Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.07.2010 13:28 - Тримата най велики БЪЛГАРИ
Автор: solinvictus Категория: История   
Прочетен: 10704 Коментари: 38 Гласове:
6

Последна промяна: 23.07.2010 15:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
1.
Васил Левски
(Васил Иванов Кунчев; псевдоними: Дякона, Апостола)

image
е роден на 6/18 юли 1837 в Карлово. Учи в местното взаимно училище и за кратко – в старозагорското класно училище. Поради липса на средства и перспектива за по-високо образование през 1858 г. се замонашва под името Игнатий. Участва в Първата българска легия (1862), където получава името Левски. След разтуряне на легията се завръща в България. Учителства в с. Войнягово, Карловско (1864-1867) и в добруджанското село Еникьой. В началото на 1867 г. се установява във Влашко. По предложение на Георги Раковски е избран за знаменосец в четата на Панайот Хитов (1867). След като четата преминава в Сърбия, Левски се включва във Втората българска легия (есента на 1867 – пролетта на 1868).
През есента на 1868 г. се установява в Букурещ и с помощта на „Българско общество” предприема първата си обиколка в българските земи (11 декември 1868 – 24 февруари 1869 г.). След завръщането си във Влашко с помощта на „Млада България” подготвя нова обиколка (1 май – 26 август 1869 г.), по време на която изгражда първите революционни комитети в българските земи (в градовете Ловеч, Плевен, Карлово, Сопот и др.). През есента на 1869 г. участва в създаването на БРЦК в Букурещ, но през май 1870 г. отново се завръща в България и пристъпва към изграждане на Вътрешната революционна организация (ВРО). Левски слага началото на цялостното преориентиране на българското освободително движение. Осмисля и систематизира идеята за подготовка на българска национална революция чрез създаване на вътрешна комитетска мрежа. До пролетта на 1872 г. остава в България и осъществява на дело своя план. От 1871 г. негови помощници са Ангел Кънчев и Димитър Общи, което му позволява да изгради широка комитетска мрежа в Мизия и Тракия. ВРО има привърженици и в Македония и Добруджа. Ръководен център на ВРО става Ловешкият централен комитет (Привременно правителство в България). През лятото на 1871 г. В. Левски изготвя Проектоустав на БРЦК („Нареда”).
На Първото общо събрание на БРЦК в Букурещ (29 април – 4 май 1872 г.) Левски е избран за член на БРЦК и получава специално пълномощно. По-късно се завръща в България и продължава апостолската си дейност. Подемът в националноосвободителното движение е спрян от обира на турската поща в Арабаконак (22 септември 1872 г.), организиран от Димитър Общи. Разкритията и арестите стават причина за отказа на Левски да изпълни нареждането на Любен Каравелов за незабавно обявяване на въстание в България. На път за Румъния минава през гр. Ловеч, за да прибере архива на комитета. Остава да пренощува в ханчето на Христо Цонев Латинеца в с. Къкрина, Ловешко, където е заловен от турската полиция. Осъден на смърт и обесен в София на 6/18 февруари 1873 г.

АПОСТОЛЪТ:
  „А ще каже някой си:   Ами ако умра?   То ние му казваме, че неговото име навеки остава живо, а заслугата му ще се предава на деца, унуки и пр. Следователно да се спечели този свети дар и от бога венец трябва по-напред да жертва всичко, па и себе си! Това е данъкът, дето ви се писа – когото колкото по-скоро да гледате да го приготвите и то точно според състоянието си; защото ако се усети отпосле, че някой утаи или отрече помощта си, ще дойде времето, което е веч близо, и ще се обезчести от целият български народ; ако сега се отървете от нашият нож, който после малко ще захване да изпълнява длъжностите си срещу опачните (мними родолюбци, които обещават за когато чак видят!) и предлагат всякакви извинения, като че уж му било препятствувало не знам какво си и не прилягало да му вземе участие; пари не дава да не би уж узнало турското правителство или пък готови пари нямал; и тъй нататък. На такивато за извиненията им казахме и пак ще кажем: че чисто народният българин, който е разбрал и вижда мъките и неволите на милият ни народ, който е усетил вече в сърцето си всекидневните горещи и кървави сълзи на нашите обезчестени майки, братя и сестри от тиранинът, то за него няма страх, няма и извиненията никакви, а смъртта му е самата утеха и душеспасение. Която смърт заслужава гореречената ни слава от българският народ и венец от бога. Инак от това той не е българин, не е християнин, не е и човек!   Следователно нему смърт, смърт и смърт!“

2.  Петър Дънов  е роден на 11 юли (по стар стил 29 юни, Петровден) 1864 г. в с. Николаевка (Хатърджа), Варненско.
image
Баща му Константин Дъновски е първият български духовник в погърчената Варна. Проблемите около Петър започват от най-ранно детство. До шестгодишната си възраст е ням. Има слабо телосложение, често боледува, обича да се усамотява и с часове се фиксира в една точка. След като завършва основно образование във Варна, Петър продължава да учи в американското протестантско училище в Свищов. Завършва го през 1886 година. Една година е учител в русенското село Хотанца. Освободен е от армията поради лошо здравословно състояние. Дънов заминава за САЩ, където учи богословие в университета "Дрю", а след това записва и медицина. Написва дисертация "Наука и възпитание" и изпада под силно окултно влияние. По това време Америка е световен център на нашумели нехристиянски религиозни движения като трансцендентализма, спиритизма и теософията, основана през 1875 година. След завръщането си в България Дънов отказва да приеме предлаганата му пасторска длъжност в методистската църква в Ямбол. От 1895 до 1900 г. той прекарва в уединение и посвещава времето изключително на своето духовно развитие. Дънов твърди, че в с. Тетово, Русенско, на 7 март 1897 г. бил получил "просветление" за своята мисия на земята като "Божи пратеник". През 1900 г. той завършва един от капиталните си трудове "Седемте разговора", в които оформя своите специфични мистично-окултни идеи. Той започва да обикаля страната и да изнася популярни сказки из областта на френологията и хиромантията. Измерва черепите на някои от присъстващите и въз основа на това гадае за тяхната личностна характеристика. През 1900 г. Дънов организира среща с трима свои последователи – Пеньо Киров, Тодор Стоименов и д-р Георги Миркович във Варна, и основават "верига", а от 1912 г. – "Бяло братство". През следващите години съборите стават традиционни и се провеждат в различни градове на страната. Дънов е отлъчен от Православната църква през 1913 г.

Синкретичната езотерична система на Дънов (наричан от всички Учителят) е проповядвала и проповядва необходимостта от морално обновление на човечеството в духа на взаимната любов и алтруизма, както и формирането на личността според холистичната концепция за физическото и психическо здраве. В основата на учението са заложени пантеистичният култ към Слънцето – космическия Христос – дарител на живот и енергия, и окултната визия за живота на човечеството, според която историята се контролира от ложата на мъдреците, част от универсалната организация на съвършените същества, които са участвали в изграждането на космоса, а сега го ръководят. Според учението на Дънов това се извършва чрез цикличната инкарнация на извънземни пратеници, които – хвърлени в историята – донасят на хората учение, служещо на тяхната духовна еволюция. Българските земи три пъти са били обект на подобен избор: най-напред в лицето на Орфей, след това – на богомилите и накрая – на самия Петър Дънов. Той донася на човечеството Третия завет и именно от България трябва да поеме по света поредната мисия, носеща учението, водещо към Бога, Любовта и Мъдростта. Венец на историческия процес (а следователно и край на историята) трябва да бъде появата на съвършените хора от т. нар. шеста раса. Въпреки че Дънов използва понятието раса, а също така приема неравенството на расите, произтичащо от предписаната им от мъдреците роля, в неговите концепции за моралната еволюция на хората като видпревъзходството, особената роля, отредена на българите, се свързват с мисия в полза на цялото човечество. Затова в своите проповеди той не се колебае да използва дори форма на шантаж, за да склони българите да приемат определената им от Бога роля.С пророчески тон Дънов обвинява и призовава към обръщане. Като средство за убеждаване той използва историческия опит, който интерпретира в категориите на вината и наказанието, с тази разлика, че подбира фактите по нов начин. Чрез примера на трагичната съдба на уж отхвърлените от българите богомили Дънов илюстрира окултната концепция за историята на България. Стоварилата се върху българите османска лавина в този контекст се възприема като справедливо наказание, загдето са изневерили на учението. И приемането на новопровъзгласеното от Беинса Дуно учение се представя като единствена гаранция за просперитет на българите в бъдеще. В противен случай нищо няма да може да предотврати поредния национален апокалипсис…
ДЪНОВ:
"Тук няма никакъв Дънов, а Аз, Господ, който се проявявам чрез неговата душа!"
14.08.1906 г., Варна, Годишна среща на Веригата

“Една воля съществува – Божията Воля. Един Господ – Бог на Любовта. Никакъв Дънов!”
“Новият човек”, неделни беседи, 1921 г., София, стр.21

“...учение на г-н Дънов няма.”
“Петимата братя”, неделни беседи, 1923-38 г., стр.75

“Аз съм вселен. Вселяването е станало на 7 март 1897 г (стар стил). Това вселяване е станало на няколко етапа.”
Петър Дънов, “Българската душа”, Издателство “Астрала”, София, 2000 г., стр.315 .

“Бялото Братство е идея, а не организация. Следователно ние говорим от името на една свещена идея. Нея защищаваме, за нея живеем и за нея се борим. И нея искаме да претворим в живота си.”

“Бялото Братство съществува от незапомнени времена. То съществува, откак Вселената съществува. Бялото Братство е взело участие още при създаването на света, на целия космос. Всеки член от това Братство е проява на Бога.”
"Съпротивление, напор и стремеж”, Лекция от Учителя, държана на 30 март 1927 г. София.


3.
Христо Ботев е роден на 6 януари 1848 г. в Калофер.

image
Учи в родния си град, по-късно продължава образованието си в Одеса. През 1866 г. учителства в с. Задунаевка, Бесарабия, а през пролетта на 1867 г. – в Калофер. От есента на 1867 г. е емигрант във Влашко, където се сближава със Стефан Караджа, Хаджи Димитър, Васил Левски, Стефан Стамболов, Любен Каравелов и др. Учителства в Измаил и Александрия, работи в Браила, където през 1871 г. издава в. “Дума на българските емигранти”. Талантлив поет, журналист и преводач, той сътрудничи на “Свобода”, “Независимост”, “Тъпан”, издава в. „Будилник” и в. „Знаме”. През август 1874 г. е привлечен за член на БРЦК и постепенно се откроява като най-последователния продължител на делото на Васил Левски. От началото на 1875 г. сформира своя революционна група, с която се противопоставя на Любен Каравелов.
Христо Ботев е един от инициаторите за свикването на извънредно общо събрание на 12 август 1875 г., на което се учредява Български революционен комитет (БРК). Участва активно в дейността на БРК и в подготовката на замисленото всеобщо въстание. По поръка на БРК заминава за Южна Русия, за да привлече местната българска емиграция към плановете на новия комитет. След провала на опита за въстание през септември 1875 г. Ботев временно се оттегля от комитетските дела. През пролетта на 1876 г. се включва в организирането на въстаническа чета от около 200 души. Под негово ръководство четата завладява австрийския кораб “Радецки”. На 17 май 1876 г. четата дебаркира близо до с. Козлодуй, Врачанско. След тежки боеве Христо Ботев загива на 20 май/1 юни 1876 г. в подножието на вр. Камарата, Врачанско.

Ботьов:
    
*Тиранства съществуват и там, дето няма турци.
       *Само когато народът и човечеството се развиват исторически свободно, само тогава и личността ще намери своята свобода.        *Гладният се не учи, вързаният се не възпитава, и битият не може да пее.        *А ние какво правиме? Носиме с решето вода и мислим, че оплодотворяваме с това бащината си нива. Каква ирония за хора, които при средства би могли да направят чудеса... Ние не сме направили и стотна част от онова, което би могли да направим. Слава богу и дяволу, природата не ни е обидила, нито умствено, нито физически, защо следователно да седим на припек и да плачем, че петлите ни кълват носовете? Признанието смалява вината и нравствено, и юридически, затова и аз се покаях. В продължение на осем години аз видях всичките наши герои и патриоти и виждам, че големи хора вършат малки работи, а големите работи се вършат от малки хора. Гиганти, тръгнали по купищата и събират мъниста, за да нанижат наниз от славата на майка си, а пигмеи се покачили на необозрими конкили и посягат със своите къси умове да уловят месецът за рогата. Наистина, ний всички сме непразни с велики идеи, но ти, Ботйов, ако си пигмей, то слез от тия конкили и потъни в калтана нищожеството, ако си гигант, то възседни своята идея тъй, както Александър възсяда своя Буцефал...Аз не съм способен да тропам по портите и да пея балдевски песни по патриотически маниер. Аз ще направя ръцете си на чукове, кожата си натъпан, главата си на бомба, пък ще да изляза на борба със стихиите.
    Всичко това е копипейст.
Прикопирано е!
Тези българи са избрани по електронен начин (гласуване по Ниета)за най Велики по ена телевизия!
Всъщност аз виждам само двама българи , третият или вторият в класацията е един който си е внушил ,че е Господ!?!?
А дали е българин?......


Това е кампания на БНТ


www.velikite.bg/index.php



Тагове:   най,


Гласувай:
7



1. rat - Странен подбор. И какво значи НАй, ...
22.07.2010 13:36
Странен подбор.
И какво значи НАй, когато става дума за хора,чийто образ е изцяло изграден на база писания и тълкувания на други хора (историци), винаги съобразявайки се с конкретната политическа обстановка. Мога да намеря стотици не по-малко достойни българи, за които никой нищо не знае.
Дънов изобщо няма място тук.
цитирай
2. miaa - И въпреки, че е копи пейст, поздрави ...
22.07.2010 13:38
И въпреки, че е копи пейст, поздрави за хубавия постинг!
Усмихнат ден!
цитирай
3. solinvictus - Странен подбор. И какво значи НАй, ...
22.07.2010 13:45
rat написа:
Странен подбор.
И какво значи НАй, когато става дума за хора,чийто образ е изцяло изграден на база писания и тълкувания на други хора (историци), винаги съобразявайки се с конкретната политическа обстановка. Мога да намеря стотици не по-малко достойни българи, за които никой нищо не знае.
Дънов изобщо няма място тук.


прав си!!!
чиста манипулация ,бих казал голяма тъпня ,това е по тертип на западняшки телевизии .
Има много българи достойни и забравени заради политическите проститутки.
беше преди време когато бях решил да ги събирам в една папка само име и кратко инфо и се отказах .........мого са!
цитирай
4. solinvictus - И въпреки, че е копи пейст, поздрави ...
22.07.2010 13:50
miaa написа:
И въпреки, че е копи пейст, поздрави за хубавия постинг!
Усмихнат ден!

И на теб!
много пъти се получава така ,че ме пращат да чета това или онова ,щото изпращача е в пъти по напред в матреала.
И когато му кажа :ама това го е казал еди кой си капацитет ,това не е моя мисла -
а той: а трябва ти да мислиш,и ако не можеш аз съм този който ша ти обясни нещата ,сиреч какво е искал да каже авторът!хехе
да,усмихвай се на повече хора!
цитирай
5. rat - Последният цитат, съдържащ думите ...
22.07.2010 13:53
Последният цитат, съдържащ думите на Ботев е уникален. Чета го, пак го чета и пак, и не ми омръзва. Уникален си е Ботев наистина. Пък нека някои го смятат за безумец отишъл на сигурна смърт.
цитирай
6. solinvictus - Смърта е била спасение, неосъзнато ...
22.07.2010 14:01
Смърта е била спасение , неосъзнато като акт!
Ако го осъзнаеш си е самоубийство и в никоя религия не е било на почит!
Ако в името на идея си готов да я срещнеш- си е саможертва и всички българи които са били готови да я направят трябва да се издирят и помнят!
самоубийци има над път и под път!
цитирай
7. freyja - Уместен заключителен въпрос...
22.07.2010 15:08
"Тези българи са избрани по електронен начин (гласуване по Ниета)за най Велики по ена телевизия!
Всъщност аз виждам само двама българи , третият или вторият в класацията е един който си е внушил ,че е Господ!?!?
А дали е българин?......"


Доколкото аз знам, П.Д. е роден на 11 юли 1864 год. в Хадърча, днес в България. ДНЕС! А нека да напомним факта, че по онова време османлиите са имали апетити към селото и са го подминали само шото Хадърчията е "платил" за милост хаха... Иначе не разбирам много защо Беинса Дуно е на второ място, щото деянията му нямат голяма аналогия с другите двама в гореописаната класация... хах
цитирай
8. solinvictus - ми аз не знам след като твърдят сега ...
22.07.2010 15:36
ми аз не знам след като твърдят сега че е "Космическият Етър" който само е използвал тялото му ...и теологично не е от значение нито родословие,традиция,етнос,националност и т.н. нещо като "Гражданин на Света"
Пък стана на 2 място штот приеържениците и последователите му са имали заповед да гласуват поне от 10 кампютъра и го изтикаха на второ място.
хехехееееее
както ено време гласувахме 99,99% за БКП и 00,00000001% за БЗНС хах
цитирай
9. freyja - ми то така ...
22.07.2010 15:42
и Доган може да се причисли, както е тръгнало... ужасТ... хахахахахах
цитирай
10. solinvictus - хехехе не него ще го изберат в Тур...
22.07.2010 15:59
хехехе не него ще го изберат в Турция.Сега в Пантеона си щели да слагат(може и да са го сложили вече) Аспарух хан ,нищо чудно утре да сложат и него ,колко му е!
пък и на кой му пука -важно е да не сме гладни хехехе
цитирай
11. freyja - Хляб и зрелища!!! хахах
22.07.2010 16:28
това да има и народЪт е доволен хахахах и не мисли за Главното хахахах
цитирай
12. анонимен - И от каква гледна точка сектанта...
22.07.2010 17:46
И от каква гледна точка сектанта-масон П. Дънов е между Великите ? Голяма глупост е това!
цитирай
13. анонимен - Интересно !
22.07.2010 18:28
За първи номер и за трети давам глас ! Откъде пък и Дънов пъкна ?! Извинявай за въпроса ,съвсем любопитно те питам ?Толкова попове исторически имаме ! Ама вие ,както сте тръгнали и Ахмет Доган и Азис ще сложите в списъка !Смени снимката на Дънов - не ми харесва погледът му ! Много странен ! Поздрав ! Това беше новост за мен !) Приятна вечер !)
цитирай
14. solinvictus - това да има и народЪт е доволен ха...
22.07.2010 18:47
freyja написа:
това да има и народЪт е доволен хахахах и не мисли за Главното хахахах

А кое е Главното .... или Главният? хехехе
цитирай
15. solinvictus - И от каква гледна точка сектанта...
22.07.2010 18:50
colobur написа:
И от каква гледна точка сектанта-масон П. Дънов е между Великите ? Голяма глупост е това!

Емии , Глас народен , Глас Божи ...с такива похвати се стига до общо и глобално затъпявание хехе
цитирай
16. solinvictus - За първи номер и за трети давам глас ! ...
22.07.2010 18:55
lidis написа:
За първи номер и за трети давам глас ! Откъде пък и Дънов пъкна ?! Извинявай за въпроса ,съвсем любопитно те питам ?Толкова попове исторически имаме ! Ама вие ,както сте тръгнали и Ахмет Доган и Азис ще сложите в списъка !Смени снимката на Дънов - не ми харесва погледът му ! Много странен ! Поздрав ! Това беше новост за мен !) Приятна вечер !)


Ехехехе как ме разсмя, ама дънов не е поп той е бил сигурно падре ,те в евангелските църкви тъй им викат!
това е било в началото после като е станал Господ ,нещата са се променили!
На мен снимката ми харесва ,очите му говорят за всичко !
Тъжен човек!
цитирай
17. willa - '
23.07.2010 00:09
Цитатът от Ботев най-добре обяснява защо новите Кирмихалаковци не го щат в читанките български и вият ли, вият срещу "остарелия му език"!
Иначе е трдно да посочиш най-, най-българина - мнозина са. По-скоро въпросът е - ние българи ли сме?
По техния аршин?!
цитирай
18. solinvictus - да и аз го четох това с "остр...
23.07.2010 01:22
да и аз го четох това с "острелия"език техния аршин е бил различен от сегашния ,аз съм убеден ,че българите на са загубили човечността си.просто тия които са публичните са пяната (шлака) във всяко време изпълзяват разни плужеци ,плужека е лигав и гаден
лека по лека ще се отмие ,но не всичката ,никъде не е измита досега ,и никога ...
цитирай
19. stupidkid - Много са смешни тия класацийки
23.07.2010 01:41
Наговорили са се група хора и Дънов става по-велик от Ботев... Не че не е велик и Дънов де- толкова хора от цял свят да излъжеш, хич не е малко. Доста способен човек е бил явно. Ама все пак второ място е прекалено според мен. Чудя се дали Левски е първи по задължение (за да има все пак някой да вземе на сериозно класацията), или наистина за него са гласували най- много хора...

P.S. Спомням си, когато се събрахме супер много ученици от немската да гласуваме за учителя ни по физика като най-велик българин и той взе че стана на десето място (около десето)! И го бяха кръстили феномена Нено по телевизията :D :D :D Така че тия класации не са критерий за нищо!
цитирай
20. анонимен - Предлагам да заменим шмекера Дънов
23.07.2010 07:49
с Ози Озбърн :-D
цитирай
21. liliyanaandreeva - Как не Ви е срам?...
23.07.2010 08:14
Как не Ви е грях да поставяте Дънов до Левски и Ботев?...Та неговото учение отрича тяхната борба и приучва на търпение чрез медитация, хашиш и цигания!
цитирай
22. solinvictus - Наговорили са се група хора и Дънов ...
23.07.2010 11:15
stupidkid написа:
Наговорили са се група хора и Дънов става по-велик от Ботев... Не че не е велик и Дънов де- толкова хора от цял свят да излъжеш, хич не е малко. Доста способен човек е бил явно. Ама все пак второ място е прекалено според мен. Чудя се дали Левски е първи по задължение (за да има все пак някой да вземе на сериозно класацията), или наистина за него са гласували най- много хора...

P.S. Спомням си, когато се събрахме супер много ученици от немската да гласуваме за учителя ни по физика като най-велик българин и той взе че стана на десето място (около десето)! И го бяха кръстили феномена Нено по телевизията :D :D :D Така че тия класации не са критерий за нищо!


Да,
тея класации са глупави,но това е целта колкото повече глупости по добре!
електората тря да е изпростен ,да го вълнуват прости и елементарни неща!!!
За сложните имаме Учители,Гургули,Просветна ли се, и т.н.
цитирай
23. solinvictus - с Ози Озбърн :-D Дядо Оззи е у...
23.07.2010 11:19
анонимен написа:
с Ози Озбърн :-D


Дядо Оззи е уникален сички доктори се чудят защо още е жив!хахаха
Единственото което приема организма му е дрога,той е изпратен от сатана хахаа
не не такива откачалки не може да са ...
Обаче е един от най великите вокали за всички времена,от него са се клонирали мого хехе
цитирай
24. solinvictus - Как не Ви е грях да поставяте Дънов до ...
23.07.2010 11:23
liliyanaandreeva написа:
Как не Ви е грях да поставяте Дънов до Левски и Ботев?...Та неговото учение отрича тяхната борба и приучва на търпение чрез медитация, хашиш и цигания!

малко не разбрах,явно не разбирате Неговото Учение ,та Той е Новият Христос всъщност не е нов ,Той е по стар но датата му на просветление е по късна!
Аве се... космически работи хехе
цитирай
25. solinvictus - НЕ ТРЯБВА ФУТБОЛНИ ОТБОРИ ДА НОСЯТ ...
23.07.2010 11:26
kin19 написа:
НЕ ТРЯБВА ФУТБОЛНИ ОТБОРИ ДА НОСЯТ ИМЕНАТА НА БОТЕВ И ЛЕВСКИ.ЧУВАТЕ ЛИ,СКАНДИРАНИЯТА ПО СТАДИОНИТЕ-ДОЛУ,МРАЗЯ......?!НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ ЗА ПУБЛИЧЕН ДЕБАТ?


Правилно,
да се поучим от ингилизите няма отбори "ЧЪРЧИЛ""АРТУР"ШЕКСПИР" и т.н.
да си измислят други ....
Аз съм ЗА
цитирай
26. анонимен - Коя телевизия е правила това про...
23.07.2010 13:53
Коя телевизия е правила това проучване, запитване или там каквото е, че нещо не разбрахме?
цитирай
27. solinvictus - ми аз сложих линка ще го уголемя и в ...
23.07.2010 15:10
ми аз сложих линка ще го уголемя и в жълтичко ....хехе
цитирай
28. анонимен - ААА, избистриха ми се нещата, без ...
23.07.2010 17:30
ААА, избистриха ми се нещата, без коментар....
цитирай
29. solinvictus - хехе ти си щастливец на мене ми падна ...
23.07.2010 19:00
хехе ти си щастливец на мене ми падна пердето и ми е мътно още!!!
цитирай
30. анонимен - Не е баш тъй - от Цар Кару І
28.07.2010 14:20
solinvictus написа:
Смърта е била спасение , неосъзнато като акт!

Защото браткиш Ка****** и Сократ се е самоубил. А след Орфей и Омир, Сократ е бил най-мъдър от мъдрите. И Ботев се е самоубил. Не е ли неговото "преплуване на Дунава на "Радецки"" живо самоубийство? Виж - ДънOFF само се опитал да подражава на мъдрите - малко се самообесил безпричинно - щото нали си е бил комунде - за какво му е да висва на въжето? Или може-би е подражавал на Левски? Абе можеш ли му разбра плагиатската кратуна (перверзна - мммм - падал си по засукави млади булки и тантрически секс).
Браткиш, с грамофон, комунде, и пожарникар (мутроид) не се спори. А "Кришнаид" е психиатрична диагноза. Свързващото звено от грамофона до диагнозата е първосигналносистемничеството©® и тъпандурщината©®.
А най-великия бълГарин е ХОР - създателя на ХОРата. :) от които българите сме по-по-най....
Привет браткиш. И умната (щото русите са силиконово нечистоплътни:))
Цар Кару І
цитирай
31. solinvictus - Чест и Слава Царю (да ти се слави и...
28.07.2010 14:56
Чест и Слава Царю (да ти се слави името) как оцеляваш в тея жеги ,браткиш?
Фнимавай със студените напидки хехехе

За големите винаги се пише малко приповдигнато и велико ,но тогава слизайки на дунавския бряг никой не е мислил да се самоубива ,а да станат "курбан"
пък в боя браткиш няма време да се мисли, абе кво ти обяснявам на тебе ....
ти си ...мого напред!

п.п.като казах курбан браткиш ,
мого вкусен го прая -........по тракийски тертип!
Древните траки още по времето на Дионисий така са го правили,само дето е нямало студен бирчьок!хехехе
да, пази се !!!
радвам се ,че не си ме забрайл!хехе
успех!
цитирай
32. анонимен - тракийски тертип - От Цар Кару І
18.08.2010 03:28
Онзи ден браткиш Solinvictus беше някакъв празник на богородица - кльопах йегне - мммм. Ама като ги попитах хората в какво се състои същността на празника така и не можаха да ми обяснят. А са тракийци хора - добри. Ами спазват си традициите и много-много не се замислят какъв е смисъла в тях. (Пък то си е чист празник на Изида) То ристиенството и кришнаизма (барабар с виШото образУвание и комуниЗЪма) до сега не е простило никому. И понеже темата е за "Тримата най-велики" - Ботьов и Левски не са били ристиени. Ако може да се конкретизира - Раковски е бил най-великия. Щото той е положил основата на българската държавност и армията - с легиите. Но и той не е бил ристиенин. Ами що ще това комунде Дънофф между тези велики мъже българи? Щоито е ристиенин ли? Или му е била рязана чорката (щот нали възхвалявал юдаизма - като нищо може да са му клъцнали пластелинчето)? Или може-би щото отишъл КУР-БАН за комуноидите? Това е най-вероятното. Но нещо не го признавам за Българин този дънофф. Неграмотник и фантазьор е бил. Даже и думица не споменава за траките. А ние сме първо траки, а след това българи. Моя род е тракийски - от беломорска Тракия. Знам си предците отпреди 150 години.
Тоя дънофф и неговите последователи са мекерета и измекяри - да знаеш. Не ще да са българи. БълГарите нямаме Господ (господар). Създател имаме, но не и Господ. И господари не търпим. Не само аз мисля така - и Левски, Раковски, Ботьов, Захари Стоянов, и останалите също. Чел ли си писаното от Ботьов за жидовете (юдеи)? И Раковски е писал по темата чифутоиди. Както и да е.
Този блог чел ли си го? http://sparotok.blog.bg/

Жегата браткиш е кофти нещо - ни ракиджьос, ни бирчьок върви. За червен винцок пък въобще не може да стане и въпрос. Нещо като savu sauna - жега та жега. Даже и през деня в дълбокия балкан е жега. :) Ама аз съм от стара кошара коч и хич не ми дреме - :) щото съм завършил магнаурската школа и съм специализирал на главната у Филибето :) И на Дионисий съм първа дружка.
Привет браткиш!
цитирай
33. solinvictus - Точно си го казал Царю за Господ-а. ...
18.08.2010 11:07
Точно си го казал Царю за Господ-а.Българите не казват "Господ помилуй ме" а "Бог ще те накаже" Бога за българите не е свързан с историческа личност ,то е нещо над това.
И когато тези титани (използвам клише) ,но е въпрос на усещане (Ботев и Левски аз да ти кажа не ги разделям или да ги слагам в некекви измислени клазсации) се опитват да разбунят българския дух ,да го събудят се сблъскват с това за което говориш (за библията,тълкуването и ,рамката в която са сложени "офцете" далаверата на "скотовете" и т.н.)

Аз не мога да ги деля ,даже мога да сложа не само такива които всички знаем Раковски,Захари Стоянов,Стамболов ... ,но и един Мамарчев или Кочо.
Това да извършиш такъв акт не е фанатизъм,както го обяснява некакъв разбирач!

Пък дънофф го избраха бенисадуновците под строй с партийно поръчение всеки да гласува минимум 5 максимум 10 ПиСиТа и сметката излиза - 2000 члена х 10 =20 иляди хехехее
Сега ша има анкета между щайнеристи,бенисадуновисти и росенкрайцери хехехе

Наистина ли завършил Магнаурската? Точно ти ми трябваш тогава хехе
...да кажеш дали сульо и пульо са можели да влизат Там(щото един папагал ми твърди ,че било нещо като РАБФАГ-демек всеки спънал се у прагът и е влезнал у школото )

Привет и на тебе ,браткиш!

п.п. не случайно ти говоря за "Lambrusco" леко газирано бинце
(като швепс хехе ти нали знаеш вица за мадамата и швепса хехехехе)

цитирай
34. анонимен - Прав си браткиш - Цар Кару І
19.08.2010 15:47
Прав си браткиш, и аз не ги деля на по-велики и по-малко велики. Общото в тяхното величие е идеализма им за Свободна Държава съставена от Свободни ХОРа. Не от робове (както Ботьов се изразява). А роб браткиш се става само доброволно. Робството върви ръка за ръка с невежеството и игноризма (като част от егоизма). И ако приемем, че злото и доброто са части разделни (а те са такива само условно), то невежеството и игноризма (днес го наричат също и непукизъм) са нещо много "льошо". Простотията браткиш е отрицание на РАзУМа. Следователно мутризма (като течение на простотията) е животински в основата си. Защото животните нямат РАзУМ, а само инстинкти. Значи браткиш, че мутризма (с главен негов представител Боко Тиквата - ББ) е животински и като такъв първосигналносистемен©.
Дъноффистите ми са ясни, щайнеристите и розенкройцеристите - къщо - малко по-издигнати в тъмнината от йеховистите, мормоните, дъноффистите, и вся осталная рязанопишкова© сволоч.:)
Имаше филибарски лаф - завършил съм византийската/магнаурска школа и съм специализирал на главната във Филибето:)
До колкото знам Магнаурската школа е била нещо като (вече бивша) Висшата партийна школа (как и беше името). В нея са "подковавали" с догми/щампи/матрици държавни служители готвени за администратори в колониални администрации. Предполагам, че се е взимал на предвид "интелектуалния запас" на кандидатите. Само не знам дали е имало приобщаване към рязанопишковизъм©...:)
:) Говори ми за шумящи винца и леки мадами - дразни ме в тези жеги с камасутрови илюзии и дионисиеви густии...:) Щото ще отскоча до магазина да се заредя с дионисиеви елексири, дебели мезета (Слава теб НемаТод), взема под ръка някоя палавница, и пусна климатика до дупка. А после няма Харе, няма Кришна (:) на марулите им изтече сезона), няма ХареМареРибаТон...:)
цитирай
35. solinvictus - хехе радвам се, че си в отлична ко...
19.08.2010 20:57
хехе радвам се ,че си в отлична кондиция! Щом си мислиш за Дионисиевите "елексири от космически билки" значи браткиш си като "надута гайда" само пръстчетата мърдаш хехехе
Скоро се бях заровил в "катарите" като каза за добро и зло,те са били отлично общество браткиш ,и са си прогресирали и мачкали измислените и алчни падрета и теологически и практически хехе
Всъщност ти си моя капацитет в Библосите и там пише сега по спомен от твои постинги не ми се търси се казва :
как дявола/ сатана казва на Иисус ,че това е неговото царство и ако го иска негово е (това съм запомнил)
те това казват и катарите (чистите) тотален дуализъм браткиш
Ако го намериш цитата ще съм ти много благодарен ,щото това е репит на Ахура Мазда (митраизъм)

Хехе това за животните не си прав браткиш-оказа се офцата си е доста умно животно(посвоему)хехехехе как ме разсмиваш!

п.п. и внимавай с леките мадами щото ще олекнеш отсякъде ,хехехе
бъди здрав!
цитирай
36. saradiva - !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
22.09.2010 15:57
Хахахахахахахахахаха!!!!!!!!
Велики сте!
Няма такъв диалог!!!
Страоотно разтоварване беше!
Поздрави и за двамата!

-------------------------------------------
Дънофф си е менте-пророк. Такива като него мнооого. Краднал малко от богомили, от масончовци ... + малко фтички, любоОФФ и пърхане на ангелски крилца и хоп ... патиците в торбата. ВлАЗЯт в йерархичните им схеми. И се паткосват яко...

Ходих ан Рилските езера тая година, та взех че случих панаиря с танците - паневритмията. Напикахме се от смях с тайфата!
И като си вЕрвааат...
Най се кефиха на танца "Пентаграм"...
Пък кво прай тоя Пентаграм до птичките и либовта... ?!?!?!

Смях, смях ама като закръстосваха петолъчката ... рекохме си - тря си тръгваме...
------------------------------------------------------------------
Левски и Ботьов са ми кумири, Раковски също.

Ама класацията беше цирк. И Глишевото беше там - ресорът му беше подходящ "Властелинът на пръстена"... застъпник на Толкин демек...

Ай
цитирай
37. solinvictus - Цар Кару е Велик!(да му се слави и...
22.09.2010 19:06
Цар Кару е Велик!(да му се слави името) хехеистинско удоволствие е присъстваш на разпалени дискусии с Него и някой вживил се на почти Дух(идва от дух-оввно) хехе
Той ве всепризнат любител на Божествените библоси!
да е жив и здрав!

да дуноффците са друга "раса" те вече се разливат в козмичезкия етер хехехе

да да хехе петолъчката е вкарана като симбол от другият вождь -съквартиранта
Му!хехе
Ай!
цитирай
38. shtaparov - В светлината на новите знания
24.06.2012 15:35
В светлината на новите ни знания за България много по-велики Българи са били Дионис,Спартак и Константин Велики. Колкото и да е жалко,трябва да си кажем истината.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: solinvictus
Категория: История
Прочетен: 1494962
Постинги: 259
Коментари: 5363
Гласове: 5370