...
04.05.2012 15:27
veselins написа:
Легионо на Глишев е запоздрян в безцеремонна кражба на история и подменянето и с турска такава


Моля, въведете правилния отговор на въпроса, за да изпратите Вашия коментар!
Коя година е създадена българската държава?:
..........................
veselins ,
ти отговори ли правилно на този въпрос? :))))))))))))))))) хахаха сигурно шарения луд го е измислил ?
цитирай
9. solinvictus - 4000 г. турска история. . . макед...
04.05.2012 15:47
4000 г. турска история ...македонЯните ряпа да ядат! :))))
цитирай
10. анонимен - Ха, хаа, хааа! Трима калпаци- турак ...
04.05.2012 19:16
Ха,хаа,хааа! Трима калпаци- турак глупаци на куп.
Хвани единия,блъсни втория,гръмни третия.
цитирай
11. анонимен - БАН-Историк
04.05.2012 19:52
Колкото до българите, те определено не са "палеобалкански" народ, както и траките не са. Траките са част от първата вълна на индоевропейското заселване на полуострова може би ок. 2000 г. пр. Хр. заедно с ахейските гърци.

Българите ще се появят по тези места за първи път чак в V в. сл. Хр. като част от Хунския съюз, а ще създадат Дунавска България в самия край на VІІ в., както добре знаем.
Виж на картата:

Pontic steppe region around 650 AD.png

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Pontic_steppe_region_around_650_AD.png



Каквото и да правим, няма как ХАН АСПАРУХ да се окаже тракийски вожд, роден в Пулпудева, Бесапара или Севтополис ;)

цитирай
12. nikikm - Колкото до българите, те опреде...
04.05.2012 21:26
анонимен написа:
Колкото до българите, те определено не са "палеобалкански" народ, както и траките не са. Траките са част от първата вълна на индоевропейското заселване на полуострова може би ок. 2000 г. пр. Хр. заедно с ахейските гърци.

Българите ще се появят по тези места за първи път чак в V в. сл. Хр. като част от Хунския съюз, а ще създадат Дунавска България в самия край на VІІ в., както добре знаем.
Виж на картата:

Pontic steppe region around 650 AD.png

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Pontic_steppe_region_around_650_AD.png



Каквото и да правим, няма как ХАН АСПАРУХ да се окаже тракийски вожд, роден в Пулпудева, Бесапара или Севтополис ;)



Ей,борсук!С извинение към Слънчо и всички българи за израза!Не ми говори за гърци и пр.измишльотини и дошляци,крадци на история,а прочети внимателно ,запомни го,като молитва и го казвай всеки път преди ядене!Не го казвам аз,нито случаен човек:
Шарл-Андре-Жозеф-Мари дьо Гол –
“ Българската държава е люлката на европейската култура и цивилизация...“ – 1962 год.;

***

Франсоа Митеран –
: „....българският народ е един от създателите на нашата планета...“
Те да не са по-глупави от теб? И помни,човечеството не забравя!!!

цитирай
13. nikikm - Колкото
04.05.2012 21:36
до цветков,той е евреин и като първи приятел на балгарския народ,спасил евреите у нас през ВСВ,какво очакваш,благодарности ли?
цитирай
14. анонимен - БАН-Историк - 12. nikikm - Колкото до българите, те опреде...
04.05.2012 22:03
Съжалявам уважаеми, но не мога да попълня пропуските в гимназиалното ви образование. Препоръчвам ви този линк като за начало, мисля че няма да ви затрудни много http://www.teenproblem.net/school/s/894.html
цитирай
15. анонимен - БАН-Учен-Историк - 12. nikikm - Колкото до българите, те опреде...
04.05.2012 22:17
Автохтонистите сте самодоволно неграмотни.
Много на сериозно се вземате. Несериозно е. Онези в Македония се правят на македонци. Вие на траки. Ставате смешни.
С този си стремеж да докажете ,че българите са "алфа" и "омега" , ставате за посмешище ! Единственият принос към световната култура е думата "вулгарен " и нейните производни ! Престанете с глупостите ! Защо си мислите , че другите са по-тъпи от вас ?

цитирай
16. анонимен - проф.д-ръ Бай Ганьо Ценовъ
04.05.2012 22:32
Не мога да разбера, какво лошо има в това че татаро-монголите от Република Татарстан, се чустват и самоопределят като етнически българи. Та това...с произхода ни е известно на целия свят и няма защо да се срамуваме и правим на ощипани моми.

цитирай
17. solinvictus - Колкото до българите, те опреде...
05.05.2012 01:38
анонимен написа:
Колкото до българите, те определено не са "палеобалкански" народ, както и траките не са. Траките са част от първата вълна на индоевропейското заселване на полуострова може би ок. 2000 г. пр. Хр. заедно с ахейските гърци.

Българите ще се появят по тези места за първи път чак в V в. сл. Хр. като част от Хунския съюз, а ще създадат Дунавска България в самия край на VІІ в., както добре знаем.
Виж на картата:

Pontic steppe region around 650 AD.png

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Pontic_steppe_region_around_650_AD.png



Каквото и да правим, няма как ХАН АСПАРУХ да се окаже тракийски вожд, роден в Пулпудева, Бесапара или Севтополис ;)



За БАН-ския тъпчо да му спомена ,че такива:
- ахейски грция са само в болни глави!
-индоевропейски заселвания са също фаназии на тъпчовци
-появаването на българите е фокус ,които са го усвоили турците и се слагат покрай тях да станат древни
-няма такъв персонаж Хан Аспарух пък и да води българи па камо ли турци
-хунските саюзи също са голяма безмислица ,увличали всекакви племена ,едните забравяли езици,другите ги научавали във време колкото да прекосят една река ,да речем Дон!

Какво да правим с тея азиятски напъни и лъжи?
цитирай
18. solinvictus - Съжалявам уважаеми, но не мога да ...
05.05.2012 01:41
анонимен написа:
Съжалявам уважаеми, но не мога да попълня пропуските в гимназиалното ви образование. Препоръчвам ви този линк като за начало, мисля че няма да ви затрудни много http://www.teenproblem.net/school/s/894.html


В Мюфтийството не са Ви донесли новитее фермани ,още сте със старите .... Пък и вие на учкилище ходите ли?
цитирай
19. solinvictus - Автохтонистите сте самодоволно ...
05.05.2012 01:46
анонимен написа:
Автохтонистите сте самодоволно неграмотни.
Много на сериозно се вземате. Несериозно е. Онези в Македония се правят на македонци. Вие на траки. Ставате смешни.
С този си стремеж да докажете ,че българите са "алфа" и "омега" , ставате за посмешище ! Единственият принос към световната култура е думата "вулгарен " и нейните производни ! Престанете с глупостите ! Защо си мислите , че другите са по-тъпи от вас ?



БАН-ския глупендер ,да ти кажа ,че от турците по прости нема,за 800 г само рушат и регрес .Една Джамия не си направиха за тия години а ползват християнски храм! Виждаш колко професори съм ти цитирал и с каква мисла започват измисления си симпозиум.... 4 000 г история ,на какво, бе джанъм ...се уповавате ?
По научна турска простотия не бях чел !?!
цитирай
20. solinvictus - Не мога да разбера, какво лошо има в ...
05.05.2012 01:53
анонимен написа:
Не мога да разбера, какво лошо има в това че татаро-монголите от Република Татарстан, се чустват и самоопределят като етнически българи. Та това...с произхода ни е известно на целия свят и няма защо да се срамуваме и правим на ощипани моми.


Не се определят като етнически българи ,а като турци-татари-черкези-меркези мюмюни и там какви бяха още?
Турски им е етноса това си го казват техните професори (по горе ти го цитирах ,но ти сигурно не можеш да четеш) ,а глупендери като този цвяткоф и подръжниците му си измислят тъпи теории (несъстоятелни)
Общо взето тази теория ,че българите били турци си е голяма тъпня ....
цитирай
21. solinvictus - глишеф написал : - Плиска, неи...
05.05.2012 02:02
глишеф написал :
- Плиска, неизвестна през Античността

===== неизвестна е за глупендерите ,самият рашев - най известния туркофил(самата икона) му е казал ,че се съмнява в това ,че турците -протобулгариянси са построили това място!-какво повече има да коментираме ,нифелните турски фенове?
цитирай
22. анонимен - БАН-Учен-Историк
05.05.2012 11:12
Вероятно и тюрките уйгури в днешен Китай са траки... Българите изобщо не са античен народ.
Доказан факт е , че българите са ранносредновековен народ, а не античен, както и че произходът им е миграционен ("дошляшки" по вашему).


цитирай
23. анонимен - Чингиз Хан
05.05.2012 11:22
Булгар аркадашлар,кръфта водъ не става!


цитирай
24. nikikm - Абе,
05.05.2012 12:07
то тук е пълно индоктринирани "професори"!Ти му викаш куме Иване,той търчи..." На цитати от световни личности,дава ми линк,нам къв си!Баничарска работа.Но кучетата лаят,кервана си върви..
цитирай
25. solinvictus - от чужбина има интерес към работата ...
05.05.2012 15:21
анонимен написа:
от чужбина има интерес към работата ми...
В момента обаче, хората, с които работя...

Целта ни е Тракия (Източна Румелия), да се присъедини към мама туракия и да превърнем
гяурите славянобългари в наши васали
(покорна рая). Анадън му аркадашлар?
Затова трябва да насаждаме омраза към гърците, докато си постигнем пъклените цели.Имаме инсталирани хора в православието им и наша партия,която също работи в тази насока.
Финансират ни службите от уахабит саудит арапия и анадол туракия.




Да , разбирам !
Чакате "хадис" който ще Ви накара да се различавате от останалите не толкова голями мюслюмани (помаците) като ще трябва да си обрежите ената буза .Така анадолтураките ,арапмангалите и уахабитманафите ще се разпознаевате по лесно ....хахаха Пък мама туракия я пратете по живо и здраво ....на майната и!
цитирай
26. solinvictus - Булгар аркадашлар, кръфта водъ не ...
05.05.2012 15:22
анонимен написа:
Булгар аркадашлар,кръфта водъ не става!



Вашата е рядка ...не е кат нашата ,андъмно?
цитирай
27. solinvictus - Вероятно и тюрките уйгури в днешен ...
05.05.2012 15:26
анонимен написа:
Вероятно и тюрките уйгури в днешен Китай са траки... Българите изобщо не са античен народ.
Доказан факт е , че българите са ранносредновековен народ, а не античен, както и че произходът им е миграционен ("дошляшки" по вашему).





Както са извели генеалогията си турските професори ,ако не е нашата история както са я манипулирали измекярите и ибрикчиите ,се получава една голяма измама.
Та кой им верва на тея измислени простотии!
...турците до ататюрк даже не са етнос ,за каква история на 4000 г. си фантазират ?
цитирай
28. nikikm - Вероятно и тюрките уйгури в днешен ...
05.05.2012 21:19
solinvictus написа:
анонимен написа:
Вероятно и тюрките уйгури в днешен Китай са траки... Българите изобщо не са античен народ.
Доказан факт е , че българите са ранносредновековен народ, а не античен, както и че произходът им е миграционен ("дошляшки" по вашему).





Както са извели генеалогията си турските професори ,ако не е нашата история както са я манипулирали измекярите и ибрикчиите ,се получава една голяма измама.
Та кой им верва на тея измислени простотии!
...турците до ататюрк даже не са етнос ,за каква история на 4000 г. си фантазират ?


До 16 в.,дано не бъркам, в двора /не задния/,на султана, се е говорило български.Турчин е значело маргинал, по новому,беден,незначителен,последен човек.Турски етнос няма,както няма и византийски .Гръбнака на Византийската империя са българите-траки!След това идват османлиите,гръбнака е пак същият!Според Карнегиевата анкета в Тракия,завладяна от т.н. "турци" е имало около 2 млн. БЪЛГАРИ! Де ги? Дето е имота на дядо ми,щот е от Одрин,ама успял да избяга, завалията!Станаха турци,щот, нали знаете, не е,като преименуването! Пък и Ататюрк е евреин и може и да е консолидирал държавата,/в чия полза се храни вола?/,ама етнос създава само Господ! Тъй че. "булгамак" са днешните т.н."турци", а не ние! 4-те хил. год.са наши,макар да са малко за нашата история,а не на турчеещите се ахмаци,несъзнаващи,че са играчки в чужди ръце ! Ама докато има глупаци....
Сполай за вниманието!
цитирай
29. nkf - За БАНяджийският тюркут, по-горе. ...
06.05.2012 16:46
За БАНяджийският тюркут, по-горе.
Михаил Аталиат - „История”
...мизи са със сигурност българите, които по-късно получили своето ново название...",
"...българите са мирмидонците..."

Зонара, речник
Пеонци - латинци или тракийски народ, македони. Тези са така наречените панонци. Панонците са българи."

Йоан Цецас, „Хилиади”
"Пеонците са българи".

Фулко, френски свещеник, описание на първи кръстоносен поход 1096 г.
"Hinc iter aggressi per fines Vulgariorum, quos vocitant Thracas, ut habent monumenta priorum" -
„Оттук те поели път през земите на българите, които назовават траки според предишните паметници”.

карта от 4 век от Св. Йероним (331-420), той е написал името на нашите земи в античността - Mesia hec & Vulgaria (Мизия, тук и България). Тя е съставена по още по-стари карти – на владиката Евсевий Кесарийски (270-338), наричан "баща на църковната история". Картата е запазена в препис от 12 в.

Йоан Цеца - "И тогава всички пристигнаха в Авлида с кораби, и заедно с тях Ахил, синът на Пелей и на Тетида, дъщерята на философа Хирон, водейки войска от хуни-българи-мирмидонци на брой две хиляди и петстотин." (ГИБИ10 с. 104)

Йоан Малала и Йоан Екзарх направо твърдят, че Ахил е бил българин (ДЯК ком. с. 211)

Мавро Орбини цитира сведения на Марк Аврелий Касиодор, че българите са се сражавали с римляните около 390 г. (МАВ с. 51-52).

Касиодор (VI век, римски историк) пише, че «Българите са стар мизийски или илирийски народ»

Енодий Тицийски (473-524, епископ, придворен историк на готския крал Теодорих) също посочва, че българите са стар мизийски или илирийски народ.

В «Кратко житие» на Св. Климент Охридский (Охридска легенда, Legenda Ochridica) авторът - охридският архиепископ Димитрий Хоматиан казва: "Този велик наш отец и светилник на България бил по род от европейските мизи, които народът обикновено знае и като българи...»

Лаоник Халкондил (Laonicus Chalcondyles) казва, че трибалите ("тракийски" народ) са били най-древният и най-големият от всички народи. "Сега те биват наричани българи”, казва той.
цитирай
30. nkf - Фолклор, обичаи, традиции - всичко ...
06.05.2012 16:47
Фолклор, обичаи, традиции - всичко съвпада с т.нар. "траки"
нестинарството,
кукерите,
сурвакането,
Трифон Зарезан,
Змийските празници,
Герман и т.н.
Народните носии на "траките" днес са български носии, гайдата, кавала, киселото мляко, шевиците (елбетицата) и др. са тракийски.

Йеросхимонах Спиридон в своя летопис "История во кратце о болгарском народе славенском" пише, че първият български крал (rex), който се заселва от двете страни на Дунава през 986 г. пр Хр. се казва Иллирик.

"Летопис и Родословие" на поп Йовчо от Трявна - 1786-1855 г. - Първият български княз е бил по тези земи в 1184 година пр.Хр.

Anastasii, Historia de viti Rom. Pont. Patrolog. lat. 128, col. 1393 f
”…quia Bulgares, qui jure gentile sibi pariam subjugantes...”

Г.С.Раковский - "Това племе или голям род е познато в елинската стара повестност под общото и обширното народно име пеласги, кое име не е друго, освен белги = българи, изкривено от гръцките описатели на поради недостатката езика им. (Че гръцките описатели много странни речи писани с "б" са писали с "п" върху това можеме наведе много примери.

Г.С.Раковский - Отечеството Александра Македонскаго, кое се е съхранило и до днес в правото си наименование Бела или Белица, тии са го писали в старост Пелла а днес Мпелитса. Тъй и множество други.)"
цитирай
31. nkf - Ако трябва да се пише за постижен...
06.05.2012 16:50
Ако трябва да се пише за постиженията на "турската цивилизация", това ще бъде най-краткият анекдот :). Все пак си заслужава да се покажат "постиженията" им.
цитирай
32. solinvictus - Да, интересно ще е да се покаже лъ...
06.05.2012 18:29
Да ,интересно ще е да се покаже лъжата с която се напъват в момента някакви недоразвити глишеви ментори ,че била наследник на Рим ?!? - между другото тука в този сайт има интересни неща за несъстоятелността на тази теза ,че са допринесли за човешкия напредък ...за прогреса!
цитирай
33. ckarlet - Честит празник!
06.05.2012 19:04
Честит празник!
цитирай
34. solinvictus - Честит празник! Благодаря ти, ...
07.05.2012 12:22
ckarlet написа:
Честит празник!

Благодаря ти ,бъди здрава и ти !:))))
цитирай
35. veselins - Не мога да разбера, какво лошо има в ...
07.05.2012 12:55
анонимен написа:
Не мога да разбера, какво лошо има в това че татаро-монголите от Република Татарстан, се чустват и самоопределят като етнически българи. Та това...с произхода ни е известно на целия свят и няма защо да се срамуваме и правим на ощипани моми.


На последното преброяване като булгари са се записали 450 човека , така че е редно да спрете с тези фалшификации за милионите цигани дето се пишели българи . Направо сте жалки и смешни с тези ваши мислимански братя по Волга. И още нещо интересно преди преброяването в Русия , булгариансите разпространявах листовки на които изрично пишеше да се записват като бУлгари , а не като бОлгари .
цитирай
36. merlin68 - Така е,
07.05.2012 15:14
днес Турция здраво спекулират с така наречените българи в Татарстан. А голяма част от българския народ лапа голата кука с ентусиазъм. Всеки българин се радва да разбере, че има братя в далечен Татарстан и някак си пропуска същността на понятието българин. Залага се на кръвта, а тя не е българска, турска, или германска, кръвта е червена и има няколко кръвни групи общи за всичко хора по света. Българинът е език, култура, традиции, вяра, история - всичко това прави от нас народ. На бързащите да се родеят с татарите ще кажа, помислете какво е общото ви с тях. Те говорят съвършено друг език, имат други обичаи и традиции, друга религия, какво ги прави българи? Няма и 500 човека в Татарстан, които да са се обявили за българи, но пропагандата е като за милиони. Голямата част от населението на Татарстан, въобще не приличат дори визуално на нас българите, тези които приличат всъщност са с руско потекло.
Не бива да се пропуска, че тези има-няма 500 обявили се за българи имат претенцията, че именно те говорят автентичният български език.
Питам се що за малоумник трябва да си за да приемеш, че един изчезнал преди 1000 години народ е запазил езика и историята си, докато българите от съществуващата и днес България, са ги забравили.
Волжка България съществува до ХІІІ век, след което е унищожена от монголо-татарите. Напълно унищожени са огромните и процъфтяващи български градове, а населението поголовно избито. Колцина са оцелелите едва ли някога ще разберем. През ХV хан Улу-Мухаммед, обява независимо от Златната орда ханство и то е наречено Казанско ханство. Не е наречено българско, което е съвсем ясен знак, че още през ХV век, българите вече не са били значима част от населението на тези земи, иначе не биха пропуснали да възсресят името България.
Днес ние без особено много да мислим бързаме да обявим за братя, хора които в голямата си част са наследници на татаро-монголите унищожили българите край Волга.
цитирай
37. merlin68 - Иначе целта на турската пропаганда ...
07.05.2012 15:41
Иначе целта на турската пропаганда използваща волжките българи е ясна. Ето вие българите припознахте за ваши братя татарите, чувашите, башкирите - нарекохте ги братя българи. Ами честито, добре дошли в нашето голямо турско семейство, какво чакате почвайте да учите родния си турски език и слагайте чалмите. На фона на съвсем официалната днешна турска политика за възстановяване границите на османската империя, тази пропаганда е съвсем резонна. Както обикновено мнозина от българите бодро крачат срещу самите себе си.

Има още нещо което трябва да се знае, казвам го специално за тези българи, за които кръвта е определяща.
Сред днешните турци има много такива които са ни братя по кръв. Вероятно мнозина са чували израза, че истинският турчин е рус със сини очи, мнозина наистина са такива. това е така защото са наследници на траките. В Турция има поне 25 основни етноса, един от тях е тракийският. Можем ли да наречем тези хора братя?
Не, защото имаме коренно отличаващи се езици, култура, традиции, вяра. Ние сме част от две съвсем различни цивилизации.
Българи, сърби, македонци, украинци, руси, са продължители на трако-скитската цивилизация, ние сме наследници на езика и обичаите на траки и скити. В Турция също има траки, но те са откъснати от корена, откъснати са от нас, дели ни бездна.
цитирай
38. nikikm - 36. merlin68
16.05.2012 19:56
Българите в "Татарстан",не са 500.Борбата им не е от вчера.Не приличат на татари.Руското потекло е всъщност българско,защото потеклото и маята на т.н. руснаци са български.Щото руснаци,но преди тях бяха българите и какво,изчезнаха ли?Че ние дето и да се появим,навсякъде чезнем и се появяваме .. с други имена.Батка светът е България,само копни по-надълбоко,ако ти дадат!
цитирай
39. veselins - Българите в "Татарстан&q...
24.08.2012 15:30
nikikm написа:
Българите в "Татарстан",не са 500.Борбата им не е от вчера.Не приличат на татари.Руското потекло е всъщност българско,защото потеклото и маята на т.н. руснаци са български.Щото руснаци,но преди тях бяха българите и какво,изчезнаха ли?Че ние дето и да се появим,навсякъде чезнем и се появяваме .. с други имена.Батка светът е България,само копни по-надълбоко,ако ти дадат!

---------------
ИЗвинявай "батка " но това с борбата е борба на мюсулманите .. които никак нямат намерение да се наричат брат с православен
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: solinvictus
Категория: История
Прочетен: 1493712
Постинги: 259
Коментари: 5363
Гласове: 5370