Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.03.2011 23:27 - НИМФИ-те: NAIDES
Автор: solinvictus Категория: История   
Прочетен: 25014 Коментари: 96 Гласове:
22

Последна промяна: 17.03.2011 23:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Българско наследство(фолклор и предания)
Те се събират и играят под високи стари дървета с голяма сянка(дъб, орех, топола), наричани самодивски
Самодивите често живеят на бук, на дървета безвръх (аловити), а ясенът и яворът ги прогонват В народната вяра и фолклора е разпространено вярването, че самодиви пазят извори и чешми. Твърде сърдити същества и особено опасни за момите, ергените и младоженците са планинските самодиви, които живеят под корените на ония дървета, при които се намират извори. 
Когато се налива вода, им се оставя малка жертва  Често на дърветата до такива извори има завързани конци, парцалчета от дрехи.
Те се оставят от здрав човек,за да не се разболее, като пие вода, или от болен, който иска да оздравее. 

Попски анатеми
В Аврамовия сборник (XVII в.) за деня 28 декември се съветва да не се пие открита вода, защото „самодива блюе и человек полудява".

Йосиф Брадати, книжовник от XVIII в., пише :

„Но и да реку вам благословене християне: по много земли ходих, толко не сам видел по много бродници и самовили и магесници, колку у болгарска земя..." 

Той осъжда като антихристови ученици тези, които ходят
„на самовили и на бродници и кои баят и залегают и завезуют скоти...". 

Друг ревностен защитник на християнската вяра, 
Теофан Рилски (XVIII в.), осъжда разпространените суеверия
Како-ви християне есу, които говорат: „Болен бех и отидох на самовила и оздравех..." „По велика почъст имат на самовили и на магесници, нежели на светии и на духовници." 
В тези поучения твърде често самовили, бродници, магесници, убаялници се употребяват като синоними.

Тези всичките НАШИ традиции не са припознати от юдействащите фанариоти ,и са преследвани от официалната религия,но не както от "Светата Инквизиция"
Това са стари култове по нашите земи ,които са запазени благодарение на хората ,а не при пренаписването на НАШИ книги на грцки,српски и русняшки  ... или тяхното физическо унщожаване.

НИМФИТЕ са описани от много автори,повечето ги отъждествяват през грцките митове ,които служат за идентитет на романската култура и елиминирането на "тракийската"

За мен е интересен един казва се Порфирий-това е псевдоним или "Лилав"цветът на властта ,на благородниците и аристократите.
Неговият коментар на една Омирова поема дава възможност всеки да си направи паралел,без да е облъчен от съвременните напъни да изкарат
траките -египтяни и наследници на тяхната култутра.

On the Cave of the Nymphs in the Thirteenth Book of the Odyssey From the Greek of Porphyry Translated by Thomas Taylor London
John M. Watkins
21 Cecil Court, Charing Cross Road
1917
www.ccel.org/ccel/pearse/morefathers/files/porphyry_cave_of_nymphs_02_translation.htm

От тука го копнах ,това е някакъв евангелистки сайт ,но ...сравнявах го с други редакции така ,че няма съществени различия.
Мислех да копирам текстовете и да посочвам местата които са интересни ,но става много дълго и скучно.
За това ще извадя само това което ми е интересно на мен и което е свързано с Митра-Sol Invictus!

1.В гръцката митология липсва поклонението към Митра ,това е признак ,че тази религия  е антагонистична спрямо древните и помалко древните грци.
2.Порфирий  казва:
-поклонението в пещери е започнато първо в зороастризма-продължение на митраизма
Мистично слизане на душата в земята, както и завръщането си от него, започва мистичния си живот (или този, който е допуснат до тайнствена свещени ритуали) на място, което е обявена една пещера. 
Защото, както казва Eubulus,
Зороастър е първият, който освети в съседните планини на Персия, спонтанно, възпроизведени в пещера, пищни и с фонтани, в чест на Митра, баща на всички неща;
пещерата е в съответствие със Зороастър, като създават илюзията на света, която е произведена чрез Митра. 
Но нещата, съдържащи се в пещерата са подредени според съизмерими интервали от време, са символи на светски елементи и климат.

-Пещерата е безформена и неясна по форма (целият свят е пълен с богове и хора, но е невъзможно да бъдат убедени, че в пещерата мъже се спускат, и се възкачат богове.)

Материята е безкрайна и лишена от форма.
Пещерата на Мадара отговаря на всички условия ,за които говори Порфирий(моя бележка,хехе)
 Пещерите са свързани с Нимфите за които говори и българския фолклор,народните ни предания и песни.Автора ги нарича the Naiades
image

Пещерата ,влагата,водата са пътя на Душата.
Спускането и в неизвестното(тъмнината) победата над злото и възкачвнето към светлината е пътя на Митра.
Ставало е през две ВРАТИ (северна и южна) враттие са наречени IANO =ЯН=ЯНУАРИ или по-късно измисления "Двулик Янус"
Има доста монети на които има символ отворена или затворена врата/и

Нимфите в една пещера и много други подробности от този вид могат да бъдат открити в писанията на богослови.Пещерите са  посветени на нимфите и най-вече за NAIADES, които живеят, в близост до чешми, и които се наричат ​​NAIADES от потоците, които ги владеят, е явно от химн в чест  на Аполон(Митра бележка моя), в която се казва:
"Нимфите пребиваващи в пещери използваха водни фонтани и води за тебе , които са родени от светски дух. Избухване на водата в реките, трябва да показва на човечеството постоянния извор на сладки потоци "
По този начин, както ми се струва. на питагорейците. и след тях Платон, показа, че светът е пещера и ден.
 За правомощията, които са дадени на душите, за което говори един стих на Емпедокъл:
"Сега в тази тайна пещера, ние сме пристигнали." Споменаването на Аполон ,веднага ме препраща на едно място където са събрани Боговете.За това място е измислена една история която се разминава тотално с истината.
Мястото е Немруд.
По времето на Антиох били събрали всички персийски и грцки богове и им направили една аналогия малко преди яваването на Иисус.
Ето го и Митра/Аполон/Хермес/Солинвиктус
image 
Абсолютна изработка.
Четейки за това място влизаме в някакви клишета ,които понякога са смешни и са за наивници.Но да не се отвличам ,това място е почитано от всички image

Tози е Митра а не както го описват навсякъде че бил Аполон и го свързват с грцката митиология.Той е символа в този случай.
image
и така е записано на надписа върху пещерата(за която грците нямат обяснение) Но Порфирий им казва и то много точно.
Ето я и пещерата с надписа:
image

image

Едно грче не можа да ми даде правдоподобен отговор ,но ми се присмя на моето мнение...хехе така са знещите!
След това малко отклонение се връщам на Порфирий
Тези, които са започнали  ЛЪВ свещени ритуали, се налива мед, вместо вода на ръцете си, те са подредени , за да имат свои ръце чисти от всичко продуктивни от блудство, и  всичко, вредно и отвратително .
Други ритуали {в същата тайна) има огън, който има очистителен характер, като подходящ. И те също пречистват език от всяка сквернота на злото с мед. 
Но персите, когато те предлагат мед като пазител на плодове, го разглеждат като символ на опазването( защитата )на власт.
 
Тука Порфирий споменава за четвъртата степен в мистериите на Митра ,която е Лъв.
Лъва е символ на космическия огън ,който ще изгори лошите ,за това е на такава почит и е свързан с Юпитер.
На друго място го обясняват по добре:
Две линии на стих от долния слой на картините в Санта Прискила показват, че това отношение между Лъв, Митра е в космически пожар. 
Тук вярващите казват:
"изгаряне на тамян за  Лъвовете" трябва да бъдат получени от Отца
"Лъвовете, чрез които ние предлагаме тамян, чрез които ние консумираме. В пречистващата сила на огъня, използвани в тайните на култа превръща Лъв в нов човек, в този, който е осветен, който като Юпитер ще удари титаните с мълния и се присъединява към Митра в ловът  на силите на злото.
Лъвовете са обединени с Митра и Слънцето през огън, а също и от Колесницата на Слънцето.


 Порфирий обяснява нещо много интересно за което се чудих доста време ,има едно разпятие  и на него пише "ОРФЕУС БАККИКУС" и тука той на два пъти споменава за него.
image
Пещери, в най-отдалечените периоди на древността са били посветени на боговете, преди храмовете да  са били построени за тях. 
Следователно в Крит посветена пещера на Юпитер, в Аркадия пещера бил посветен на Луната, и в Ликия на Пан, в Нахуз на "Бакхус". 
Както и Митра е известно, Бога в пещерата.
 
Обяснявайки ни за двете врати(входове) на пещерата той ги свързва с астрологията и планетите.
Поетът не казва, че те са основните посоки на боговете, а на безсмъртните,
Парменид споменава тези две врати в своя трактат
"За природата на нещата",
като също така, че те не са непознати за римляните и египтяните. 
За римляните празнуват сатурналията когато Слънцето е в Козирог, и по време на този празник, роби носят обувките на тези, които са безплатни, а всичко се разпространяват сред тях най-общо;
законодателят неясно означаваше с тази церемония, с която през тази врата на небесата, тези, които сега са родени роби ще бъдат освободени през Сатурн фестивала, и се дължи на Сатурн, т.е., Козирог,
когато те живеят и се връщат към извора на живота. 
Тъй като, обаче, на пътя от Козирог е приспособена за изкачване, по този начин римляните обозначение на този месец, в който Слънцето се превръща от Козирог на изток, насочва неговия отряд на север,
Januanus или януари, от janua, врата. 
Следователно, на място, в близост до равноденствен кръг е възложено на Митра като подходящо място. И по тази причина той носи меча на Овен, което е боен знак. 
Той също е на борда на Bull, което е знак на Венера. За Митра. както и на Бул, е Demiurgus и "Властелинът на поколение 

Орфей го споменава няколко пъти и не го свързва нито с Амон,ОзирисРазрез втори и т.н. дори казва че астрологията на египтяните е сбъркана.

Аlso mentions literary evidence of syncretism of Mithras with the Orphic creator-god Phanes .
  This refers to a similar list from Iranian sources appearing in Theon of Smyrna"s
 Exposition of mathematical ideas useful for reading Plato
J. Dupuis in 1892, p.173):

Някои казват, че има осем богове, които са господари на вселената, и това е същото, което виждаме в думите на Орфей:
  До създателите на Всички неща, все Безсмъртни,
Огън и вода, земя и небе, луна,
И слънцето, Великия Phanes и тъмна нощ.
  Zenobius ”Proverbia”
Quoted in Albert de Jong,
Traditions of the Magi:
Zoroastrianism in Greek and Latin literature
  Evander said that the gods who rule over everything are eight: Fire, Water, Earth, Heaven, Moon, Sun, Mithras, Night.
Aналогията която правят с Фанес и Митра е интересна и има наш абсолютен артефакт
"Червената църква"
Там е изобразен Митра излизащ от "Космическото яйце" image

image
 
Този паметник разбира се е обречен да се разруши,той не е юдейско-грцки и БПЦ няма нужда от запазването му.както и на много други НАШИ паметници .
Тази църква е единствената със северен олтар и отговаря на всички писания за които говори Порфирий.

после пак ...



Гласувай:
22



1. magicktarot - Поздрави за постинга!:)
14.03.2011 07:00
И успешна седмица!
цитирай
2. solinvictus - И успешна седмица! И на теб!
14.03.2011 10:57
magicktarot написа:
И успешна седмица!

И на теб!
цитирай
3. solinvictus - Ами хубаво. Идеята за изследването ...
14.03.2011 11:04
d3bep написа:
Ами хубаво.Идеята за изследването е интересна, би било добре да се направи по - подробен анализ на нимфите в българският фолклор.

Само че позиционирането на храмовете по слънцето започва от египет и никъде не достига такова величие, много от храмовете и днес пазят слънчеви илюминации.

А в мистрериите на Митра жени НЕ УЧАСТВАТ. Изобщо.
Пропуснал си този малък факт.
Нимфите по нашите земи, самовилите и прочие, неведнъж съм казал: това са вакханките, вакхическият бесен култ.
Гърците точно тъй ги рисуват,
Качват се по чукарите.
Взимат дивите животни там, еленчета, котета...
Оголват си гърдите и им дават да сучат.
Ако видят непосветени, е възможно да изпаднат в бесен гняв и да ги разкъсат.
СЪщо тъй понякога изпадат в ярост и разкъсват добитък или диви животни.

ТОчно това са самовилите и това е безспорно.
Нимфите и те са същите, всъщност те понякога действително живеят в и край пещери, н ообщо взето аз не се сещам за пещерна нимфа; повечето са покровителнки на някое поточе, дръвче, горичка, цвете, нещо такова...


Ми той Порфирия си го казва ,че в пещерите слизат мъже.Тука не става въпрос за аналогия на Нимфата и мистериите.
как ги рисуват грците знаем ,както не могат обяснят за какво е служила пещерата?

Нещо такова е същото кето е и в египед ,различни култове и различна философия.И не са идентични и той го казва ,египтените не са в тази астрология ,която са другите.
Имам да да допълвам ...по коментара ти виждам ,че не си го чел пък се опитваш да коментираш.
Това ми е сериозно и ако няма кво да кажеш не спами!
цитирай
4. zelas - Наскоро четох някъде много хубава ...
14.03.2011 13:02
Наскоро четох някъде много хубава статия за нимфите, нещо съм я потулил. Иначе темата е благодатна, ама Соле ти пак на парчета я представяш.

Пропуснал си най-доброто запазено светилището на нимфите край село Каснаково, Хасковско.
http://www.marica.bg/show.php?id=5017
http://www.tourism-hotels-bulgaria.com/images/landmarks/671/original_landmarks_671_2.jpg
цитирай
5. solinvictus - Браво Зелас ей така мого харесвам. ...
14.03.2011 14:37
Браво Зелас ей така мого харесвам.Ми на парчета щото като е мого дълга и доскучава ,има още много неща да се допълнят.
Ето и тука се казва ,че входа е от север....хехе
тенкийо за инфото!
цитирай
6. zelas - Дълбокото четене и като дълбокото ...
14.03.2011 15:09
Дълбокото четене е като дълбокото писане, ти го развий пък който не може да чете дълбоко значи не трябва да чете (пише) ... все още.
цитирай
7. solinvictus - е аз нямам претенции като некои е...
14.03.2011 15:46
е аз нямам претенции като некои ерудити пък и за това се иска сериозно отношение.
не може да препишеш златарски,фехер мехер шафарик гюзелеф и един куп други преписвачи ,да го издадеш луксозно и да го обявиш за "Хроники" и да си внушиш че си напраел кой знай какво ....
за да напишеш нещо свястно трябва да изметеш мого миерда!
цитирай
8. zelas - за да напишеш нещо свястно трябва да ...
14.03.2011 15:50
solinvictus написа:
за да напишеш нещо свястно трябва да изметеш мого миерда!


Миердата от очите ни ... мдаа, прав си!
цитирай
9. get - - Мда-а, защо ли Порфирий пише, "Пещерата на нимфите" ??
14.03.2011 19:32
- Хехе - Соле, това е едно от първите произведения, което е горено, когато се налага официално християнството !!
"Тялото пък е хитон за душата, който тя е облякла; то действително е удивителна
гледка, било ако го гледаш откъм състава му, било откъм свързаността му с душата."
Порфирий, "Пещерата на нимфите"
К. Г. Юнг казва "Каква адска травма е да бъдеш роден", в подкрепа цитира и гръЧката пословица "Хубаво е да умреш млад, ала най-хубаво от всичко е да не се раждаш."
Ето една красива снимка от "Пещерата на нимфите" - Мадара. http://img.photo-forum.net/site_pics/165/u_1249919101_00124.jpg
- Соле, а какво ще кажеш за пещерата до с.Ненково(родопите) ?http://poblizo.com/wp-content/uploads/2010/02/dsc00375.jpg - пък тук още една от Пармак кая - http://forum.tisitova.com/viewtopic.php?f=34&t=104&sid=5fbfee128ebf96ea223ab386d9eea32b&start=20 - Но най-интересното е тук !! http://forum.tisitova.com/viewtopic.php?f=34&t=104&sid=5fbfee128ebf96ea223ab386d9eea32b&start=30 - Виждаш ли "Златнната змия" ... Знаеш ли, че този култ е от времето на Микена(16-12 пр.Хр.) и е във връзка с Кабирите от о. Самотраки ??

- Соле приятел си ми ... ще те щадя поради това - но не бързай да слагаш знак за равенство м/у Митра и едни др. вярвания и опитности !

- Само допълвам при гетите-"ктисти" има молитва "Благодаря ти Господи, че можах отново да се преродя ПРОбуден !!!" .
- Пък защо през 681 г. скитите ... пак повтарям СКИТИТЕ-българи "Създават" държава !! - Нещо съм споменал по въпроса в блога си - но засега никой "не е клъвнал" ... какво искам да кажа ?!
Виждаш ли колко въпроса излязоха от тези пусти нимфи ??
- Пък в най-ново време в една опера Какво прави този багаТУР(БОГАтыр) в "подводното царство" - http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/archive/e/ea/20080304165805!Sadko.jpg
Темата е много голяма - само да не подуши Натанаил - тогава ще стане безкрайна - Хахаха - и никакви египеди, нито Еранци, е-е-е масагети може би ама не съвсем ??!

от боуиЛ ГетКан ЕвпаторЪТ
цитирай
10. solinvictus - Да се съсредоточим върху Порфирий, ...
14.03.2011 22:10
Да се съсредоточим върху Порфирий,хехе ...да и аз имам много още неща ,но ...ено по ено ти много шариш из времената ...натанаилите са ясни...
Давай за нимфите!
цитирай
11. get - Не знам с какво толкова те впечатлява Порфирий ... продължителя на Плотин ?
15.03.2011 09:17
Съдържателната част и цялата, и логическо философска конструкция при Порфирий(232-306) относно "Пещерата" почива на две неща !!
- Идеята на Платон за познаваемостта на Света от нас, тоест идеята му е вкарана в символиката на "пещера"-та му;
- второто е описанието и търсенето на някакъв скрит смисъл в "пещерата на нимфите" - от гл. XIII стих 102-112 стр. на Омировата "Одисея":
Накратко: След застъпничеството на Атина, Одисей е закаран до Итака от тракийците корабостроители от Феака. Оставят го в залива Форкия, който бил надеждно защитен от бурите. Там до маслиновата гора се намирала пещерата на нимфите-наяди(т.е. морски такива).
Той скрива там, „подарените”” му от ТРАКИЙЦИТЕ (!) дарове(?) !!
Може би те интригува – че в тази пещера живеят морските нимфи(?), които тъчели на каменните си станове пурпурни облекла(последните, като символ на царственост); споменава се, че пчелите събират там мед(колективност-сътрудничество); постоянно движещи се вълни(експресия); пещерата има два входа(!) – северният за човеците, южният за безсмъртните богове .
- На базата този стих, Порфирий развива идеи от религиозно-философски характер ... ако те интересува мога да ги изложа - но те по-скоро кореспондират с елинизма, отколкото с митраизма, от вида, под който ни го представяш !?

С уважение !

от Гет "езотерик" :))
цитирай
12. solinvictus - Коментара на Порфирий е интерес...
15.03.2011 10:16
Коментара на Порфирий е интересен(според мен) с това ,че :
1.Не е християнин
2.Не е тотален привърженик на Платон
3.Описанието му е свързано с Митра и той го споменава няколко пъти.
4.Описва една от степените ,които трябва да преодолеят последователите
5.Свързва нещата с астрологията ,една важна част от древноста и показва разликата с египедската
6.Речните нимфи или NAIDES са тези които са свързани с тази философия а не океанските(морските) и тяхното лидерство,защото за Митраизма морето е свещенно,най чистото,там се извършват ритуали (записано е от двамам наши владетели че извършват такива)В
В митраизма е богохулство да пикаеш в морето,затова един владетел сега не ми се търси по времето на Нерон върви пеш до Рим,именно с тази цел.
Варуна е символа олицетворяваш морето,брата близнак на Митра

Océanides(hijas de Océano; cualquier agua, normalmente salada)
Океанидес са наречени тия които са в морето и които са важни за грците и те ги правят такива в легендите си и митовете

Náyades(normalmente del agua dulce)
А тези са нашите речните,за тези говори и Порфирий

7.Символът на пещерата и неговото използване не го е измислил той(Порфирий) ,той казва че персите са първите демек ераните(арийците) иа те са си митраисти отсякъде.
Ако приемем ,че медите са "тракийско-варварско" племе по думите на някои
дъновистки прафесари ,то означава ,че те са сподвеляли тази философия.
8.Логиката му не можем да я пренебрегнем понеже 1000 г след него я ползват на запад пък и досега(считан е като баща да не кажа майка на тези категории)
Пчелите ,медът,рогът на изобилието,водата,олтарът и жертвата ...хехе
цитирай
13. solinvictus - . . . . - На базата този стих, Порфирий ...
15.03.2011 10:24
get написа:

....
- На базата този стих, Порфирий развива идеи от религиозно-философски характер ... ако те интересува мога да ги изложа - но те по-скоро кореспондират с елинизма, отколкото с митраизма, от вида, под който ни го представяш !?

С уважение !

от Гет "езотерик" :))


"елинизма" ОК изложи ги през тези мисли на Порфирий!
Обясни кои неща са елинизъм и кои митраизъм.
Кой е Фанес и защо не е важен за тях(елинистите)?
Кои са осемте?
хехе
п.п.смени тона на разсъждения от знаещ(етикетите) към предлагащ идеи и ще ти е по лесно!
поЗдрав
цитирай
14. get - Добре, добре - но ти правиш връзка на ведическа символика ...
15.03.2011 11:05
Индра + Варуна + Митра .
- После ми предаваш черти на Митра, които са присъщи на другите два бога ... то не е точно така. Значи това според ведите са три присъщи проявни форми, които те свързват в едно ... но пак си остават персонифицирани. При теб става едно синкретично божество. Това според ведаистите(ако те чуят) ще е една ерес - Разбираш ли ?
- Понеже малко си се отплеснал по външната символика ето един бог, който е израз на соларността - http://realhistoryww.com/world_history/ancient/Misc/Med/images_etru/Sun_god.jpg - виждаш ли специфичните лъчи-корона ?!
- Но-о-о, веднага искам да ти насоча вниманието към специфични особености !
Крилата - това е природна сила, която в случая се персонифицира(дава и се антропоморфна форма, която не би следвало да и е присъща) !!
- А какво ще ми кажеш относно изображението на тази етруска колесница - централно място заема - главата ... знаеш ли какво символизира тя ? - Натанаил, ако я види веднага ще подскочи !! ... ето детайл от нея ! http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/5a/Etruscan_chariot_wheel_-_detail_of_the_front_of_the_chariot.jpg/220px-Etruscan_chariot_wheel_-_detail_of_the_front_of_the_chariot.jpg - тук още един многозначителен детайл !! http://1.bp.blogspot.com/_HmGRqxTOX8Y/SQNg5RJKraI/AAAAAAAAAz4/hilKnYVU5ek/s320/IMG_2482.JPG

Но държа да ти обърна особено внимание на профанизирането, на местните и по-стари вярвания например - Богинята майка - ето я от времето на елинизма http://www.suppressedhistories.net/sacravulva/etruschar.jpg - в сериозните монография се казва: "...In Hellenized cultures in Italy, Scythia, and elsewhere, Gorgons baring their vulvas and sticking out their tongues were depicted on armor and other items as a way of warding off danger and enemies." Израз на тази вулгаризирана образност са и т.нар. византийски амулети-змиевици !

- Поради, което - ОСТОРОЖНОСТ при тълкуване на символите !! - Моля !(особено от епохата :) на елинизма !!

от Гет изкуствовед-религиовед
цитирай
15. solinvictus - Поради каква причина трябва да сме ...
15.03.2011 13:03
Поради каква причина трябва да сме осторожни в епохата на "елинизма" ?
Кога по време е тази култура и кои са и носителите?
Кои и са и артефактите?
не слагай Индра ...
Митра и Варуна са идентифицирани и даже имат общо название.
Храмовете им са свързани с Огън и Вода.
Този огън е описан и от Порфирий "ЛИОНА"=ЛЪВЪ той е символ на Огъня,Слънцето и затова е до ОРЕЛЪТ на сбирката на БОГОВЕТЕ в Немруд.

За богини майки,змии,природни сили,синкретика на всички ,по едно и също време е невярно и размиващо съждение.

Етруските можем да ги включим но не като "елини"
цитирай
16. solinvictus - д3вероф, ако не ти е интересно не се ...
15.03.2011 13:17
д3вероф, ако не ти е интересно не се напъвай!
В началото на блога съм сложил сичките пресконференции на европейци за Митра(последните на розенкросери,масони,херметици,пишман евангелисти,илюминати,илюзионисти съм ги пропуснал, а и на дънофистите тоже).

Копирай си ги и си ги осмисляй,нямам намерение да те изучавам ...
За да разбереш нещата ти трябва време и независим поглед, а ти имаш ЦЕЛ ...

цитирай
17. get - не слагай Индра. . . Митра и В...
15.03.2011 13:52
solinvictus написа:


не слагай Индра ...
Митра и Варуна са идентифицирани и даже имат общо название.
Храмовете им са свързани с Огън и Вода.
Този огън е описан и от Порфирий "ЛИОНА"=ЛЪВЪ той е символ на Огъня,Слънцето и затова е до ОРЕЛЪТ на сбирката на БОГОВЕТЕ в Немруд.

За богини майки,змии,природни сили,синкретика на всички ,по едно и също време е невярно и размиващо съждение.

Етруските можем да ги включим но не като "елини"


- Как да ти отговоря ?! - То има цели исторически школи ... наредени зад разни светила в история и археология ... дет се замерват с информация от извора и-и-и пак не могат до крайно становище Пък ти "от вратата за краката ..." .

Кат си толкова много силно с триединният ипостас на Индра, кажи ми:
- кога се появява- датировка;
- къде;
- в каква среда и ред подобни ... ?!

Второ пишеш ми за Янус, който е предримски и според мастите историци нямал аналог освен тамкъшно - Ма аз ще им кажа , че има и го много ясен, че и по-стар ! Ма ти и него го връзваш с Митра. - Но ако го свържем с Митра, как да стане ? - Щот при теб е много безадресен и размит във време и пространство ... Дай ми повече конкретика, време място и т.н. относно този Митра !
Щот за мен Митра е от около І-ви до ІV-ти векове. Ако го има извън този времеви интервал - То къде е това и под какво форма да го търся ... орли, лъвове или що ли ?

Повече КОНКРЕТИКА - ПлЕазе !!

от БОУил ГетКан ЕвпаторЪТ :))

П.П. Моля за по-задълбочено излагане на доводите и да бъдат подкрепени с аргументи, и-и-инак шъ тъ обява за "свободен зидар" !!
цитирай
18. solinvictus - 1. Аз не пиша за Янус-ИАН. . . . . По...
15.03.2011 14:13
1.Аз не пиша за Янус-ИАН.....Порфирий го казва и това е врата/порта и го сравнява с текста на одисеята.
2.Кои са светилата?- конкретика плеазе
3.От ипостази и метастази не разбирам тия изкуствено вкарани понятия от грцкия не ми се обясяняват триадата във Ведите е късна интерпретация.
4.За Митра не се говори само 1-4 век след ,това че се разделя на Митра римски,Митра- индийски пък Заратустра бил Зороастър щот така му викали грците и даже имало грцки зороастризъм е смешна история и фалшива.

Това са похвати на преиначаване на всичко което не е римо-малакийско
....зидари и мазачи са късни крадци на тези философии

п.п. ами като търсиш конкретика и ти заминавай в първия пост дето сам дал секаква литература ,пък кой клкото може!
Етикетирането е висш стадий на доверие,хехехехе
Ясно!

цитирай
19. solinvictus - Мда, виждам че си изтрил коментара, ...
15.03.2011 14:16
d3bep написа:
Мда, виждам че си изтрил коментара ,който ти съсипва теориите. Спам бил :)
Ок.

Питах те просто дали си разчел името на митра от некой мангасарски оригинал(наприемр договорът на Митани) .Виждам, че си, щом се оправяш с проблема с модерация.

Принципно аз мога да го напиша как се чете ама не зна мдали при тебе има някакъв смисъл да го правя. Ти си толкоз дълбок познавач, че едва ли ше те смутя, ако наприемр се окаже че Митра не е Митра.... Бухаха!


Ми правилно си казал, че е мангалски,от египядски папирус хахаха
доживях да наричаш с правилната думичка твоите любимци буахахахахахаа

Написано е БАГА = БОГ хехе
цитирай
20. d3bep - Твойта митра отиде пак у ряката. ...
15.03.2011 15:04
Твойта митра отиде пак у ряката.
Получава се популярният модерен божествен екипаж, познат ни от гърците.

Те упоменали персефона в 1-2 песни от 10 000.
Имат общо намерени 2-3 изображения нейни из цела гърция на статуя.
И в крайна сметка в тракия неколкостотин статуи на Изида, все са Персефони.
Тъй де, траките били по - гърци и от гърците.
Изсулена гръцка богиня, дето гърците не я обичали, траките я почитали повече от тях, ма те гърците им я дали.

Същото и тука. Ти си некъв... Мозъчен грък. От персия.
Сигур си някой изостанал от бандата на Ксенофонта... Ем историк...

Я ми дефинирай твойте нимфи, ясно и точно в изображения, светилища о прочие в Митра.
Аз ще ти дефинирам нимфите и култа към тях в тракия.

Ма да не излезе накрая, че сравняваме Талес с Талос по ръст?
Ако разсъждавам тъй прибързано като тебе, всичко, даже и коня ше изведа от Египет, ако ми трябва.
и мене обвиняваш че има мцел. Аз иамм цел, вярно.

Ти обаче имаш хронично предубеждение, пречещо ти да видиш факти.
Аз нямам такова, не знам доколко "цел" подир туй е лоша дума.

Айде давай, чакам на митра нимфите и да броим.
цитирай
21. solinvictus - Къв египетски папирус може да е д...
15.03.2011 15:06
d3bep написа:
Къв египетски папирус може да е договор между митанийски циганин и шумероезичен хет?


http://solinvictus.blog.bg/history/2010/06/19/sol-invictus-nepobedimoto-slynce-i-chast.564471
цитирай
22. solinvictus - Твойта митра отиде пак у ряката. ...
15.03.2011 15:08
d3bep написа:
Твойта митра отиде пак у ряката.
Получава се популярният модерен божествен екипаж, познат ни от гърците.

Те упоменали персефона в 1-2 песни от 10 000.
Имат общо намерени 2-3 изображения нейни из цела гърция на статуя.
И в крайна сметка в тракия неколкостотин статуи на Изида, все са Персефони.
Тъй де, траките били по - гърци и от гърците.
Изсулена гръцка богиня, дето гърците не я обичали, траките я почитали повече от тях, ма те гърците им я дали.

Същото и тука. Ти си некъв... Мозъчен грък. От персия.
Сигур си някой изостанал от бандата на Ксенофонта... Ем историк...

Я ми дефинирай твойте нимфи, ясно и точно в изображения, светилища о прочие в Митра.
Аз ще ти дефинирам нимфите и култа към тях в тракия.

Ма да не излезе накрая, че сравняваме Талес с Талос по ръст?
Ако разсъждавам тъй прибързано като тебе, всичко, даже и коня ше изведа от Египет, ако ми трябва.
и мене обвиняваш че има мцел. Аз иамм цел, вярно.

Ти обаче имаш хронично предубеждение, пречещо ти да видиш факти.
Аз нямам такова, не знам доколко "цел" подир туй е лоша дума.

Айде давай, чакам на митра нимфите и да броим.


Покажи ми грцки нимфи в пещери !Грцки фолклор в който се говори за нимфи ,както в нашия за "самодиви"!
цитирай
23. solinvictus - Къв египетски папирус може да е д...
15.03.2011 15:13
d3bep написа:
solinvictus написа:
d3bep написа:
Къв египетски папирус може да е договор между митанийски циганин и шумероезичен хет?


http://solinvictus.blog.bg/history/2010/06/19/sol-invictus-nepobedimoto-slynce-i-chast.564471

С нескрита изненада разбирам ,че хети и митани са писали оригиналите на договорите си на английски, че и с коментари...

Ми също като мистериите на Серапис и Изида или на КХОР ,всъщност как е на египедски език -ягипед (как се пише)?
някоя маймунка сигурно как яде бахнан?хехехе
цитирай
24. solinvictus - Изобщо не ти говоря за гръцки нимфи, ...
15.03.2011 15:21
d3bep написа:
Изобщо не ти говоря за гръцки нимфи, ти си некъв луд.
Като не са на Митра викаш, само на гърците може да са . Други нема.
Траките по принцип са един нЯрод. Земат чуждия култ, развиват го, после им олръзва и го зафърлят.

Те са култоинкобатор. Изток, запад, север юг.. Кото им падне.. Те имат милиони нимфи, ама тва че митра има пещери е по - важно. Зер те нимфи може да си имат, ма няма кой да им даде пещера, а пещерата е от митра, светиня му...
И кви нимфи ш са без пещера?


Ми тва ти е нивото ,не е по различно от на @натанския.След като не са грцки що ги намесваш грците или по инерция?
Траките не са един народ ,а народи под общо име "траки"-НЕелини и не са един етнос както искат да ги представят.
Всъщност след като не можеш да проумееш за какво говорим ти казах да не се напъваш и сега спамиш по най просТ начин.
Говорим за един дето е коментирал Омир ,не е кристянин,баща на "логиката" във философията и неговия коментар как той е виждал нещата в 3 век.
А не някакъв папагал в 19!
разумееш?

п.п. съвсем спокойно ти казах да не спамиш!
цитирай
25. solinvictus - Египет се пише с келтски кръст на...
15.03.2011 15:26
d3bep написа:
Египет се пише с келтски кръст накрая.
В египет по принцип транслитерацията е доста разпространена, не знам дали те учудва.
Интересното обаче че тука има 1-2 договора, а транслитерация на името "Митра" всъщност ИМА.
Ама защо не я даваш?

Не се притеснявай, туй че са две имена(само на правата Митра) няма особено да ни уплаши.


Ми дал съм я!
И то не аз а хората, които изучават тая материя.
хората си правят конгреси изучават спорят не са кат някои олигофрени ерудити дето знаели сичко от алтай до скотиш.
Хахаха келтски кръст ама ягипедски .....стопи ми се клавито ....
цитирай
26. solinvictus - Ма ти сигурен ли си че Порфирии е п...
15.03.2011 15:30
d3bep написа:
Ма ти сигурен ли си че Порфирии е писал, че нимфите са на Митра, както си писал в 9/10 от текста отгоре и си давал снимки? Щото аз не разбрах че е Порфирий, мислех, че СИ ТИ!
Може ли цитат на Порфирии в тая насока?

ПП. Изобщо не спамя, отговарям ти на въпросите, ама при теб "спам" е оправдание за цензура. По хубуу, цензурирай без оправдание, вместо от една обида да правиш две :)


Явно че си зле с българския.Да мина на маймуница ,а?
Всичките цитати са на порфирий с червеничко само последния не е .
Това показва че си спамаджия изобщо не четеш какво пише другия и се опитваш да се изказваш(карикатурно) по палячовски .
Даже съм ти посочил и линк откъдето да си го четеш на ингилизки!
цитирай
27. get - Ехей, къдЯ, така боси през просото ! - Кой споменава братчедите ми ...
15.03.2011 15:49
... келто-скити ?

И агЮптската и Еранската култури - НцЪ ! - Тук е центарЪ на лабиринта (е и малко по-надоле - докъм канаанско и филистимско !
- ЛАБиринт = ЛАБрис !!! - от мен ще го знаете !

- Митра не е първият "който яде мед" !! - Хаха ! - поради таЙзи простичка истина, порфириевите приказки са една вкиснала и изветряла египетска бира !! - Хохо ! - Щот е и по силата на това х,елинист ... по-късните, бизантиец и фанариот !!
- Що така смятам - щот неговото е в резултат, че е чел много египетски "комикси" !! ... поради това и ферментацията на идеите и изводите му !
- Пък в най-ново време(пояснявам, за школите и учените) се намесват и "богоизбраните"(щот те са "на всяка манджа верудия") и-и-и
а) Зиги-то разработва историята през хомосексуалните си фантазии;
б) Адлер доразработва фройдовите щуротии в по-наукообразен вид;
в) Юнг през индуистките си фантазии и архетипни образи;
- Ако си мислите, както каза Сола, че си Мета/фи/фантазирам ей ви едно малко доказателство !! от края на 15 в. преди - http://www.labyrinthia.dk/photo_pylos_lertavle.jpg - някой ще ми обясни(разтълкува ли значението) на символа или пък да вземе да ми прочете текста - Кой колко мед трябва да яде ? - Та голям да порасте ! :)) - Хехе !!!

Пак повтарям хилядо и половина години преди Христа - ЛАБиринт и ЛАБрис ! - Ще кажете гола символика ма не е !
Ключът за загадката е тук ! http://www.flickr.com/photos/mharrsch/566719679/in/photostream/

- Пък щот сте големи философЕ-Дръвени дан не ви стигне участта на неоаристотелиците :)) http://www.flickr.com/photos/mharrsch/571147400/in/photostream/ - малка пластика от ХІV столетие казва се "Девата яздеща Аристотел-Герман" - Що ли така са я нарекли ??

Хай със здраве !

от БоуИл ГетКан ТауроСкитский ... Евпатор :))
цитирай
28. solinvictus - Да разбирам че тоя порфирий не пасва ...
15.03.2011 16:46
Да разбирам ,че тоя Порфирий не пасва на Богинята -Майка и свободните съчинения на пишман тракозлози и дънофистки фенове ,ама кво да прайм ...
Козмичзкия етер или етър си е ена социализтическа напидка хахаха

Гетски ,какво каза за надписа на "грцки" от Немруд?
И за какво са издълбалли тая пещера там ,че грците не моат да обяснят...
требе им мафанифизика хахаха

Нали ти показах скитския трон ,сега ще ти покажа и ена маска изглежда също като Митра пардон хермес беше на грецеягипедски?

Нищо не спомена и за PHANES или "вкиснатия" порфир(лилаф) е бълвал глупости ,а?
И тоя Фанес що неще в греция ами са направили църква край филипополиса хахаха
така наречената и обявена за еретично(арианска)
....лъжат да ти кажа аз !
цитирай
29. get - хм, за този Антиох ли става дума ...
15.03.2011 17:41
http://www.galen-frysinger.com/turkey/nemrut02.jpg - дет прави "мархаба" със скитско-кимерийският ми братовчед ли ? - за него пише, че бил арменец(!) ... ти кво сега, от коптската взе да клониш, към арменската монофизитска църква май ?

"Лилавият" е много късен, като автор бе брат ! Ти по добре вземи да цитираш св.Ерм Пловдивски и "Пастира" му по ще те разбера !!

Гледам, че нещо си объркан в разсъжденията - Елинистите бяха теЙзи, които притаковаха(да ме прощават дамите) Великата майка. Туй не го ли вдяваш ?

solinvictus написа:
Нали ти показах скитския трон ,сега ще ти покажа и ена маска изглежда също като Митра пардон хермес беше на грецеягипедски?

- Пак не си вдянал(!) - ерми-герман-хермес е пределински и категорично заявявам, че кореспондира с етруският Яни(двуликият) !
- Кат дойдоха близкоизточните търговци и мошеници, си го адаптираха съобразно техните си вярвания - Компредо !
- Освен двете пещери дето ви постнах препратки има и др. такива в Б-я. Категорично твърдя, че са дооформяни от човешка ръка !! и-и-и това е от времето на неолита ! ... за пещерата в планината Немруд даг - нямам достатъчно инфо и не искам да коментирам . Но пак заявявам, че те са много късни в сравнение за това, което ти соча.
- Според мен по-точното и важното е моето, което се проследява през епохите и стига до настъпване на християнството ! - Схващаш ли ?!
Това говори за много стара култура и опосредствено потвърждава тезата ми Автохтонна, тоест чрез това се доказва, че по нашите земи живее едно и също население с един и същ етносен състав !!!
- По този начин ще си отговориш и за значението на доста странни думички по надписи, като титули и имена и т.н. и това, че те не са донесени от азиатски пришълци !!
- В обратният случай - тръгна ли по твоя път на ръзсъждения - отивам в близък изток, Еран и чаак до Индия !! ... това ли желаеш ?!

от ГетКан - биволар сред царете и цар сред говедата !! - Кво ли искам да кажа с това последното ? :))))
цитирай
30. solinvictus - Ние сме си тука още. . . наникъде не ...
15.03.2011 18:21
Ние сме си тука още ...наникъде не сме тръгнали ,говорим за български фолклор който няма нищо общо със Святия Ерм и неговите нечестиви сънища и въжделения.
"Лилавият" описва NAIDES по един НЕристянски начин,който за мене е интересен.
Какво инфо ти трябва нали ми каза да не се предоверявам на източниците ,пък ся обратно....Твоето може да го промени всеки Нов Пророк(психясал мързеливец) и внушил си че е Отеца на Иисус(наричат ги учители или вождове всеравно)
Моя път на тази култура е от Балканите натъй дет искаш!
Точно това искам идентичността на тази култура е очевадна (траки,скити,сармати,ерани,етруски)сиреч ми е "дежа ву"

П.п.разгледай добре надписа над пещерата ,като Гет-кримиграфолога ...има и друг надпис ама това е за напреднали като д3ероф не е за наша употреба!хехехе

това с този свят борец срещу нехалкедонците като го прочетох и ми падна напрежението у мобила хехехе
цитирай
31. get - Хехе - започна да се дразниш ... значи съм на прав път !! :))
15.03.2011 22:50
d3bep написа:
Гетски, ти мноо хубави мЕньойски артефакти даваш, ама дали виждаш в тях, коеот е за виждане?
Очевидно според мене, не.
Затова аз предпочитам да почнеш да си довършваш мислите, а не таквиа йезуитски изречения "ключът е тук" ...



- Чети приятелю дЗвер ! - първо си ми много труден за диалог и използвам такава опосредствена форма да ангажирам вниманието ти, с надежда да прочетеш нещичко по това, което ти подсказвам !! ... и да не изпадаш в необуздани ... :)
- Споменавах за "знакът" на Великата майка ! Споменах ти, че материалният-проявен свят е женски по своята същност. Даже формата наподобява Женското ? Говорих ти за "бифуркация". Формална логика и операцията "или - или", уравнения и информатика, теория на Хаоса и Фрактали. Спрямо това идват, като символи "меандъра" и "палметата". От там дрехата на Скритата "забулената" Майка. Там ти обяснявам че ние сме проявени във вид на символи ПО ДВОЙКИ. От там се появява на бял свят и мъжкото начало(дЗверско по същността си). Поради това, родените от покрова имаме вид на Лъв или Бик. След това вземи да разгледаш полата на "Змийската богиня"(миной) ... ШАХМАТ и още нещо ?!! Това има отношение към Спиралата ... ама света е дуален, тоест два взаимодействащи си вихъра. От там се раждат Два символа - първият е на Трискела. По отношение на проявеното мъжко и Съдбата, като категория пък е Трикстера(относно нас, като участници в събитията). От там пак отново към шахматният мотив и лабиринта. От лабиринта споменавам факта, че войните при троянската война играят боен танц ... ХОРО(с ТОЧНО определени стъпки) ... да продължавам ли ... ?? (западняците относно Спиралата-лабиринт казват, че бил схема за "танцът на непорочните" ... ама не знаят деви ли са или мъже ?)
- Ако си сговорчив, не се дразниш и поставяш разумни въпроси, мога да започна да отговарям и да рисувам картината, която е още по-сложна от това, което само, съм ти маркирал дотук !!
- Върху саркофага, не миньонският(не знам дали знаеш, обидният смисъл на тази дума ?) а Минойският е изобразен не случайно шахматният мотив ... защо се касае за преход, за едно друго място където ни води Герман-Ерми ... тракийският. Пък ако сме били безупречни ... !!! - Знаеш ли какво става ?(но това вече в личен резултативен план)

От Гет ктист - затварящ "пръстена на силата", която още можем да наречем и опитност или спомен !!?
цитирай
32. анонимен - АНОНИМЕН
16.03.2011 10:37
В началото на промените 1989 г., с едно момче, което също се интересуваше от история и много коментирахме и спорехме по исторически въпроси решихме да "закопаме" др. (г-жа) с неколко исторически въпроса извън контекста на проповядваната до тогава марксистка историография. Ковнахме я и тя естествено нямаше отговори на въпросите ни... Но ние 16 годишни тя пред пенсия даскал... Върна ни топката с въпроси от типа, А вие какво мислите?, Какво ли се крие тук? Ще ви подскажа да помислите в тази посока, какви са изводите? И ние поради своята младост и глупост, а и желание да се доказваме се вързахме и в класа се разгоря див спор по темите на база кой какво чул, прочел, мислил, видял и т.н. Нещо от сорта, което става тук, аз се дръпнах от спора, щот усетих какво става и загледах даскалката, която доволно кимаше (черпеше знания от казаното, щот некои неща бяха новост и за нея очевидно) и добавяше провокативни или познавателни въпроси, за да продължи дискусията и да не се пренасочи към нея....
Оф топик може би, но това е поведението на гета. Колкото и когато да се опиташ да го вкараш в това да изкаже стройна теза, мнение, позиция по даден въпрос, логечска конструкция, обосновано съждение или теза на база изворов материал, авторова интерпретация и лична такава, толкова пъти виждаш как той се измъква любезно с неясно формулирани намеци, въпроси, подхвърляния, умозаключения, тук там гарнирани с позоваване на изворов материал.... И все стои в позицията на този, който взема знания, знаещ повече, но загадъчно не казващ нищо или само малко, колкото да разбуни и провокира "незнаещите".
Въпросът е логически, а какво знае гета - по темата, по темите които коментира, коя е неговата позиция и има ли я някъде стройно и логически разгърната...
Аз също в анонимните си коментари ви провокирам и понякога пиша в подкрепа на дадена теза или друга или се опитвам да намеря логиката в изказаното от автора, когато тя не е достатъчно изказана, но считам това за принос към споровете ви!
цитирай
33. get - - Добре приятел дЗвер !
16.03.2011 11:49
- Хехе, виждам че, получаваш раздвоявания в публичното пространство. Това се и твое право !
- Да видим, като за начало - Пантеона: Роден от Слънцето и Земята;
- Бисерът на Странджа;
- Знакът на мъдрата Змия ...от Л. Цонев (при последната книга съавтор е Ю. Боева).
- Като допълнителна литература - чети за куполните погребения; за етапи и стилове при гръцката керамика; ... спирам за да не ме обвиниш, че при мен има твърде много прочетено и преразказано "чуждо", тоест не изказвам никакви мои съждения или теории - Хехе - Човек без собствена концепция с поведение ОфТопик :)))

поЗдрав

П.П. За връзките които правя от история и археология, към други клонове на човешкото знание - По натам ще пиша !!
цитирай
34. solinvictus - До анон. 40 Съгласен съм с мнен...
16.03.2011 13:10
До анон.40
Съгласен съм с мнението ти !И ако видиш в постовете тука и не само тука това е един вид стратегия на разводняване и неглижиране на точно зададени въпроси ,които искат точни отговори.
Но ако се отговори точно се излиза от "идеята" или "целта" която се преследва.
Затова няма да получим отговори "точни" защото ги търсим в неточните "юзери" или даскалката се смее ,но не разбира много от съжденията щото мозъка и е циментиран я от някой "Нов пророк" или от правилно четение на сбъркания библос.

Гет-ски защитава една теза ,която е нова в момента и обслужва отново небългарския характер на скитската култура изместваща я на гето-готска-урфилска платформа ,която е взета на въоръжение от разни псевдо-християнски църкви ,наречени "евангелистки" и базирани на "методистки" тълкувания на Библията.
Тая теза е Окраинска и сега има много инфо по нея ,където се изтрива българския характер на църкви,надписи и т.н. и се обявават като сармато-гетски ,което съвпада с такива тези които защитават французи,баски,шотландски учьони.
С една дума ала бала!

п.п.а забравих дънофските изцепки на пишман последователите му ,че е козмичезки етер и сега им предстои сигурно анатема фътрешна за последователите му ,ама ша си направят две ООД-ета и войла!

За мен случая с д3вероФ е по интересен ,неговата теза е по гадна за българите дори е елиминираща всекакво българско участие.Привидно защитава ,но е прогрцка .
Въпрос на време е да се проясни!
мдаа
цитирай
35. solinvictus - За мен случая с д3вероФ е по и...
16.03.2011 14:55
d3bep написа:
solinvictus написа:


За мен случая с д3вероФ е по интересен ,неговата теза е по гадна за българите дори е елиминираща всекакво българско участие.Привидно защитава ,но е прогрцка .
Въпрос на време е да се проясни!
мдаа

Мда, тотално съм си загубил времето. С теб и други блогери... Нема нищо, ще м ие обица на ухото.

Що се отнася до позицията на Гетския, също мога да кажа че според мен говориш щуротии и той клони към една циганска история, обхващаща ведите и Баал в едно, като в общи линии тракийското в неговата теза е може би само в малоазийски произход като местообитание.
Но в тази насока той няма избистрена теза ,а група нахвърляни камъни.
Което, общо взето показва само едно.
У всеки е оставил различни впечатления.


Mи това е нереализиран комплекс ,малоценност!
Ти не разглеждаш опонента си като начин на избистряне на твоята си мисла(идея) а се опитваш със странични напъни(въздействия) да я обориш или да му сложиш етикет.
Съзнанието ,че си нещо повече от другия те прави уязвим и смешен ,дори и в неща в които си прав ,но не можеш да ги дефинираш.
Бягането по периферията на други тези не е от НАШЕ(българско)значение.
А пък "Световните, хуманни ,идеологии" на "божествени" народи .... не са МИ интересни.

Кво знаеш за "циганската история" на БААЛ ? -хахахаха
цитирай
36. get - - Някои мисли(съкровени) изкизани на глас !!
16.03.2011 20:16
solinvictus написа:

...
... защото ги търсим в неточните "юзери" или даскалката се смее ,но не разбира много от съжденията щото мозъка и е циментиран я от някой "Нов пророк" или от правилно четение на сбъркания библос.

Гет-ски защитава една теза ,която е нова в момента и обслужва отново небългарския характер на скитската култура изместваща я на гето-готска-урфилска платформа ,която е взета на въоръжение от разни псевдо-християнски църкви ,наречени "евангелистки" и базирани на "методистки" тълкувания на Библията.
Тая е Окраинска и сега има много инфо по нея ,където се изтрива българския характер на църкви,надписи и т.н. и се обявават като сармато-гетски ,което съвпада с такива тези които защитават французи,баски,шотландски учьони.
С една дума ала бала!

п.п.а забравих дънофските изцепки на пишман последователите му ,че е козмичезки етер и сега им предстои сигурно анатема фътрешна за последователите му ,ама ша си направят две ООД-ета и войла!


- Бе, Соле ... дЗвер-е, докога ще слагате етикети и ще обяснявате - Кой коя теза и чии интереси защитава ?
Понеже намесваш и църква и църковни въпроси - Не на мен тия !

- Казвам ти го в пряк текст - Урфила (и св.Иероним) гдето някои юзери толкова ги фалят са едни ренегати - РАЗБИРАШ ЛИ ???!!! - Те правят ревизия на по-стари вярвания(наши си) ... които кореспондират с християнство, но не това(от този вид), което са ни внушили, че е християнство.
- Междувпрочем по подобен начин(МИСЛЯ ?) стоят нещата със свети Митра - първо той е, една имперска унитарна религия, която след това е заместено с това, което в момента са ни приучили да вярваме и да го наричаме християнство !!

- Пък отпосле, идва създаването на европейските държави-империи и техните политически доктрини (изразени в исторически "теории") това е друга и-и-и ... сериозна работа.

solinvictus написа:
Кво знаеш за "циганската история" на БААЛ ?

- Не го зачерквай с лека ръка БЕЛ ... Баал той става много по-късно, при едни обстоятелства, които явно не са ти известни !

Хм, хайде за да не ми се обидиш ... ти давам, като компенсация този печат от Плиска - http://img545.imageshack.us/img545/7623/5551.png
- Какво ли символизират тези неща от/на него ?? Ъ - гАспАда учЬОни ?! :) ИнвиктусОФ и дЗверОФ :)))
цитирай
37. get - - дЗвере, приятел си ми но прекали ! - Обясних, ти многократно, че ЦЕНТЪРЪТ НА СЪВРЕМЕННАТА ...
16.03.2011 20:35
... ЕВРОПЕЙСКА ЦИВИЛИЗАЦИЯ произхожда от ПРИЧЕРНОМОРСКИЯТ ареал !!!
d3bep написа:
solinvictus написа:


За мен случая с д3вероФ е по интересен ,неговата теза е по гадна за българите дори е елиминираща всекакво българско участие.Привидно защитава ,но е прогрцка .
Въпрос на време е да се проясни!
мдаа

Мда, тотално съм си загубил времето. С теб и други блогери... Нема нищо, ще м ие обица на ухото.

Що се отнася до позицията на Гетския, също мога да кажа че според мен говориш щуротии и той клони към една циганска история, обхващаща ведите и Баал в едно, като в общи линии тракийското в неговата теза е може би само в малоазийски произход като местообитание.
Но в тази насока той няма избистрена теза ,а група нахвърляни камъни.
Което, общо взето показва само едно.
У всеки е оставил различни впечатления.


- Дай ми определение за ЦИВИЛИЗАЦИЯ !! ... Да чуя становището ти ?!!!

- Недей да ми да даваш размити съждения от вида като тези на МГлишев и доскоро Цезарят за Цивилизацията ! И-и-и ... че единствено гръцкият елинизъм препокривал критериите за цивилизация и цивилизованост !!!

- За теб балканските култури Маришка, Винча и Хаманджия - Какво са !! ... по-късна Триполие-Кутени ...
Като ми отговориш на тези въпроси - Ще си говорим - Е ли е еклектика моят подход ... Дето съм сливал ведите с Ур и Вавилон и с други примери и центрове на Цивилизацията !!
- Що не искаш да се говори, че до късно време в Египет има две култури, два етноса, дори две раси ??! ... при новото царство вече, когато според мен той става унитарно-теократична държава криеща се зад Култа към фараона ... !! - Хехе-хе - Кхе-му, кХем ... Чернозем, АБвАРИС ... Хехе - Агюптски Велико-шовинист :)))
- Защо не искаш да прозреш и признаеш пред себе си, че египтяните Рамзес-Сети с експанзионистичната си политика ... така разръшкват древният свят, че част от циганското население се прехвърля от там тук ??! ... и-и-и са предобраза на това, което са ни набили в съзнанието, за "цивилизаторите" елини ?!

от БОУил ГетКАН Евпатор - БАГАбогаТУРбоуил - Що ли ви ги пиша теЙзи работи ? ... та вие сте с мислене на Фанариоти Елинизатори, Ве - Хехе !! ерански "Митри" и агюптски Арийци и "богоизбрани" ... последното щот били богопослушни и най-най-отворени към божествената истина - БууХахаха !!
Хм, сега двама Ви наострих срещу си ! - Май ? :)) ... плюс едно фанариотче от блога на дЗвер - Хаха
цитирай
38. solinvictus - Д3ероф първо ти ми покажи ягипедски ...
17.03.2011 21:03
Д3ероф първо ти ми покажи ягипедски аналог ,от който "траките" са "оплодени" от културата им?
Показах ти едно място в сегашна Турция ,което "елинистите "са си припознали някой неща ,но за сметка на това не могат да ги обяснят и то не някой "юзер" кат мене ...

Обясни как тия NAIDES са се въплатили във фолклора на българите от египед.
Моята теза се покрива с "вкиснатия " Порфирий както каза Гет и ме прати да чета Св.Ерм хехехехе

И се опитай както искаш от другите с артефакти,надписи и таль дальше!
цитирай
39. solinvictus - Гет как ще ти подейства една тема за ...
17.03.2011 21:08
Гет как ще ти подейства една тема за гетите и техните храмове по северното причерноморие -такь сказали рускихь иследователих :"каких ета скифов намади или славянь"? хехехе

Преддлагам ти заглавие "скитите и тяхната религия" или "безумие"-както си избереш?!
цитирай
40. get - Хехе ... разбирам намекът - Мда ! - на мен са ми по-мили скитите от траките !! - за ...
17.03.2011 23:57
... разлика от позициите на Спараток и египтизаторът-тракизатор дЗверОФ :))
solinvictus написа:
Гет как ще ти подейства една тема за гетите и техните храмове по северното причерноморие -такь сказали рускихь иследователих :"каких ета скифов намади или славянь"? хехехе

Преддлагам ти заглавие "скитите и тяхната религия" или "безумие"-както си избереш?!


- Що ми тровиш живота с теЙзи ру-скиФ учЬОны и простотиите им.
- Когато са живели скиФите на север от Ст. планина та чак до Фанагория ... тия "Големи" наши "братя", ги е нямало дори в "течен проект", в слабините на Хисторито.
- Тея "велики" и "богоизбрани" славянски братя(според дъновистите и масонерията) са си ловяли катерички за обяд по горите и са си бърборели на някакво средно наречие м/у финландски и Цлавянски ... после от "Мокша" стават Московити и так далее ... ма туй в много късен исторически етап някъде къде 11-12-то столетие.
Във връзка с това ще ти припомням какво казва Ст. Михайловски в химна "Кирил и Методий"(не се отплесвай да ми обясняваш за К. и М.) - Прочети долното ! - Това е истината !!!
"...
Бе време, писмеността наша
кога обходи целий мир;
за всесветовната просвета
тя бе неизчерпаем вир.
...
Безвестен беше ти, безславен!
О, влез в историята веч,
духовно покори страните,
които завладя със меч!
... "

- Много ги боли "великите", които знаят че от преди 11-и век са били - образно казано, едни троглодити ... пък ние малкият и мизерен по тяхната имперска "логика" народ, сме им били БатЯта и Първоучители !!
По тази причина Крадат и пришиват към тяхната си история, около четири века от историята на Окраинците(първи братовчеди) !!
- По тази и още някои др. причини ни измислиха, че сме тУрки пък сега Ерани !!
- От СЛОВО-словени станахме славяни и ред др. техни безумия, повтаряни от нашите колониални учени и пишман историци !!

поЗдрав

от хетман тауроскитский ГетКан "Евпатор" ... тоест Великий :)))
цитирай
41. solinvictus - Съгласен съм, но не профанизирай и ...
18.03.2011 20:27
Съгласен съм ,но не профанизирай и ти ераните ,тези с които ги свързват в сегашно време нямат нищо общо.Но интересното е което научих от един афганец е че родовете си ги знаят и всъщност те управляват и до днес.
Много интересна статия беше жалко че не си я копнах тогава.

Добре от кое време ти са интересни скитите?
Коя култура я броят за тяхна хехе
и още един въпрос преди да почнем за арменците кво казваш за тях?
цитирай
42. get - - Хм, много общо са поставени въпросите ?!
18.03.2011 21:45
solinvictus написа:
Съгласен съм ,но не профанизирай и ти ераните ,тези с които ги свързват в сегашно време нямат нищо общо.Но интересното е което научих от един афганец е че родовете си ги знаят и всъщност те управляват и до днес.
Много интересна статия беше жалко че не си я копнах тогава.

Част от Афганистан в античността се е наричал Ария. Това донякъде го свързвам с миграция на хора от тук, там. Това е една своеобразна централна ос ... минаваща над Кавказ и Каспия в посока изток ... може би опираща до съвременен Китай.
- Другата ос е била през Мала азия съвременни Ирак, Иран и северна Индия(като резулат Долината на цивилизацията). Специално относно второто - за същото е останал митът, като отглас, за похода на цар Дионис(при траките).
В по-късни времена вероятно в централна Азия на база това население и омесването с местно(монголоидно) се пораждат тюрките.
- При другото направление до късно имаме една доминирана от европеиди култура. След това настъпва метисизация политически борби. Смяна на управляващите народи и династи в държавните имперски образования ... докато стигнем до похода на Александър Македонски и-и-и от там започва един много пагубен за нас българите процес наречен елинизация. След това идват и монотеистичните рилигии и всичко потъва в забвението на времето.
- За Египет и нашето присъствие там няма да коментирам да не дразня приятеля дЗвер-о ... щот той, като чуй, започва да се държи, като египетски великошовинист - Хехе - и по този начин обслужва тезите и позициите на сегашните елинисти, произходът на които в значителна част е от там. Това важи и за голяма част от хРистиените "отци" на църквата !

Скитите са непретопените в процесите траки !! - те са праотците на българите !
- Междувпрочем знаеш становището ми за хомогеността на причерноморската култура и народи !


solinvictus написа:
Добре от кое време ти са интересни скитите?
Коя култура я броят за тяхна хехе
и още един въпрос преди да почнем за арменците кво казваш за тях?

- Как от кое от появата им на историческата сцена !
Ако изхождаме само от геогрпафия - тяхна е културата Хаманджия-Варна(халколит, тоест VІ-V хилядолетие преди). По-късно Триполие-кукутени, която руснаци и ръмънци са си я присвоили и не дават и дума да се издума, че не е тяхна. Завалийките не искат да разберат, че са продукт на исторически експеримент Румуните от 18 в. а Московитите от 14 в. !

поЗдрав

от ГетКан Евпатор
цитирай
43. get - :)) - Караша ме да навлизам в лингвистика, гдето не ми е дип от силните страни !!
18.03.2011 23:19
d3bep написа:
get написа:

- За Египет и нашето присъствие там няма да коментирам да не дразня приятеля дЗвер-о ... щот той, като чуй, започва да се държи, като египетски великошовинист - Хехе - и по този начин обслужва тезите и позициите на сегашните елинисти, произходът на които в значителна част е от там.

Не ,що. Хубаво беше да знам кой му ги внушава на сола тея глупости, дето ги говори. Не че не знам де, и не че не ми е ясно че той изобщо не е на ти с темата и това е твоята луда теория...
Не знам дали има смисъл да ме опровергаваш/те. Сигурно токоз, ако се фанеш да ме опровергаваш за туй, дето ти казах и те помолих да го пазиш в тайна и после Сола ми го сервира пред всички, кат последен селяндур.

- Бе, ще ме караш още малко да се кълна, кат някой влюбен пубертет на момата си ?! - Нищо не съм споделял "тайно" на Сола !! ... пустата ти мнителност, ти играе някакви шеги !! К-а-т-е-г-о-р-и-ч-е-н съМ !!

[quote=d3bep]
Приказвайте квито си щуротии искате.

Гетски, бе как така тея бегълци от египет грам не знаят египетски и египтяните до последно правят всичко да не ги учат?... quote]

- Бе дЗверис чистият египтянски докога се говори ? - Що най-голямата сХола по елиники грамата(койне) е в Долен Египет ? - Що изкарваш Египет не само унитарна, като управление и религия държава, ами и етнически ?!! - Туй до коя династия бе братле ? - дай ми датировка ... приблизителна, че да не съм фЪрлАм приказките доводи на вятъра !
- Каквата е била мешавицата от племенни групировки с начинки на езици в Близък изток, такава ще да е била и по делтата на Нил - Така мисля !!
- Ма ти като си се гепил в този Египет - сякаш пъпът ти е хвърлен там !
- Откъде почва "гръцката" инвазия в Пелопонеса приятелю, от север ли - НцЪ, от юг. Защо почват после едни войни с персийски сатрапии и отпосле помежду им дето им викат Пелопонески и били на "Гърци" с "гърци" - айде бе ?
- Обърни(повтарям) внимание на облекло, предмети от бит изкуство - говорят за азиатска и египетска де инвазия, де дифузия ! - Кой ги е домъкнал тия там и какви са били обстоятелствата е друг въпрос !! ... Странно ли мисля или да говоря нещо невярно ?? - Казвай !!

С уважение !

от ГетКан БОУил ТАУРоСКИТСКИ
цитирай
44. solinvictus - - За Египет и нашето присъствие ...
18.03.2011 23:47
d3bep написа:
get написа:

- За Египет и нашето присъствие там няма да коментирам да не дразня приятеля дЗвер-о ... щот той, като чуй, започва да се държи, като египетски великошовинист - Хехе - и по този начин обслужва тезите и позициите на сегашните елинисти, произходът на които в значителна част е от там.

Не ,що. Хубаво беше да знам кой му ги внушава на сола тея глупости, дето ги говори. Не че не знам де, и не че не ми е ясно че той изобщо не е на ти с темата и това е твоята луда теория...
Не знам дали има смисъл да ме опровергаваш/те. Сигурно токоз, ако се фанеш да ме опровергаваш за туй, дето ти казах и те помолих да го пазиш в тайна и после Сола ми го сервира пред всички, кат последен селяндур.

Нема лошо да си фантазирате... Фантазията развива мисленето.
А аз вече стрелях, и да ви кажа, топчето мисля ви е отнесло всичко между ушите, ако има такова :) Не знам дали усетихте. Сигурно не сте, До десетина дена ще видите обаче...

Приказвайте квито си щуротии искате.

Гетски, бе как така тея бегълци от египет грам не знаят египетски и египтяните до последно правят всичко да не ги учат? Тва са милиони хора и от двете страни и никой не знае езика на другия???? Па са едни и същи според тебе. Манетон викат бил първия, който дал на гърците. Всъщност странното е че ти от една страна сам ми го твърдиш това когато ти отърва ,от друга бълваш глупостите.


Селяндурску ти е мисленето д3вероф,тия "тези" дет си ги бил доказал вече , звучиш като Гайдарски ,който в книгата си повтаря на няколко пъти ,че вече могат да го цитират (некакви мераци ала бешевлиев)

Фантазьора си ти с тия грцки клишета и напъните да изкараш както каза и Гет-ски мумиите отделен и изначален етнос.
Което си е голяма простотия.
Та ти не си казал откога се наричат Ягипед?

Преди си правих труда да ти проверям изфърлянията ...от три опита и в трите си зле.
Както и това за "хилядарката" и за Аписа и ковчега му и т.н.
сега пък за Баал...
остава да ми цитираш и СЗ хахаха
цитирай
45. solinvictus - Гет да та питам този надпис на &qu...
18.03.2011 23:48
Гет да та питам този надпис на "пещерата от немруд -горе на снимката )на койне ли е?
цитирай
46. get - - Не знам приятел ... пък и резюлюцията не позволява !!
19.03.2011 00:26
solinvictus написа:
Гет да та питам този надпис на "пещерата от немруд -горе на снимката )на койне ли е?


- Ма ще да е на елиники алфавито - щот царят е наследник, на някой от Сашовите приближени военноначалници !
- За Сашо Велики - Не знам, кво му става на момчето ... то още преди да тръгне на поход си е имало отклонения ... ма като завзема, всичките тези пространтства явно съвсем му се "завива" света и почва да се държи, кат "пациент" !
- Едни отдават поведението му на генетична обремененост, други на психични травми в детска и юношеска възраст, трети, че някой му е влияел ... тогава нали знаеш, че магьосник и хипнотизатор е бил всеки втори :) - Хехе ... в Египет по-начесто - нъл си чел кво са правили Йосиф и жреците(от Библията де) - Бухаха !

Пък на, ние тракоскитите сме били прости биволарчета и корави бойци - не като азиатските и др. женчовци, които ги е било страх да се въргалят ! :))

от ГетКан Евпатор ТауроСкитский - поЗдрав

П.П. ДзверЕС Мането е нещо, като Еранският Берос - пише една компилация, която в последствие елинистите я тиражират и пускат за масова употреба - Кое в нея е истина, кое е писано в угода на поръчителите(така мисля) един господ и "елинистите" го знаят .
- Не става ли нещо подобно и с Илиадата от Омир, която е поръчана и писана по същото време ! - Що така ? ... за мен всичко това е пропаганда гонеща някакви политически девиденти ... но този момент още ми се губи в мъглата на догадките и търсенията !!
цитирай
47. solinvictus - - Бе дЗверис чистият египтя...
19.03.2011 12:08
d3bep написа:
get написа:


- Бе дЗверис чистият египтянски докога се говори ? - Що най-голямата сХола по елиники грамата(койне) е в Долен Египет ? - Що изкарваш Египет не само унитарна, като управление и религия държава, ами и етнически ?!! - Туй до коя династия бе братле ? - дай ми датировка ... приблизителна, че да не съм фЪрлАм приказките доводи на вятъра !

А ся де.
Страхотен въпрос за десетокласник, останал в първия си час по история на египет за 15 минути.
Кой е разчел египетските йероглифи?
Как и ОТКЪДЕ? Артефакта? Нещ оза него знаеш ли?
Известен е поне колкото пирамидите, и даже няколко държави се бият за него.
Ако го знаеше, струва ми се нямаше да ме стреляш с подобни въпроси.

Така като гледам, по времето на Ариите у египет вероятно Ариите са вдигнали и еврейски училища, и вторият език е спрял да е гръцки, почнал е да е еврейски.
Туй как да го броим? Ариите донесли култура в египет или евреите донесли култура в египет, да с иима ,че той си нямал...

Гръцката инвазия само сляп не вижда, че почва по море, НЕ ЮГ ИЛИ СЕВЕР, МОРЕ, а египтяните нямат открити кой знае какви военни пристанища в средиземномрието и повечето им големи експедиции почват от червено море.

Като цял оне говорим един език :) Доста ограниче ви е мирогледа, за да прогледнете какво искам да кажа, а за цялостна историческа картина, мани бегай...
Не че аз имам 100% готова, просто виждам ,че вие дори сте от обратната й страна. Откъм талашитения гръб на картината и си чоплите квото с изнаете...

Поздрави! Трудна е, моята борба! хаха!



Ариите вдигали еврейски училища ....буахахахааа
Траките били "обрязани" боговете им били хейеврейски ...бухахахахаа

п.п.знаех си ,че нямаш нищо общо с някакви истински изследвания ,а само пропаганда!
цитирай
48. get - :):):) - То бива, бива шовинизъм ... ма поне да бе Великотракийски - Хаха !!
19.03.2011 12:14
d3bep написа:
[quote=get]

- Бе дЗверис чистият египтянски докога се говори ? ... Туй до коя династия бе братле ? - дай ми датировка ... приблизителна, че да не съм фЪрлАм приказките доводи на вятъра !


- Хехе - А ся де !!
d3bep написа:
А ся де.
Страхотен въпрос за десетокласник, останал в първия си час по история на египет за 15 минути.
Кой е разчел египетските йероглифи?
Как и ОТКЪДЕ? Артефакта? Нещ оза него знаеш ли?

- Дай нещо по-актуално от това дето са писали още в началото на 19 в. френските юдео-масони ! - Хм !!
- Ми спомни си проради кои и защо е писана Септуагинтата и то сто години по-рано, от шамполиновият камък !!

d3bep написа:
Гръцката инвазия само сляп не вижда, че почва по море, НЕ ЮГ ИЛИ СЕВЕР, МОРЕ, а египтяните нямат открити кой знае какви военни пристанища в средиземномрието и повечето им големи експедиции почват от червено море.

Като цял оне говорим един език :) Доста ограниче ви е мирогледа, за да прогледнете какво искам да кажа, а за цялостна историческа картина, мани бегай...
... Трудна е, моята борба! хаха!

- Какво Червено море, бе брат !! - на няколко пъти, ти казвам, че след битката при Кадеш и троянски ВОЙНИ - Египет се налага, като супер сила в източно средизомноморие ... съответно и морска такава !!
- Все още имам само насоки(но доста основателни, за това което говоря). Вследствие на тези военно-политически борби настъпва хаос и разместване на народите и т.н. !!

d3bep написа:
Гетски, искам да те питам ,според тебе кой е добре...
Гърците са зле.
... евреите са зле...

- Първо колко и какви племена е прието, че участват в етногенезиса(!) на "древните" гърци~елини ?
- Второ - семити, юдеи, евреи ... за кои по-точно от тях говорим ?

поЗдрав

П.П. Щитчето на АхиЛеас(етруското, намерено в Италия) според мен е автентично ... тоест вероятно дакарва на оригинала "направен" от Хефест по молба на Тетида~тетината мила щерка, дето Белей я дал на Херакъл ... ма символа от щита отговаря на Скитската майка - Вдяваш ли - Къде е ключът от палатката ?
цитирай
49. get - - Да не останеш с впечатление, че знанията ми за Розетският камък са ...
19.03.2011 13:06
... както духовито констатираш "... за десетокласник, останал в първия си час по история на египет за 15 минути.
Кой е разчел египетските йероглифи? ... "

- Е с датировка от прибл. 170 г. пр.Хр. На същият има три надписа. И ей от тук натам започват едни обяснения, от които ми се завива свят - Хахаха !!
- Двата били на египетски - единият с ероглифи(значи старо...), втори на димотики(простонароден, който бил преходна форма към коптският) - ми да го видим http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9d/DemoticScriptsRosettaStoneReplica.jpg - що ли не ми докарва много, много на коптска азбука а на Ина друга ?
- Що е туй ДИМОТИКИ - зад този термин се крият две понятия:
а) простонароден египетски от него период, възникнал от VІІ в. пр.хр. по време на ХХVІ династия ... ма има едни становища, че съществува още от 12 в. пр.хр.;
б) втората употреба за ДИМОТИКИ е простонародният гръцки, който се ползва и към момента, въпреки опита да се наложи "катаревуса", който пък кореспондира с "койнето"
- Приятел аз съм смутен, за теб не знам, относно това оплитане на термини и понятия - ту гръцки(тукашен), ту египетски (тамкъшен) - Кво ще кажеш ?
Като почнах с "тука там", че ми хрумна следното - знаеш ли къде се ползва термина, съответно понятието "нома", за административно-териториялна единица ?
- Имам и още да те питам за "Розетският камък" - ма Ино по Ино - Хаха !!

поЗдрав

от ГетКан Евпатор Тауроскиткий

П.П. Относно въпросът ти "кой не е зле ?" - за евреите и елените - категорично твърдя, че ги тресе шизофренията(жив пример е онова шовинистче, дет ме заядаше в блогът ти) - ма то няма как да не са зле, след такъв един начин на написване, на историята им ... не раздвояване а разтрояване ще получават !! - Хехе !!!
цитирай
50. solinvictus - Ама Гет ти си мислиш, че Сашовите ...
19.03.2011 19:11
Ама Гет ти си мислиш ,че Сашовите приближени военоначалници са грци?
Този надпис на "розе-тския" камък е ...на тракийски....хехехе
цитирай
51. get - - Твърде смело за да е истина !!
19.03.2011 22:43
solinvictus написа:
Ама Гет ти си мислиш ,че Сашовите приближени военоначалници са грци?
Този надпис на "розе-тския" камък е ...на тракийски....хехехе


- По-скоро това, което съм постнал като препратка ми прилича или на арамейски а може би някакъв вид предходна форма на иврита !
- Тук не можем да правим връзка с Ал. Македонски предвид времевото отстояние(като датировка) на Розетски камък и времето, по което живее Македонски .
- Интересен ми е третият надпис "гръцкият" - азбуката и кой от вариантите на "гръцки"-ят език се ползва, разчита там ?

поЗдрав

от ГетКан Евпатор
цитирай
52. solinvictus - Темата беше за нимфите и ". . . ...
19.03.2011 23:25
Темата беше за нимфите и "...имат ли почва те у нас"?
Оказа се ,че изпрофанизирането на всички източници е задължително условие за раждането на НОВИ измислени тълкувания с "алабализми" .
И когато стигнем до някаква аналогия се обявава за "феномен" ...баси?

Значи аз вървя към рекапитализация:

-От нашият фолклор и писанията на Порфирий имат пряко обяснение-Митра
-Свързаните с това мистерии се приемат много добре и се спазват от българите ,под различни ристянски обяснения.
-Нямам данни за грцки обичаи със същите действия и запазени до ден днешен.

-за египядските изобщо пък!
цитирай
53. argilos - какво означава "Митра" ...
20.03.2011 02:07
какво означава "Митра" като обяснение на българските юди ?
Не е необходимо да се позоваваш на Порфирий, тъй кото тези дупки/пещери/земни входове ги има описани много по-рано от него, например във фрагментите на орфиците, които по последни изследвания се датират по-рано от Омир.
Юдите са женското дихание и дух на земята, нейните пори (същото се отнася и до русалките, като рус на тракийски е дупка в земята).

Поздрави
цитирай
54. solinvictus - Позовавам се понеже ги е описал д...
20.03.2011 11:39
Позовавам се понеже ги е описал добре и съвпада с това което се говори във фолклорът НИ.
После той не е бил християнин и по следващите теолози на християнството борейки се срещу такива като него описват доста ритуали които отново потвърждават това което е казал.

Не е лошо да покажеш нещо за това "земно дихание"

п.п.Митра е "Спасител" той слиза долу в пещерата и убива Ариман(лошият, сатаната) и ни спасява .....хехе
Това е предхристиянска религия и покрива доста голям ареал от територии.
И България попада също там!

Поздрави
цитирай
55. get - - Соле, тъкмо взе да става интересно и-и-и ти реши да ... рекапитулираш ...
20.03.2011 11:51
... нимфите - Юди, Самовили, Самодиви, РУСалии и т.н. - Защо ??!
argilos написа:
какво означава "Митра" като обяснение на българските юди ?
Не е необходимо да се позоваваш на Порфирий, тъй кото тези дупки/пещери/земни входове ги има описани много по-рано от него, например във фрагментите на орфиците, които по последни изследвания се датират по-рано от Омир.
Юдите са женското дихание и дух на земята, нейните пори (същото се отнася и до русалките, като рус на тракийски е дупка в земята).

Поздрави


- Скито-келтите опознават в тези хтонични(женски) витални(пораждащи) сили - Вода-та, Земя и Дърво ... Това символизира и детелинката на Ирландците(наши ако не първи, то втори братовчеди - Фир Болг). Някои припознават Трискела със св. Патрик ... аз съм по-склонен да я свързвам с Бригит, направена в последствие светица от Християните !
- От тук в главата ми възниква Недоумението и Един въпрос - тези хтонично-витални сили, женски или мъжки ли са по своя характер ... и-и-и Как да ги съотнесем към "Иранско"-българският Митра - гдето слизал да се бие с Ариман(пак Бог от типично еранският пантеон ) ? - Последното, като го прочетох ... направо ми напомни едно към едно вярванията, които изповядват дъновистите(съвременните) "За последните дни" на Света !! ... Ти да не си станал ... незнайно за теб дъновист ?? - :))) !

от ГетКан БОУил ТауроСкитский
цитирай
56. solinvictus - Уфф Гет-ски, аз сигурно ще съм по...
20.03.2011 12:22
Уфф Гет-ски ,аз сигурно ще съм последния дънофист хехе
ирано-индийския Митра е същата манипулация както и учението на "Учители и Вождове" дънофистките "методистки" тълкувания и внушвния не са ми интересни те са как да ти кажа ...нещо като кришнарска комуна!
Къде са тези скито-келтско-хтонични-витални сили ....?
Аз ти предложих "вкиснатия" Порфирий според тебе ,а ти ми отговаряш по един софистки начин ?
Къде да прочетем за тези тълкувания и както каза и @аргилос дупките(означавали) женско дихание може би от "Богинята -Майка"?
цитирай
57. get - Ми най-напред следва да се запознаем - Какво се крие зад понятието скито-келти ...
20.03.2011 13:18
... някъде ще го срещнеш само, като келти.
- Като се задълбочиш в изучаването на въпроса ... той става и познавателен проблем, тъй като ще установиш, че за тях се пишат неща, които може да ги припознае, както към германска езикова група, така и към слОвЕнската, тоест тракийски~скитска.
- Ще прочетеш, че основното им ядро етнически център е зад карпатите, горе долу на мястото на бивша чехословакия също и на балканите, че дори и в мала Азия. Уж ги разграничават от тракийското и скитско население ... пък нямат никакви конфликти с него и т.н. и т.н.
- След смъртта на Ал. Македонски има две техни инвазии у "гръцко", като предводителя им го назовават Брем(като при Паисииевите Болг и Брем) ... но според мен, по-скоро са го произнасяли Брен(името) ... свързвам го с Елен, тоест митичният символ на "обожественият" цар-"мъжът с еленските роги".
- В по-късни времена около края на ІІІ в. пр.Хр., в гръцките хроники се споменава, че са силно повлияни(което за мен е неточно) те са споделяли вярванията на Гетите-скити по Замолксис, за "безсмъртието" на Душата и че тя се преражда !!!
- Освен това, мога да ти изредя още много близки и общи черти, във култура, бит и вярвания на тези уж етносно различни народи !!
- Едно племе келтско "боии" помага в северна италия при войните на Анибал с римляните. Предводителят им се е казвал Боян(!!). В последствие при военните несполуки на Анибал, същият се оттегля в Мала азия и намира прибежище при витините, които са изписвани и Битини(идващо от корена "биити") ... това го срещаме пък, при бойните танци на баварците(според Фрицлер), които са имали обичая да викат "биити", това е бил и бойният им "вик" - Да ти звучи познато на български ?? - Да продължавам ли ? ... или сам ще искаш да си го прочетеш ?! - като отидеш в раздел келти и скити КОИТО ЯВНО СЕ ЯВЯВАТ БЛИЗКО РОДСТВЕНИ на едно друго население, което условно, неговите врагове са го нарекли Траки !!

от ГетКан БОУил ТАУРоСкитский
цитирай
58. solinvictus - Да това съм го чел когато се рових за ...
20.03.2011 20:17
Да това съм го чел когато се рових за визигодите в хиспания ,но това са сегашни аналогии които правим и правят много хора които единственото им доказателство е "МНОГОТО ВЯРА" и мнението ,че "не може да бъде по друг начин"!
Аз ти предложих текст ,който ти отфърли и почваш да ме поучаваш кое как да чета и как да разбирам.
Преди ти показах една игра казва се "докуржум" така я знам ,два квадрата концентрични с кръст има я в "готски" църкви в испания и на камъни в Харапската цивилизация 3000 преди н.е.
та за какви келти и какви пет лева става на въпрос?
Келтите са като елините ...измислени и периферия
цитирай
59. get - Първо за "визиготските" църкви, поздравления ма що не си продължиш ...
20.03.2011 21:21
... по-нататък с изследванията си ! - та те са едно към едно, с раннохристиянските храмове от нашите земи ??

solinvictus написа:
Да това съм го чел когато се рових за визигодите в хиспания ,но това са сегашни аналогии които правим и правят много хора които единственото им доказателство е "МНОГОТО ВЯРА" и мнението ,че "не може да бъде по друг начин"!
Аз ти предложих текст ,който ти отфърли и почваш да ме поучаваш кое как да чета и как да разбирам.
Преди ти показах една игра казва се "докуржум" така я знам ,два квадрата концентрични с кръст има я в "готски" църкви в испания и на камъни в Харапската цивилизация 3000 преди н.е.
та за какви келти и какви пет лева става на въпрос?
Келтите са като елините ...измислени и периферия


- С визиготите е вкараната същата схема, като с келтите ... просто на родствени НАМ народности се вкарва, чужда етническа принадлежност и им се пише на ново ИЗМИСЛЕНА история(така мисля и имам бегли доказателства!) ... всичко което ти си остановил относно тях ТИ, за мен ще представлява интерес ?!
- Относно "докуржум"-а само ми споменаваш, но нищо повече - ще ми е интересно да науча повече(пиши на лични).
- Трето защо не свържеш визиготите с скитите-гети-готи от придунавски лимес и прикарпатието - тогава нещата/връзката ще ти стане ясна. ТОВА НЕ Е ВЯРА а факти !!(Само ще ти обърна внимание на битката, каталунското поле, не в Испания а до Париж!) - Половината от воините в едната армия, както и в другата са съставлявали готите. Едните са с/у "римляните" другите "за" римляните.
Има още много странни такива факти и събития написани в "официалната-истинска" история, които ме смущават. За да се ориентираме точно каква е истината трябва да прочетем една камара литература - за да се отхвърлят ЛЪЖИТЕ, които ни ги представят за "ИСТИНИ".
- В тази светлина мога да ти коментирам и връзка м/у Харапска цивилизация, Балканска и тази при по-късните визиготи - Тя е на едни и същи народи - само че разхвърляна във времето !!

от ГетКан Евпатор Тауро...
цитирай
60. bozman - bozman
23.03.2011 02:39
Освен "визиготите" има още "сладки" имена по испанските карти - илергети и индигети, по поречието на Ебро. http://it.wikipedia.org/wiki/File:Ethnographic_Iberia_200_BCE-it.PNG
Поздрави на агитката.
цитирай
61. solinvictus - Гет-ски това което ме караш да правя ...
23.03.2011 11:29
Гет-ски това което ме караш да правя съм го правил преди 3 години когато Боцмана разнищи руните на Боторита,естествено сички му се присмиваха и го нападаха ,но неговия метод е крайно просТ и се прави и от другите "професионали".
Аз лично пратих на двама от тези "капацитети" е- майлове с фотоси без да давам инфото от Боцмана,колкото получих отговор от мумията Разрез 2 толкова и от тези папагали.
Те даже с многогодишни писания са откопчили няколко думи, които ги броят за германцки и правят тъпи заключения.

Това което се опитвате да направите да припознем културно тези които са станали българи по късно Боцмана го казва ясно.
Ясно е ,че не идваме от никъде ,това население с тази култура която си я имаме в традиции и фолклор и която не е убита от ристяните както в испания от инквизицията си е БАЛканска ...

Нифелните опити на д3верови ,натани,рашеви,офчарофци и такь дальше ,че сме дошли от ягипед,алтай памир и нам къде си са простотии.
Няма аналози сичко се смуче от пръстите...
ако не им стигне мога да им подам някоя пръчка хахаха
Това за което говоря е културен пласт и той е много по ранен от измислените мангали наречени по късно ягиптени и той покрива именно тази част в която се движат така наречените "скити"
...това ,че по късни автори ги разделят и им дават различни имена е за слепци или за неграмотници които имат разни чужди цели и обслужват доктрини с които ги обезличават....
и успяват да ти кажа ...
мдаа
цитирай
62. solinvictus - Освен "визиготите" има ...
23.03.2011 11:42
bozman написа:
Освен "визиготите" има още "сладки" имена по испанските карти - илергети и индигети, по поречието на Ебро. http://it.wikipedia.org/wiki/File:Ethnographic_Iberia_200_BCE-it.PNG
Поздрави на агитката.


Боцмане такива неща не са интересни ,хехе виж ако намерят някой галош на туркут или конски зъб е друга история пък не дай си боже някой череп на мангол веднага става "прабулгар" по добревски....
Интересно е ,че като го ги гледам по снимките бешевлиев,златарски,рашев,овчароф,ваклиноф и т.н. наистина ми заприличват на манголи ,даже не точно.... по скоро на минТгияни като Разрес 16 не знам дали си му виждал мумийската черепаха ама си е ЯО отсекъде!!!
Поздрави и не слагай такива снимки повече с jamon ,че ....хехехе
цитирай
63. get - - И аз ди кажа ... Успяват не, ами са успели !!
23.03.2011 17:24
solinvictus написа:
Гет-ски това което ме караш да правя съм го правил преди 3 години когато Боцмана разнищи руните на Боторита,естествено сички му се присмиваха и го нападаха ,но неговия метод е крайно просТ и се прави и от другите "професионали".
...
Това което се опитвате да направите да припознем културно тези които са станали българи по късно Боцмана го казва ясно.
Ясно е ,че не идваме от никъде ,това население с тази култура която си я имаме в традиции и фолклор и която не е убита от ристяните както в испания от инквизицията си е БАЛканска ...
Нифелните опити на д3верови ,натани,рашеви,офчарофци и такь дальше ,че сме дошли от ягипед,алтай памир и нам къде си са простотии.

и успяват да ти кажа ...
мдаа


- До преди минути, се рових в култУрата на Кхем ... Хм, ЕйГИ,ПЕТ :)) !
- Също и относно "любимият" ти Фанес-PHANES ... този полумъж полужена - ей го http://www.theoi.com/image/img_phanes.jpg ... тъкмо се ражда от "Яйцето КоЗмос" ! - приятелю ама не ми харесва хермафродитската му същност, ако е от първите четири "предначални бога" ! Четох, четох и взе да ми замирисва на "сяра", Кабала и Адам-Кадмон ??(това е неангажиращото ми становище) ... отделно много са ми пресни впечатленията ?? - поради това не искам да звуча категорично !! При него е същото при египтянският бог ГЕБ, дет се оженил за сестра си НУТ. Не искам да правя аналогия, но имената ми звучат някак си близко-разбираемо ... но спирам с аналогиите !
- Но нали съм куче марка, както казва цар Каруцар - продължих по следата ! - само си създадох главоболия от установявайки какъв хаос има в египетската митология и символика. В един момент се оказва че, Геб май е наследника на един друг бог Мин, ма Мин се оказа, че е пич "та дрънка"(виж му ерекцията) http://1.bp.blogspot.com/_c1QyoNpgQxU/Sfi7OfcdSvI/AAAAAAAAD7U/XO3qaoCBhHg/s1600-h/whitechapel7.jpg - Ъ ?!!
- Пък за Геб чета епитети, "сакатият", "неудовлетворяващият", "незадово ..." !! - мисля с ооснование ! - Ето - http://www.rickriordan.com/Files/Images/1nutgeb.jpg ... това явно са приказки на сестра му Нут, която явно се жалва, доколко той се справя със съпружеските си задължения ? :))
- Явно подмяната на Мин с Геб не е била удачна ? :)
- Около името Мин, чета още една странна работа ? Той бил бог от прединастично време и по времето на първият митичен фараон на Египет "Менес" ! - Какво имам в предвид ще продължа в друг пост и след като ми се уталожи информацията в главата

от ГетКан тауроСкитский
П.П. Има и други интересни работи ма по-нататък !
- Ще кажа само че, ЕтаРуските сме голяма работа ... кат нищо сме основали царската власт в Египет :)
цитирай
64. solinvictus - Ми тия разсъждения какво общо имат с ...
23.03.2011 18:01
Ми тия разсъждения какво общо имат с темата?Тия маймуни как са се казвали и какво са правили кво общо имаме с тях или пък как ги тълкува някой англичанин след 19 век най малко ме засяга!
Това за Фанес не го казвам аз ,а се сравняват данни записани от време оно ...оказа се че тия ийероглифи са си ги разчитали ено към гьотере сега ме интересуваше нещо и се оказа ,че е като "прабългарски" надпис разчетен от туркски прафесар хахаха
Сейно да обясниш какво е искал да каже с цапаниците си психопата дали?
цитирай
65. get - - Мад, в правото си да недоволстваш !
23.03.2011 19:18
solinvictus написа:
Ми тия разсъждения какво общо имат с темата?Тия маймуни как са се казвали и какво са правили кво общо имаме с тях или пък как ги тълкува някой англичанин след 19 век най малко ме засяга!
Това за Фанес не го казвам аз ,а се сравняват данни записани от време оно ...оказа се че тия ийероглифи са си ги разчитали ено към гьотере сега ме интересуваше нещо и се оказа ,че е като "прабългарски" надпис разчетен от туркски прафесар хахаха
Сейно да обясниш какво е искал да каже с цапаниците си психопата дали?


- Накратко, когато отиваме назад във връмето(както съм го споменал на накялоко пъти на дЗвер-а) имам чувството, че египетска и палеобалканка култури са идентични. Започнем ли да развиваме времето от най-старото царство към нас - нещата започват да се объркват и разминават, между тях и нас.
- Какво имам в предвид богът им Мин първоначално е бог на пораждащото(впоследствие подменен с Геб) ... Хм, ако му махнеш първата буквичка и добавиш окончание, на вторият ... ще ти прозвучи абсолютно едно към едно до съвременният български :)))
- При него(Мин) се повтаря едно към едно схемата ., като при царят основател на акадският Бабилон Бел ... тоест той първоначално е цар, който в последствие е обожествен. И двамата ги свързват/символизират с бикът. С течение на времето започва да се разминават символите и проявите им, като богове. От което си правя (малко прибързано заключението) че, те най-вероятно произлизат от един по-стар и общ за тях праобраз. Този праобраз се явява в един и същ исторически момент на две места във времевата скала. - Пък един човек ме убеждава, че било голяма обида египтянин да те нарече "азиатец" ?! :))) ... и-и-и завръщам нещата, тоест същността на разговора ни към началната точка, символиката на намерените артефакти от варненският халколитен некропол - Май, май отправната точка на тези два култа е една и съща(?) и датира от V хил. години преди хРисто.
- От което - За какви "самобитни" египетски и акадски цивилизации можем да говорим ?

от БОУил ГетКан
П.П. Относно PHANES - Явно не си, си направил труда да отвориш връзката, която ти дадох и да прочетеш какво пише за него !!
- Накратко картинката е от ІІ в. н.е., намерена е в Модена Ит., значи датира от римско време и от школите на неоаристотелици, платоници или питагорейци !
Тези същите, когато говорят за Фанес изхождат от Теогония-та на Хезиод. В ней пише, че той е олицетворявал Желанието(любовно) между Хаосът и Гая. От този акт м/у двата бога датира началото на Времето !! След това се появяват Първите богове ... пък после се появява следващото поколение богове, т.нар. Олимпийски.
- Същото е с т.нар. текстове Орфика Теогония писани от Дамасциус ... същите се датират пак от същото време.
- Оставам на теб да четеш Теогония-та на Хезиод(VІІ в. пр.Хр) и да сравняваш неговите текстове, с това, което пишат орфиците от ІІ в. от н.е. !!
цитирай
66. solinvictus - Това припознаване искаш да го видиш ...
23.03.2011 21:38
Това припознаване искаш да го видиш и затова така импровизираш,тези които са писали през 2 век след и не са рисрени защото това понятие е СТЕПЕН и се казва "КРЕСТ" и за това те се бунтуват срещу идеята,че Иисус е Бог и за това искат от него (чудо=магия) и когато я няма я допълват в писанията .
1000 г. преди н.е. египет е под влияния на азия ,ама не тази азия която знаем ние...тази азия е точно там където Кару-Царя търси бълКари -те.
Ако тръгнеш от Нубия през Асирия до Харпите и нагоре към скитите културата е една и търговските пътища са едни и т.н.
За да сравняваш население с измислени богове които само специалистите можели да разчетат е несериозно.
какво казва тоя Хезоид за Нимфите и кои са Орфиците през 2 век
кой от тях е заявил това и къде го отбелязал?
Ислед като те говорят за нимфите като ги сравняваш с нашия фолклор съвпада ли нещо или някои интерпретации на някой който е завършил при марангозов(изучавайки варварските племена на траките)?

Ти кажи поради каква причина този порфирий не можем да му вярваме и защо неговите разсъждения са неверни?
След като му се покриват с философията на митраизма?
цитирай
67. get - - С осование е дозата ти пристрастност ... съответно и въпросите ти !!
23.03.2011 23:09
- Ще ти изредя моите доводи !!
а/ от VІ-V векове започва подмяната на местни култове и духовни традиции. Старите се преработват и им се дава ново тълкуване и звучение - това е свързано с т.нареченото понятие "елинизъм" !
б/ това става на база икономическа и културна инвазия на население ... което мигрира насам - все още не съм установил, категорично откъде ? - и това ще стане !
в/ при тази културна подмяна се извършва духовна и езикова асимилация на местното население - процесите твърде сложни, затова само ги маркирам.
г/ развиват се философия, сценични изкуства и нови обществени отношения, на базата на които се дискредитират, по-старите вярвания и става тяхната профанизация и вулгаризиране
д/ наред с това върви процес по "мирното" овладяване на духовни религиозни центрове и др. неща;
е/ да не пропуснем и и целенасочено провежданата политика от "елините" на раздори, опошляване мисленето и противопоставяне на различни племенни групи(с единтичен етносен произход) една на други - Знаеш, че за търговците-лихвари, най-добрата жътва е войната;
ж/ настъпват процеси по социално икономическо разслояване на населението, изпадане в дългово робство;
е/ за оправдаване на тези антихуманни процеси се разработват цели философски доктрини, които обосновават робството;
ЗАБЕЛЕЖКА: Някои моменти относно това, което наричаш християнство, като при това вкарваш несъзнавано идеята, че това е нова духовно-философска концепция !!
а/ ако се зачетеш било за Орфей, било за Замолксис - ще видиш, че "елините-гърци" се опитват да дискредитират издиганите техни(на Ор. или Зам.) дохувни доктрини, като твърдят, че единият я е взел от Египет, другият от Питагор, (като негов роб(!)(относно питагор и първите му ученици-питагорейците, при задълбочен прочит-проучване) няма нищо останало от него(от тях) в писмен вид. Това, което ни се сервира, че е стар стар и автентичен питагорейство-орфизъм, е създадено вече по време на римляните(от гърци). Това по причина, че римският нобелитет са се държали, като първенюта и са се прехласвали по всичко антично и гръцко;
б/ в средите на трако-скитите Гети съществува много старо вярване, възстановено от духовният реформатор(аналогичен на Орфей) Замолксис;
г/ в основната си част и при орфиците(първите) и при гетите стои идеята, че душата е безсмъртна и това е определящото при всяко едно наше раждане в Този Свят; ... има и още мн. други неща представляващи интерес и които следва да сме си ги уяснили, когато извършваме анализ и правим обобщения за процесите протичащи през тези епохи
цитирай
68. solinvictus - Много добре! Ако вървим по тази ...
23.03.2011 23:53
Много добре!
Ако вървим по тази линия назад от един автор към друг понеже те се припокриват и се забелязва странни липси на книги или творби които именно на нас ни са необходими за изясняване на картинката.
Ако подредиш или се анализират именно тези липси(което си е огромна работа) и се противопоставят на тези които подробно са описани (жития,поеми,биографии,тайни истории)ще си вържеш много интересна картина ,на мене самио ми се прояснява и то на моменти,като тоя с прфирии,щото тука един момент който ме блазни ...няма грцко обяснение на идеята за пещерата и всичките идват от изток,няма обяснения за Конете или символа на Коня от египед и няма как го прескочим тоя момент.Трудно.После календара принципно различен това което сравнява д3вера е манипулация римския е заимстан уж от египедския и е аналогичен ,но това е заблуда ...истинския календар е равнденствия и слънцестоение по това са се ориентирали и прогнозирали своите действия.
Всички тия хора които разделяш като етноси са го сторили именно по политически причини и механично и затова се блъскаме а изясним нещо което не е съществувало.
Как се въвежда примерно данъчна реформа в една територия за която се твърди че е завладяна от враг?
Данъците са били много по гъвкави от налагането на глоби , лихви или ренти.
Цялата информация която ни трябва е там където обясняват с феномени или нямат обяснения ,както в случая със символа на пещерата(у грците)
не беше ли магьосника на Лакапин който го посъветвал да разрушат някаква статуя в Констатнтинопол за да му направят черна магия хахаха по ристянски и православно му и да го убият(Симеон Велики) та каква е била статуята на Залмоксис или на Него?
И защо той подписва мира в Никея ,а не в столицата на "църквата майка",а?
Според мене задълбаването на повече от 500 преди ристьо е бесмислено в търсене на някаква връзка с нас!
Иначе глобалните ехееее 20-30 000 години ги имат като един мандат на ...кой?хехехе
цитирай
69. get - - Позволи ми отново да те върна към нещо, което ти бях споделил преди време !
24.03.2011 10:08

При криминалните разследвания се използва подобна методика при разследване на дадено събитие(престъпление). Допълвам, че това става, когато деянието е резултатно по своя характер или имаме промяна в средата, тоест материален ... обект на нашето проучване !!
- Използват се два метода !!
а/ при единият се тръгва от центъра, т.е. от обекта на изследването към периферията;
б/ по прецизен(поради своята детайлност) е вторият подход от периферията, към центъра(там където се намира обекта на интереса ни). При този втори случай обаче се губи много време ... поради ред причини;

Обобщение: Значи ти ме караш да ползвам вторият - Предвид което, бъди така добър да ми дадеш повече инфо и се включиш и самият в този процес !!
- Ако не съм бил достатъчно разбираем - Питай !

- ПоЗдрав !

от ГетКан ТауроСкитский :)
цитирай
70. solinvictus - Това е интересно! Само, че на мен ...
24.03.2011 11:22
Това е интересно!
Само ,че на мен ми харесва повече от обекта към периферията.
Защото за мен той е важен,той е поставен в една среда която е за повече подобни обекти -същата.
Обектът е -българите
...и то в една времева рамка в която са забелязани.
За да правим каквито и да е паралели и аналогии с други трябва да им направим предполагаем "фоторобот"хехехехе и какви действия са извършвали по времето което ни интересува.
И ти правя предложение :
От момента на освобождението ни от "Византийско робство" назад до първото им споменаване в 4 век като "vulgares" - което за мен не е синоним на българи ,но все пак е една по официална точка във времето.
Значи от 12 век назад до 4 имаме 8 века.
И ги почваме :
сведение;година;артефакт;автор;автентичност;редакция;кой е редактирал;кога; и можеш да допълниш с твои ...
паралелни сведения в други "обекти" ,защото забелязах че когато "византийски"автори обясняват за същите понятия за други обекти не нашия говорят по друг начин...разбираш ли?

Поздрав!
цитирай
71. get - - Ако сложим времево ограничение ІV-ти век ... !!
26.03.2011 19:43

... ще възникне друг проблем !! Този с гетите-готи ! ... там нещата, са също така сериозни ... защото се засягат едни "стройни" теории на западната историография !
- С други думи - Хехе - наследниците на "Свещената" римска империя - ще трябва да си пренаписват историята ?!

поЗдрав
цитирай
72. solinvictus - Да, ми те си я преписват така малко, ...
28.03.2011 11:49
Да ,ми те си я преписват така малко ,по-малко.Сега ще ни избутат от траките и скитите и ще се наместят "славЯните' а ние сме си от Алтай ,хаха
Трябва да гледаш руски 3D филмчета за нас ,много са показателни накъде отиват нещата!
После не сме говорили нищо за АРКАИМ ...праславянския праобиталище хахаха
цитирай
73. анонимен - kCMFGMCnkCOSUSyRTJs
24.05.2011 21:23
I bow down humbly in the prsecene of such greatness.
цитирай
74. анонимен - zjMsOYtn
25.05.2011 00:40
THX that's a great awsner!
цитирай
75. анонимен - UabtRqqyc
25.05.2011 01:31
Wow! That's a really neat aneswr!
цитирай
76. анонимен - oUlklEwvPxrqk
25.05.2011 01:57
IJWTS wow! Why can't I think of thigns like that?
цитирай
77. анонимен - RpElEAWhMeJ
25.05.2011 05:06
I feel so much happier now I understand all this. Thnkas!
цитирай
78. анонимен - BEtYXqMVowtFksN
25.05.2011 05:56
I bow down humbly in the presence of such gertnaess.
цитирай
79. анонимен - kNyanLLqEEZ
25.05.2011 07:03
Hey, sblute must be your middle name. Great post!
цитирай
80. анонимен - WbyoJURoWHWloP
25.05.2011 08:20
Now I know who the brainy one is, IВ’ll keep looknig for your posts.
цитирай
81. анонимен - PnzGHthjUeVTspr
25.05.2011 12:01
HHIS I should have tuohhgt of that!
цитирай
82. анонимен - XfIREhwyosj
25.05.2011 13:21
F6MH88 <a href="http://owopijjsbkqf.com/">owopijjsbkqf</a>
цитирай
83. анонимен - stEBPLFrXzijoZczs
25.05.2011 13:58
ThereВ’s a sercet about your post. ICTYBTIHTKY
цитирай
84. анонимен - soLruiWdNL
25.05.2011 14:01
FvX4wn <a href="http://filvghxkqvil.com/">filvghxkqvil</a>
цитирай
85. анонимен - EDmOnbyQQFmnuojAT
25.05.2011 14:47
xjR7Aj <a href="http://leqxuwusoajx.com/">leqxuwusoajx</a>
цитирай
86. анонимен - aXDJqZBA
25.05.2011 15:01
xIjfAM <a href="http://hfmaohqfsami.com/">hfmaohqfsami</a>
цитирай
87. анонимен - DSiXoPaAGsfDZm
25.05.2011 15:02
That's the best asewnr of all time! JMHO
цитирай
88. анонимен - ugmWEeLTaHOyDfmvmx
25.05.2011 15:12
iTcpqA <a href="http://fdrukhlplqbl.com/">fdrukhlplqbl</a>
цитирай
89. анонимен - uGlkXweCp
25.05.2011 15:14
4HJAoo <a href="http://onztyoagomyj.com/">onztyoagomyj</a>
цитирай
90. анонимен - fYQlYazEOstv
25.05.2011 19:08
tBLzzq , [url=http://jiudofeilfjx.com/]jiudofeilfjx[/url], [link=http://hcnzqmagjmky.com/]hcnzqmagjmky[/link], http://hsmgiwxjjmzv.com/
цитирай
91. анонимен - mlIiVOSwADawHMxnNRD
25.05.2011 19:10
EUr8jN , [url=http://vdnfgrbebfvn.com/]vdnfgrbebfvn[/url], [link=http://nzmhmsfzrois.com/]nzmhmsfzrois[/link], http://iddrexjjxfsp.com/
цитирай
92. анонимен - JQHqnTKi
25.05.2011 19:31
Kudos to you! I hadn't thugoht of that!
цитирай
93. анонимен - obSTRKVbSipr
25.05.2011 19:55
5BlG7o , [url=http://crwnnzqdwmtu.com/]crwnnzqdwmtu[/url], [link=http://eguwrfmnptqo.com/]eguwrfmnptqo[/link], http://ivoftmgvklbt.com/
цитирай
94. анонимен - mxabOvCfaHYPBQ
25.05.2011 20:14
That's a mold-breaker. Great thniikng!
цитирай
95. анонимен - ffmSXEVeVnuRPyhK
25.05.2011 21:16
TYVM you've svleod all my problems
цитирай
96. анонимен - UbfhXDwBiblpW
25.05.2011 21:35
Such a deep anwser! GD&RVVF
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: solinvictus
Категория: История
Прочетен: 1489416
Постинги: 259
Коментари: 5363
Гласове: 5370