Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.06.2011 18:16 - МАВЪР - ПАТРИЦИЙ и АРХОНТ на БЪЛГАРИТЕ ?
Автор: solinvictus Категория: История   
Прочетен: 3775 Коментари: 7 Гласове:
8

Последна промяна: 11.06.2011 18:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Цитат от Проф.Бешевлиев:
коментар от мен в :...тютюневко

Най-старият български оловен печат, с който започваме тази глава, има гръцки надпис от двете страни, ограден със зрънчест кръг. Отново "прабългарите си служат с грцкия майчиния език и официялен във "Бизантия" и на "бизнатийците" наречени по това време РОМЕИ!Неговият произход е неизвестен. Разбира се ,че ще неизвестен ...откраднат от някой като глигорович известен славист.Днес частно притежание. отново разбира се!!!Надписът гласи:  лице: (Печат на) Мавр, патриция
опако: и архонта на сермесианите и българите.
Печатът принадлежи на Мавър, сподвижник на Аспаруховия брат Кубер.Такова сведение ,за Кубер брат на Аспарух НЯМА! 
За Мавър съобщава т. нар. „Чудеса на св. Димитър Солунски”, които приведохме вече на стр. 60. Според „Чудесата” Мавър бил провъзгласен от императора за консул, т. е. exconsul, което е било само титла. тази титла е много ангажираща и тя не е раздавана под път и над път!От надписа на печата се вижда, че той е бил провъзгласен всъщност за патриций.
Аха в сведението пише консул ама ние да разбираме ,че е патриций ,сигурно в това сведение става въпрос за друг Мавър ,а не за този с пръстена?Тази титла е била най-високата, която се давала на чужденец по онова време.Откъде рабрахме ,че е чужденец този Мавър ,той си е римлянин отсякъде? От печата се вижда още, че Мавър бил архонт. madre mia por dios.....още една титла и тя  римска Тази титла не означава тук държавен глава, владетел, както в надписите, а вожд. да много тъпичко обяснение за второкласници които гледат много индиЯнски филми с Винету или със "Синовете на великата мечка"
АРХОНТ означавал ВОЖД по академичната мисла на професорЪт???????????
Той бил предводител на сермесианите и българите. Сермесиани, на гръцки Sermesianos, е произведено от името на града Срем, на гръцки Sermion покрай Sirmion (дн. Сремска Митровица) в Югославия. тази псевдодържава не се е намирала в Монголия а на Балканите и професора би трябвало да каже в коя РИМСКА провинция е!!!!!!!!!!!! а не да обяснява с толкова много и излишни думички!
„Чудесата” съобщават още, че пленените от аварите населения от Балканския полуостров на византийската империя

„те завлекоха цялото това население в отвъдната земя към Панония .до р. Дунав. Главен град на тази провинция беше някога така нареченият Сирмиум. И тъй, там, споменатият хаган настани целия пленен народ, вече като подвластен нему. Именно оттогава те се смесиха с българи, авари и с останалите племена, родиха им се деца от това смешение и станаха извънредно голям народ.”

наплодили са се набързо и са се умешили ...което в древния свят е било много трудна задача.те са избивали жени изнасилени от чуждите войници ,пък наште професори ги мешат по руски заказ!

Забележително е, че в печата на първо място стоят сермесианите, а на второ българите, ако и Мавър да е бил българин. Причината за това е може би, че първите са били ромеи. А сега ????-едните ромеи и некакви варвари "прабългари" но защо не са изписани като такива ?Това е предположение на професора  и учудване ....Как тъй КОНСУЛА(ПАТРИЦИЯ)АРХОНТА ромееиц е и булгарин????
В Сремската област се споменават българи още в края на V в. преди създаването на българската държава в 681 г. Аха .........това е в Югославия!Това са т. нар. панонски българи, които са имали там нещо като държава. Тъй наречените панонски "протобулгарианс" имали нещо като държавица в Панония ама дет са вика я имали ,я нямали пък и то Панония да не е в Алтай или на север някъде от Кавказ???-незначителна история!!!Интересно в тези чудеса на измисления димитър солунски дали са записани така :
"ТЪЙНАРЕЧЕНИТЕБЪЛГАРИ" или професора е слънчасал и му е заврял мозъка за да каже такава глупост!
Те се споменават често в изворите. По-късно, когато аварите завладяват Панония, те стават техни поданици. Българите на Кубер, както изглежда, са се присъединили към тях. 
Изглежда толкова колкото да се съмне посред нощ?

Това е другарки и другари да се смееш ли да плачеш ли или да ги пцуваш тея многоумници -наречени професори?



Гласувай:
8



1. get - І Нещо не се препокрива написаното в текста, с това което се пише в историята и ...
11.06.2011 22:31
... географията на Рим от приблизително същият период !
- Разгледай картата от него време и ще видиш, какво имам в предвид: http://en.wikipedia.org/wiki/File:The_Roman_Empire_ca_400_AD.png
solinvictus написа:
Тъй наречените панонски "протобулгарианс" имали нещо като държавица в Панония ама дет са вика я имали ,я нямали пък и то Панония да не е в Алтай или на север някъде от Кавказ???-незначителна история!!!Интересно в тези чудеса на измисления димитър солунски дали са записани така ...


- Най-малкото отвлеченото население би следвало да е илири(предци на югославяните - бивши) ? ... или най-малкото население говореще в момента наречие от западно-българската диалектна зона ... която продължава и в Сърбия.

- Забележи и една друга весела подробност, на горната и тази карта - http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/bb/Roman_Empire_125.png - как сарматите разменят местата си със скитите !!? :))
Сарматите, които определено за мен са близко или самите прабългари - Тогава къде са резидирали и водят активни бойни действия ... на територията на старото българско землище (такова е останало до падането на България под османско а и след това). Това е Бановина и Седмоградско, та чак до Крим и предкавказието.
- Засега толкова :)))

поЗдрав
цитирай
2. solinvictus - Да много интересно с тия карти но ...
12.06.2011 10:33
Да много интересно с тия карти но трябва да са по стари ....щото като гледам в 5 век къде са "херулите" и "готите" ,хахаха
.......къде са готите на Урфила дето изтрепали траките?
Но, това е добра идея , аз бях събрал много, но ми се скапа ПиСи-то и ...
Дако-траките са ми мого интересни!....Македония ...как се мести из целия полуостров,а?
цитирай
3. get - - Действително този период от историята на ... "Рим" е твърде интересен, интересни са ...
12.06.2011 13:03
... тези, които поселяват територията на римските провинции "Мизия", "Дакия" и "Панония".
- Знаеш ли че, главният булевард и представителният хотел на Торино(името на града произхожда от Тур). Се наричат принцовете на д,Ахая ? - Не знам как е станало, но през годините настъпва една трансформация на тази дума, тоест преминава през формите Ахейци-Ахайци-Д"Ахайци ... докато достига до дакийци ??!

- Като, косвено потвърждение идва и фамилното име на "римският" император - Gaius Valerius Galerius Maximinus DAIA(!?) Augustus !! - същият се води по произход, мизиец-дакиец ?!

- Готите са гетите, последните пък са друго етнографско название на мизийците-даки !! - Това цялото дето ти го изписвам, пък ни отвежда към символиката на Тура-Бик, тауро-скитите(от по-късно време). Също така, ни отвежда вече и към средновековните влашки, бесерабски, молдовски князе ... които са принцепси, в латинският исторически смисъл на тази дума.
- Поради тази причини - при Второто българско царство никой не оспорва на Асеневци правотото да създадат династия - ако и да се родени на север от Дунав, по знатност и произход те са от висшата аристокрация на Българите и имат правното основание да заемат царският трон и създадат династия !!
- Има една интересна книжка на Юрий Венелин - при него е много интересна фактологията - на база етнографски изследвания той определя ареалът на българското землище - на практика, потвърждава това, което ти обяснявам, земите по Дунавският лимес, Днешна Трансилвания, Северна Добруджа та чак до Крим и Таманският полуостров. Предвид кога пише изследването си 70-те години на 19-и век, до тогава този ареал е бил зает преимуществено от бъларско население. После идват войни, френско-руска плюс католическа и др. асимилационни процеси, докато стигнем до този хал. В тази връзка, защо никой не пише за изселването от Крим на "таврическите" българи, около Втората св. война. (опитват се да ни лъжат, че наличието на българи там, било от времето на Екатерина и войните и с Турция и др. войни) - е да, ама Не. Действително имаме и късни преселници, но те отиват и се заселват там при родствено им българско население. Защо голяма част от истинските украинци не искат да се припознаят за "славяни" и руснаци, а държат най-малкото, че са отделна нация. Даже по-интелегентните от тях, знаят че сме с единтичен произход. По-късно историята ни е разделила !!

- това накратко !

поЗдрав
цитирай
4. solinvictus - Да ясно, но как так тия "пра...
18.06.2011 18:46
Да ясно ,но как так тия "прабългари " се "самонакичвали" с тия титли и понеже някакъв папагал си измислил некакви велики преселения и ние да ги НЕглижираме и да викаме ....не не са ПАТРИЦИЙ и АРХОНТИ ,а велики ханове?

Ако си беше хан , каган или чингиз мингиз ...щеше да си го напише !-не е ли така?

Това са ФАКТИТЕ ....а как ги разбират и тълкуват неграмотниците ,какво ни вълнува?
Как един доносник ще може да напише ГОДНА история ?
Не може !
Може ,но е НЕгодна!-като него ........негодник!!!
цитирай
5. shtaparov - Мавер /Кувер/
22.06.2011 15:49
Зад името Мавър /Мавер,Мавро,Маверо/ вероятно се крие не кой да е,а именно самият Кувер
/Куверо,Кубер/-няма пречки да мислим,че е именно така. Името му разбира се е изключително
древно- Тракийско и палеобалканско,затова не е чудно,че е било носено от древен Българин.
Съвпадат и времето и титлата,а едното име е почти идентично с другото! Произходът на печата
е "неизвестен",понеже е от Вардарска Македония.
цитирай
6. solinvictus - За титлата може да скочи някой ту...
22.06.2011 16:44
За титлата може да скочи някой туркофил и да се изпоти хаха между другото много пъти съм ги питал разни маймуняци да ми покажат такъв надпис по същото време и даже по рано ...нали ни били увлекли и + това сме били у техния хаганат толкова време у Панония все пак ще имат някой Патриций и те?
Или арконт?
не си ли срещал такъв артефакт Патриций с чалма?
цитирай
7. shtaparov - Голяма комбинация!
22.06.2011 16:52
Комбинацията между патриций и чалма е като комбинация между шалвари и сако с вратовръзка- може да я ползва само някой Мюмюн Патерсън или Осман Падингтън.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: solinvictus
Категория: История
Прочетен: 1493902
Постинги: 259
Коментари: 5363
Гласове: 5370