Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.07.2010 16:07 - Историческата надстройка IIчаст
Автор: solinvictus Категория: История   
Прочетен: 1269 Коментари: 4 Гласове:
4

Последна промяна: 21.07.2010 18:26


След Небивалия интерес от страна на (блогърите)бързам да пусна  и друга част от така нареченото създаване на БГ хистори учьоните ,които за 50 -60 г. си създадоха исторически кланове (семейни) на гърба на българите и си живуркат и си пеят.
Та значи този труд на професора Къфбеше ,няма никакво значение как се казва сички се цитират ени други така ,че няма никакво значение кой е :златарски,ангелов,мутафчиев,мутафчийца,бешевлиев,цветков,рашев, и т.н. мого са
Но ,първите са получили ценните съвети и Учителската подкрепа на "Вожда и Учителя" не е само Учителя ...щото има и един Велик Учител  на който се е поклонил и Великият Айнщайн и Великата Мадона - разбира се!

и тъй втора част:

След победата на народното Деветосептемврийско въстание, когато с решаващата помощ на Съветската армия нашата страна бе освободена от монархо-фашистката власт и бе сложен край на капиталистическото господство,
Решаващата помощ е окупация!
Заслугите на Благоев като основател на българската историческа наука обаче не се изчерпват само с това. Под неговото ръководство и като негови ученици сред членовете на БРСДП израснаха нови сили, които ревностно се заловиха с изучаване на българската история въз основа на марксистката методология

Тука се изпада в противоречие ,защото в повечето истории се казва ,че златарски-руски възпитаник е бащицата на нашето хистори ,но това сигурно е заради  День победьи
Предстои огромна работа по издирване на нови исторически материали по написване на редица монографии, по критиката на буржоазните теории в историческата наука у нас
„Буржоазната историография – казва другарят Вълко Червенков – е натрупала сериозен фактически материал, събрала е много исторически извори из миналото на нашия народ. Това е положителното, което трябва да се използува.“
Фактическият материал е единственото ценно наследство, оставено от българската буржоазна историография
хвала за другаря червенков за прозрението!
Следвайки указанията на Георги Димитров и Вълко Червенков и решенията на V конгрес на БКП, здравото ядро от български историци-марксисти под ръководството на партията, след 9 септември 1944 г. успя да създаде значителен фронт от научни работници-историци и да организира разрешението на редица конкретни задачи.
историците марксисти вече са здраво ядро ,и това ядро почват да разрешават конкрентни задачи -науката е задача тря са решава!хахахаа
На първо време бе организирано издаването на сп. „Исторически преглед”, което излиза в продължение на девет години и служи като научно-популярен орган по българска история.

кеф ти научност кеф ти популярност
При института бе организиран колектив за написване научно популярна история на България и се започна издаването на научен орган на института –
„Известия на Института за българска история при БАН“.
Това за БАН е интересно сега по съставите на ръководствата може да се види това здраво ядро ,може би най здравото което може да съществува в целият социалистически лагер!
След 9 септември 1944 г, българската историческа наука има значителни постижения както по организирането на исторически фронт, така също и по разработването на научната проблематика.
Научната проблематика е разработена предварително от саветските таваришчи и на нашия исторически фронт е спокойно!
Преди всичко извършена бе коренна реорганизация в разпределението на научните кадри при разработването на научната проблематика, като за разлика от буржоазната историография, ударението бе сложено не върху старата и средновековната история, но върху новата и най-новата българска история.
ето каква е била научността -средновековието нае ни трябва ,там мого архонти,цезари,василевси,патриций  абе  ...по добре е османскаото робство Възраждането и социалистическото движение.
Заедно с това върви и подготовката на млади научни кадри, които се насочват главно към изучаване историята на работническото движение в България.
А тъй ....то тогава е нямало работници ,но движения с файтони да ги ринеш
Заслугите на Благоев като основател на българската историческа наука обаче не се изчерпват само с това.
Под неговото ръководство и като негови ученици сред членовете на БРСДП израснаха нови сили, които ревностно се заловиха с изучаване на българската история въз основа на марксистката методология.
Браво на младите и нови сили,всъщност тея сили са се клонирали вече трето поколение или четвърто
Въпреки значителните достижения на българската историческа наука след 6 септември 1944 г., тя все още не може да се справи успешно със своите задачи така, както изисква това определението на Й. В. Сталин за ролята на надстройката
да бъде
„огромна активна сила“, която „активно съдействува на своята база да се оформи и укрепи, взема всички мерки, за да помогне на новия строй и унищожи и ликвидира старата база и старите класи”.
Ето таваришча е казал много точно какво тря да праят историците-марскисти
Българската историческа наука все още изостава значително от изпълнението на важните и отговорни задачи, които поставят пред нея партията и народното правителство. Най-типичен пример в това отношение е изоставането при написване на научно-популярната история на България, която по план трябваше да бъде написана още в края на 1952 г., а и досега още не е напълно готова.
Лошооо бавят се с научно популярната история
Изостава също монографичното разработване на отделни проблеми на българската история и подготовката на млади научни кадри. Българските историци все още не воюват достатъчно против извращенията и фалшификациите на буржоазната историография.
Нещо са се разбързали ,а да ние е трябвало да напраим това за 10-20г това което други нбили направили за векове ,баси
Кои са причините за това изоставане?
Причините за това изоставане се крият преди всичко в недостатъчната марксистко-ленинска подготовка на голяма част от българските историци. У мнозина български историци още не е ликвидирано влиянието на буржоазната историография.

Да тези които не са подготвени са елиминирани  или им е казано каква е основната линия на партията и те почват да я повтарят!
Годината е 1956г.





Тагове:   надстройка,


Гласувай:
5



1. freyja - А кога ще бъде ликвидирано?...
21.07.2010 22:33

"Причините за това изоставане се крият преди всичко в недостатъчната марксистко-ленинска подготовка на голяма част от българските историци. У мнозина български историци още не е ликвидирано влиянието на буржоазната историография. "

цитирай
2. haralanov - Надценяваш се...
21.07.2010 22:34
Нито ,,небивал интерес,, хеле пък към левичарското движение у нас и по света!
цитирай
3. solinvictus - "Причините за това изос...
22.07.2010 01:48
freyja написа:

"Причините за това изоставане се крият преди всичко в недостатъчната марксистко-ленинска подготовка на голяма част от българските историци. У мнозина български историци още не е ликвидирано влиянието на буржоазната историография. "

Това е през 1952г. по това време не е ликвидирано влиянието ,сега е вече няколко пъти хехехе сегашни младоци где прочели де не ми казват да чета изворЪт "златарски" той за тях е извор на исторически факти хехехе
този младок е завършил , пък предстаявм си ено девойче току що прекрачило прага на Свещенната Алма Матер как ша му промият мозъка и ще стане "степна прабългарка-монголоидка" хехехе

цитирай
4. solinvictus - Нито, , небивал интерес, , хеле пък ...
22.07.2010 01:54
haralanov написа:
Нито ,,небивал интерес,, хеле пък към левичарското движение у нас и по света!

левичарите по света казват ,че левичарите у нас са сгрешили мого и трябвало да напраят така и така (имат идеи за развитие на цялата комунистическа теория) и когато спрат да ти се праят на отворени се качват на мерцедесите си и си отиват по домовете.Обикновенно не работят ,шляет се понеже мама и папа са капиталисти.
според мене не са левичари ,а леваци!
и от клипа са такива и в испания,и в белгия,и кипър и т.н.

п.п. отпусни се и се забавлявай
това е за отмора от тежкия ден ...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: solinvictus
Категория: История
Прочетен: 1494450
Постинги: 259
Коментари: 5363
Гласове: 5370