Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.01.2011 04:38 - Повече от 100г туркско-алтайска помия върху етноса българи!
Автор: solinvictus Категория: История   
Прочетен: 50319 Коментари: 174 Гласове:
22

Последна промяна: 12.01.2011 18:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
frognews.bg/news_30616/Pravopisna_reforma_li_Ot_kakav_zor/

Това е от един пост на някой си глишев,опитващ се да продължи делото на плеяда туркски историци на руска и съветска служба  и може би техен клонинг.
Разбира се усвоил нищонеказващото или така наречната  "МИСЛОВНА конструкция"
ще се опитам да го изкоментирам:

  Тюрко-алтайска теория за произхода на ранните българи
(с интерпретативни добавки)

Тази теория е лансирана от златарски -руски възпитаник и сега такива отчаяни опити като въпросния и фен се опитват да  продължат делото
image

Всъщност когато се говори за Алтай,Тяншан,Памир ...и не знам още какви планински вериги  и хребети ,дето уж били " поселенията на прабългарите" трябва горе долу да се види на какво разстояние се търсят артефакти ,монети ,паници,фиби,гребени или конски сбруи.
Чичо гугле казва ,че няма път до там и не може да изчисли км.хаха
По тоя път от точка В до точка А няма намерено нищо досега свързано с българи!
image
Това е тюркска монета и то късна (мисля ,че е 8 век) ,може ли да се сравни със скитските шедьоври от злато и сребро
с технология която и Сваровски завижда на изработката ...и тези примитиви се слагат до това изящество?
Тук ще изложа накратко основната аргументация на тюрко-алтайската теория за произхода на ранните българи. Първо ще ми се наложи да направя някои уговорки, за да премахна възможността за погрешна преценка на самата теория. За съжаление, политизирането на историческата проблематика прави такива уговорки необходими.
Да, започваме с уговорки като се заявава ,че няма политика и да няма погрешна преценка ,демек аудиторията не е професионална и изводите не може да ги възприеме и за това трябва да се уговорят.
Цялата теория  е само уговорки  според моя любителски поглед
image


Ето един сайт турски ,който си брои тюрките за турци и като държава си преследват тая доктрина и за целта използват български ибрикчии наречени професори ,които им се подлагат с антибългарски пасквили И тоя  обучава български студенти!?!?
Този цеткоф не стига ,че лъже безогледно и нагло ,ми е сложил тракийски находки за прабългарски и оттам си ги присвяоват  най спокойно за туркски?!?

Тюрко-алтайската теория не защитава тезата, че българите са идентични с турците. „Тюрк” и „турчин” не са синоними, както не са „индус” и „индоевропеец”.
Това е смешно и е меко казано невежество на автора,никой от учените освен съветските и българските не прави разлика между тюрки и турки ...даже на последната конференция на тюрките е под егидата на Турция (като наследник на Отоманската империя)наште измекяри са представени от пламен цветкоф някакъв професор в НБУ 
image

Тука на схемата се вижда къде са поставени БЪЛГАРИТЕ ...и ако се вгледа човек в нея ще забележи ,че е измислена отвсякъде!
Примерът с индус и индоеврпеец също е смешен и НЕграмотен
-индус е религиозна норма ,а индоеврпеец е технически термин ,ама толкова може профито ...

Тюрко-алтайската теория не защитава тезата, че общият расов тип на ранните българи е монголоиден. Родството между тюркски и алтайски етноси включва въможността за взаимни езикови, културни и демографски влияния, но съвсем не ги налага като единствена историческа реалност
"мисловната конструкция" тука е връх в НИЩОнеказването ,щото всички напъни на рашо рашев-археолог(икона в туркската теория е точно това :
-всички монголоидни скелети и черепи бяха идентифицирани като "прабълари") което е смешно разбира се!
В български Институт бяха възстановени "прабългарски" черепи които възстановки на запад се смеят ,защото това е ала бала,с една дума  метода е непроложим ,но за българите върши работа

Любимият ми монголоид Мостич!
image

Тюрко-алтайската теория не защитава тезата за изключителна малобройност на българите спрямо балкански населения като славяните. Сам по себе си произходът на българите няма отношение към въпроса за численото им съотношение с останалите ранносредновековни балкански населения. Да ,това е крайно НЕзащитимо твърдение и е смешно на изцепките на златарски и сие в тази алтайско-монголска теория .
Но това неглижиране на числеността  е изоставено заради "славянското"море ...което бързо претопява измислените "прабългари"


Тюрко-алтайската теза не означава автоматично приемане на тезата на проф. В. Бешевлиев за супремотеистки култ към общото тюркско божество небе Тенгри или Тангра у българите.  Произходът е едно, а религията – друго. Приемането на юдаизма от хазарите не ги прави семити, както и покръстването на България не я превръща в част от света на елинизма. Следователно и тюркският произход не предполага автоматично култ към Тенгри.
Този супремотеистки култ за пръв път го чувам предполагам ,че е правописна грешка от бързане ,щото се хвали че е филолог.
Но другите изцепки говорят за незнание  и невежество
....елинизма е езичество спрямо христянска България ,
....юдаизма и семитите е глупаво да се сравнява.

Тангра или Тенгри у българите не е засвидетелствано това са фантазии ,дори тюрките за да докажат това ползват бешевлиев
като на готово казват ,че на българите богът е Тангра,а те са тюрки и това е доказателство за тях 
С една дума ние като турко-тангристи ИМ даваме доказателство.
Това е най продажната част от теорията

image
 Този релеф го изчукали някакви си степни номади турки и паралелите с които го сравняват са някакви драсканиници по камъни,които са прерисувани от русняци и публикувани като аналози.(да се смееш ли да плачеш ли?)
image

Този конник също са го сложили в кошницатта на тюрките ,даже  го описват като грозен варварски обичай да обезглавиш врага си.
На каната се вижда знамето на война (конската опашка)типична за номадите.
Пълна глупост като обяснение за това скитско съкровище и пълно невежество в разчитането му.
Обикновенно коментарите на псевдоисториците са възмутетлни от варварския обичай на българите.
Ето един цивилизован начин :
image
 
Този е Персей според грцките митологии и цивилизации!Има и римски такива .

image
Големи напъни е този грифон да се докара до някакви шамански и тотемски тълкувания от пишман лингвисти ,преводачи по турска филология наречени професори.
Този грифон има абсолютен скитски аналог  който пък невежи папагали го представят за артефакт от волжка България и си пишат из форумите и са аплодирани от също такива неграмотници!
image
Този е скитски и няма как да стане туркски ,всъщност може чрез измама!
И измамниците си го правят и то във форуми и научни издания съвсем спокойно!
Това много ми прилича на легендата за ганимед и орела дето бил Зевс и ала бала!
image

Този подлакътник на явно по голям стол е скитски може би дядото на този дето е направил тая монета с дупката.Скитите са били големи номади ,движели са в степите и сигурно са имали и те юрти и в една такава е намерен тази част от по големият стол.
хаха
Тюрко-алтайската теза не изключва възможността за участие на тракийско романизирано население или на отделни ираноезични и германоезични групи в етногенезиса на българската народност на Балканите. Произходът на по-голямата част от ранните българи може да бъде тюрко-алтайски, както и езикът им да е тюркски без това да води до пълна изолация спрямо индоевропейски демографски и културни фактори от гръцки, тракийски, славянски, ирански и германски характер. Това е завоилирано или празни приказки.няма
нито германски,
нито туркски,
славянските са скитски,
езика на българите не може да се докаже с два надписа ,че е бил алтайскотуркски.това са фантазмагории .
Има тракийски,ирански и римски ИРИ(източната римска империя)

  Тюрко-алтайската теория сама по себе си няма отношение към руската политика спрямо България. Всъщност теорията е доста по-стара от съветското влияние у нас и е защитавана далеч не само от руски възпитаници.
Напротив тази теория обслужва именно руската,гръцката и немската исторически школи и си е чиста политика!
В последно време обслужва македонЯската,антибългарска пропаганда цитирайки всички тези измекяри които твърдят ,че българите са тюрки.
Същото се отнася и до така наречените Волжки българи ,които били истинските българи, а пък ние сме ги предали като сме приели християнството!!!
Сега има разни емисари които НИ представят и говорят от НАШЕ име ,демек ,че това е вярно и НИЕ го приемаме!
Не знам дали пишат вече на латиница?Те са си с турско етническо съзнание!

Тюрко-алтайската теория изобщо няма политически цели. Ако българите се появяват на Балканите а първи път в V в. като наемници или грабители, ако създават държава (или държави) по тези места в VІІ в., ако заварват значителни маси славянско население, част от което покоряват, ако най-сетне тези ранни българи са тюркоезични и имат редица общи черти със степни народи като хуни, авари и хазари, това по никакъв начин не означава, че днешната българска нация няма пълното право да бъде суверен в своите територии.
Да това е златарската приемственост да се представят българите като :
орди,пълчища от грабители,диваци и варвари и тям подобни измислици!Нямаме нищо общо с тези степни народи всичко е уйдорма
Оказа се че българите си губят най бързо езика и традициите докато приемат християнството ,и от там насетне имат традиции по стари от библията и от Христос!

След тези уговорки мога да направя опит за дефиниция на тюрко-алтайската теория за произхода на ранните българи.
Само една уговорка горе-долу му се приема на профито!
В средата на VІІ в. българите са тюркоезична степна народност, включваща вероятно отделни ираноезични групи и тюркоезични монголоидни групи.
Владенията на българите се простират приблизително между река Днепър и Кубан на север и изток от Черно море и около Азовско море.
В V-VІІ в. българите са част от Хунския съюз и Западнотюркския каганат, вероятно със собствени предводители (канове или ханове) в рамките на по-големите степни империи.
Сред българите много вероятно още в този период се срещат и християни.

Като махнем ВЕРОЯТНОТО изконна академична  и профи думичка и Остава един турлюгювеч от тази теория -безсолен и вкиснат!

Аргументите в полза на това схващане могат да бъдат търсени

в
:mglishev.blog.bg/history/2010/04/01/tiurko-altaiska-teoriia-za-proizhoda-na-rannite-bylgari.521327

Тази теория е бита карта и е обречена на забвение
...
Може ли тази номадско-степна орда да построи втората по големина в Европа базилика с внушителни размери?
image

Не може ,но може да наеме грцките гемиджии ,които са усвоили пък римските традиции в изграждане на християнски базилики!-ето едно профанско обяснение на академичен умник!
image
 

Това е най неграмотната възстановка на базилика ,този макет ако се покаже на някой западняк ,че е базилика ще падне от коня!
Не знам кой любител я е правил ,но няма нищо общо с горната снимка.
Базиликата в Равена е точно копие на тая в Плиска 

По молба на един аномнимен ще му слагам тука бисери на професори които са корифеи в тюркско-татарско-монголската Българска история!
Проф.Златарски:
www.promacedonia.org/vz1a/vz1a_b1_1.html
1....Пътят, по който е вървял Исперих на запад от Хипийската планина, трудно е да се посочи по липса на данни.

2....И двамата наши хронисти,Теофан и Никифор които се явяват също еднички извори за историята на Исперих, говорят, че той е преминал Днепър и Днестър и се спуснал към Дунав; за Дон нищо не споменават...

3....защото той съвсем не е минавал р. Дон, а се е прехвърлил по Азовско море или през Керченския проток и Крим е достигнал до Днепър. Оттука през Долни Днестър се спуснал към Дунав или, по-право, към устието на Дунав...

4....Твърде е възможно, че Исперих се е задържал доста дълго време в Южна Бесарабия, дето той ще да е закрепил властта си...

Проф.Бешелиев
www.promacedonia.org/vb/vb_2.html  
1.    ...Къде са живеели преди това и какво точно означава тяхното име, са въпроси, на които отговорите при сегашните наши знания могат да бъдат предположения или догадки с различни степени на вероятност.

2.    ..Също така не е сигурно дали българите са били еднородни тюркоезични групи или разнородни

3.    ...Българите са били може би обединение от различни тюркски племена, които са възприели името на управляващото племе, както това често се е случвало с други тюркски или сродни племена в огромната Централна Азия

4.    ...българите в кавказките земи се делели на четири племена, които се наричали според имената на тамошните реки: Купи-булгар, Дучи (или Кучи)-булгар, Олхонтор-блкар и Чдар-болкар.



проф.Пл.Цветков:
http://s155239215.onlinehome.us/turkic/25Bulgars/BulgarsAndBulgariansEn.htm

...С други думи, в случая за сърбите и хърватите  можем  да говорим ,че са една смесица от славянски и значими местни елементи, докато българската под-раса е напълно различна от славянският расов тип. 
От само себе си се разбира, че българите са били и, разбира се, далеч не са "чиста раса", но всичко, което идва да покаже, че българската под-раса изобщо не е смес между славянски и неславянски елементи: 
това е смес между Iranoids, стари местни жители, и в ограничен размер Mongoloids.
 

Проф Рашо Рашев

Всеки опит за намеса във вековния спор за произхода на прабългарите неминуемо заплашва своя автор да повтори отдавна известни факти и становища. Изказани са като че ли всички възможни теории, написани са критики на повечето от тях. Писмените източници, въз основа на които досега е бил поставян проблемът, са многократно изследвани и коментирани  Известна надежда за нов поглед към въпроса предлага археологията с нейните не толкова категорични, но количествено по-богати данни. Не може да се каже, че досега те са били пренебрегвани. Както ще стане дума по-долу, съществува неголяма, но авторитетна група археолози, които споделят по въпроса за етногенеза на прабългарите становище, различно от наложеното в официалните издания. То обаче е изложено твърде лаконично, често в бележки под линия, и поради това не изненадва неговата непопулярност. Друга причина е фактът, че това становище привидно влиза в противоречие с официално приетото, което от своя страна се основава на оригинални писмени източници. Налице е една неизявена, скрита дискусия




Гласувай:
26



1. syrmaepon - Човече, какво те разтърси рано с...
06.01.2011 09:01
Човече,какво те разтърси рано сутрин,та реши да коментираш тоз отдавнашен пост? Поне възпитанието изисква достойно отношение към опонентите, в противен случай оставам с впечатление,че това е лично отношение. :)
цитирай
2. анонимен - Ехоооо, я по-кротко с малоумията и то рано сабахлем!
06.01.2011 10:16
syrmaepon написа:
Човече,какво те разтърси рано сутрин,та реши да коментираш тоз отдавнашен пост? Поне възпитанието изисква достойно отношение към опонентите, в противен случай оставам с впечатление,че това е лично отношение. :)


Какво възпитание, какъв опонент, какви 5 лева? Става дума за българската история, а не за игра на ашици! Да не искаш и ръка да им целуваме на тюркските подлоги, дето ни набутаха, не в 3-та, а в 10-та глуха на историята със скапаните им и с нищо непотвърдени теории? Я помисли чии интерси защитават те? И кого точно обслужват? Ти за възпитание ще ми говориш!
Що не питаш техното възпитание (и самосъзнание) от къде идва? От руските славянски степи или от тюркските планински склонове на Памир? Що пропущиха Каракум и Казълкум? Да ги беха тропосали и тях, че да станем тюрки-бедуини?! И после да издирваме камилите, щото поне те са по-тясно "специализирани" от конете...
Верно много малоумници в тази държава, брей!
цитирай
3. solinvictus - Човече, какво те разтърси рано с...
06.01.2011 10:46
syrmaepon написа:
Човече,какво те разтърси рано сутрин,та реши да коментираш тоз отдавнашен пост? Поне възпитанието изисква достойно отношение към опонентите, в противен случай оставам с впечатление,че това е лично отношение. :)

ми кво да ти кажа кротко си четях разни интересни неща и чичо гугле ме префърли на този пасквил и не се стърпях.
Нямам лично отношение те такива като този фен ,така действат нападат човека ,а не това което е написал .
Това си е обикновенно сектантство.важно е какво си написал ,каква идея зашитаваш,как я защитаваш,какво е отношението ти към аудиторията,как се държиш с опонентите си и т.н. ит.н.
за този "НИК"Глишев възпитанието е последното нещо което може да се коментира и на мене като песронаж не ми е интересен!
Каква идея се опитва да прокара е по-важното ,а тя досега е АНТИбългарска!
цитирай
4. solinvictus - Човече, какво те разтърси рано с...
06.01.2011 10:52
анонимен написа:
syrmaepon написа:
Човече,какво те разтърси рано сутрин,та реши да коментираш тоз отдавнашен пост? Поне възпитанието изисква достойно отношение към опонентите, в противен случай оставам с впечатление,че това е лично отношение. :)


Какво възпитание, какъв опонент, какви 5 лева? Става дума за българската история, а не за игра на ашици! Да не искаш и ръка да им целуваме на тюркските подлоги, дето ни набутаха, не в 3-та, а в 10-та глуха на историята със скапаните им и с нищо непотвърдени теории? Я помисли чии интерси защитават те? И кого точно обслужват? Ти за възпитание ще ми говориш!
Що не питаш техното възпитание (и самосъзнание) от къде идва? От руските славянски степи или от тюркските планински склонове на Памир? Що пропущиха Каракум и Казълкум? Да ги беха тропосали и тях, че да станем тюрки-бедуини?! И после да издирваме камилите, щото поне те са по-тясно "специализирани" от конете...
Верно много малоумници в тази държава, брей!


Малоумници ще има винаги и навсякъде важното е да се сведат до минимум в публичното пространство.
А това е труден процес,повярвай ми!
Полека лека ще се изместят нещата ,сигурен съм.Затова персонално,не са ми интересни давай по текста!

цитирай
5. d3bep - Аз не мога те разбера тебе. Вместо да ...
06.01.2011 12:32
Аз не мога те разбера тебе.
Вместо да вземеш да коментираш нещо сериозно, някоя интересна идея или хубав пост...

Си се хванал да правиш известен Глишев! И то с отдавнашна мозъчна пр**ня.
Се едно, Александър Фол ше обсъждаме!

А той (Глишев) заслужава ли го?

Казвам ти го в качеството на експерт по маркетинг, с известен професионален опит зад гърба си:

НЯМА ЛОША РЕКЛАМА.
Още по - малко - в блог.

Че вероятно някои е бил глупав и злобен да ти сложи минус -ясно... Прерфасонирам: Лоша реклама няма, има глупави рекламирани.
Ама идеята ти цялата е за минуси.
Пак си тръгнал да продаваш на аудиторията "бестселъра" на Глишев.

Земи, осъзнай се...
цитирай
6. get - Ами Сол-е истината е много проста, но понеже не сме "спИциалисти" ...
06.01.2011 12:47
... разбирай го нямама съответната тапия, ще бъдем подложени на неразбиране и остракизми от "учените" си опоненти !
Да започнем от едно писание на двуличните "гърци", за нас. Те (траките) са най-мнгобройният след индийците народ.
Ще ползвам "траки", като общоприет научен термин !
Какво следва да вложим в него. Хора ... племена с бизкородствен език, култура, обичаи, традиция, вярвания и т.н., тоест близки едни на други.
Къде се локалиризират те по време на написването на тези слова ? Тук на балканите, в Мала азия, близкият изток, накратко около Черно море. На севе и североизток от Каспия. Подобно население имаме и в централна Европа и на Апенините.
Така-а-а, то принадлежи към едно езиково семейство Европейското - БЕЗ ИНДИЙСКОТО то е друга работа !!
В настоящият момент, кои народи от каква езикова група обитават посочените места - наричат ги славянски - друг измислен и некоректен термин - Ма нейсе !
Това, като начало !
Проадължение ... ако има проявен интерес !

от Гет
цитирай
7. solinvictus - Аз не мога те разбера тебе. Вместо да ...
06.01.2011 12:54
d3bep написа:
Аз не мога те разбера тебе.
Вместо да вземеш да коментираш нещо сериозно, някоя интересна идея или хубав пост...

Си се хванал да правиш известен Глишев! И то с отдавнашна мозъчна пр**ня.
Се едно, Александър Фол ше обсъждаме!

А той (Глишев) заслужава ли го?

Казвам ти го в качеството на експерт по маркетинг, с известен професионален опит зад гърба си:

НЯМА ЛОША РЕКЛАМА.
Още по - малко - в блог.

Че вероятно някои е бил глупав и злобен да ти сложи минус -ясно... Прерфасонирам: Лоша реклама няма, има глупави рекламирани.
Ама идеята ти цялата е за минуси.
Пак си тръгнал да продаваш на аудиторията "бестселъра" на Глишев.

Земи, осъзнай се...


нещо сериозно ли?
амчи от това по сериозно здраве му кажи!
Пропагандата не е реклама ,браточка!
Ти се бъркаш нещо!
Трябва всекиминутно да им се показват простотиите ,за да знаят и петгодишните ,че това си е долна лъжа!
А ти си продавай ,там квото си продаваш!
цитирай
8. solinvictus - Гет, това са клишета, които трябва ...
06.01.2011 12:59
Гет,това са клишета ,които трябва да минат през държавно тълкуване ,иначе си е ...
Българската държава като институция на българите трябва да заяви ,да проучи,да докаже,да преформулира своите исторически данни ,които са вкарани от чужди исторически школи!
Иначе си е ала-бала.
Хората които са го правили досега са си политически проститутки отколкото учени.
цитирай
9. zelas - Браво, Райко, писнало ми е да чета ...
06.01.2011 13:06
Браво, Райко, писнало ми е да чета коментари по наш адрес, какви монголо-татри сме били, и не виждам защо народът ми трябва да бъде така публично обиждан заради някакви подлоги.
Щом им харесва да си търсят корените на майната си, да се дигат и да си одят от където смятат, че са дошли.

Заради тях, сме загубили сумати територии и човешки съдби са били разбити и ТОЧНО заради тях сега македонците се дърпат от нас и те забиха в трета глуха.
Ами да ви кажа честно и аз така бих направил, българите щом се пишат азиатци, аз ще си търся корените тук където ми е родът роден.

Поздрави
цитирай
10. d3bep - Туй, коеот не успяваш да разбереш ...
06.01.2011 13:18
Туй, коеот не успяваш да разбереш явно е че обръщаш несериозен пост на Глишев в сериозна дискусия.

ПОдир 2-3 дена тая дискусия тук ще има повече посещаемост, отколкото шашавата "интерпретативна" теория е имала за една година и кусур.
С коеот обаче ще предизвика лавинообразен нтерес и към "оригинала"

Не ме учи кое е реклама и кое пропаганда, ами се свести...

Прави квото си знаеш. Аз продавам единствено здрав разум. Срещу уважение.

цитирай
11. solinvictus - За македонЯните Зелас кво да ти к...
06.01.2011 13:26
За македонЯните Зелас кво да ти кажа ...народа го казал "На сила хубост не става!" Който е българин в Македония трябва да бъде защитен от българската държава,българите които са там и се определят като такива трябва да го заяват,сега сме 21 век .
Правата на човека и отношенията се защитават в ЕС и то доста успешно.Просто трябва да се сложат в общественото пространство и да се покажат позициите на българите там,на Българската държава и на БЮМР.
И трябва да се премахнат разни неясни говорители на тези институции.
И българската държава също трябва да заяви публично кои са историческите събития които е "предала" на македонЯните ,щото май има някакви договорки ,които жельо митев желев при признаването и е направил и не само той!
Поздрав и на теб!

п.п. за македоняните ползвам един цитат на българина Ванче Михайлов :
"Македония без българите-огън да я гори!!!"
цитирай
12. zelas - Аз мисля, че докато не намерим себе ...
06.01.2011 13:36
Аз мисля, че докато не намерим себе си те (Македонците) няма да намерят и нас - затова тюркстата теория е толкоз вредна и коварна..

Първо юдео-комунистите Димитров и другия, как му беше името (и на него да му е...), продадоха Македония, ето сега ти намекваш и за Желев. Ами какъв е извода?

Ние сме виновни за Македония - от това "прозрение" трябва да тръгнем, иначе само ще си подритваме топката. По-големи сме, редно е да отстъпим..

Пак повтарям аз ги разбирам много добре. Затуй и музикални мостове им пускам та белким се разпеем заедно, напием, прегърнем и останалото ще е история.
цитирай
13. solinvictus - Туй, коеот не успяваш да разбереш ...
06.01.2011 13:38
d3bep написа:
Туй, коеот не успяваш да разбереш явно е че обръщаш несериозен пост на Глишев в сериозна дискусия.

ПОдир 2-3 дена тая дискусия тук ще има повече посещаемост, отколкото шашавата "интерпретативна" теория е имала за една година и кусур.
С коеот обаче ще предизвика лавинообразен нтерес и към "оригинала"

Не ме учи кое е реклама и кое пропаганда, ами се свести...

Прави квото си знаеш. Аз продавам единствено здрав разум. Срещу уважение.



Не ми говори за уважение!Искаш да кажеш ,че тия неща да не ги говорим ми влез във форума БГ-наука какво му е българското на този форум ,пълно с турски пропагандатори,българомразци и откровенни клеветници и манипулатори на БГ историята.Защо трябва да се прикриват ,напротив изкарайте ги във вестниците,новините,във фейсбука ...избутайте ги напред на светло !

Ето един хулио казва "Мене не ме занимавай със Златарски" ама как тъй ,той е издал тритомна бг история по която се готвят в университетите ...как тъй няма да го закачаме?
малките българчета тоже ....от малки им се внушава ,че са азиатци и навлеци!
Това е фундамент ,никаква реклама не е!

На стар краставичар се опитваш да продаваш краставици ,май ?
Първата кола която продадох беше "Москвич-407"хахаха

цитирай
14. solinvictus - Аз мисля, че докато не намерим себе ...
06.01.2011 13:46
zelas написа:
Аз мисля, че докато не намерим себе си те (Македонците) няма да намерят и нас - затова тюркстата теория е толкоз вредна и коварна..

Първо юдео-комунистите Димитров и другия, как му беше името (и на него да му е...), продадоха Македония, ето сега ти намекваш и за Желев. Ами какъв е извода?

Ние сме виновни за Македония - от това "прозрение" трябва да тръгнем, иначе само ще си подритваме топката. По-големи сме, редно е да отстъпим..

Пак повтарям аз ги разбирам много добре. Затуй и музикални мостове им пускам та белким се разпеем заедно, напием, прегърнем и останалото ще е история.


Да хубаво правиш!Аз го аплодирам!
Ние спрямо македония като институция трябва да имаме позиции по нашата история от които не трябва да мърдаме нито сантиметър ,защото зад нея стоят истински българи и тяхната кръв.
Затова който отстъпи е предател на българите и историята ще го съди ,ако не ние то следващите!

Няма нужда да караме тоя мангал или оня да става българин,българите са си етнос!
и точка !хехе
цитирай
15. panazea - Малей , онзи не го признавам да ми е дядо !
06.01.2011 14:21
Ще ти изпратя снимка на деда си , та да видиш какъв юнак ! Хе хе ! Аз се гордея с дядовците си , ама те не потвърждават теорията на Златарски ! Защо ли?
Честит Юрданов ден ! Здраве и късмет! Сполука дет му казват!
цитирай
16. solinvictus - Златарски е с типичен монголоиден ...
06.01.2011 14:29
Златарски е с типичен монголоиден череп!
Честита Нова Година!Богоявление не беше ли?
Абе важно е празник да е !
Наздраве!
цитирай
17. get - Не са клишета Сол-е ! - но ти както винаги бързаш да произнасяш вердикта си !
06.01.2011 15:25
solinvictus написа:
Гет,това са клишета ,които трябва да минат през държавно тълкуване ,иначе си е ...
Българската държава като институция на българите трябва да заяви ,да проучи,да докаже,да преформулира своите исторически данни ,които са вкарани от чужди исторически школи!
Иначе си е ала-бала.
Хората които са го правили досега са си политически проститутки отколкото учени.

Казвам простичко, че около хиляда години пр.хр. в Европа живее почти хомогенно, като етносен състав и език население.
Горе-долу се опитах и да ти обясня ареалът му.
От това еезиково семейство се отделят и клоновете на съвременните европейски езици.
След това се наблюдава не бих казал и иинвазия а по-скоро инфиилтрация на друго чуждо, расово, езиково и т.н. население.
Като то носи със себе култура неприсъща на нас, бих я нарекъл враждебна дори ! Но тия същите са успели така добре да се впишат в средата гтостоприемник, че сега са почти неотличими от нас - Ентендес ?
Като осмислиш това, което ти написах и ми поставиш логични допълващи(доизясняващи) въпроси - Ще продължа !
П.П. И престани с тея мАнголи и тюркски език, това е много късно и ТОВА, Тия са го вкарали допълнително, като детайл в по-голямата си лъжа !
Жертви на това са и такива неукрепнали интелекти, като Юлковият ... за другите не смея да твърдя ! Те може и съзнателно да се "подложили" и станали проводници на лъжите, на душманите ни !

от Гет "ктистий"
цитирай
18. solinvictus - Да с това съм съгласен и съм убеден, ...
06.01.2011 15:38
Да с това съм съгласен и съм убеден ,че е така !За езика малко не ,щото мисля че беше през5 или 6 век Нарцис евнуха за да преговаря в Тракия си води преводачи!
За културата съм също съгласен,за това не може да се раздели етностно нито през 16 век нито в 21 век.И се почва с каламбурите и импровизациите!
Да тюрките са късни ,но това не пречи на лумпени да прокарват недомислици в историята ни!
цитирай
19. d3bep - Казвам простичко, че около хи...
06.01.2011 16:26
get написа:

Казвам простичко, че около хиляда години пр.хр. в Европа живее почти хомогенно, като етносен състав и език население.

Горе долу така е.
Само че годините са по - скоро 3000, а не хиляда.

Ма той сола се съгласява с тебе, ма ако те разбере, веднага ше има "Интернационалист" и "Чуждопоклонник".
Щото още не си ги разграниил нациите, па ги обединяваш...
цитирай
20. zelas - Картата дето добави и коментара под ...
06.01.2011 17:12
Картата дето добави и коментара под нея "По тоя път от точка В до точка А няма намерено нищо досега свързано с българите!" трябва всичко турко-мурковци да си ги сложат на хладилника и да ги четат за закуска.

Гледали са колкото може по-далеч от Балканите да ни хвърлат стреличката на картата, та да не остане съмнение, че може да сме местен народ.
цитирай
21. get - Добре дЗвер ... хиляда за тевтоните, като езиков клон от ЕВРОпейското ...
06.01.2011 17:31
d3bep написа:
get написа:

Казвам простичко, че около хиляда години пр.хр. в Европа живее почти хомогенно, като етносен състав и език население.

Горе долу така е.
Само че годините са по - скоро 3000, а не хиляда.

Ма той сола се съгласява с тебе, ма ако те разбере, веднага ше има "Интернационалист" и "Чуждопоклонник".
Щото още не си ги разграниил нациите, па ги обединяваш...


... семейство. За другите дето са живели на юг от Тракийско море 2 000 години, преди да стане омесването с "другите" дето си правят обрезание на краекожието и ни викат, гиюр и от които мангалите-чандали са го приели и ни наричат с оскърбителните дас-роб и гаджо-неверник ... нали са от едно котило излезли.
Просто има разлика във времето, когато са излезнали от "там".
Синовете на офир по-рано, чандалите по-късно.
Накратко това е схемата !
П.П. Защо е тази омраза и двуличие към нас - Защото му е страшно мъчно на примитива, да си спомни, че ти е бил слуга по причина ... при първата им среща с нас са били на нивото на изправено ходещи примати !

от ГетКан - Цар на биволарите и Бик сред Царете :)))
цитирай
22. анонимен - От еlk
06.01.2011 17:42
Тъкмо се самоосъзнах като Швед \Гот\ и кво стана.Пак се обърках.
Майтап бе Уили.
Поздрави от Elk - тракиеца славянина - българина.
Казах.
цитирай
23. solinvictus - Картата дето добави и коментара под ...
06.01.2011 18:17
zelas написа:
Картата дето добави и коментара под нея "По тоя път от точка В до точка А няма намерено нищо досега свързано с българите!" трябва всичко турко-мурковци да си ги сложат на хладилника и да ги четат за закуска.

Гледали са колкото може по-далеч от Балканите да ни хвърлат стреличката на картата, та да не остане съмнение, че може да сме местен народ.


не само това ми имат цели научни звена да нагласяват нещата и пак не могат да я докарат!Само на лингвистика си е чиста и голяма "0" Рашо Рашев Иконата ,30 години е проучвал Плиска и писал научни трудове и накрая ги отрекъл??????
Но завещал на бъдните историчари крилата фраза:

... Всеки опит за намеса във вековния спор за произхода на прабългарите неминуемо заплашва своя автор да повтори отдавна известни факти и становища
...Тюркският антропологичен тип и тюркоезичието на прабългарите не се поставят под съмнение. Като неоспоримо доказателство се сочат езиковите остатъци в Именника на българските владетели, във византийските писмени източници и в бълггарските каменни надписи. От гледна точка на представените в тях тюркски имена, изрази и думи произходът на прабългарите наистина не може да бъде дискутиран

На това му казвам родоотстъпничество и предателство!
цитирай
24. iuliuscaesar - гете пак ги хвърляш едни недомис...
06.01.2011 18:54
гете пак ги хвърляш едни недомислени:

"Казвам простичко, че около хиляда години пр.хр. в Европа живее почти хомогенно, като етносен състав и език население."

я се разпростри малко повече, че да се посмеем
цитирай
25. анонимен - браво, добре си обобщил нещата, ...
06.01.2011 19:11
браво, добре си обобщил нещата, знаеш че съм ти единомислец)))))
звънче
цитирай
26. solinvictus - Още не съм. . . липсва ми нещо малко, ...
06.01.2011 19:26
Още не съм ...липсва ми нещо малко ,още ...хехе ЧНГ!!!
цитирай
27. get - Юлко тази тема преди месеци я разисквахме в блога на Демограф ...
06.01.2011 19:41
... тогава ти си "тръгна" обиден :))) !

Като компенсация една народна песен: http://www.youtube.com/watch?v=UoNjARJmSTc ... местните казват, че я пеели от незапомнени времена !

Темата бе нещо в смисъл - ne Aryans
Не бързай да да правиш изводи, а бъди настроен към обективност и изслушвай доводите на другите преди да им кичиш етикети !
цитирай
28. mamkamu - Ти наистина бъркаш турски с тюрк...
06.01.2011 20:07
Ти наистина бъркаш турски с тюркски. Това, че някои турски историци ги признават за индентични понятия, не значи, че наистина е така. Това си е част от тяхната национална митология, както и ние си имаме своя. Замешал си освен това политика с история, от което теорията ти тотално олеква.

Айде със здраве :)
цитирай
29. solinvictus - Ние не сме от турската национална ...
06.01.2011 20:28
Ние не сме от турската национална митология!Аз не бъркам нищо цял професор от НБУ -то ти го е написал.А пък останалите прафесари го повтарят от началото на 20 век.
Тука няма моя теория ,има мое мнение ,че това са измислени тези и ние нямаме нищо общо с това!
Политика има винаги в историята!
Жив и здрав!
цитирай
30. kleotemida - Я Сол-е един подарък от мен, който пък ми го подари един анонимен в моя блог, а аз прибързано взех, че му се накарах... :)))
06.01.2011 20:36
Това е хубав линк, но ако речеш и като коментар мога да го сложа тук :)))

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=142530 - Българите взели най-много гени от траките...
цитирай
31. solinvictus - На маймунянски езици не разбира...
06.01.2011 20:39
На маймунянски езици не разбирам!Има места(сайтове)където може да си обърнеш латиницата в кирилица!И за това го изтрих ...въпросът беше каква теза зашитавам ,и какви доказателства имам в подкрепа на моята теза ...и много объркано съм пишел и нещо такова
отговор:
кой ,колкото може,
Аз, съм фен на Римската Теза !
Не съм привърженик на "звездните коне и тяхните прелитания", на юртите и минтгияните домъкнали са се с талигите от неизвестни чукари дето и паяци няма и разбили "византийските" легиони!
И направили катуни с размери по-големи от Константинопол!
цитирай
32. raders - :) То си е за ядосване. Всъщност, ...
06.01.2011 20:40
:) То си е за ядосване. Всъщност, подобна ситуация май съществува на много други места. Сещам се най-напред за Франция. В действителност, франките са германска народност, която е дала името на страната от времето на Карл велики /Франкска държава/. Но днес французите се считат и са потомци на келтски народ /гали/. Горе долу и при нас е същото. Аспаруховите пришълци са организирали държавата и са и дали името, но основната маса е от местни по-стари народности. Езика - също. /Впрочем, някой знае ли на какъв език са говорили Аспаруховите българи; извинявам се за некомпетентността/?
цитирай
33. mglishev - Солчо,
06.01.2011 20:46
неграмотен си. Мамкаму ти го е казал, ама не вдяваш. Турчин и тюрк са две различни неща.

Можеше и да добавиш линк към конкретния постинг, който коментираш, за да могат да се запознаят хората:
http://mglishev.blog.bg/history/2010/04/01/tiurko-altaiska-teoriia-za-proizhoda-na-rannite-bylgari.521327

Ей, това незнаещият човек е най-тегавото нещо на света. Нито имаш представа от история, нито от археология, нито от езикознание или етнология. Ама имаш мнение. Чужди езици не ползваш, исторически извори не четеш, историография също. Чел си само фантастика. Ама на, имаш си идеи.
цитирай
34. solinvictus - Това е хубав линк, но ако речеш и като ...
06.01.2011 20:47
kleotemida написа:
Това е хубав линк, но ако речеш и като коментар мога да го сложа тук :)))

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=142530 - Българите взели най-много гени от траките...

Да интерсно сведение,аз да ти кажа към тези изследвания съм малко скептичен.
трябва да се види база данни - не може турците да имат ген турски?!? те са късни,славяните тоже къде са скитите,мизите, гетите или келтите ,те тея келти станаха повече от траките хехе
и после крайния резултат по какви критерии се сравнява и от кой?
Изобщо има мого въпроси ,но от това изследване съм доволен!
Браво!хехе
цитирай
35. solinvictus - неграмотен си. Мамкаму ти го е ка...
06.01.2011 20:54
mglishev написа:
неграмотен си. Мамкаму ти го е казал, ама не вдяваш. Турчин и тюрк са две различни неща.

Можеше и да добавиш линк към конкретния постинг, който коментираш, за да могат да се запознаят хората:
http://mglishev.blog.bg/history/2010/04/01/tiurko-altaiska-teoriia-za-proizhoda-na-rannite-bylgari.521327

Ей, това незнаещият човек е най-тегавото нещо на света. Нито имаш представа от история, нито от археология, нито от езикознание или етнология. Ама имаш мнение. Чужди езици не ползваш, исторически извори не четеш, историография също. Чел си само фантастика. Ама на, имаш си идеи.


Еми сложил съм ти линка не можеш ли да видиш?
Ми обяснил съм в поста че тюрк=турк и кои папагали не праят разлика!
Ся пак да повтарям ли?
Мисловните ти конструкции са в грешна посока!
цитирай
36. solinvictus - :) Впрочем, някой знае ли на какъв ...
06.01.2011 21:02
raders написа:
:) Впрочем, някой знае ли на какъв език са говорили Аспаруховите българи; извинявам се за некомпетентността/?

няма данни ,натъкмили са от един два надписа ,че са "прабългарски" Сейно да кажеш че латиносите са испанци ,щото пишат и говорят развален кастеяно!
даже аржентинците са с мнение ,че са запазили автентичният "крепостен"език.
крепостник за испанеца означава гражданин ,а не като русняците -роб!
Не се извинявай това не е научна конференцсиа ,като гледам нивото на профитата ми става смешно!хехе
цитирай
37. get - Ха-ха-ха ! Прав е mglishev Соле да те критикува ! :)))
06.01.2011 21:42
solinvictus написа:
mglishev написа:
неграмотен си. Мамкаму ти го е казал, ама не вдяваш. Турчин и тюрк са две различни неща.

Можеше и да добавиш линк към конкретния постинг, който коментираш, за да могат да се запознаят хората:
http://mglishev.blog.bg/history/2010/04/01/tiurko-altaiska-teoriia-za-proizhoda-na-rannite-bylgari.521327

Ей, това незнаещият човек е най-тегавото нещо на света. Нито имаш представа от история, нито от археология, нито от езикознание или етнология. Ама имаш мнение. Чужди езици не ползваш, исторически извори не четеш, историография също. Чел си само фантастика. Ама на, имаш си идеи.


Еми сложил съм ти линка не можеш ли да видиш?
Ми обяснил съм в поста че тюрк=турк и кои папагали не праят разлика!
Ся пак да повтарям ли?
Мисловните ти конструкции са в грешна посока!


Ти и разлика между ПРАбългарин и българин не правиш, камо ли между Тюрк и Турк !
Само ти цитирам част от бисерите: "Прабългарският език е говорен от прабългарите поне от времето на Велика(АМА И СТАРА) България (7 век), след това във Волжка България и Дунавска България. С известни основания може да се предположи, че в Дунавска България вероятно напълно изчезва след 9 век(АЗ КАЗВАМ ЧЕ СЕ ГОВОРИ И ДОСЕГА), когато официален език става старобългарският, който е разработен в преводите на Библията от Кирил и Методий и се основава на солунското славянско наречие(УЖ СТАРОБЪЛГАРСКИ ПЪК СЛАВЯНСКО НАРЕЧИЕ) ... Традиционно световната и нашата наука приемат, че той е от групата на тюркските езици, като се обединява с хазарския, хунския, аварски(ДЕ ГИ ТЕЗИ ТРИ НАРОДА И ЕЗИЦИ ?) език и чувашския в подгрупа, наречена огурски езици(ВЪХ ЦЯЛА ГРУПА), значително отличаваща се от останалите тюркски езици. По същество съхранените прабългарски думи са много по-близки до чувашки, МОНГОЛСКИ и ТУНГУСОМАНДЖУРСКИ, и са в най-далечно положение от тюркските езици, което прави обединението им с тюркските езици за доста спорно и проблематично."
Въх били сме тунгуси ... от там и Тунгуски метеорити и нашият звезден произход ! Ако и за този ни произход не знаеш - Ти изобщо какво знаеш !
Падаш ми под "академичното" ниво, на астроном и астролог, специалист по палеокосмически езици - Хехе !

от Гет - Маг-звездоброй
цитирай
38. анонимен - nena
06.01.2011 22:04
mglishev написа:
неграмотен си. Мамкаму ти го е казал, ама не вдяваш. Турчин и тюрк са две различни неща.

Можеше и да добавиш линк към конкретния постинг, който коментираш, за да могат да се запознаят хората:
http://mglishev.blog.bg/history/2010/04/01/tiurko-altaiska-teoriia-za-proizhoda-na-rannite-bylgari.521327

Ей, това незнаещият човек е най-тегавото нещо на света. Нито имаш представа от история, нито от археология, нито от езикознание или етнология. Ама имаш мнение. Чужди езици не ползваш, исторически извори не четеш, историография също. Чел си само фантастика. Ама на, имаш си идеи.


аз ползвам немски и във немски форуми се прави разлика само след дълга дискусия и разяснявания.
традиционната сравняваща лингвистика не се интересува от предходящо население, култура, обичаи, традиции и дребни ЕСИЦИ а сравнява само промяна в звуци. за сравняващия лингвист даже не е необходимо да владее езика който сравява, за да го включи в някаква група.
до там са го докарали в самосажерзанието си, чиста средновековна схоластика.


цитирай
39. zelas - Това което написа за Юлко с пълна ...
06.01.2011 22:21
Това което написа за Юлко с пълна сила важи и за Манол Глишев, не са лоши момчетата, но нямат много избор ако искат да направят някаква кариера и това ги кара да се само-индоктринират.

solinvictus написа:
Я си представи ,че е завършил скоро и трябва да работи и се развива ,обаче там се бетонирал с папагалстване и писал с години простотии и измислици некой си я доцент я професор и хулио какви възможности има ?
Никакви!
Ако не почне и той да папагалства ни работа,ни развитие ни бъдещи проекти ...ничево,натинг!
тря да идва в хиспания дюлгерин ,ама ся в тая криза по добре за щатите да заминава!

цитирай
40. solinvictus - Гет, аз техническите термини не ...
06.01.2011 22:39
Гет ,аз техническите термини не използвам и ми е по лесно хехе штот не разбирам...тюрки означавало езиковедски термин дето с това обяснявали за прабългарите ,за културата им,за еазика ,нравите,юртите и манголските им черепчета.обаче тея прабългари пък ги измислили штот тря да има такива от алтай до къде ?
до бизантия
пак измислена думичка само ,че от западняшките умници штото ,
ако видиш монетите им и ги сравниш с бизантийските са нещо като туркските и тракийските хаха
това е технология приятелю ,ноу хау ...Москвич и Голф ,
но тъпанарите разчитат на това ,че са се назубрили добре и ша разнасят папагалски умности....
но НИЕТА е голяма работа !!!
найздраве!хехе
цитирай
41. solinvictus - неграмотен си. Мамкаму ти го е ка...
06.01.2011 22:47
анонимен написа:
mglishev написа:
неграмотен си. Мамкаму ти го е казал, ама не вдяваш. Турчин и тюрк са две различни неща.

Можеше и да добавиш линк към конкретния постинг, който коментираш, за да могат да се запознаят хората:
http://mglishev.blog.bg/history/2010/04/01/tiurko-altaiska-teoriia-za-proizhoda-na-rannite-bylgari.521327

Ей, това незнаещият човек е най-тегавото нещо на света. Нито имаш представа от история, нито от археология, нито от езикознание или етнология. Ама имаш мнение. Чужди езици не ползваш, исторически извори не четеш, историография също. Чел си само фантастика. Ама на, имаш си идеи.


аз ползвам немски и във немски форуми се прави разлика само след дълга дискусия и разяснявания.
традиционната сравняваща лингвистика не се интересува от предходящо население, култура, обичаи, традиции и дребни ЕСИЦИ а сравнява само промяна в звуци. за сравняващия лингвист даже не е необходимо да владее езика който сравява, за да го включи в някаква група.
до там са го докарали в самосажерзанието си, чиста средновековна схоластика.



Аз ползвам хиспански и мога да те уверя ,че хиспанците не праят никаква разлика между тюрки и турки,турци ,туркути торкати и таркалета.
Затова посочих ,че тая разлика я праят само саветски историци от близкото минало и техните протежета в сегашно
този сайт, който посочих е точно такъв THE TURKS ,а пък некакви набедени историци как я четат и какво влагат в тая думичка ...
БЪЛГАРИТЕ са ги сложили в тяхната генеалогична схема и ние им служим за ЕВРОПЕЙСКА рамка ,както го е казал поета ,пардон станчо ваклинов ...от плеядата туркути или тунгуси ли
кви бяха там!
поздрави!
цитирай
42. solinvictus - Това което написа за Юлко с пълна ...
06.01.2011 22:55
zelas написа:
Това което написа за Юлко с пълна сила важи и за Манол Глишев, не са лоши момчетата, но нямат много избор ако искат да направят някаква кариера и това ги кара да се само-индоктринират.

Емии Зелас кво да напрая ,кариерата на некой папагал не ми е интересна.да са управят или да се спасяват с прибежки и припълзявания!
Трябва тея глупости да се махнат от учебниците и университетите и колкото по рано толкова по добре.
Щом разни писатели масони се включиха в лъгането значи работата върви добре.
Но още трябва...тря са информира Бат Бойко и ще ги грабне тайфуна с нежно име хахаха
цитирай
43. get - Соле относно Рашев не си прав ! В едни от последните си научни ...
07.01.2011 00:22
solinvictus написа:
zelas написа:
Картата дето добави и коментара под нея "По тоя път от точка В до точка А няма намерено нищо досега свързано с българите!" трябва всичко турко-мурковци да си ги сложат на хладилника и да ги четат за закуска.

Гледали са колкото може по-далеч от Балканите да ни хвърлат стреличката на картата, та да не остане съмнение, че може да сме местен народ.


не само това ми имат цели научни звена да нагласяват нещата и пак не могат да я докарат!Само на лингвистика си е чиста и голяма "0" Рашо Рашев Иконата ,30 години е проучвал Плиска и писал научни трудове и накрая ги отрекъл??????
Но завещал на бъдните историчари крилата фраза:

... Всеки опит за намеса във вековния спор за произхода на прабългарите неминуемо заплашва своя автор да повтори отдавна известни факти и становища
...Тюркският антропологичен тип и тюркоезичието на прабългарите не се поставят под съмнение. Като неоспоримо доказателство се сочат езиковите остатъци в Именника на българските владетели, във византийските писмени източници и в бълггарските каменни надписи. От гледна точка на представените в тях тюркски имена, изрази и думи произходът на прабългарите наистина не може да бъде дискутиран

На това му казвам родоотстъпничество и предателство!

доклади(ще го потърся и цитирам) той прави елегантен завой. В смисъл, че трябвало да се преосмисли категоричността по отношение твърденията за тюркската принадлежност на прабългарите ... тъй като от извършените до (дъра-бъра) не можело да се каже по безспорен начи и ... т.н.
Както виждам от изразените становища Тук, това не е плод на индивидуален размисъл а по-скоро колективна промяна в позицията. Но това което ни се сервира, като нещо ново народът ни го е назовал "От трън, та на глог".
Тейзи, нашите учЕни, ме карат на "стари години", като някое азбукарче, отново да сричам източници-букварчета - Хехе ! - Ма щом трябва ще четем ! и не само ще ги четем ами и на глас ЩЕ ГИ ВИКАМЕ, ма не само текстовете а и ИМЕНАТА НА СЪСТАВИТЕЛИТЕ !
Аз казах ЛУСТРАЦИЯ ! ... само на Юлко му прощавам, щот е младо и зелено :)))
В тази връзка народът ни го е казал - Младо дърво се изправя - старо(криво) дърво само огън го оправя !
Всеки да си отговоря за това дето е надробил ... и аз в това число !
цитирай
44. solinvictus - Да късният Рашев не е кат ранният. не ...
07.01.2011 00:40
Да късният Рашев не е кат ранният.не само прави завой ами тълкува действията на Симеон Велики като Цар Давид ,опитва се да излезе от демократическия централизъм и се гметва направо у талмудата ли беше или тората ?
Опитва се...
Аз му имах доверие до момента в който видях макета на базиликата в Плиска и какво са я напрайли с тея възстановки ...потурчили са я!
та кой ще си даде парите(туристи) за такива нескопосани и комични ретроспекции на Базилика.
Тая базилика има две абсолютни копия и хората знаят ,за съжаление тия които се интересуват щото археологията е същата боза!
Щом се изнамерят сички пръстени на рицарите(изгубени от зор) ,може и да свършат нещо полезно!
да огънят и водата са чистилището ...хехе Митра и Варуна ...
цитирай
45. анонимен - get - 21
07.01.2011 02:52
обиждащи лумпени има навсякъде, а кой какъв е бил и какво е допринесъл....е политикономия. нали знаете, господар и аргатин са едно.
какво става със статията за гуанче?

нена от гората
цитирай
46. syrmaepon - Аз мисля, че докато не намерим себе ...
07.01.2011 08:41
zelas написа:
Аз мисля, че докато не намерим себе си те (Македонците) няма да намерят и нас - затова тюркстата теория е толкоз вредна и коварна..



Това означава ли ,че търсим теория специално за да се харесаме на македонците или търсим истината ?
цитирай
47. syrmaepon - Тейзи, нашите учЕни, ме карат на ...
07.01.2011 08:51
get написа:

Тейзи, нашите учЕни, ме карат на "стари години", като някое азбукарче, отново да сричам източници-букварчета - Хехе ! - Ма щом трябва ще четем ! и не само ще ги четем ами и на глас ЩЕ ГИ ВИКАМЕ, ма не само текстовете а и ИМЕНАТА НА СЪСТАВИТЕЛИТЕ !


Чети Херодот - друго не ти требва :) А верно,забравих - той бил грък и още 5в пр.н.е. специално фалшифицирал българската история ....
цитирай
48. анонимен - Съгласен съм с автора на статията. ...
07.01.2011 10:09
Съгласен съм с автора на статията. За съжаление набрюдавам нещо като съзтезание от типа " кой е по-по-най", между участниците в дискусията.
цитирай
49. d3bep - Лошото е че не четете където трябва. ...
07.01.2011 10:13
Лошото е че не четете където трябва.
Не знам ка ке по испанските и германски квартални форуми.

Обаче самите турци правят разделение между турчин и тюрк, коеот мисля че е от най - същетвено значение.


eseheh,
Принципно трако пеласгийското е истинската ни история, единственото, коеот си струва.
Според мен пиши там поезия или каквото пишеш и не се знаимавай с неща, в които не си силен.
Друг е въпросът, че не всеки източник и не всяка пропафганда в тая насока си струва.
Той и Деникен вижда в маите и египтяните извънземни, това не означава че маите и египтяните са помия.

syrmaepon,
Херодот не е фалшифицирал българската ,а световната история изобщо, напъвайки я към елада... Прочут е и неговият калпав меценат който с държавните пари(окрадени от чужди държави - съюзници) субсидирал калпави историци, ваятели и прочие и крал от тея пари в комбина с учените си.

За Херодот кво друго мога да кажа? Нека той сам говори за себе си...

"В Египет жените пикаят прави, а мъжете – клекнали."
(Херодот, История???? книга 2, 35.)

"Хеопс стигнал до такова падение, че когато му трябвали пари, изпратил дъщеря си в публичен дом и й наредил да се продава за определена сума, която не назоваха. А тя изпълнила нареденото от баща й, но поискала да остави и свой собствен паметник, и от всеки, който влизал при нея, искала да й подари по един камък; от тези камъни, рекоха, била издигната пирамидата."

(Херодот, История???? книга 2, 126.)

Ту ке редно да добавим, че "историкът" смята хеопс за внук на рамзес, тоест даже и хал хабер си няма кой е рамзес, който е всъщност един от най - късните фараони...

Препоръчвам ти по - добре да си подбираш източниците... И "бащите" на историята...
Туй което е направил Херодот с тракия, 5 пъти по толкова го е направил с Египет.
Защо ли?
цитирай
50. syrmaepon - d3bep
07.01.2011 11:31
А според мен Херодот просто е писал каквото са му разказвали египтяните за себе си.Според теб днес българите какво ще разкажат за себе си - че са най-велики в Европа и света ? Не .Величието идва и си отива както и египетското тъй всяко друго.Вместо да се взирате в минало величие по-добре мислете за бъдещето
цитирай
51. solinvictus - Лошото е че не четете където трябва. ...
07.01.2011 12:11
d3bep написа:
Лошото е че не четете където трябва.
Не знам ка ке по испанските и германски квартални форуми.

Обаче самите турци правят разделение между турчин и тюрк, коеот мисля че е от най - същетвено значение


Я да видим в кой мангалски форум си прочел тая "научна" мисъл?
Както ти показах сайта е турски ,има конференсиа на която всички участници са TURKS и тя през 2008 г. след Христос(уточнявам щот ти боравиш с няколко хиляди години напред и назад)хехехе
И не казвай кой какво да пише ,ти си пиши за мумиите кой ти пречи?
цитирай
52. solinvictus - . . . Вместо да се взирате в минало ...
07.01.2011 12:15
syrmaepon написа:
...Вместо да се взирате в минало величие по-добре мислете за бъдещето

Да ,така казват глобалистите и отиват да учат номерата на американските президенти ,кой кога се е напикал -за да вземат американска виза или зелена карта.
Ние трябва да забравим възможно най бързо иналото си и да изучаваме греко-романо-хиспано и тям подобни буламачи!
Последно четох ,че баските оплодили траките с култура?!?
цитирай
53. solinvictus - Споко пичове, след тюркско-алт...
07.01.2011 12:16
eceheh написа:
Споко пичове,след тюркско-алтайската помия сега една друга помийка се задава: трако-пеласгийската :))))

Друга но за сметка на това -НАША!хехе
цитирай
54. solinvictus - Съгласен съм с автора на статията. ...
07.01.2011 12:19
анонимен написа:
Съгласен съм с автора на статията. За съжаление набрюдавам нещо като съзтезание от типа " кой е по-по-най", между участниците в дискусията.

А тя дискусията си върви нон стоп и няма значение каква е темата ,в крайна сметка стигаме до Митра, египедските мумии или до минтгияните !
цитирай
55. solinvictus - От македонците, които са ...
07.01.2011 12:24
syrmaepon написа:




От македонците ,които са българи и със самосъзнанието ,че са такива.... няма какво да търсят!
Ние търсим истината за нашата българска история и не ме интересуват нито македоняни,русняци,турки ,мамалигари,грци и все роми , ромеи и римляни!
Може да не толкова велика ,но да си е наша! ИСТИНСКАТА!!
цитирай
56. d3bep - А според мен Херодот просто е писал ...
07.01.2011 15:30
syrmaepon написа:
А според мен Херодот просто е писал каквото са му разказвали египтяните за себе си.Според теб днес българите какво ще разкажат за себе си - че са най-велики в Европа и света ? Не .Величието идва и си отива както и египетското тъй всяко друго.Вместо да се взирате в минало величие по-добре мислете за бъдещето

Бе прав си, не мога аз да знам в кашата в главата на Херодот кое е видял, кое не е и кое си е измислил. но в същият откъс, който ти цитирах - книга 2, той пише:

"От самите египтяни онези, които живеят около обработваемата част от Египет, поради това че се грижат за спомените повече от всички хора, са възможно най-мъдрите от всички, които съм срещал."

"Докато бях там(Мендес), в този ном се случи следното нечувано нещо: жена се съвкупи явно с козел и това стана общоизвестно. "


"Има една местност в Арабия, разположена почти срещу град Буто*, и аз ходих там, за да разбера за крилатите змии"

За някой от нещата дейсвително казва че са му казани, за някой набляга че сам ги е видял.

Но каквото и да е, не мислиш ли че е малко наивно да вярваш, че египтяните, и то жреци, са казали на Херодотчо, че голямата пирамида е построена със заплащането в камъни на проститутка - ДЪЩЕРЯ НА ФАРАОН, а по - малката - от заплащането ан тракийската проститутка Родопис?

Ако наистина някой му е казал нещо такова ще да е само и единствено с цел да го подиграе.
Но цялото му произведение бъка от тенденциозни негативни измишльотини.
цитирай
57. zelas - Аз мисля, че докато не намерим себе ...
07.01.2011 15:50
syrmaepon написа:
zelas написа:
Аз мисля, че докато не намерим себе си те (Македонците) няма да намерят и нас - затова тюркстата теория е толкоз вредна и коварна..



Това означава ли ,че търсим теория специално за да се харесаме на македонците или търсим истината ?


Търсим себе си, това съм написал, чети го като ангел, не ...
цитирай
58. d3bep - Лошото е че не четете където трябва. ...
07.01.2011 16:10
solinvictus написа:
d3bep написа:
Лошото е че не четете където трябва.
Не знам ка ке по испанските и германски квартални форуми.

Обаче самите турци правят разделение между турчин и тюрк, коеот мисля че е от най - същетвено значение



Я да видим в кой мангалски форум си прочел тая "научна" мисъл?
Както ти показах сайта е турски ,има конференсиа на която всички участници са TURKS и тя през 2008 г. след Христос(уточнявам щот ти боравиш с няколко хиляди години напред и назад)хехехе
И не казвай кой какво да пише ,ти си пиши за мумиите кой ти пречи?

Бре, фанА ме неподготвен, пак съм се изцепил без да знам ил исъм чел хиспански форуми.
Нещо лесно за смилане, като за начало.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D1%8E%D1%80%D0%BA%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B8

"В съвременна Турция се прави разлика между турци и тюркски народи: наименованието „тюрк“ (türk) се използва конкретно за турския народ и култура, а „тюрки“ (türki) се използва общо за съвременните тюркски народи и култури."
Като Уикипедия може би греши малко, мисля, че за тюрки думата е тюрюк или тюрюки.

Други въпроси от хеспания? Аз ти казвам че слугуваш на мангали, ти ми ги даваш за пример за познания. Турците са по - свястна нация.
Учи се ти от испанците, бикоборецо....
цитирай
59. solinvictus - Ti "wikito" ли четеш ...
07.01.2011 16:20
Ti "wikito" ли четеш хаха специално за такива като тебе научни кадри от близкото минало пуснах поста за викито .За обща култура и дати става ,но ти и с датите си зле!
Съвременяа Турция е наследник на Отоманската империя ,скоро искаха да празнуват 800г. ама нещо им се провали бляскавата фиеста!
С коя нация ги сравняваш?

п.п.И каква е разликата между прабългарин и българин? хаха
кво знаеш за хиспанците,ве?
цитирай
60. анонимен - Приветствам тогава всички учас...
07.01.2011 16:27
Приветствам тогава всички участници в дискусията. Чета с интерес всичко написано от Вас!
цитирай
61. solinvictus - Браво анонимен ей така трябва да се ...
07.01.2011 16:39
Браво анонимен ей така трябва да се стимулират бедните лаици...анонимните трябва само да Ги фалят !Щото от тея профита не можем да се вредим...хехе
цитирай
62. анонимен - решение на въпроса
07.01.2011 16:50
И ма лесно решение на спора.Предлагам на автора да си направи ДНК тест.Така ще се установи тюрк ли е,славянин ли е,тракиец ли е,гот или тем подобен . Предложението е напълно сериозно .Имаше извършено такова проучване от учени от Нешънал Джиографик по отношение на финикийците и техните наследници.От скелета на финикийски владетел изолираха ДНК след което направиха няколкостотин представителни проби от жители на съвременен Ливан.И се установи ,че около 90 процента от днешните ливанци са потомци на финикийците.Същото проучване бе направено и в Тунис,на чиято терито рия се е намирал Картаген,който е основан от финикийци .И се оказа,че там само 25 процента са наследници на финикийците.Така че нека автора си направи такова изследване и да ни съобщи резултатите ,защото единствено кръвта не лъже.
цитирай
63. d3bep - Ti "wikito" ли четеш ...
07.01.2011 17:37
solinvictus написа:
Ti "wikito" ли четеш хаха специално за такива като тебе научни кадри от близкото минало пуснах поста за викито .За обща култура и дати става ,но ти и с датите си зле!
Съвременяа Турция е наследник на Отоманската империя ,скоро искаха да празнуват 800г. ама нещо им се провали бляскавата фиеста!
С коя нация ги сравняваш?

п.п.И каква е разликата между прабългарин и българин? хаха
кво знаеш за хиспанците,ве?

В смисъл, предполагам се опита да кажеш че турският език е измислен от уикипедия и цитираните думи на турски език не съществуват?

Вероятно си мислиш, че като си пуснал тема с караница без особен смисъл(които най лесно правят рейтинг) това те прави некъв доайен?

Поздрави приятел. ТОва коеот предрекох в началото на темата, вече се случва. А аз пр итеб нямам работа, ти няма да се оправиш.
цитирай
64. solinvictus - И ма лесно решение на спора. Пред...
07.01.2011 18:38
анонимен написа:
И ма лесно решение на спора.Предлагам на автора да си направи ДНК тест.Така ще се установи тюрк ли е,славянин ли е,тракиец ли е,гот или тем подобен . Предложението е напълно сериозно .Имаше извършено такова проучване от учени от Нешънал Джиографик по отношение на финикийците и техните наследници.От скелета на финикийски владетел изолираха ДНК след което направиха няколкостотин представителни проби от жители на съвременен Ливан.И се установи ,че около 90 процента от днешните ливанци са потомци на финикийците.Същото проучване бе направено и в Тунис,на чиято терито рия се е намирал Картаген,който е основан от финикийци .И се оказа,че там само 25 процента са наследници на финикийците.Така че нека автора си направи такова изследване и да ни съобщи резултатите ,защото единствено кръвта не лъже.

Много добра идея ,дори отлична!Ще ти изпратя ена сметка на която да ми преведеш сумата която тря да заплатя.
Аз ще си платя такава проба ,когато вкарат в база данни :траки,мизи и скити ....мдаа това за картагенците провери дали има вандали ,ако няма не ми пращай пари!ша са набуташ!
цитирай
65. solinvictus - Ti "wikito" ли четеш ...
07.01.2011 18:43
d3bep написа:
solinvictus написа:
Ti "wikito" ли четеш хаха специално за такива като тебе научни кадри от близкото минало пуснах поста за викито .За обща култура и дати става ,но ти и с датите си зле!
Съвременяа Турция е наследник на Отоманската империя ,скоро искаха да празнуват 800г. ама нещо им се провали бляскавата фиеста!
С коя нация ги сравняваш?

п.п.И каква е разликата между прабългарин и българин? хаха
кво знаеш за хиспанците,ве?

В смисъл, предполагам се опита да кажеш че турският език е измислен от уикипедия и цитираните думи на турски език не съществуват?

Вероятно си мислиш, че като си пуснал тема с караница без особен смисъл(които най лесно правят рейтинг) това те прави некъв доайен?

Поздрави приятел. ТОва коеот предрекох в началото на темата, вече се случва. А аз пр итеб нямам работа, ти няма да се оправиш.


Глей ся приятел,аз съм любител ,лаик на мене не ми трябват Учители ,ако искаш да дискутираме нещо спокойно сложи си назидателния тон в ....джоба!хехе
Хората не са прости браточка,те разбират всичко независимо под каква форма е поднесена информацията.
твоите рекламни стратегии които си учил се отнасят до друг тип хора,друга култура и т.н.
Дай го по лабаво и ще ти е по лесно!

п.п.не разбрах за турците какво се напъваш да кажеш ,ТЕ самите си го КАЗВАТ!
TURKS-entiendes?
цитирай
66. iuliuscaesar - това с ДНК пробите си е голяма про...
07.01.2011 18:59
това с ДНК пробите си е голяма простотия по следните причини:
1.не можеш да си сигурен, че намереният скелет е на индивид от еди каква си етническа група. това важи с особена сила когато се касае за аристократи, при които смесените бракове са нещо обичайно.
2.много смешно ми стана като четох едно такова "проучване", в което се твърдеше, че българите имали мисля 17% пеласгийска кръв. И от къде го намериха тоя пеласг??? някой да е чувал за пеласгийски некрополи??? глупости на търкалета.
3.запомнете, че гените не значат нищо. важно е самосъзнанието. нормално е в днешните български гени да има и тракийски такива защото коренното население дори и самилирано е предавало гените си на следващото поколение.
по хисотир даваха един англичанин, който имал норвежки гени и го питаха как се чувства. Той вика аз знам рода си от триста години и всички са нагличани. това че в миналото съм имал някакъв прародител викинг няма никакво значение. аз съм си англичанин. та предтави си че ти можеш да имаш гени на грък например, щото в рода ти преди 500г. някой грък наебал баба ти. и кво прай??? ще се обявиш за грък ли??? същото нещо е и с траките. аз съм българин независимо кво показват гените. това че моите предци са дошли тук с аспарух и са наплодили примерно някоя с тракийски гени, която обаче не е знаела че е тракийка, що била примерно елинизирана, не ме интересува. аз съм българин и точкаа.
цитирай
67. solinvictus - Така е Хулио прав си особено в това че ...
07.01.2011 19:24
Така е Хулио прав си особено в това че елините за които се смятат сегашните грци са като тия пелазги.Баба му може да я таковал некой фараонски роб от арабското крайбрежие.Ама той вика древен грк съм!
Аспарух не е идвал отникъде това са го измислили! Може ли само един поп да го твърди това и ние да му верваме?
Тея генетични проекти са еврейска работа,те са си загубили "генеалогичното дърво"
понеже за тях е важна майката,а не бащата!
И ся са направили проект да го възстановят горе долу ,но други да го платят.
Е, това е!
Щом са сложили корсиканци,баски,турци , руси в основата на "базата" и 4-5 вида грци кво да говорим?
цитирай
68. d3bep - 3. запомнете, че гените не значат ...
07.01.2011 20:54
iuliuscaesar написа:

3.запомнете, че гените не значат нищо. важно е самосъзнанието.

Философски въпрос с висока степен на трудност:

Ако 51% от българите в трудоспособна възраст, пълно съзнание и социална активност считат себе си за(или им е внушено, че са) чукундури, то:

Аз чукундур ли съм?

За отговорилите правилно: Виртуално бонбонче!
цитирай
69. get - Пропускаш един много "важен" етнос Сол-е !!! :)))
07.01.2011 20:57
solinvictus написа:
Така е Хулио прав си особено в това че елините за които се смятат сегашните грци са като тия пелазги.Баба му може да я таковал некой фараонски роб от арабското крайбрежие.Ама той вика древен грк съм!
Аспарух не е идвал отникъде това са го измислили! Може ли само един поп да го твърди това и ние да му верваме?
Тея генетични проекти са еврейска работа,те са си загубили "генеалогичното дърво"
понеже за тях е важна майката,а не бащата!
И ся са направили проект да го възстановят горе долу ,но други да го платят.
Е, това е!
Щом са сложили корсиканци,баски,турци , руси в основата на "базата" и 4-5 вида грци кво да говорим?


... "Ц"лавянският, ... ти забрави най-важното за "Славянските морета" ... дето са ни гиразляли най-напред католическите падрета Преибоевич и Орбини, пък "великият" Петър и "рускинята" Катюша - Августовна и фон НамКваси - :)))

от Гет - историк-наивист
П.П. Солидаризирам се с дЗвер и нема да чета ! ... или ако чета Херодот то много критично и чрез проверка поне чрез още два източника !
Това магаре ... нарочто лъже за историята на кимерийците-кимври-българи !
цитирай
70. iuliuscaesar - сол не си прав за едно - има и арменски ...
07.01.2011 22:05
сол не си прав за едно - има и арменски източници. Ето какво казва Ананий Ширакаци, който е живял в 7век в неговата :география":
От Конските планини избягал сина на Худбаад...
В Тракия има две планини и реки, от които едната Дунав, като се дели на 6 ръкава, образува езеро и остров, наречен Пюки. На този остров живее Аспархрук синът на Худбаад, който побягна пред хазарите от Българските планини и прогони аварите на запад
цитирай
71. iuliuscaesar - дзвер това че си чукундур всички го ...
07.01.2011 22:06
дзвер това че си чукундур всички го знаем, аз ще се пиша българин в преброяването.
цитирай
72. get - Браво Юлко, браво чичовото !
07.01.2011 22:40
iuliuscaesar написа:
сол не си прав за едно - има и арменски източници. Ето какво казва Ананий Ширакаци, който е живял в 7век в неговата :география":
От Конските планини избягал сина на Худбаад...
В Тракия има две планини и реки, от които едната Дунав, като се дели на 6 ръкава, образува езеро и остров, наречен Пюки. На този остров живее Аспархрук синът на Худбаад, който побягна пред хазарите от Българските планини и прогони аварите на запад


Ха така те искам !
Че то в началото ... като взеха да ми слагат Имеон в Памир(или обратното) съвсем ми се виеше свят !
Пък особенно и ЧУТОВНИЯТ ПОХОД-преход(за щестедесет и пет дни от там до о.Пюки) и то с целият мимлекет(домочадие) ... ставаше като в ониза песен(ти не я знаеш) ... пее се "... в осемнайста година Кон,на армия мина, със Будьони във сл-а-авен похо-о-од ... " :)))
И после, ... после още не са измили прахът от Кзалълкум и нагътали СЕДЕМДЕСЕТ ИЛЯДНА АРМИЯ на Константин Погонат ... пък при това те били САМО ДЕСЕТ ИЛЯДИ ??!
- Туй трябва да се пише(и знае !) във всички военни енциклопедии и да се учи дори и в Уест пойнт ! - Хехе ! ... ма нашите "златни" историци са скромни хора и само с нас си го споделят ноу-хауто :))))

от Гет историк-наивист
цитирай
73. d3bep - дзвер това че си чукундур всички го ...
07.01.2011 22:44
iuliuscaesar написа:
дзвер това че си чукундур всички го знаем, аз ще се пиша българин в преброяването.

Ето точно там е трагедията, а ти винаги си клонял към мнозинството, пък ше се пишеш някакъв си!

ВЪпрос към по улегналите тука. Бре колеги, я кажете за това чутовно преброяване.
Разкажете на хлапето, вас броили ли са ви някога? Това първото преброяване л ие? Наистина ли се пишеш къвто си щеш?

ПП. Бонбонката още седи, а Юлко гладно се облизва!
цитирай
74. iuliuscaesar - еми стефане аз ще се пиша българин ...
07.01.2011 23:05
еми стефане аз ще се пиша българин щото съм такъв. ако бях циганин или турчин щях да се пиша циганин или турчин.
ти като не клониш към мнозинството къв ще се пишеш??? трак, египтянин???
цитирай
75. solinvictus - 3. запомнете, че гените не значат ...
07.01.2011 23:16
d3bep написа:
iuliuscaesar написа:

3.запомнете, че гените не значат нищо. важно е самосъзнанието.

Философски въпрос с висока степен на трудност:

Ако 51% от българите в трудоспособна възраст, пълно съзнание и социална активност считат себе си за(или им е внушено, че са) чукундури, то:

Аз чукундур ли съм?

За отговорилите правилно: Виртуално бонбонче!


Значи на тебе трябва някой да ти каже какъв си (щото въпросът ти е ,че въпросните считат себе си за чукундури, а твоя случай е ,че питаш?
-значи не си в пълно съзнание
-не си социален субект
-не си трудоспособен

хаха и от там идва необходимостта ти да питаш...и правилно !
ще се опитам да ти помогна"
-ако имаш деца питай ги ,те отговарят най точно и искрено
-питай майка си и баща си
-питай началника си
-питай някой бакшиш
и 5 последен начин (аз ги карам до 5 ама само днес,утре пак,хехе)
- отиди пред районното полицейско и почни да крещиш силно ,те ще те приберат и ще ти проверят случая,хехехе

п.п. забравих за това какво да питаш:
Аз БЪЛГАРИН ли съм или чукундур?

надявам се на наградата ,макар че я предпочитам в течно състояние ,дори и биритуално!хехехе

цитирай
76. solinvictus - сол не си прав за едно - има и арменски ...
07.01.2011 23:22
iuliuscaesar написа:
сол не си прав за едно - има и арменски източници. Ето какво казва Ананий Ширакаци, който е живял в 7век в неговата :география":
От Конските планини избягал сина на Худбаад...
В Тракия има две планини и реки, от които едната Дунав, като се дели на 6 ръкава, образува езеро и остров, наречен Пюки. На този остров живее Аспархрук синът на Худбаад, който побягна пред хазарите от Българските планини и прогони аварите на запад

Виж сега Хулио аз нямам време да правя проверка на секи търкал дървените седалки на коя АУЛА беше ... затова съм се доверил на някой ,който съм проверявал по свой си начин дали е коректен или е мазач...сега не ми се търси но Легата беше скептичен и аз му вервам(не във всичко обаче)
Значи и аз(съм скептичен)!
цитирай
77. solinvictus - . . . "Ц"лавянският, . . . ...
07.01.2011 23:28
get написа:


... "Ц"лавянският, ... ти забрави най-важното за "Славянските морета" ...
П.П. Солидаризирам се с дЗвер и нема да чета ! ...


Това с "Ц" ти е смешно ,но се опитвах да накарам един хиспанец да каже ЦЕЗАР -не може... СЕСАР казва хаха СЕСАРИ СА кво да ги прайш-субнормали!
А със д3вера се Сол и дариз ай!хехе
цитирай
78. get - То смешно, смешно ами и много показателно !
07.01.2011 23:47
solinvictus написа:
get написа:


... "Ц"лавянският, ... ти забрави най-важното за "Славянските морета" ...
П.П. Солидаризирам се с дЗвер и нема да чета ! ...


Това с "Ц" ти е смешно ,но се опитвах да накарам един хиспанец да каже ЦЕЗАР -не може... СЕСАР казва хаха СЕСАРИ СА кво да ги прайш-субнормали!
А със д3вера се Сол и дариз ай!хехе


Едни дето им викат Сефарди са скарани със "Ц"-то, другите дето им викат ешканазим те пок прекаляват с него !
Бе-е, казано накратко "Щукар бути, ама ромалей бути !" за тези които произнасят нормално Цето, изречението е в смисъл Хубава работа ама Римска ! :)))

ГетКан - Цар на биволарите и Бик сред Сарете :)))
цитирай
79. solinvictus - Четох, че сарфаладите и ешкеназите ...
07.01.2011 23:59
Четох ,че сарфаладите и ешкеназите не се обичат мого,мого?
А тези хазари да не са козари?
цитирай
80. kleotemida - Мен са ме броили, д3вер, и то май неколко пъти :))
08.01.2011 17:21
d3bep написа:
iuliuscaesar написа:
дзвер това че си чукундур всички го знаем, аз ще се пиша българин в преброяването.

Ето точно там е трагедията, а ти винаги си клонял към мнозинството, пък ше се пишеш някакъв си!

ВЪпрос към по улегналите тука. Бре колеги, я кажете за това чутовно преброяване.
Разкажете на хлапето, вас броили ли са ви някога? Това първото преброяване л ие? Наистина ли се пишеш къвто си щеш?

ПП. Бонбонката още седи, а Юлко гладно се облизва!


И да, можеш да се пишеш всякакъв. В предишното преброяване имаше няколко случая в графа други да се самоопределят като ... ескимоси :)). Верно е, не те лъжа, нито пък се майтапя. Порови в статистиките от него и ще видиш :).
цитирай
81. анонимен - боцман
08.01.2011 19:10
"mglishev: неграмотен си. Мамкаму ти го е казал, ама не вдяваш. Турчин и тюрк са две различни неща." Също от Глишев: " Приемането на юдаизма от хазарите не ги прави семити, както и покръстването на България не я превръща в част от света на елинизма..."
---- Ами това твое изказване, към кои нива на грамотност може да се причисли бе, момче ? "покръстването - част от елинизма" - лично за мен това не само е липса на всякакво образование, то е дори липса на първите седем години от детството.


" Нито имаш представа от история, нито от археология, нито от езикознание или етнология."
--- Ами твоите знания какви са момче, направо карикатурни. И най-черния и прост циганин от Факултето знае, че "елинизъм" и "християнство" са коренни неща, споменати поне в 1000 извора - Глишко не знае. А си и мисли, че имал "представа" ?. Ами ти си по-невеж от кавказките ми овчарки бе момче !
цитирай
82. анонимен - поправка на "коренно различни"
08.01.2011 19:12
анонимен написа:
"mglishev: неграмотен си. Мамкаму ти го е казал, ама не вдяваш. Турчин и тюрк са две различни неща." Също от Глишев: " Приемането на юдаизма от хазарите не ги прави семити, както и покръстването на България не я превръща в част от света на елинизма..."
---- Ами това твое изказване, към кои нива на грамотност може да се причисли бе, момче ? "покръстването - част от елинизма" - лично за мен това не само е липса на всякакво образование, то е дори липса на първите седем години от детството.


" Нито имаш представа от история, нито от археология, нито от езикознание или етнология."
--- Ами твоите знания какви са момче, направо карикатурни. И най-черния и прост циганин от Факултето знае, че "елинизъм" и "християнство" са коренно различни неща, споменати поне в 1000 извора - Глишко не знае. А си и мисли, че имал "представа" ?. Ами ти си по-невеж от кавказките ми овчарки бе момче !

цитирай
83. raders - това с ДНК пробите си е голяма про...
08.01.2011 19:43
iuliuscaesar написа:
това с ДНК пробите си е голяма простотия по следните причини:
1.не можеш да си сигурен, че намереният скелет е на индивид от еди каква си етническа група. това важи с особена сила когато се касае за аристократи, при които смесените бракове са нещо обичайно.
2.много смешно ми стана като четох едно такова "проучване", в което се твърдеше, че българите имали мисля 17% пеласгийска кръв. И от къде го намериха тоя пеласг??? някой да е чувал за пеласгийски некрополи??? глупости на търкалета.
3.запомнете, че гените не значат нищо. важно е самосъзнанието. нормално е в днешните български гени да има и тракийски такива защото коренното население дори и самилирано е предавало гените си на следващото поколение.
по хисотир даваха един англичанин, който имал норвежки гени и го питаха как се чувства. Той вика аз знам рода си от триста години и всички са нагличани. това че в миналото съм имал някакъв прародител викинг няма никакво значение. аз съм си англичанин. та предтави си че ти можеш да имаш гени на грък например, щото в рода ти преди 500г. някой грък наебал баба ти. и кво прай??? ще се обявиш за грък ли??? същото нещо е и с траките. аз съм българин независимо кво показват гените. това че моите предци са дошли тук с аспарух и са наплодили примерно някоя с тракийски гени, която обаче не е знаела че е тракийка, що била примерно елинизирана, не ме интересува. аз съм българин и точкаа.


Много правилно,ашколсун! Отдавна се опитвам да им внуша подобна теза /че гените не значат нищо/, соча им за пример американците, които са сбириток от цял свят/, но те не разбират, защото са си внушили, че генетичния код означава нещо, а най-вероятно избиват национални комплекси.
цитирай
84. solinvictus - Много правилно, ашколсун! ...
08.01.2011 19:59
raders написа:


Много правилно,ашколсун! Отдавна се опитвам да им внуша подобна теза /че гените не значат нищо/, соча им за пример американците, които са сбириток от цял свят/, но те не разбират, защото са си внушили, че генетичния код означава нещо, а най-вероятно избиват национални комплекси.


Той Хулио на ашколсум машалла аферим не разбира,за да го пофалиш тря да кажеш поли кала поли кала паликари -тигенти? хехехе
Американците са друга бира ,когато са емигрирали са описани много подробно и английската кралица и им обещава ,че след стотина години ще им покаже списъците,мисля че скоро бяха писали ,че ги е излъгала няма да им ги показва!
Така че техните гени могат да ги срвняват с тия които са у англия ,ама прав си голям карашик са ...
цитирай
85. solinvictus - "mglishev: неграмотен си. ...
08.01.2011 20:09
анонимен написа:
"mglishev: неграмотен си. Мамкаму ти го е казал, ама не вдяваш. Турчин и тюрк са две различни неща." Също от Глишев: " Приемането на юдаизма от хазарите не ги прави семити, както и покръстването на България не я превръща в част от света на елинизма..."
---- Ами това твое изказване, към кои нива на грамотност може да се причисли бе, момче ? "покръстването - част от елинизма" - лично за мен това не само е липса на всякакво образование, то е дори липса на първите седем години от детството.


" Нито имаш представа от история, нито от археология, нито от езикознание или етнология."
--- Ами твоите знания какви са момче, направо карикатурни. И най-черния и прост циганин от Факултето знае, че "елинизъм" и "християнство" са коренни неща, споменати поне в 1000 извора - Глишко не знае. А си и мисли, че имал "представа" ?. Ами ти си по-невеж от кавказките ми овчарки бе момче !

За много години Боцмане!!!
Голям махмурлук ви гони на горната палуба от миналата година откакто слязохте на галапагос хехехе не съм чувал за кавказките хехехе

глишката е най големия разбивач на автохтонците,громи ги здраво особено като модератор не им дава да се обадят,веднага ги изтрива хахаха
всява ужас у БГ-наука ...
потънаха им гемиите ,вече и на мене не ми са интересни даже не хабя барута фърля им един камън и те потънат хаха
цитирай
86. анонимен - Клуб на знаещите веселяци
08.01.2011 20:41
Случайно попаднах в този клуб на универсални гении и съм неизказано щастлив! На едно място историци, археолози, езиковеди, изкуствоведи, лингвисти, генетици, лаици! Аз съм си простичко момче, но знам, че сме едновременно автохтонни и мигрирали, от Усури до Мисури, пък каквото и да е - пеласги, беси, гети, които са всъщност готи, ирански народ, дошъл от Памир и Хиндукуш, а защо не и от Шангри-Ла, келти, кимври, тевтони с тиролски панталони и прочее дъвчащи бонбони, само да не сме славяни и, опази Боже, тюрки. Народе!!!!
цитирай
87. zelas - Случайно попаднах в този клуб на ...
08.01.2011 21:29
анонимен написа:
Случайно попаднах в този клуб на универсални гении и съм неизказано щастлив! На едно място историци, археолози, езиковеди, изкуствоведи, лингвисти, генетици, лаици! Аз съм си простичко момче, но знам, че сме едновременно автохтонни и мигрирали, от Усури до Мисури, пък каквото и да е - пеласги, беси, гети, които са всъщност готи, ирански народ, дошъл от Памир и Хиндукуш, а защо не и от Шангри-Ла, келти, кимври, тевтони с тиролски панталони и прочее дъвчащи бонбони, само да не сме славяни и, опази Боже, тюрки. Народе!!!!


Забрави шведи! Назад си с материала!

Айде регистрирай се и почвай твойта версия на истината!
цитирай
88. solinvictus - Случайно попаднах в този клуб на ...
09.01.2011 11:29
анонимен написа:
Случайно попаднах в този клуб на универсални гении и съм неизказано щастлив! На едно място историци, археолози, езиковеди, изкуствоведи, лингвисти, генетици, лаици! Аз съм си простичко момче, но знам, че сме едновременно автохтонни и мигрирали, от Усури до Мисури, пък каквото и да е - пеласги, беси, гети, които са всъщност готи, ирански народ, дошъл от Памир и Хиндукуш, а защо не и от Шангри-Ла, келти, кимври, тевтони с тиролски панталони и прочее дъвчащи бонбони, само да не сме славяни и, опази Боже, тюрки. Народе!!!!

Ти можеш да си бъдеш тюрк или турк от Масури спокойно ,никой не ти пречи!Може да си бъдеш и абориген от Нова Гвинея ,ако искаш?Въпрос на чувство ,ама да казваш ,че и аз съм такъв щото ти се иска да стане навалица ...
Културно ти отказвам!
цитирай
89. solinvictus - Забрави шведи! Назад си с ма...
09.01.2011 11:30
zelas написа:


Забрави шведи! Назад си с материала!

Айде регистрирай се и почвай твойта версия на истината!


По версията ша ги познаете!хахаха
цитирай
90. анонимен - Хубавото е че с подобни глупости се ...
09.01.2011 12:24
Хубавото е че с подобни глупости се занимават само полуграмотни аматьори и расисти.
Световната наука не се интересува от арийски бълнувания и расистка мегаломания а работи с факти.
Фактите за съжаление показват че тази статия по горе е родена от нечии болен и полуграмотен мозък, интерпретацията на фактите няма нищо общо с нормалната наука а е по скоро компилация между комикс и онлайн игра.
цитирай
91. solinvictus - В поста коментирам статията на н...
09.01.2011 12:37
В поста коментирам статията на неграмотника глишев за него ли говориш или за моя коментар?
Ако е за моята компилация ще ти цитирам златарски,бешевлиев,ваклинов,рашев туркско -монголски "нормални "факти.
Всъщност тези факти са измислени щото разчитат на полуграмотни да им вярват!
Но, ще ти цитирам некой БИСЕР.
цитирай
92. get - Теб коментират Сол-е, че си комикс и арийско ...
10.01.2011 08:00
... че и расистко бълнуване . Поради това не представляваш Исторически факт - Хехе !
solinvictus написа:
В поста коментирам статията на неграмотника глишев за него ли говориш или за моя коментар?
Ако е за моята компилация ще ти цитирам златарски,бешевлиев,ваклинов,рашев туркско -монголски "нормални "факти.
Всъщност тези факти са измислени щото разчитат на полуграмотни да им вярват!
Но, ще ти цитирам некой БИСЕР.


Трудно е да си пророк в собственото село !! :)))

от Гет ктист
цитирай
93. solinvictus - Аха, добря че си ти приятелю, да ми ...
10.01.2011 09:53
Аха ,добря че си ти приятелю,да ми разтълкуваш кодираните послания на на анонимните клонинги.
Това за расизма го разбират изключително добре селски джурналисти които не са излизали от селото си а пък обясняват колко големи расисти били българите.
А те (българите)
не са били колониални империи ,
не са продавали роби(човешки същества)
не са изтребвали индиянци до такава степен ,че да няма кой да им бачка,
не са ги натиквали в резервати(където да си измрат от глад сами)
не са правили лагери нито в Скитополис нито в Освиенцим,
не са измислили Светата Инквизиция съвършенен уред за убийства и т.н. и т.н. ....
не че сме нямали уроди с които да не сме валат ,но не сме работили с такива мащаби като католици,йезуити,доминиканци,испанци,англичани,французи,холандци,германци,
руснаци,американци и такь дальше.

Такива като тоя анонимен глупак са бивши АОНСУ -джии избрани по единствен признак -сервилност(подлизурство,лицемерие,ибрикчийство) ....

Благодаря Ти ктисте ти си напред с материала усещаш Ги нещата!
цитирай
94. анонимен - добре е, но все пак трябва да се ччете ...
10.01.2011 11:42
добре е, но все пак трябва да се ччете повечко.Тюркската лъже теория се га се доубива. За сметка на това индоевропейската набира все повече привърженици.
Дори някои ком. професори и академици започнаха да се измятат от "фундаменталните" си трудове.
Засега най-голям принос в утвърждаване на индоевропейската теория има петър Добрев!!!
цитирай
95. solinvictus - Никой не доубива нищо просто трябва ...
10.01.2011 12:01
Никой не доубива нищо просто трябва българите да махнат разни измислени професори накичени с титли от саветско време (историческата надстройка) които са окупирали Академичната Истина и професионализъм.Цели исторически фамилии -дедовци,бащи,синове,внуци повтарят ени и същи Недоказани тези!
Сега отново се започва :
Индоиранци няма(това е понятие)както няма и Византия.
Сега излизат с някакви "Миграционни" теории ,изоставиха "Великото преселение"
Иранците се свързват с мюсюлмански Иран и то от такива олигофрени като автора на тази статия.
теорията на П.Добрев е същата квази измислица във филма на БТВ-ито се видя ,че тия планини Памир ,Хиндокуш не могат да бъдат родина на никой.
В тея чукари и паяци не могат да оцелеят!

Кого да четем П.Добрев ли?
Ж.Войников ли?
Б.Димитров ли?
КОЙ???
Посочи някой и ще го цитирам веднага ,ако е казал нещо доказано(между 4 и 10 век)!

цитирай
96. get - Хехе Сол-е , ти такова животно нещо като, катър ...
10.01.2011 12:51
анонимен написа:
добре е, но все пак трябва да се ччете повечко.Тюркската лъже теория се га се доубива. За сметка на това индоевропейската набира все повече привърженици.
Дори някои ком. професори и академици започнаха да се измятат от "фундаменталните" си трудове.
Засега най-голям принос в утвърждаване на индоевропейската теория има петър Добрев!!!


... ИНДО + ЕВРОПЕЕЦ срещал ли си ?!
Аз не съм ?! ... срам не срам признавам си :):)
Ти ПО си обикалял свят си видял ... Това да не е нЯщо, като кентавър и/или Минотавъра ?! :):)
Требе да е нещо, като мулат или Що ли ?

от Гет Ктист - като европеец след баня :):)
цитирай
97. solinvictus - хахааха индуски явропеец. . . с ч...
10.01.2011 13:05
хахааха индуски явропеец ...с чалма!Значи визигодите прогонват от Ибериа вандалите които са повече от пясъка на Марбея,но падат от маврите които били 15 иляди с ханъмите и почти 700 г робство ,после завладявайки Новият Свят (за тях е бил такъв щото д3вера доказва ,че египедските и инкците са като неосъзнат братья)
изпадат в индоевропейски сън ,събуждат се когато трябва да купят със златото (претопени изящните произведения на същите инкжи,маи,ацтеки и т.н.) своята Индоевропейска История хахаха
виждал ли си испански расист?
цитирай
98. get - Хм, айда-а-а ти стана шльоцерианец - обърна компаса ма не ...
10.01.2011 13:33
solinvictus написа:
хахааха индуски явропеец ...с чалма!Значи визигодите прогонват от Ибериа вандалите които са повече от пясъка на Марбея,но падат от маврите които били 15 иляди с ханъмите и почти 700 г робство ,после завладявайки Новият Свят (за тях е бил такъв щото д3вера доказва ,че египедските и инкците са като неосъзнат братья)
изпадат в индоевропейски сън ,събуждат се когато трябва да купят със златото (претопени изящните произведения на същите инкжи,маи,ацтеки и т.н.) своята Индоевропейска История хахаха
виждал ли си испански расист?


... към Азия а към Африка, Атласките планини. Там да няма някой връх Тенгри ? - Хехе !

Казвай сега това ако е новата мода да ставам барбериан ли бе, берберин ли ? :) ... то направо се обърках, да не е ... Севилският бръснар !? - нцЪ ! - това не бе история ами опера !
Бе това историците са като писатели на текстове за опери(либретистите) ... Ма за операта - х,Аресвам я !

Салудо ! :):)
П.П. Бе то смях, смях, ама из разни помашки форуми, чета че, били бербери, тоест араби. Пък не знаят, че на тях дедовците им били чехкинчета - Ако се зачетем във вандалският речник ези - Хехе !
цитирай
99. solinvictus - Не знам берберите кви са?Има един ...
10.01.2011 16:00
Не знам берберите кви са?Има един севилски разказвач ,между другото те(испанците) се гордеят с първият университет в Саламанка май беше и най голямата църква в Севиля и многото църкви.
А пък френчовете казват:- е ,да ама са арабски!хехе
Вандалите са ариани!
цитирай
100. get - Ами бербери ... нали знаеш на турски ли, или на тюркски значи бръснари ... от
10.01.2011 17:28
solinvictus написа:
Не знам берберите кви са?Има един севилски разказвач ,между другото те(испанците) се гордеят с първият университет в Саламанка май беше и най голямата църква в Севиля и многото църкви.
А пък френчовете казват:- е ,да ама са арабски!хехе
Вандалите са ариани!


там и шегата ми за Севилският бръснар.(за турският и тюркският език ти по-добре ги знаеш !:)
Но иначе на тяхна територия от 429 до 534 година е съществувало Вандалското кралство в Северна Африка на територията на бившата римска провинция Африка, и обхващало днешните земи на Тунис, части от Алжир и Либия.
Чел съм теории, че техни наследници се явяват берберите.
Другото, което ме смущава в името им бербери е много близко до барбериан-варвари-вандали. Последното знаеш какво означава . Поне така ни викаха навремето в училище учителките.
Вандализъм е проява на безсмислено разрушаване на изграденото от други хора. Поне така ни го обясняват в съвременните тълковни речници.
Ма и там съм дълбал и стигнах до "Горко на победените. — Vae victis." !!? от Одоакър "тевтон" водещ германи-херули(?) приказващ на вандалски ... досущ чешки. Пък на този въпросният, баща му Едекон бил от приближените на Атила.
Глобализация брат и по този начин бъркане и объркване на съзнанието на публиката в лицето на мен и теб ! - Хехе !
Туй за германите е нещо като с готите ... дето кротко си ги бистрехме при Клеотемида преди да ни анатемоса :)

от Гет скито-келтский :)
цитирай
101. solinvictus - Това за кралството на вандалите май ...
10.01.2011 17:38
Това за кралството на вандалите май ще е като на лангобарсите .те също са направили от един череп чаша за пиене.Мисля ,че има няколко района в РИ които са федеративни и такива са си останали .Попаднах на една карта съвременна която така ги описваше.На Кримския полустров имаше ена маааалка точица и река Дунав ...от там нататък бяло поле.
берберин не е ли немско?
цитирай
102. анонимен - берберите не са араби! те се борят ...
10.01.2011 19:18
берберите не са араби! те се борят срещу арабско/френското асимилиране. есикът им съдържа повече информация за славянско присъствие или контакт, но и немски. с турци нямат нищо общо, по-скоро с баски, келтибери и ирландци, а културата им е запазила хилядолетна информация, която също често се игнорирва например от египтолози, както и нашата по отношение на балканите и мала азия. сведение за племената техену и мешвеш има в египетски източници още от първите династии.
бербер на техния език тамациг- не е стара дума и не се връзва с никакви други - означава капак на съд.
самите те се наричат амациг, което означава свободен, благородник.

teano
цитирай
103. анонимен - поправка сведения има в еги...
10.01.2011 19:22
поправка

сведения има в египетски източници, но дали са от първите династии е спорно, съответно въпрос на интерпретация.

teano
цитирай
104. анонимен - Миграции е имало и ще ги има. Причини не само икономически, но и климатични
10.01.2011 19:39
Защо никой не отчита движението на народите поради климатични и териториални промени. Например Волга до 3 век след Христа е била малка непълноводна река. Едва с преместването на циклоните на север, вслидствие валежите по Горна и Средна Волга , та става пълноводна1 създава се делтата. Нима през 6-то хилядолетие , климатът в района на Северен Сибир не е бил умерен или континентален. Бил е. Доказателство са останките от мамути. Защо Афганистан да не е бил плодородна област с много добри условия за живот. Движението на народите е от Изток на Запад. Защо Българите да са изключение от този световен процес. През 10-то хилядолетие стават големи териториални промени в Източна Азия. Потъват Охотско море, Китайско море, оформя се протока между Япония и Азия. Китайците признават, че Хунорите саги тероризирали. Та нима в Югозападната част на Хунорската империя са живяли племена Българи с различни имена. Защо отричате Балхара. Самото преселени на Българите от Средна Азия до Европа трае около шестотин години - от 179 год. преди Христа за Хунорите и 125 година пр. Христа за Сарматите, та чак до установяването на Кубратовата Велика България. Защо смесвате тюрките с Българите. Тюрките стъпват на Европейска земя за пръв път през средата на 6-ти век. Самият Кубрат ги е подпомагал финасово. Чета всякакви публикации за Траките, но немога да приема автохонната хипотеза за единствена. Смесване на Българи и Траки става 1-ви век преди Христа, когато има масови изселвания на Траки, вследствие нашествието на железните Римски легиони. Не отричам, че гляма част от Траки са останали на Балканите. Но има едно нещо - те никога не са имали големи и силни държави, а само малки, враждуващи помежду си. Тоест, способноста за държавност при тях е ограничена. Аспарух идва с най-малко 250 хилядна боеспособна конница и разгромът на Византийците е бил предопределен. Сега има ли миграция към запад от близо 2 милиона Българи. Защо да не е имало през Първото хилядолетие след Христа. Танев
цитирай
105. d3bep - И да, можеш да се пишеш всяка...
10.01.2011 21:02
kleotemida написа:


И да, можеш да се пишеш всякакъв. В предишното преброяване имаше няколко случая в графа други да се самоопределят като ... ескимоси :)). Верно е, не те лъжа, нито пък се майтапя. Порови в статистиките от него и ще видиш :).


Сигурно можеш, обае аз друго чувам.
Че на анкетната карта щяло да пише:
1. Българин;
2. Турчин;
3. Циганин;
4. Друг - като ако се пишеш друг и се отбележиш какъв си, все едно излизаш от статистиката; другите ще си се водят други и май ще им оделят внимание само ако по някаква случайност надхвърлят 2 или 4%.
Ако имаш някаква по -точна информация, казвай....

После, преди години имах един колега.... Нашумя случая с него и фалшифицирано преброяване.
ДОсега аз НИКОГА през живота си не съм бил ефективно преброяван.
Макар че преброяване е имало, не съм виждал кьорав преброител, а не живея в село Бостан, Шуменска околия. Предимно се подвизавам в центровете на най - големите градове.
Ама немам нищо против басните... обаче ще видим....

цитирай
106. solinvictus - Сведенията за климатичните про...
10.01.2011 21:05
Сведенията за климатичните промени наистина дават много интересна информация.
Даже в един форум бяха показани интересни схеми и карти дори статистика която потвърждава и твоето мнение.
Но това не е доказателство за българите.
Къде е материалната култура:градове,крепости,керамика,монети надписи и т.н.
Къде е тази традиция с която само за 10 -20 години българите демонстрират на Балканите?
И как си обясняваш тези цезари ,августи и кви бяха още да не знаят кои са покрай техните граници ?И персите и те не знаят (парти и сасаниди) като търговията през Черно море и "пътя на коприната" функционира като японски часовник?

Мнението ти е като приказка и пожелателно.
За тюрките съм съгласен.Но да ги сменяме штот няма други с хони,хунури,ононгури,мандамури си е ала бала.

Покажи сайт или музей където са намерени български артефакти!
Сега са наслагали доста сасанидски паници и лъжици ,монети не щото пише "басилеу" хаха тая думичка е като токов удар за някои!
Всички имат монети дори късните тюрки!
За какви жълтици говори Бешевлиев от надписа на Мадарския Конник?
цитирай
107. solinvictus - Забравих сега са почнали да говорят ...
10.01.2011 21:15
Забравих сега са почнали да говорят за "Миграционни теории" и "Смесена автохтонно-миграционна" както и ти обясняваш едните траки са заминали,едни останали щото готите трябва да ги изтрепят и да обезлюдят Балканите за да дойдат славяните ,които ще дадат култура и язик на прабългарите.
Само че културният им пласт също е много спорен и изобщо има една линия на разсъждение която няма как да се вкара в КАНОНА(ДОГМАТА) и се почват едни завоалирани самопризнания ала Рашо Рашев.
Хем било доказано всичко ама имало брожение сред специалистите?!?
Как така?
цитирай
108. анонимен - 1. вие смесвате исторически пер...
10.01.2011 21:15
1 . вие смесвате исторически периоди (3 век АД Волга с 6000 БC Сибир и за този период постулирате един непрекъснат наплив от "народи" : "Движението на народите е от Изток на Запад", за което няма сведения, а арxеологичните данни сочат за тракийско присъствие поне от 7 БC.
за тези вълнови движения от изток на запад на цeли народи няма доказателства !
2. има обаче доказателства за много активен живот , обхващащ средиземноморието и черно море от времето на неандерталеца досега. Явно не е движението на народите от изток на запад.
3. според модерни изследвания хунорското царство няма нищо общо с хуните, дошли до европа.
с названието "хуни" напр. през 10 в. са били обозначавани и славяни.
4. Най - голямата измислица са числата с които боравите: вчера бяха 15000 тюркски българи, днес най-малко 250.000. на каква база? НИКАКВА.
Никаква следа няма в историческата памет от такива движения! напротив - единствената памет и древна култура е свързана с ТУК ! А това, че славянски думи има и в средноегипетскя и при берберите не говори за преселение на част от траки по време на римската империя, което не изключвам, а за много по стари връзки ! трак означава и търговец и човек-мельоратор !
Какво има общо нашата култура на Трифон Зарезан с Афганистан??? Мартеницата, която гарците също искат да си я присвоят ??? Лазарките ! Бендида на бъдни вечер и т.н.! Мадарския конник няма нищо общо с туркски стил и произход и е бил може би жена! Мусиката е съвсем друга.
просто са възмутителни опитите да се ампутира запазила се хилядолетна медитеранна-черноморска култура y Hac, нямаща нищо общо с алтайски, индийски, тюркски народи, които лично аз уважавам.
престанете с това.

Teano
цитирай
109. анонимен - уточнение "тракийско ...
10.01.2011 21:29
уточнение

"тракийско присъствие поне от 7 БC."
се отнася за северното черноморue

Teano
цитирай
110. solinvictus - Теано, не се изнервяй!хехе Ви...
10.01.2011 21:30
Теано ,не се изнервяй!хехе
Визията която се внушава в момента за Афганистан е част от играта .Този си вид той придобива с помощта на исляма,аз съм говорил с афганци които се считат за арии(ерани,ирани,парти,сасаниди) тези сичките + бактри,согдийци и други са завладени от арабско африканските мюсюлмани .
Повечето им празници съвпадат с нашите заради предишната религия Заратустра(Зороастризъм) който е реформиран Митраизъм.И е ориентиран към слънчевия календар с четирите точки две равноденствия и две слънцестояния! Които в движението си образуеват кръст във формата на "Х"
Така ,че това се внушава и то съвсем умишлено!
цитирай
111. kleotemida - Не знам берберите кви са?Има един ...
10.01.2011 22:33
get написа:

solinvictus написа:
Не знам берберите кви са?Има един севилски разказвач ,между другото те(испанците) се гордеят с първият университет в Саламанка май беше и най голямата църква в Севиля и многото църкви.
А пък френчовете казват:- е ,да ама са арабски!хехе
Вандалите са ариани!


там и шегата ми за Севилският бръснар.(за турският и тюркският език ти по-добре ги знаеш !:)
Но иначе на тяхна територия от 429 до 534 година е съществувало Вандалското кралство в Северна Африка на територията на бившата римска провинция Африка, и обхващало днешните земи на Тунис, части от Алжир и Либия.
Чел съм теории, че техни наследници се явяват берберите.
Другото, което ме смущава в името им бербери е много близко до барбериан-варвари-вандали. Последното знаеш какво означава . Поне така ни викаха навремето в училище учителките.
Вандализъм е проява на безсмислено разрушаване на изграденото от други хора. Поне така ни го обясняват в съвременните тълковни речници.
Ма и там съм дълбал и стигнах до "Горко на победените. — Vae victis." !!? от Одоакър "тевтон" водещ германи-херули(?) приказващ на вандалски ... досущ чешки. Пък на този въпросният, баща му Едекон бил от приближените на Атила.
Глобализация брат и по този начин бъркане и объркване на съзнанието на публиката в лицето на мен и теб ! - Хехе !
Туй за германите е нещо като с готите ... дето кротко си ги бистрехме при Клеотемида преди да ни анатемоса :)

от Гет скито-келтский :)


Аааа, туй че временно съм ви анатемосала да ви не плаши, братя, аз не съм картагенският епископ св. Киприан, така че мноого по-лесно прощавам.
Ама сте! Както вчера ме ядосахте до скърцане със зъби, така тази вечер ме разхилихте на глас :))))))
цитирай
112. анонимен - solinvictus, това, което казваш е ...
10.01.2011 23:10
solinvictus,

това, което казваш е така, но разликите са налице и в празниците, които при нас са по съдържание и корени по-стари от зороастер и митра, които все пак си остават в по-вътрешната част на мала а3ua, а при нас може би са били тук-там от локално значение. празниците около зимното слънцестоене са си чисто аграрни празници още от стария египет и частично шумер, та и по-рано. те не са празници само на слънчевия ореол, орел и водата, не са празници на определени елементи например огън/вода и пречистване. пречистването изобщо не стои на преден план, а са в контекста на женското начало - раждането на живота, на природата, не огън а светлина и топлина, не воден порой или река, а вино и любов (това, което казваш е така, но разликите са налице и в празниците, които при нас са по съдържание и корени по-стари от зороастер и митра, които все пак си остават в по-вътрешната част на мала а3ua, а при нас може би са били тук-там от локално значение. празниците около зимното слънцестоене са си чисто аграрни празници още от стария египет и частично шумер, та и по-рано. те не са празници само на слънчевия ореол, орел и водата, не са празници на определени елементи например огън/вода и пречистване. пречистването изобщо не стои на преден план, а са в контекста на женското начало - раждането на живота, на природата, не огън а светлина и топлина, не воден порой или река, а вино и любов (например коледа).




Tеано
цитирай
113. get - Браво Теано - Стига Сол-а ни е мъчил с земни култове !
10.01.2011 23:47
И да престане да им приписва качества на космични такива !
анонимен написа:
solinvictus,

това, което казваш е така, но разликите са налице и в празниците, които при нас са по съдържание и корени ПО-СТАРИ от зороастер и митра, които все пак си остават в по-вътрешната част на мала а3ua, .... те не са празници само на слънчевия ореол, орел и водата, не са празници на определени елементи например огън/вода и пречистване. пречистването изобщо не стои на преден план, а са в контекста на женското начало - раждането на живота, на природата, не огън а светлина и топлина, не воден порой или река, а вино и любов (например коледа).

Tеано


Това с Виното и Любовта - е брилянтно !
А Великата Майка я държи Орелът-Абсолюта от който ние произлизаме и в който се връщаме !
На практика не го свързвайте с това конкретно птиче, че то ... като всяко птиче може да ви нацвъка :)
Това е визуализацията на древните по отношение на източника на живота на Всичко !
Странното е, че това като визуализация са го имали древните адепти, както Тук така и в Мезоамерика ?!
И отделно искам да обърна внимание ... въпреки че, е превликателно да приемем Вино и Любов в определен по презимен контекст - Нищо лошо !!:)
Но там се крият едни др. тайни и символност ! - Хехе - постижими от всеки - но непроизносими :):) !

Въпреки че, звуча като писател от клуб НЛО съм напълно сериозен !
Добре казвам, само за виното - като течна среда то е енерго-информационен носител, по-добър и от водата !
Ин вино веритас :):)

от Гет сомелиер
цитирай
114. solinvictus - . . . празниците около зимното сл...
11.01.2011 00:30
анонимен написа:

...празниците около зимното слънцестоене са си чисто аграрни празници още от стария египет и частично шумер, та и по-рано.
Tеано

Теано ,
темата за стари египтяни и древни грци не ми е интересна!Има един блогер д3вер му е "ника " там можеш да се отпуснеш на воля кефти древни египтяни ,кефти по древни судаци.
Аграрните общества Танео са се зародили по делтата на Нил ,ръчкали с камъчки и дрвя докато не дошли ени номади та ги открехнали на бакър и джелязо та са повишили добива на 300% предстяш ли си какъв прогрес е настъпил у тия стари африканци!После дошли пък ени хиксоси та ги отворили пък на лъкове ,че да моат да си хапнат и месце ,щото по последни проучвания са били на тревни диети и на марулки само!
като днескашни кришнари,разбираш ли?
цитирай
115. solinvictus - Ин вино веритас :):) от Гет ...
11.01.2011 00:36
get написа:

Ин вино веритас :):)

от Гет сомелиер

Правилно Гет ...древните българи са го казали мого правилно!Моя старец казваше че от масата не можеш да станеш когато ти искаш ,а когато се реши от всички.Щом си имал куража да сядаш да пиеш ,своеволия не са се търпели.
Защо цветът на кралете и зарете или на Абсолютната власт е пурпурен(виолетов) като каза за виното ...
какво казват гетите по въпросъ?
Атила според тебе какъв е?
цитирай
116. solinvictus - а аз на анатеми сдржам мого! секи ...
11.01.2011 00:41
а аз на анатеми сдржам мого!
секи ден по няколко ,но само виртуални хехе сега чакам ено потвърждение за един надпис и ще ти покажа нещо интересно.

цитирай
117. анонимен - Българите са си Българи
11.01.2011 10:59
Интересни хора сте вие автохонците. Отричате културата на старите гърци, а много често се позовавате на старогръцки източници. Добивам впечатление, че не се позовавате на други източници, даже бягате от много от тях, като дявол от тямян. Защо не обръщате внимание на „АШХАРАЦУЙЦ” – древната Арменска история. Точно там е казано:
„ В Ахтапарк (Средна Азия) живеят 15 народа, които са стари занаятчийски и търговски народи и заемат пространството между АРЕЯ и Туркустан, край планините Имеон. А между тях живеят 43 номадски скитнически племена. От земите там са известни Согдиана и САКАСТАН, а народите – първият се нарича МАСАГЕТИ, след него идват народа БУЛХ и по нататък Холозмийците .....”.
Гевонд ( историк ) : „ страна на сарматите БЕЛ-КАРК..”
Херодот „ САКИТЕ които са СКИТИ, носели на главите си кюрбасии, осторвърхи шапки, били обути в анаксюриди, носели местни лъкове и кинжали, а освен това брадви сатари. Това били Скитите амюргии, наречени САКИ, защото Персите наричали всички Скити – Саки”.
Мойсей Хоренски: „Между 193 и 213 години, тълпи от хазари и барсули, съеденявайки се, преминали през вратата Джора (Дербентския проход), преминават Кура и се разпрострели встрани от нея”.
Михаил Сирийски счита, че етническият произход на Българи и Хазари е общ.
Първите сведения за песелвания на различни Българси племена от Азия в Европа дава „Ашхарацуйц”. Това става по времето на Аршак Първи – 127 до 114 год. преди Христа.
Истахри: „ Хазарският език не прилича ни на тюркския, ни на персийския, ни на някакъв известен език, а прилича на БЪЛГАРСКИЯ”.
Което означава, че както ХАЗАРИТЕ идват от Средна Азия, така и Българите от там. За да имат близки езици означава най-малкото, че са живяли в съседни територии, ако не и племена от един народ.
Що се отнася за създаването на Тюркския хаганат, това става през 552 година след Христа.
Ашхарацуйц -: Мойсей Хоренаци: „ След като Вахаршак разпусна своите люде, той се насочил към равнинните земи близо до пределите на Шарай, наричани от древните хора Горен Басен. Тези земи били обезлисени, по късно заселени от преселници ВХНДР-БУЛГАР, НАЧЕЛО С Вунд, по чието име бяха наречени ВАНАНД...” .
Как така няма преселения на хора от изток към Запад. Горното говори за точно обратното.
А нима трябва да отречем преселението в Американския континент сле 1492 год.
Движение на хора, племена и народи е имало и винаги ще ги има. Нима преселението на племена в Мала Азия не е истина.
Отрицанието на всичко, което противоречи на автохонната хипотеза е погрешно. Така както много хора възприемат есенцията от Тракийското наследство, така и вие, автохонците, трябва да възприемате историческите факти за преселения на Българи от Средна Азия в Европа.
цитирай
118. анонимен - Към 118
11.01.2011 11:03
И така господа автохонци, това че се опитвате да наложите Българизма е хубаво. Но трябва да се съобразяваме и с историческите факти, поднесени ни от историите на другите народи. Бъдете живи и здрави. Важното е да обичаме народа и историята си.
Танев
цитирай
119. анонимен - българи (индоевропейци и алтайци)
11.01.2011 12:02
Нещата са много по-сложни отколкото си мислите:
http://www.bulgari-istoria-2010.com/booksBG/BULOCZITE_BG_KITAJ.pdf
цитирай
120. get - Господин Танев, ако отворим Енциклопедия Британика и се зачетем в раздела за ...
11.01.2011 12:08
анонимен написа:
И така господа автохонци, това че се опитвате да наложите Българизма е хубаво. Но трябва да се съобразяваме и с историческите факти, поднесени ни от историите на другите народи. Бъдете живи и здрави. Важното е да обичаме народа и историята си.
Танев


Балканският полуостров, ще видим нещо интересно. Там се твърди, че тук за пръв са одомашнени селскостопанските животни. Тук имаме създаване на Земеделие. Качествен скок в бита на човека и цивилизацията.
Ще видим още един признак за технологичен скок - Добив и обработка на металите !
Ще видим и първите поселища - тоест праобраза на урбанизация или трайно поселване на едно място. Има и още ред фактори-признаци, които говорят че Тук и по северозападното причерноморие възниква Цивилизацията на древният свят.
Тук е станал преходът от живот на ловци-събирачи в земеделци, които ползват и метални оръдия на труда. Това се подкрепя и от археологическите данни. С опитомяването на коня и дивото говедо идва и "откриването" на колелото ... създава се праобраза на Първото превозно средство.
Вследствие на всичко това се повишава качествоно живота на тези хора, респективно това влияе за увеличаване на популацията.
От новокаменната ера части от това протонаселението се разселва от центъра към периферията и извън познатият им свят.
Дали това се нарича автохтонизъм не знам ?! Но би следвало да го отчитаме в научните си изследвания !
Вероятно това, което вие сочите е просто пример за един обратен процес - движение от периферията към центъра на културното землище на тези народи. По какви причини става това - все още можем да гадаем ?
Проблемът е че, са минали значителни периоди от време м/у едното и другото.
Едни от авторите объркани или съзнателно отричат всякаква родственост между завръщащи се(от периферията) и останалите на място. Други съзнателно отричат всякаква родственост а посочват мястото на генезиса далеч в Азия или другаде, за да обосноват пан-теориите си !?
Друго, което буди интерес и смущава интелекта ми ??!
Във почти всички хроники на "старите" европейски народи, те като един извеждат произхода си или този на царските им династии от района на причеррноморието ?
Не е ли странно !?
Има и още но съм маркирал най-важното според мен !

от Гет простодушний

цитирай
121. get - Господине не отричаме това или го приемаме отчасти ... !
11.01.2011 12:20
анонимен написа:
Нещата са много по-сложни отколкото си мислите:
http://www.bulgari-istoria-2010.com/booksBG/BULOCZITE_BG_KITAJ.pdf


Само прецизирайте това съзнателно объркващо ни понятие "индо + европейци" :))

Самата ключова дума BULOCZITE - На територията, балкани, причерноморие и източно средиземноморие, се среща масово под поне три форми (изписване произнасяне) и визира нещо(някои) с конкретно значение !
цитирай
122. анонимен - Търсенето на нашето начало трябва да продължи
11.01.2011 13:15
Господин Гет, при последни твърдения, човекът на Земята е от повече 4 милиона години. Нима не може и на други места да се развие висока цивилизация. Ако се позовем на хипотезата, че преди 14 хиляди години, Балканите са се намирали в периферията на заледена Европа, то означава че може да се допусне за цивилизация и по други места на Земята. Например Китай, въпреки че началото на историята за китайска цивилизация датира от 4то хилядолетие преди Христа. Космическият разум е така направил, че едно гениално откритие едновременно става в различви цивилизационни точки на Земята. Така е и с напредъка и развитието на цивилизацията. По геологични данни, Скандинавия се оформя като полуостров едва през 5-то хилядолетие на Христа. В Западноеврепейските пещери се намират фрески на животни, характерни за студения климат, което може да е потвърждение, че Западна Европа е била, ако не заледена, то много студена и едва ли може да се говори за някаква си развита цивилизация. Приемам Вашето твърдение, че началото на Европейската цивилизация ще да е започнало от Балканите, най-вече от Източната им част, тоест територията на съвременна България. Но то е по причина, че тука е първата отвоювана земя от ледовете, първата земна територия, където условията на живот са станали благоприятни за нормален човешки живот. Но откъде са дошли тези прототраки или Траки. Те не са създавали цивилизация, те са я носели със себе си. А там откъдето са дошли е имало също цивилизация, цивилизация, която Траките или протоТраките са я разнасяли вредом в Европа. Съласен съм с Вас, че Северното приЧерноморие е най-вероятната предходна тяхна родина, не само тяхна, но и на много Европейски народи. Територията между Черно море и Скандинавия, цялата Европейска част на Русия до Урал е предходна територия на повечето Европейски народи. Светът, Земния релеф, климатичните условия се променят циклично и Човечеството се е съобразявало с тази цикличност за да оцелее. Танев
цитирай
123. solinvictus - Към анонимния 118. Ако искаш да п...
11.01.2011 13:30
Към анонимния 118.
Ако искаш да покажеш тези български факти БЕЛ-КАРК,БУЛХ,

Истахри: „ Хазарският език не прилича ни на тюркския, ни на персийския, ни на някакъв известен език, а прилича на БЪЛГАРСКИЯ”.

Тези земи били обезлисени, по късно заселени от преселници ВХНДР-БУЛГАР, НАЧЕЛО С Вунд, по чието име бяха наречени ВАНАНД...” .

Много ще ми е интересно как този Мойсей ще ги е изписал ...само на руски не ми пращай штот тогава е нямало ни руски ни русняци!
Кажи точно къде си ги прочел и Кавказ не е в Алтай (виж картата и кажи горе долу къде е това място за което говориш?)
цитирай
124. анонимен - Българите
11.01.2011 15:18
В един друг популярен на тази тема блог се развива тезата (според мен доста аргументирано), че българите са издънка или преки наследници на траките. И първо са се разселили на изток, а после са се върнали по родните земи (предполага се поради климатични промени, настъпването на Римската империя и т.н.). Островърхите шапки, които се цитираха по-горе са си чисто тракийско изобретение (гърците са ги наричали фригийски шапки). Аз също не подкрепям тюрко-алтайската теория. Ако наистина се докаже, че сме някакво тракийско племе, много елинисти ще се озъбят, защото е доказано, че елинската култура е изградена на база тракийската (включително и божествата им!). Дори съвременни руски историци отхвърлят теорията, че руснаците са славяни и започват да гледат към далеч по-правдоподбната теория, че са викинги. Хазарите се смятат, че са издънка и/или "братски" на нас народ и наистина никъде не е доказано, че са тюрки. След арабското нашествие, те на практика изчезват като народ. Алцек се е преселил в днешна Италия. И досега там се говори за български наследници, а не за тюрки и никой не ги е възприемал като такива. Ако сме били тюрки защо толкова пъти ще спасяваме задника на Византия от тях, а не просто да се съберем с "братята" и да сринем Византия и да си основем една тюркска империя. И защо в крайна сметка сме се натискали да станем християни, а не мюсюлмани както волжките българи? Истината е, че на волжките българи исляма е бил наложен от Златната орда след като ги превзема. Всъщност първите, които се опълчват успешно на Златната орда са именно волжките българи. В днешни времена татарите се приемат за част от древните българи, а не за тюрки. До 1922 г. днешен Татарстан се е казвал Булгаристан. Някъде четох, че и самите хървати твърдят, че са издънка на българите. Ние сме много по-интелигентен и напредничав народ от тюрките. Вижте за 5 в. тук турците какво са построили и какво българите и ще видите, че нямаме нищо общо с тях, освен някои заемки в езика.
цитирай
125. solinvictus - В един друг популярен на тази тема ...
11.01.2011 15:47
[quote=анонимен]В един друг популярен на тази тема блог се развива тезата (според мен доста аргументирано), че българите са издънка или преки наследници на траките.

Имаш някакви попадения но още си в ситуацията "това не може да бъде" а това е да приемеш че българите са в Римската империя и никъде не са ходили.те са били част от Нея.
И за това не може да се открият във Алтай,Памир,Хиндукуш затова нямат монети,надписи нямат материална култура тази която се открива е скитска и персийска със своето влияние в Римската империя.
От отговорите на папата се разбира ,че българите са християни преди Михаил 856г.и има и такива които са езичници или еретици(за мене е второто)
тези българи споменавани през 4-5-6 (в Мизия ,Тракия)век къде са им били поселенията в Кавказ ли?
Татарски българи няма нито волжки всичките недомислици не са доказани а това сегашното население е с турско мюсюлманско съзнание,това са различни хора които не са ни никакви индентитети ...това са руски литературни и манголски легенди които нямат нищо общо с нас.
Ето и ти сам правиш някои прелитания натам и насам(България) отиваш в Италия ,а кога ще дойдете в Испания?
цитирай
126. get - За мен руснаците, поне това, което сме приели да наричаме руснаци ...
11.01.2011 16:40
анонимен написа:
В един друг популярен на тази тема блог се развива тезата (според мен доста аргументирано), че българите са издънка или преки наследници на траките. И първо са се разселили на изток, а после са се върнали по родните земи (предполага се поради климатични промени, настъпването на Римската империя и т.н.). Островърхите шапки, които се цитираха по-горе са си чисто тракийско изобретение (гърците са ги наричали фригийски шапки). Аз също не подкрепям тюрко-алтайската теория. Ако наистина се докаже, че сме някакво тракийско племе, много елинисти ще се озъбят, защото е доказано, че елинската култура е изградена на база тракийската (включително и божествата им!). Дори съвременни руски историци отхвърлят теорията, че руснаците са славяни и започват да гледат към далеч по-правдоподбната теория, че са викинги. Хазарите се смятат, че са издънка и/или "братски" на нас народ и наистина никъде не е доказано, че са тюрки. След арабското нашествие, те на практика изчезват като народ. Алцек се е преселил в днешна Италия. И досега там се говори за български наследници, а не за тюрки и никой не ги е възприемал като такива. Ако сме били тюрки защо толкова пъти ще спасяваме задника на Византия от тях, а не просто да се съберем с "братята" и да сринем Византия и да си основем една тюркска империя. И защо в крайна сметка сме се натискали да станем християни, а не мюсюлмани както волжките българи? Истината е, че на волжките българи исляма е бил наложен от Златната орда след като ги превзема. Всъщност първите, които се опълчват успешно на Златната орда са именно волжките българи. В днешни времена татарите се приемат за част от древните българи, а не за тюрки. До 1922 г. днешен Татарстан се е казвал Булгаристан. Някъде четох, че и самите хървати твърдят, че са издънка на българите. Ние сме много по-интелигентен и напредничав народ от тюрките. Вижте за 5 в. тук турците какво са построили и какво българите и ще видите, че нямаме нищо общо с тях, освен някои заемки в езика.

... което сме приели да наричаме "Велико" руси са си угрофински народи(от тази езикова група), които в следствие занасянето от нас на християнството и книжнината са възприели "славянският", КОЙТО Е СТАРОБЪЛГАРСКИ ЕЗИК и са се пославянчали !
Оставете тези им комплесарски напъни да доказват своето величие чрез викингите и хиперборейците !

от Гет - любител на правдата
цитирай
127. анонимен - Хубаво като гените не значат нищо ...
11.01.2011 19:01
Хубаво като гените не значат нищо защо изобщо е целия спор.Нали всеки е такъв,какъвто се чувства.Защо изобщо се спори дали българите сме потомци на траки,славяни,хуни или кой знае още какви.То няма и значение,защото до 100 години вече ще сме изчезнали като народ.Сега на 10 новородени 7 са цигани,две българчета и едно турче.На година намаляваме с по 70 хиляди души основно за сметка на българския етнос.
цитирай
128. solinvictus - това са пропагандни изфърляния за ...
11.01.2011 21:44
това са пропагандни изфърляния за заглавия по вестниците...нали казаха че до 2005 българите щели да напуснат България и ...ала бала
лошо е за тези деца които отрастнат по чужбина те са загубени...ако не са вземат в ръце министри и политици!
цитирай
129. solinvictus - Гет, знаеш ли, че гепидите или ло...
12.01.2011 00:23
Гет, знаеш ли ,че гепидите или ломбардите и те са правили череп чаша ?
Те тефтонци ли са или бург-*унди?
цитирай
130. get - Туй те"ф"тонци и бург,унди там хилядолетният ...
12.01.2011 01:25

... Трети райх много е ... оцвъкал работата !
Бургундците по времето на "Водачът" с име Шикългрубер ли бе или Хистлер - са ги направили херцогство - ако и южна Франция, тогава уж не била окупирана и номинално се е водела Рекс-публика ??!
Има нещо объркано там в хрониките им на бургундите !
Пък после с идването на "специалистите" от Аненербе и Ото Ран дето търсел "свещеният граал" на албигойците, сюжета става много научно-фантастичен.
Поради това се въздържам от конкретен отговор - всичко е в сферата на догадките и слуховете ?! :) - Поне аз до това съм стигнал !
В тази връзка много ме вълнува въпросът - Откога германският език се отделя в самостоятелен клон ?
Щот благодарение на протестанската Библия на Мартин Лутер, казват че, се оформил съвременният германски език ?
Като се зачета в Баварските хроники - ми то баварците ако не първи, то поне втори братовчеди ни се падат. Отделили са се от нас някъде малко преди или след началото на Първият милениум ! Пък сега след прусаците (които стават германоезични през 11-12 век), те са най-железните "германци" !
Твоето мнение какво е ?

Гет ктист
цитирай
131. solinvictus - На мене ми е интересно до 1512г откъм ...
12.01.2011 10:17
На мене ми е интересно до 1512г откъм запада и до 1390 на изток.
За свщенни граалове и розенкройцери,масони,темплиери,хоспиталиери, йезуити ,бенектитци,доминиканци нямам никакво желание да си хабя клавито(това е като съветска пропаганда през 50 -60 години на 20 век)
п.п. Алби-гой си го преведи какво означава?
цитирай
132. get - Хм, не си прав ! Ти искаш от мешаната скара само ...
12.01.2011 17:08
solinvictus написа:
На мене ми е интересно до 1512г откъм запада и до 1390 на изток.
За свщенни граалове и розенкройцери,масони,темплиери,хоспиталиери, йезуити ,бенектитци,доминиканци нямам никакво желание да си хабя клавито(това е като съветска пропаганда през 50 -60 години на 20 век)
п.п. Алби-гой си го преведи какво означава?


паржолата и другото месо да ядеш ... Ами гарнитурата !
Като ти идва много сух веджетебъла прокарвай го с повече Вино - Нали е така по Канона на Веритаса ни !
- Иначе става глезотия ! ... пропускаш рпелигиозни войни и революции ... кръстоносни походи !
Ти поне си от времето на "Работническо дело" и "Оточествен фронт" - Би следвало да знаеш - Как се чете между редовете ?!

поЗдрав

от "наша светлост", казано по друг начин - ГетКан
цитирай
133. solinvictus - Добре де нали казах до 1512. . . има ...
12.01.2011 18:19
Добре де нали казах до 1512 ...
има "BULLA" срещу българите не съм сигурен ,срещнах го някъде из едни "були" и вместо да го запазя го изтрих и скоро пак го търсих?
Папа Григорий ама кой номер незнам ...
след като го Йоан ги разпилява и са си изгубили сичките пръстени ,че сега се налага измислени темплиери да им ги сбират по българско!хаха
цитирай
134. get - Ами добре ще направиш ...
12.01.2011 18:29
solinvictus написа:
Добре де нали казах до 1512 ...
има "BULLA" срещу българите не съм сигурен ,срещнах го някъде из едни "були" и вместо да го запазя го изтрих и скоро пак го търсих?
Папа Григорий ама кой номер незнам ...
след като го Йоан ги разпилява и са си изгубили сичките пръстени ,че сега се налага измислени темплиери да им ги сбират по българско!хаха


... да я потърсиш тази була и да и дадеш гражданственост . Поне в резюме и източник !
Почни от Григорий великият ... предполагам ! Тоест (509 - 604)

Относно Йоаница - Калоян нещата са много интересни ... лошото е че, трактовката в нашата историография е едното НИЩО !
цитирай
135. solinvictus - Що не кажеш за този арменец нали е в ...
12.01.2011 18:52
Що не кажеш за този арменец нали е в твоя район на гетите(готите) хехе ко са услушваш?
цитирай
136. get - Защо ли ? ... по същата причина, поради която и ти се въздаржаш да цитираш от
12.01.2011 23:26
solinvictus написа:
Що не кажеш за този арменец нали е в твоя район на гетите(готите) хехе ко са услушваш?


... руски източници !
Доколкото имам информация (?!) оригиналите на тези източници се намират не в Армения а в Матушката !
Азиатският департамент сега в лицето на държавният им архив(поне това което побликуват) е "източника" на всичко това !
Да ти обяснявам ли как може да се манипулира съдържанието на даден документ, така че то да добие смисъл далеч от първоначалният !!
Пояснявам, тук не става въпрос за гети-готите а за тавроскитите, близки до сака(и други родствени им племена), по-късни техни наследници са сарматите !
Трябва да правим разграничение м/у гети и сармати. Първите са емигранти от балканите създали държавни образования в югозападна и централна Украйна. Вторите са от централна към източна Украйна и земи към централна Азия, които към момента са поселени с народности билингвични. Билингвични ... в смисъл стар основен език, северозападен ерански(преходна форма м/у нашият и иранските езици) и по-късен тюркски езиков пласт. По-късен(?) визирам след ХІ век. Това вследствие монголите-чингизиди и Тамерлан !

Докато западни или наши учени не бъдат допуснати до оригиналите - Много внимателно с информацията, която ни се дава от "Азиатският департамент" или както той и да се нарича в момента !!!
П.П. Спомни си факта със случаят за убийствата в Катинската гора !
На рашъните им трябваха повече от двадесет години - Да си признаят истината, че те са физическите убийци на близо двадесет и пет хилядите полски офицери !
Има ли смисъл да говорим повече ?!

от Гет ктист

П.П. И все пропускам да те питам, защо постната от теб туркска монета прилича много на едни други от Катай на Кубла хан ... дето ходил при него "Венециянският търговец" Марко Полов :):)
цитирай
137. solinvictus - Muchas gracias camarad! Може би ...
12.01.2011 23:41
Muchas gracias camarad!
Може би малко не съм съгласен със сарматите те са си скити ,разликата е ,че една част е вътре в империята ,а другите остават извън.Цялата област между Италия и Океана са го владеели търговски и военно.
Аз от там згрях за родовете ,били са на родове(като Дуло)и със стари титли ,които си оспорват с ожесточение когато се сгромолясва Испанската империя.
А преди това когато си измислят "Бизантията.
Единствената титла в Каталуня е ДУКЕСА от DUC ,сега е най богатата в Спаниш.
нещо като тази на Исперерих,хехе
цитирай
138. get - Ами има две вероятности или хипотези относно ...
13.01.2011 00:16
solinvictus написа:
Muchas gracias camarad!
Може би малко не съм съгласен със сарматите те са си скити ,разликата е ,че една част е вътре в империята ,а другите остават извън.Цялата област между Италия и Океана са го владеели търговски и военно.
Аз от там згрях за родовете ,били са на родове(като Дуло)и със стари титли ,които си оспорват с ожесточение когато се сгромолясва Испанската империя.
А преди това когато си измислят "Бизантията.
Единствената титла в Каталуня е ДУКЕСА от DUC ,сега е най богатата в Спаниш.
нещо като тази на Исперерих,хехе


Сарматите !
Някъде около ІV-ІІ в.в. ВС, се преселват от териториите над Каспия и Арал и се включват в последствие(доста по-късно) в династичните войни за Боспорско царство ! Доколкото има податки това става не без "благотворното" влияние на данайците, които са отишли като "гръцки" търговци там. Знаеш Кое е най-добрата жътва за марана ?! - Войната ! ... после събирането на данъци ... и търговията с роби !!! Допояснявам - скараните най-добре се скубят !? (адвокатска мъдрост):):)

Втората версия - идват от северните части на Иран-Персия. Но за да сме обективни - трябва да се правят съпоставки и сравнителен анализ на исторически събития, които са протичали в тази империя, по това време ?!

В цялата тази въртележка не следва да изпускаме и кимерийците, което са си много по-старо и уседнало местно население ! - Така че, уравнението стана с три неизвестни !
Относно това, че част от сарматите са вътре а други, вън от Императа ... това е на границата на Първият милениум, тоест от по-късно време от момента, когато се упоменават за пръв път. Тогава (за този период) просто е безпредметно да се прави разграничение между сармати и скити.
Най-интересното при тях през първи век - римляните правят промени в "бойният устав" на конницата си и я превеждат по сарматски още алански образец. Това по отношение на тактика и въоръжение.
Повече по-въпроса ще намериш, при Клео, като обяснявах за хусарите !

поЗдрав
цитирай
139. solinvictus - Много хубаво обясняваш сега съм ...
13.01.2011 00:36
Много хубаво обясняваш сега съм съгласен ...аз се опитах преди време да направя нещо такова любителско хронологично описание на събитията от различни списватели и става мого интересно просто се вижда кое от текста е изличшно и прибавено 5 за 4 хехе
в един форум преди време излезе едно такова хронологично сравнение за монетите ,но там се подвеждаш понеже са въведени стандарти които се спазват ,няма значение горе долу кой е на власт.
Всъщност древните са се разбрали на тая тема(далавераджийската)хехехе
цитирай
140. анонимен - ЕЛЛАДА- НУМЕРО ЕНА ГИА ПАНТА!!!!!
13.01.2011 06:18
сол , кажи ми трите значения на гръцката дума ''КОСМОС''...кажи ми на вулгарски язик защо думата ви за ''УСТА''- Е ТУРСКАТА дума уста???????? СТОМОС..СТОМАТО-ЛОГОС,на зъболекар ходи ли,вулгаряка???? донтис,ДОНТИА - ПАРОДОНТИА..англ.-дентист!!!!!!!!!!
ВУЛГАРОС НАМИ МИНИ...ЕЛЛАДА ЗАВИНАГИ НЕПОБЕДИМА,,ВИЕ СТЕ СМАЗАНИ ОТ ЕЛЛАДА,ВИЗАНТИА И ЕЛЛИНИЗМА...УСЕЩАМ ГО..ГНУСНИ ПРОСТАШКА ТОР!!!!!
цитирай
141. iuliuscaesar - до 141 - ден ксеро яти просваллис и ...
13.01.2011 08:48
до 141 - ден ксеро яти просваллис и вулгари; Его боро на просвалло, алла де боро.
И еллинес ехун мегалас историа, алла и вулгари еписис. Де номизо оти емис препи на гарифалуме, яти апо афто кердизун и турки.

сол, тоя път не ми трий гръцкия коментар. това че не ти разбира китарата не значи, че е обида. искам да проверя нещо.
цитирай
142. анонимен - Дрън-дрън,та пляс
13.01.2011 09:48
То бива глупости,ама чак толкова не бива.Ако искате да разберете истината четете тук:
http://sparotok.blog.bg/profile.php
цитирай
143. solinvictus - сол, кажи ми трите значения на гр...
13.01.2011 11:15
анонимен написа:
сол , кажи ми трите значения на гръцката дума ''КОСМОС''...кажи ми на вулгарски язик защо думата ви за ''УСТА''- Е ТУРСКАТА дума уста???????? СТОМОС..СТОМАТО-ЛОГОС,на зъболекар ходи ли,вулгаряка???? донтис,ДОНТИА - ПАРОДОНТИА..англ.-дентист!!!!!!!!!!
ВУЛГАРОС НАМИ МИНИ...ЕЛЛАДА ЗАВИНАГИ НЕПОБЕДИМА,,ВИЕ СТЕ СМАЗАНИ ОТ ЕЛЛАДА,ВИЗАНТИА И ЕЛЛИНИЗМА...УСЕЩАМ ГО..ГНУСНИ ПРОСТАШКА ТОР!!!!!

Заради хулио няма да ти изтрия простотията ,то вие само за такива олигофренски "мисли" ставате ,то показва ,че наистина сте измислени и то от султана.
направете му памятник!
цитирай
144. solinvictus - хулио ти си станал "прабъл...
13.01.2011 11:20
хулио ти си станал "прабългарин" пишеш на грцки с български букви?хаха
да няма да го изтрия провери го дали е грк тоя папагал.
да не почна да ти пиша и аз на кастеяно с български букви да ти е по лесно ,а?
аз кога съм се разправял с грци ти си бил пишлигар още!
Ако имаш да казваш нещо по темата казвай ,ако немаш ...
цитирай
145. solinvictus - То бива глупости, ама чак толкова не ...
13.01.2011 11:21
анонимен написа:
То бива глупости,ама чак толкова не бива.Ако искате да разберете истината четете тук:
http://sparotok.blog.bg/profile.php

За кво ми говориш?
цитирай
146. iuliuscaesar - ааааа, аз мога и с гръцки, ама изл...
13.01.2011 13:54
ааааа, аз мога и с гръцки, ама излизат кукувици за съжаление. пробвай ако искаш.
цитирай
147. анонимен - Малко странични сведения за Българите извън контекста Българите са Траки
13.01.2011 14:52
В “Именник на българските канове” пише, че българите са имали своя държава в Европа 515 години преди Аспаруховите българи да преминат Дунава (680 г.). Текстът гласи “Тези пет князе управляваха оттатък Дунава петстотин и петнадесет години с остригани глави. И след това премина отсам Дунав княз Исперих, също и досега.” Тази българска държава възникнала през 165 г. в района на Кавказко-Черноморския басейн.
Страната Балхара
Сведения за тази българска държава срещаме в редица исторически извори. Първият книжовен паметник, написан на санскрит “Ведите”, по-точно в “Атхартва веда”, пише, че на север от Индия живеят народите булинги, балхики, врики, хунга и хети. В “Махабхарата” (VII – X в. пр. Хр) балхиките (болхики) болги са сред най-споменаваните имена – над седемдесет пъти. В “Латински анонимен хронограф” пише, че българите произлизат от сина на Ной-Зиези, а в арменската география “Ашхарацуиц” (VII век) българите, заедно с масагетите, са споменати като най-развитите народи в Централна Азия. От описанията, които има в тези и в други писмени източници, става ясно, че тази българска държава е обхващала планината Имеон (Памир, Хиндукуш, Тян Шан), земите на запад от нея, както и Таримската котловина, между северен Тибет и Тян Шан. На запад и югозапад са се намирали и други арийски народи, на североизток – хуните и на изток Китай. Нейната столица е бил град Балх (в днешен северен Афганистан), който е бил наричан “люлката на царете”. Българите оказват огромно културно влияние в тази част на света. През XVII в. пр. Хр. китайците заимстват от българите календара, както и различни строителни умения, познания в областта на военното изкуство. Около 1800 г. пр. Хр. ариите, идващи от Памир и Хиндукуш завладяват северна Индия. В индийските източници, държавата Балхара се е славела с бързоногите си коне и красиви бойни колесници. Отделна прослойка от българите са били духовни учители и пазители на знания (брахмани). След завладяването на северна Индия осъществяват жреческа власт
цитирай
148. анонимен - Къде е разликата между Българския и Турския автохтонизъм за общ Тракийски произход
13.01.2011 16:13
Искам да споделя нещо много опасно за автохтонната хипотеза за произхода на Българите от Траките. Много турци споделят, че всъщност те не са тюрки, а наследници на траките. Особенно тези с бозавите коси и сините очи. Като се има в предвид, че началото на Османлиите е от Западна Мала Азия, това буди основание за тях да се нарекат преки наследници на Траките. Налице е начало на опит за автохтонност на опити на турците да се изкарат, че те също са от Тракийски произход. Ако тази хипотеза се сбъдне, сблъсъкът на Българската автохтонност с Турската ще е налице. Опасноста идва, ако Турските автохтонисти кажат, че щом и ние сме наследници на Тракийски гени, като тях, то ние имаме общ прадед, тоест ние сме едно. Интересно ми е при такова развитие на автохтонистичните хипотези на Турци и Българи, как бихте Вие, Българските автохтонисти направили разделна линия между двата народа. Защото въпросът опира до възраждане на пантюркизма, но под друга форма, улеснено от Българските автохтонисти. Тогава, каква ще е разликата, че не сме тюрки, а траки, след като и турците са траки. Помислете много добре, за да е се омешат нещата. И не отричайте, че няма наченки на Турски автохтонизъм.
цитирай
149. анонимен - МИЛТИАД СТАРИ,стратег на Атина
13.01.2011 16:57
Кердизун и турки - гиа мена, еси вулгарос- исасте ТУРКИ,,каталавес..ден ме понай гиа Вулгариа ке и Вулгарики провлема...АЛЛА ЕСИС ПАНДУС ВУЛГАРОС ОПОС ДЕН ИСАСИТЕ ЕЛЛИНЕС, ДЕН МЕ НЕВМА ГИА САС!!!!! ОТАН ГИНЕТЕ ЕЛЛИНЕС. ТОТЕ ГИА МБОРИМЕ НА КЕРДИЗУМЕ.

до иулис кесар
цитирай
150. solinvictus - В “Именник на българските канове” ...
13.01.2011 17:25
[quote=анонимен]В “Именник на българските канове” пише, че българите са имали своя държава в Европа 515 години преди Аспаруховите българи да преминат Дунава (680 г.). Текстът гласи “Тези пет князе управляваха оттатък Дунава петстотин и петнадесет години с остригани глави. И след това премина отсам Дунав княз Исперих, също и досега.” Тази българска държава възникнала през 165 г. в района на Кавказко-Черноморския басейн.

Не съществува такъв извор "Именик на български Х(К)анове " то е един лист който е доказано прибавен към компилацията :
"Елинский и римски летописец" ,че в този летописец ако махнем елините то определено оставаме римски -понеже римски не е етностна характеристика.
И тези листя са от средата на 19 век когато се измислят македонянската ,помашката и влесовите ментета и славянски "ВЕДИ" но, по интересно е продължението :
“Преди тези асирийски князе, които вече посочихме по-горе, във Вавилон царуваше Навуходоносор.”
нерде ханове ,нерде асирия, нерде русняшки преписи!
цитирай
151. solinvictus - Искам да споделя нещо много опасно ...
13.01.2011 17:31
анонимен написа:
Искам да споделя нещо много опасно за автохтонната хипотеза за произхода на Българите от Траките. Много турци споделят, че всъщност те не са тюрки, а наследници на траките. Особенно тези с бозавите коси и сините очи. Като се има в предвид, че началото на Османлиите е от Западна Мала Азия, това буди основание за тях да се нарекат преки наследници на Траките..


Посочи кое е за тебе мала азия на картата по горе?
туркцкия автохтонизъм няма кво да го борим той си е техна работа (вътрешна) Навън от Турция е като мистър Биййн и трябва първо с него да се бори (пардон с ингилизите штот те са (Ф)БРИГИТЕ =БРИТИТЕ=БРИТАНИ) ако забелязваш техният герб е същият като на ЙОАН (Красавеца) трите лъва са били герб на българи.
цитирай
152. анонимен - Времето ще покаже кой е прав.
13.01.2011 19:13
Дай боже, да си прав. Щото ако ние не си изчистим твърденията, ще има мешаница, от която може да пострада Българщината. Бай бабо да не ме среща мечка, не да ме гази, защото ако ме срещне ще ме сгази.
цитирай
153. solinvictus - Да точно! Времето ще изчисти в...
13.01.2011 19:34
Да точно!
Времето ще изчисти всички простотии привнесени от други школи.
Ето как (анонимния) с повтаряния на едно и също без да се представи и ни най малко доказателство се опитва да ми внуши ,че имало бълагри из чукарите (не може да е другояче ...) ние трябва да идваме от някъде ...от китай,алтай памир хиндокуш и все български направления ...

важна е мантрата: харе, маре харе
цитирай
154. get - Какви мечки уважаеми приятелю, те плашат ?! :):)
13.01.2011 19:36
анонимен написа:
Дай боже, да си прав. Щото ако ние не си изчистим твърденията, ще има мешаница, от която може да пострада Българщината. Бай бабо да не ме среща мечка, не да ме гази, защото ако ме срещне ще ме сгази.


Действително западната част на Мала азия си е тракиотска или казано от много стари времена тракийска !
По-старите навлеци гърците си я присвоиха и от там си изкарват произхода - ама Не ... Да си ходят откъде са се излюпили !!! ... справка: Къде е отишъл да проповядва в края на живота си апастол Варава, християнство ?!

Второ турцизиране на населението в Османската империя ако има то е много, ама много по-малко - Отколкото това, което настава след идването дьонметата-младотурци на власт в лицето на Мустафа Кемал, наречен "БАЩА" на турките. Даже и специален институт се създава - За да маха персизмите и да създава чисто турска езикова среда !!
СЪЩИЯТ ГО ИМА И ДО ДНЕС !!!
За съжаление верен е факта, че голяма част от населението с турско самосъзнание в днешна Турция е с етнически произход еднакъв до нашият и на част(?) от гърците !
Всичко е резултат от процеси, които в момента се наричат социално инженерство !!
Поради краткостта на поста знам, че страда убедителността му, но ... Това е истината !!

от Гет - историка наивист
цитирай
155. анонимен - За мен наи-правдоподобна си остава ...
13.01.2011 20:22
За мен наи-правдоподобна си остава ТУРКО-АЛТАИСКИЯ ГЕНЕЗИС на българите..поради това че всичко останало е КОМИКСИ И МЕЧТИ, и ОГРОМЕН КОМПЛЕКС ОТ ГЪРЦИЯ И ГЪРЦИТЕ!!!
цитирай
156. get - По повод "За мен наи-правдоподобна си остава ... " ... чети братле, ...
13.01.2011 20:45

чети, че То четмото - прави от сляпото окато !

Ако ли не ще продължаваш да живееш в тюрко-алтайските илюзии !
Ще ти се привиждаме как в VІІ-и век прелитаме за шестедесет и пет дни от Памир до Онгъла и в движение бием седемдесет и пет хилядна "византийска" армия ! ... и при условие, че това става от десет хиляди лековйоръжени конници - "Истината" :):):) - не е за "подценяване" ! - Хаха !!!
За да не ви обидя - допълвам !
Просто тук се пропуска тази част, когато може би хиляда и петстотин години преди тази епична ознаменувала "създаването" на дунавска България битка ... имаме ??!
Процес на разселване от тук натам.
Но веряотността за този "чутовен" поход и битка са - невероятни !

С уважение и препоръка - Четете !
цитирай
157. iuliuscaesar - Кердизун и турки - гиа мена, еси в...
13.01.2011 21:49
Кердизун и турки - гиа мена, еси вулгарос- исасте ТУРКИ,,каталавес..ден ме понай гиа Вулгариа ке и Вулгарики провлема...АЛЛА ЕСИС ПАНДУС ВУЛГАРОС ОПОС ДЕН ИСАСИТЕ ЕЛЛИНЕС, ДЕН МЕ НЕВМА ГИА САС!!!!! ОТАН ГИНЕТЕ ЕЛЛИНЕС. ТОТЕ ГИА МБОРИМЕ НА КЕРДИЗУМЕ.



ЕМИС ДЕН ИМАСТЕ ЕЛИНЕС КЕ ПОТЕ ДЕН ИПАРХИ НА ГИНОМАСТЕ ТЕТИОС. НА МИ КСЕХНИС ОТИ ЕСИС ЕХЕТЕ ПОЛИ СЛАВИКО ЕМА КЕ АН ДЕ ТЕЛЕТЕ НА ИМАСТЕ ФИЛИ ТА САС ПИДУН И ТУРКИ КЕ И МАКЕДОНИ КЕ АЛБАНИ.


И ТОВА НЕГО ТРИЙ ЧЕ Е ВАЖНО
цитирай
158. solinvictus - За мен наи-правдоподобна си остава ...
13.01.2011 23:26
анонимен написа:
За мен наи-правдоподобна си остава ТУРКО-АЛТАИСКИЯ ГЕНЕЗИС на българите..поради това че всичко останало е КОМИКСИ И МЕЧТИ, и ОГРОМЕН КОМПЛЕКС ОТ ГЪРЦИЯ И ГЪРЦИТЕ!!!


ОК за теб може и така да е ,но за мене е една измислица и е обидно да ни припознават с турците.
Комплексът е обратен грците към българите примерите са много...
цитирай
159. solinvictus - Кердизун и турки - гиа мена, еси в...
13.01.2011 23:28
iuliuscaesar написа:
Кердизун и турки - гиа мена, еси вулгарос- исасте ТУРКИ,,каталавес..ден ме понай гиа Вулгариа ке и Вулгарики провлема...АЛЛА ЕСИС ПАНДУС ВУЛГАРОС ОПОС ДЕН ИСАСИТЕ ЕЛЛИНЕС, ДЕН МЕ НЕВМА ГИА САС!!!!! ОТАН ГИНЕТЕ ЕЛЛИНЕС. ТОТЕ ГИА МБОРИМЕ НА КЕРДИЗУМЕ.



ЕМИС ДЕН ИМАСТЕ ЕЛИНЕС КЕ ПОТЕ ДЕН ИПАРХИ НА ГИНОМАСТЕ ТЕТИОС. НА МИ КСЕХНИС ОТИ ЕСИС ЕХЕТЕ ПОЛИ СЛАВИКО ЕМА КЕ АН ДЕ ТЕЛЕТЕ НА ИМАСТЕ ФИЛИ ТА САС ПИДУН И ТУРКИ КЕ И МАКЕДОНИ КЕ АЛБАНИ.


И ТОВА НЕГО ТРИЙ ЧЕ Е ВАЖНО


Хулио това е последната миерда която оставям ,ако искате продължете в твоя блог или където си искате!
цитирай
160. demograph - solinvictusе, Драги...
13.01.2011 23:38
мъГлишев е рядка боза. Пийнеш ли - хваща те рядкото. Не се принизявяй да го четеш. Не се унижавай да го критикуваш. Продажната душа продава и майка си и рода си и дупето си. Тезата на мъГлишев е едно към едно равна на Пантюркистката теория. Като знам кой е измислил ПАНТюРКИЗМА И ГО Е НАБИЛ В ГЛАВИТЕ НА ТУРСКИТЕ ФАШИСТИ, не се терзая да гадая кой е мъГлишев и кому слубжи.
цитирай
161. demograph - Котилото Златарски - П.Добрев-Цветков - мъГлишев и подобните им антибългари
13.01.2011 23:45
са проклятието на българския род. Да превърнеш собственото си невежество в академична догма е постижение достойно само за оплакване на невежеството на аудиторията....
цитирай
162. solinvictus - виждам че си се надъхал повече и от ...
14.01.2011 00:13
виждам че си се надъхал повече и от мен хехе ,но аз мисля ,че:
....трябва да се обсъждат в публичното пространство повече и в по големите форуми
....трябва да се избутат на светло -професори,учители,списватели на учебници,хора представящи ни на международни научни конференции,какви тези и трудове защитатват на тях,
учебните програми на държавните университети,защити на докторски степени ,кой и по какъв начин ги прави такива "професионалисти" и изобщо ПРОЗРАЧНОСТ и СВЕТЛИНА
хехе SOL INVICTUS
не знаеш ли?
цитирай
163. solinvictus - Кердизун и турки - гиа мена, еси в...
14.01.2011 02:46
iuliuscaesar написа:
Кердизун и турки - гиа мена, еси вулгарос- исасте ТУРКИ,,каталавес..ден ме понай гиа Вулгариа ке и Вулгарики провлема...АЛЛА ЕСИС ПАНДУС ВУЛГАРОС ОПОС ДЕН ИСАСИТЕ ЕЛЛИНЕС, ДЕН МЕ НЕВМА ГИА САС!!!!! ОТАН ГИНЕТЕ ЕЛЛИНЕС. ТОТЕ ГИА МБОРИМЕ НА КЕРДИЗУМЕ.



ЕМИС ДЕН ИМАСТЕ ЕЛИНЕС КЕ ПОТЕ ДЕН ИПАРХИ НА ГИНОМАСТЕ ТЕТИОС. НА МИ КСЕХНИС ОТИ ЕСИС ЕХЕТЕ ПОЛИ СЛАВИКО ЕМА КЕ АН ДЕ ТЕЛЕТЕ НА ИМАСТЕ ФИЛИ ТА САС ПИДУН И ТУРКИ КЕ И МАКЕДОНИ КЕ АЛБАНИ.


И ТОВА НЕГО ТРИЙ ЧЕ Е ВАЖНО


Хулио обясни му на малаката на грцко сигански къде да си споделяте аналните желания...преди ги съжалявах ...сега повече, де верда амиго!
цитирай
164. iuliuscaesar - ами солиндаторе аз в тея коментари ...
14.01.2011 08:57
ами солиндаторе аз в тея коментари защитавам българската позиция. така че тряя си доволен.
беше ми интересно какво е отговорил защото го жегнах малко ама ти си му истрил коментара.
цитирай
165. solinvictus - Ами изтривам ги, ко да ги прая?Аз ...
14.01.2011 11:07
Ами изтривам ги ,ко да ги прая?Аз живея сред олигоферни и всекидневно общувам с тях и тука пак ли?
Ниета е безкраен!
Не знам каква ти е българската позиция,както виждаш цели професори зашитават НЕбългарски позиции!
За клонингите няма да ти казвам!
цитирай
166. анонимен - То бива глупости, ама чак толкова не ...
14.01.2011 18:04
solinvictus написа:
анонимен написа:
То бива глупости,ама чак толкова не бива.Ако искате да разберете истината четете тук:
http://sparotok.blog.bg/profile.php

За кво ми говориш?

За истинската история на българите.Кои са и откъде идват.Прочети статиите в този блог и ще разбереш,че всъщност българите идвайки на балканския полуостров всъщност се връщат там откъдето са тръгнали.
цитирай
167. solinvictus - Виж да ти кажа Спароток има много ...
14.01.2011 20:57
Виж да ти кажа Спароток има много попадения ,но и много неща които не се доказват само с езика ,това е важно но не е единствено.Ако той покаже данни за българите преди да заминат за чукарите после данни за престоя им някъде из степите и пустошите и после как са се върнали и т.н. ще му кажа лично на него а не чрез някой.
Няма данни за българи преди 4 век след Христос!
Няма данни във Азия(сегашното понятие) за българи
Няма материална култура идентифицираща етноса българи извън Балканите!
има още ...няма
цитирай
168. анонимен - PISMO OT IRLANDIA
15.01.2011 04:10
Сп Усури
Автор Милош Сидоров



Приказката за царя, царицата, техния син Змей, неговата съпруга просякиня и наследника им, владетеля на Новото Царство, е записана в град Дебър, на река Черни Дрин, на границата между Република Македония и Албания. По сюжет е много близка до античния мит за Кадмо и Хармония, Семела и Дионис и не е изключено именно тя да е негова основа.

МИТЪТ

Човекоподобните митични създания, известни като братята Кадмо и Феник, са родени в страната на "хуните" ("Хунабия","Хаония"). Една справка в античните карти ни посочва, че тази страна се е намирала югозападно от Охрид, в северната част на Стария Епир, на брега на Йонийско море, срещу остров Корфу (Керкира). С Кадмо се свръзва и митът за Детето-Бог Дионис. Неговият брат Финик пък предава "пеларгийската" азбука ("пеласгикос грамата", "пелазго-бръгийското писмо" - вероятно българската; пеларги е написаното по гръцки "българи") на елините в Боетия и Атика. След като се разпространила и у други народи, тази азбука станала известна като "финикийска" и "гръцка азбука".
На южните склонове на планинската верига Кера Уни (в превод: "хунска Черна Гора"), в областта Хаония, един град носи името Феник. На юг от него една река се нарича Кадму/Казму флумен ("змийска река"). В незапомнени времена легендарният Кадмо/Казмей, заедно с брат си Феник/Финик се запътва на юг, във Фокида, към пророчището в Делфи да пита, къде се намира сестра му, която се била загубила. Там оракулът му казал да се откаже от търсенето на сестра си, а да построи град. Кадмо постъпил точно така, но преди това убил дракона, който пазел водите на близкия извор. След това "освобождаване на водите" му се наложило, за наказание, да служи 8 години на бога Арес, понеже драконът бил негов. Но Арес е богът на войната; затова "да служи на Арес" означава да воюва. Да се бие, докато завладее територия за бъдещото княжество на "кадмейците" ("енхелейците").

Когато минали осемте години "слугуване на Арес", Кадмо получил неговата дъщеря Хармония за жена. Градът, който основали Кадмо и Финик, бил наречен Енхелея, понеже родът им принадлежал към клана на "енхелеите" ("егулите"), т. е. "змиорките", и бил в близост до града Тива. По-късно Кадмо и Финик завладели и този град. Като минали години, нашествениците аргивци превзели Тива и изпъдили "кадмейците" от Боетия. Напускайки Боетия, остарелият Кадмо, неговата жена Хармония, брат му Финик и другите "кадмейци" се запътили на север. Те минали планината Пинд и навлезли в ????? ?????? ("Старата Бръгия" - вероятно стара България), която обхваща Корчанското поле (Девол, Диаболос) и Охридско-Преспанския край. След като пристигнали при тамошните бръги, най-първо ги освободили, понеже били под властта на илирите.

За да разшири територията на бръгите, Кадмо прогонил илирите на север. Наблизо до града на Хермес (Хермуполис), в близост до Охридското езеро, Кадмо и Феник отново построили град. Градът се казвал Лихнид (сега Охрид). По името на този град внукът на Кадмо (от неговата дъщеря Семела), известен като Дионис (Сабадий) е получил прозвището Дионис Ликнид. Според оракула светът щял да бъде спасен от жестоките великани ("титаните"), т. е. те щели да бъдат победени, когато се роди божество от смъртна жена. Такъв бил "Младият бог", синът на Зевс и смъртната Семела (гърцизирано име от "Земля"), дъщеря на Кадмо. Той е известен с тракийското име Сабадий/Само. Неговото елинско име е Дионис, и той е предреченият Бог-Спасител ("Теос Сотирос").

Кадмо владеел над своите Енхелеи ("кадмейци", "дасарети") до смъртта си. Лихнидските (Охридските) "Енхелеи", които Кадмо владее, са били част от трако-бръгите (българите). Този народ ??????/Бръги, според Херодот, е "най-стария народ на света". А най-оригиналният български историк на ХХ в., д-р Ганчо Ценов, вероятно е първият, който е посочил възможната етническа вързка на наименованията: Бръги/Верезити с Бръсаци/Блъгари, т. е. с днешните българи.
Когато умрял, Кадмо се превърнал в змиорка (ягула, "енхелей", змей). За място на гроба на Кадмо старите книжовници определят място до реката Дрилон (днешен Черни Дрин). Смъртта на Кадмо и Хармония и тяхната метаморфоза в змиорки (ягули) са описани от много антични автори (примерно Еврипид: Eurip. Bacch. 1330-1334; 1353-1355).

Внукът на Кадмо, т. е. синът на Семела и Зевс - богочовекът, роден от смъртна жена ("Младия бог", Божик, "Детето Бог", "Младенецът") е известен като "Третия Дионис" или като "възкръсналият Дионис" (понеже се явява след като "Втория Дионис" е бил разкъсан от титаните на седем парчета, докато е бил приел образа на рогат бик).

През 2002 г. бяха разкопани основите на три християнски черкви, строени една върху друга и на един предхристиянски храм, на местността Плаошник (Охрид, Македония), където според преданията е бил храмът на св. Пантелеймон (в традицията на Асклепий и Хермес). В същия храм, според житието, бил гробът на св. Климент. Наблизо е открита голяма кръщелница (баптистериум) в квадратно пространство, изпълнено с мозайки. Най-внушително е изображението на голямо слънчево зъбно колело, вътре в което има: лъв (=слънце), една голяма тъмна змиорка (=Кадмо?), една малка бяла змиорка(=Хармония?) и една по-голяма, светло-тъмна женска змиорка с видимо светло яйце(=слънцето?) в корема. Вероятно точно тая змиорка е Семела, преди да роди Младия Бог, т. е. Дионис/Сабо/Самаил.

ПРИКАЗКАТА

Имало един цар и една царица, които си нямали деца. Веднъж царицата се помолила: "Боже, като не ни даде от сърце чедо, дай ми поне да родя една змия." Тутакси молбата и се изпълнила и тя родила змия. Хранили я 20 години, змията пораснала голяма и решили да я оженят, но коя девойка ще иска да я вземе? Тогава змията, вече Змей, казала на майка си да стане рано сутринта и която девойка първо срещне, нея да вземат за невеста. Речено-сторено. Срещнала царицата рано-рано една девойка, която просела. Попитала я дали иска да се ожени за сина й, който бил Змей. Просякинята се съгласила.

Венчали просякинята за Змея. Когато вечерта младоженците останали сами, Змеят свалил ризата си и се е превърнал в хубав момък. Така преспали. На сутринта царицата питала снаха си, как са прекарали нощта, дали Змеят е казал нещо. Невестата разказала на свекърва си как Змеят се превърнал в момък, а на сутринта отново влязъл в змийската кожа.. Тогава царицата поискала от снаха си да скрие ризата на Змея и да й я покаже. Но щом на другата вечер я получила, хвърлила я бързо в огъня. Тозчас момъкът се събудил и потърсил ризата си. Невестата му казала, че майка му я изгорила. Тогава момъкът се разсърдил и я проклел:
- Докато не скъсаш железни опинци и желязна пръчка докато не се счупи в ръцете ти, да ме търсиш, а да не ме намериш. И заченатото в утробата ти, да се роди тогава, когато ме намериш.
Като я е прокълнал така, превърнал се във вятър и изчезнал. Дълго плакала невестата и накрая си направила железни опинци и желязна пръчка.

Тръгнала да ходи, колко години ходила никой не знае, докато не стигнала при слънчевата майка. Разказала и всичко и попитала дали синът й, Слънцето, е виждал мъжа й. Тя й казала да изчака неговото връщане. Като се върнало, Слънцето отговорило, че денем не го е виждало и нищо не знае за мъжа й. Дало й подарък хурка със златно вретено и я пратило да дири Месеца, що грее нощем.
Няколко години търсила невестата Месеца. Накрая стигнала при майка му. Разказала й мъката си, попитала я за мъжа си. Но нито майката, нито синът й Месечко знаели нещо за него.

"Аз не съм го виждал нощем. Трябва да отидеш при Вятъра - той духа и денем, и нощем - може да го е взел при облачно време." - казал Месеца. На раздяла подарил на невестата златна ябълка.
Тръгнала невестата да дири Вятъра. След няколко години го намерила и го попитала дали е виждал мъжа й някъде. Вятърът й казал, че го е виждал в една далечна страна, където бил цар и бил женен за друга жена. Тогава невестата го попитала за колко време ще може да стигне дотам. Вятърът й казал, че цял живот да ходи - пак няма да стигне. Затова и дал една златна квачка със златни пиленца: "С тая златна квачка ще стигнеш за половин година." Така и станало.

Стигнала в царския град като просякиня и седнала на поляната пред палата да си пасе квачката. Зърнала ги царицата, много й харесала квачката и поискала да я има за себе си. Просякинята склонила да я даде, но ако я пусне да пренощува в двореца при мъжа й. Съгласила се царицата, но преди царят да си легне, дала му с ракията една билка, да не може едно денонощие да се събуди. Невестата легнала до него и го молела за прошка, но той нито я чувал, нито си спомнял нещо за нея на другия ден.

На сутринта просякинята извадила златната ябълка, а царицата като я видяла, пожелала да бъде нейна. Попитала какво иска в замяна. Невестата й дала златната ябълка и пак поискала да спи при мъжа й. Царицата се съгласила, но пак сложила в питието на царя от отровната билка и го опила. Така невестата отново напразно цяла нощ молила мъжа си за прошка, но не чула ни дума за отговор. На сутринта била изгонена от двореца.

Тогава просякинята извадила златната хурка с вретеното и започнала да преде. Царицата, като ги харесала и ги поискала, отново се съгласила да пусне просякинята при мъжа си през ноща. Но този път пазачите казали на царя за просякинята, която спала при него последните вечери. Като не можел нищо да си спомни, царят се сетил, че жена му му правела магии и затова тая вечер не поискал нищо да пие. Щом се прибрал в стаята си, видели се с първата си жена и тозчас желязната пръчка се счупила, а железните опинците се скъсали. Така клетвата се изпълнила. Царят простил на жена си и благословил това, което ще се роди.

В това време се родило Детето: На челото си имало знак слънце. На гърдите - месечина. Тук пишело да бъде наследник на царството. Царят с невестата се върнал при баща си. Там станал цар. Синът му станал Наследник на Новото царство.

ТЪЛКУВАНИЕТО

Фактът, че не Слънцето и не Месеца са виждали Змията (Змея), а точно Вятъра, подсказва, че Змията (Змей, Дракон) не се намира нито на Изток (където е "слънчевата майка", която "ражда" утринното Слънце), нито на Запад (където е "месечковата майка", която "ражда" новолунието, Месечко). Змея (Дракона) не се намира нито на небесната пътека изток-запад (еклиптиката, която е наклонена към Юг). Остава Змея да може да бъде видян в северна посока, откъдето духа севереца Борей (Горянин). Затова Змията/Змея от българската народна приказка тук отъждествяваме със съзвездието Дракон. Този "Змей" (Draco/Kadmo), който се приема като "тройоглав" или като "коронясан", "царува" и разпределя "четирите епохи", описани в свещената книга на иранците Авеста, във Ведите произлезли от нея, както и у някои стари автори (примерно Хесиод в "Дела и дни").

Последната от "Четирите епохи" е "желязната епоха". Затова в приказката се появяват като символи железните опинци и желязната пръчка и накрая те трябва да се строшат, с което се подсказва свършването на "желязната епоха" и започването на новия цикъл от "четири епохи". Първата част ("златната епоха") би трябвало да представлява времето, което трябва да изтече при минаването на слънцето (в неговото прецесионно придвижване, т. е. "изоставане" в зодиакалното пространство) през съзвездията Козирог, Стрелец и Скорпион. На "сребърната епоха" принадлежат: Везни, Дева и Лъв. На "бронзовата": Рак, Близнаци и Телец. На последната, "желязна епоха", принадлежат: Овен, Риби и Водолей. За да се "роди" Новото Слънце 12 пъти (и също толкова пъти да остарее и да "умре") трябва да се "навърши време" от 25776 обикновени слънчеви години. Все пак, имайки предвид времената, които човечеството помни, като епохи се възприемат годините, изминали през последните четири прецесионни зодии: Близнаци ("златната епоха"), Телец ("сребърната епоха"), Овен ("бронзовата епоха") и Риби ("желязна епоха").

Минаването през тия четири зодии става за 8592 слънчеви години, или времетраенето на едно такова Слънце-епоха е 2148 години. Древните българи, траките бръги, от които произлизат средновековните българи, за една епоха са сметнали 2146 години, което е зашеметяващо точен резултат, имайки предвид техническите възможности на онези времена. Според Сказанието за Сивила, на българите принадлежи "златното слънце", т. е. "най-яркото", "истинското слънце". Това е периода от 6592 до 4444 година преди Христа, когато слънцето по време на пролетното равноденствие изгрява в Близнаците. След това идват "лунните хора" ("сребърната епоха", епохата на Телеца, от 4444. до 2296 г.пр.н.е.). Затова за древните българи (пелазгои) се казва, че са "предлунни хора" ("протоселенити"). След сребърната идва "бронзовата епоха". Това е епохата на Овена (2296-148 г. пр . н. е.). Като изминава и тази епоха, настъпва "желязната епоха" (епохата на Рибите, която изтече през 2000 година.)

Основните роли в разказаната българска народна приказка имат Змията (= времето, отчитано на Земята) и Невестата (Просякинята), която трябва да роди Новото Слънце (деветия, десетия или единадесетия Дионис), наследника на "Новото царство", т. е. на Новата прецесионна епоха. За да се изпълни клетвата (за да се "навърши времето"), се употребяват три различни символни реквизита: златна ябълка = лунарен цикъл (периодът от пълнолуние до новолуние); златна квачка и пилци = цикъла на съзвездието Плеяди ("квачката", периодът от септември до юни); златна хурка = обикновената соларна година; златно вретено = голямата космическа (на Кадмо/Ка-змей) година, т. е. прецесионният цикъл; железни опинци = метоновия цикъл; желязна пръчка = оста, пробождаща небето в пространството на първата извивка на "коронясания дракон" (Змей), представляваща центъра на прецесионния кръг.

Като се проследи внимателно приказката докрай, виждаме, че най-резултатен се оказва подаръкът от Слънцето, т.е. златната хурка и златното вретено. Сякаш е имало едно съревнование на три календарни системи, при което побеждава соларната календарна система ("златната хурка"), допълнена, т. е. коригирана с отчитане на прецесионния цикъл (Змеят/Драконът и "златното вретено"). Чак когато стават залог "хурката и вретеното", тогава се "навършва времето" на божеството на времето. Всъщност чак тогава то се овладява. Тогава престава и лутането в пространството на материята.

Човешката цивилизация, точно на днешната българска територия, по времето на древните българи (траките бръги/пелазгои) прави качествен преход - тя закрачва по пътеки на по-високо духовно пространство. Тогава окончателно се разбира ролята на "великия Змей на времето" (утвърждава се мястото на центъра на прецесиония кръг в близост на съзвездието "Draco" на северното небе). "Мъдростта се намира на север!". До нея първи стигат и я притежават "хипербореите". Точно за тях "Хептадата става Огдоада", което ще рече: "Седмаците" (българите) разбират и се придвижват към "Осмицата", а това е "умиращият" и "раждащият се" Дионис като "Дете Бог" или "Новото Слънце", с когото това се случва на всеки 2148 години. Изписано със символи името на този бог е:"КH.IЄ.SU", т.е. "Иисус"!
цитирай
169. solinvictus - До анонимния :беше по коректно да ...
15.01.2011 12:39
До анонимния :беше по коректно да копираш линк а не да копираш такива текстове книги .
Опитай се по кратко и по темата акоо искаш?
Такива мнения -брошури никой не чете (не се хаби за друг)
цитирай
170. iuliuscaesar - прав си соле, аз го почнах, ама на ...
15.01.2011 14:18
прав си соле, аз го почнах, ама на третия ред се отказах. линка е по-добър вариант
цитирай
171. solinvictus - Хулио ти да не си залитнал по Мета...
15.01.2011 15:21
Хулио ти да не си залитнал по Метафизиката?
цитирай
172. iuliuscaesar - не съм
15.01.2011 17:54
не съм
цитирай
173. solinvictus - не съм Това е добре!
15.01.2011 20:49
iuliuscaesar написа:
не съм


Това е добре!
цитирай
174. анонимен - Interesting, thanks
04.10.2011 16:15
I acquired excellent data from a website
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: solinvictus
Категория: История
Прочетен: 1489246
Постинги: 259
Коментари: 5363
Гласове: 5370