Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.06.2011 23:09 - С този календар победата на Sol Invictus е пълна!
Автор: solinvictus Категория: История   
Прочетен: 3305 Коментари: 14 Гласове:
8

Последна промяна: 22.06.2011 09:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 In 45 BC, Julius Caesar stopped the precession of the equinoxes by establishing a leap year calendar. From that day forward, Western civilization has been locked to the seasons of the sun. On October 4, 1582 Pope Gregory I modified Caesar"s leap year with what is now known as the Gregorian calendar. He added ten days to the calendar so that October 4, 1582 was followed by October 15, 1582. He also moved New Years day to January first rather than March 25, which supposedly marked the emperor"s birthday. With this calendar the victory of the sun, Sol Invictus, was complete.  Human"s could forget that they ever had anything to do with the stars, until Pathfinder found its way to Ares Vallis.

Това признание на някои от учените и изследователите дава отговор за неглижирането и обикновенната кражба на древните учения.
Така са заличили от паметта на хората древната история и са поставили началото на измислени култове и религии ,които са си една измислица!

Цезар си решил да си направи календар ОК речено сторено.После някакъв поп и той решил да се прави на календописец ...Но всичко това е в името на SOL INVICTUS- НЕПОБЕДИМОТО СЛЪНЦЕ!


Обясненията с които се опитват да замъглят и да прикачат на древните "мумии" от египед са смешни!
Защото всичко идва от така наречените "ТРАКИ" или за по ясно АРИИ-те!


In
 Son of Man Rises over JPL the correspondence of four events which occurred on the flood plain at Ares Vallis were synchronized with the events at JPL.
Those events were used to portray the history of Western Civilization that resulted from the Aryan conquests of the world, and in particular the tyranny of the Roman empire and the Mithraic Mysteries.
Although the events demonstrated substantial synchronisity with regards to the stars directly over the zenith and under the nadir meridians at JPL in Pasadena, California, correspondence to the Pathfinder landing site and the Egyptian divination systems were only alluded to by the applied methods.

Този цитат показва че измислените западняци и тяхната култура ведно с египедската са копипейст на по древни учения ,които те умишлено в продължения на векове се опитват да скрият и да фалшифицират.
И от това най вече губят "ТРАКИТЕ" !
Даже сега някои олигофрени се опитват да ги изкарат и юдеи !

п.п.после ще допълня и копна снимки.

Спейшъл за Гет-ски :
Това е знака на Иан(ус) нарича се АРКОНТ -идвало от грецето!
image
image


Този знак означава ,че си фен на градските условия на живот и споделяш митраизма като религия!- с една дума АРХИТЕКТ на КОЗМОЗЪТ! хехе

Tези "АРКОНТИ" обаче дали са като нашите "АРХОНТИ"?
За жалост на хиспанците няма надписи с техни принцове на които да пише ,че са "АР(Х)КОНТИ"
при едно мое цитиране за нашите владетели ,че имат тази титла ми казаха ,че съм се объркал тотално.
Ама казвам им, че е вярно  и има надписи и става въпрос за булгари-арконти всъщност за туркси-велики ханове, ама са се накичили с титли на LVCVS AVGVSTI и неговият БОГ(IANVS)
И те се успокоиха казват:
"ахааа да,да турки,турки !" - също като наште глишевци -папагайоси!!!
Те не могат и да си помислят ,че ние не сме никакви пришълци от на МАЙНАТА си както се опитват да ни изкарат разни кухи лейки!


И аз му казах ,че е субнормал и го пратих,на:
A toma por culo!!!

Та този АУГУСТИ не само е бил фен на ИАНУС ми е бил ПОНТИ-ФЕКС ...понти е нещо като МОСТ.

Като казва ,че е съградил МОСТ на Тича Омортаг дали не е споделял и той този ПОНТ ?
...и + това е бил и АР(К)ХОНТ????




Гласувай:
11



1. panazea - На историчарите , като им липсват факти , си ги изфабрикуват ,
20.06.2011 11:23
измислят си ги демек.
А после идолопоклонниците ги преписват и така се пръква " Световната история" !
И после всички преписват , щото им липсва критичен поглед , кое от какво е произлязло . А папагалите повтарят познатите измислици , щото е най-лесно ! Ха ха !
А Слънцето е непобедимо !
цитирай
2. bozman - Ти ли си изтри темата за Манол Глишев ...
20.06.2011 11:33
Ти ли си изтри темата за Манол Глишев ?
цитирай
3. solinvictus - измислят си ги демек. А после идо...
20.06.2011 15:09
panazea написа:
измислят си ги демек.
А после идолопоклонниците ги преписват и така се пръква " Световната история" !
И после всички преписват , щото им липсва критичен поглед , кое от какво е произлязло . А папагалите повтарят познатите измислици , щото е най-лесно ! Ха ха !
А Слънцето е непобедимо !


Tочно така Панацея ,липсва им необходимата доза хехеехе
За да схванеш нещо между редовете ти трябва инфо и ...
Трябва да си стар Дух ,като мен! хехехе
цитирай
4. solinvictus - Ти ли си изтри темата за Манол Глишев ...
20.06.2011 15:15
bozman написа:
Ти ли си изтри темата за Манол Глишев ?


Да, аз я деактивирах!
Много време си губим с такива олигофрени!Нали ги виждаш ,че освен копипейстове за нищо друго не стават!
А ,да и за фанариотски пасквили тоже! - те са закърмени с тоя занаят от бащите си още ...ибрикчии! хах
Даже и пиратска секира не заслужават!
цитирай
5. solinvictus - Аз пък я активирах: http://forum. ...
20.06.2011 15:49
анонимен написа:
Аз пък я активирах: http://forum.abv.bg/index.php?showtopic=103812
защото пиратската серира не бива да сваща ръжда. :)


Е ти не ги държиш с едната ръка и да ги шляпаш с тънката пръчка да не избягат ,хехехехехеехееееееееее

Този глишев е компилация Боцмане ,хехехе трябва да му говорим в мн.ч. другите мухари да забелязваш?...сигурно са отишли до Шамбала хехехехе взе да ми става пак весело с тея субнормали!
цитирай
6. get - - Соле "блъскам" си главата над това ...
21.06.2011 09:55
... каква идея вкарват(и защо) ... не само българските историци в понятията "арии", също индоевропейски език. За мен тези разлати понятия идат(са вкарани) с цел да се замъгли същностното в историческата истина. За една хомогенна цивилизация. Тук от Европа, най-вече Балкани, Мала азия и част от Близък изток !!
- "Индото" в названието ни, са го вкарали за ни накарат, да си отклоним вниманието ... та да отидем до Индия и по този начин да ни вкарат в задънена улица.
- От кога датира тази древна култура ? - много от преди времето, от когато са ни внушили че датират индийските веди !!
Индийското творчество в тази област(ВЕДИ-те) е отглас, късен репит на една стара религия, която е занесена там. Поради това, че е репит, тя съответно е неточна и малко или много порочна.
- Същото е по отношение и на езика - Казват говорели "санскрит" в Индия ... но никой не коментира, че дори брамините, които уж го четат ... на практика го "тълкуват".
Става действително много странно - народът на който уж, това е езика не го говори и разбира, а ние, които сме на хиляди километри от Индия го разбираме. - Това да те навежда на някаква идея, поне за неговият произход и родина ?!
- Друго относно религията "езическата", която на практика през "елинизма" е осмята, (справка антирелигиозните произведения на "мъдрите" гърци) та след , като тя е дескридетирана започва да се замества от някакви смешни култове, които на практика са много по-посредствени отколкото оригинала.
- След всичко това възниква и календарната "реформа" първо при Цезар, когато Рим е във имперският си възход. След това, при папата, когато ново създадената, Свещена "римска" империя е във възход. - Защо е това ? - на практика, това е един сериозен и резулатативен опит, местното европейско население да забрави старите си вярвания, а по този начин да се прекъсне естествената му историческа връзка, със старите му вярвания и корени ! - Накратко, такива работи си мисля ?!

поЗдрав от ГетКан "Евпатор"

П.П. Пък след това ни натресоха в късни времена, историците, номадските си теории за "Велики" преселения и всякакви др. щуротии !!
цитирай
7. solinvictus - Да така е!И аз така си мисля!И съм ...
21.06.2011 12:11
Да така е!И аз така си мисля!И съм убеден вече в това!
Тези понятия на държави и монолитни империи са късни.Ако се заровиш в генеалогиите на родовете ,тогава са били на родове и така са описани в различни източници ще видиш, че по това време казват" ние сме от рода на тъ тъ " и по това са се идентифицирали като ВЛАСТимеещи .

Това се запазва до Хулио Сезар и на него не му харесва и за това.
Примера е мисля с Нерон и Митридат .Тази източна древност пречи на западняците и те за това с такъв хъс я преследват във вековете!Но интересното е че включват в боя и мумиите и греците ,което подсказва ,че и те са такива като тях -демек младии нови и за никой не са били важни Разрез,Оризис,Сепариз и т.н.
Същността на цивилизацията и познанието за света не е била в Африка и за това всички са стремяли да завладеят Мала Азия ,Месопотамия и т.н.
Защо Сашо Великийот построява в Александрия бъдещата Библиотека на знанието и почват да събират отвсякъде ?
Нали мумиите били най развити ...просто е било достатъчно да преустрои и готово ...а той какво прави отива чак до Алтай хахахахаха
Сега македоняните с тая скулптура изтрепаха рибата,пък греците имат претенции ша кажеш че е бил греце ?

за мен е важен един момент( IAN-Янус ) храма на Янус по времето на Август и по същото време един друг храм на друго място ? хехе
цитирай
8. get - Да така е!И аз така си мисля!. . . &...
21.06.2011 18:41
solinvictus написа:
Да така е!И аз така си мисля!..." ние сме от рода на тъ тъ " и по това са се идентифицирали като ВЛАСТимеещи .

- В момента се ровя, във висшите форми на държавна власт и управление на Римската империя ... Източна и западни, но както е тръгнало следва да отида явно, чак до Атина(белувтерион-а) и "тирана" Писистрат. Там става някаква реформа. Това не само по отношение на държавната власт а и относно социалното разделение в тогавашното общество.
- Както казваш това е нещо ново, което настъпва от момента на появата на "гърците" в историята ??!


solinvictus написа:
Това се запазва до Хулио Сезар и на него не му харесва и за това.
Примера е мисля с Нерон и Митридат .Тази източна древност пречи на западняците и те за това с такъв хъс я преследват във вековете!Но интересното е че включват в боя и мумиите и греците ,което подсказва ,че и те са такива като тях -демек младии нови и за никой не са били важни Разрез,Оризис,Сепариз и т.н.
Същността на цивилизацията и познанието за света не е била в Африка и за това всички са стремяли да завладеят Мала Азия ,Месопотамия и т.н.
Защо Сашо Великийот построява в Александрия бъдещата Библиотека на знанието и почват да събират отвсякъде ?
Нали мумиите били най развити ...просто е било достатъчно да преустрои и готово ...а той какво прави отива чак до Алтай хахахахаха
Сега македоняните с тая скулптура изтрепаха рибата,пък греците имат претенции ша кажеш че е бил греце ?

за мен е важен един момент( IAN-Янус ) храма на Янус по времето на Август и по същото време един друг храм на друго място ? хехе

- Тези неща ми е все оща рано да коментирам ?!

от ГетКан "Евпатор"
цитирай
9. solinvictus - Рано ли? Сега ще ти подскажа не...
21.06.2011 19:53
Рано ли?
Сега ще ти подскажа нещо!
Значи тезата ,че българите са късно образувано етностно име от бургарии -те (не без подобни коментарии от академиците доносници) които се явават местни военни структури след разпада на военната доктрина на лимесите.
Тези военни структури отначало пазят и се грижат за големите собственици и населението което работи за тях.Те са базирани във всяка крепост и я защитават от всички ,които се опитват да нарушат статуквото(или този който ги е оторизирал с тази дейност)
Такъв е примерът в Испания с бургариите, които се бият срещу Констатнс.
С една дума това са градските властелини на които центъра плаща ,когато не може те си "кобрат" от този когото пазят.
В последствие обаче при разни революции и промени в центъра те придобиват самостоятелност която я спазаряват де с бой ,де с пари или интриги!
Но как да разберем?
Следейки писанията и особенно ГИБИте и МИБИта виждаме как тези които са никакви се опитват да изпълзят и да станат хем стари хем важни!
хехе
Аз се усъмних в така наречените религии и както виждаш разни папагали ,каруцари,маркнатанофци, д3веристи и обикновенни шизофренисти се опитват да обясняват - но не го разбират.Движат се в периферията и си измислят разни простотии за нас.
А периферията СЗ и НЗ и разни папагалски тълкувания на йероглифите.

ИАНУС е Богът на Боговете !
Архитекта на храма ,на Бога,на Неговият Образ.Неговият вход и изход.Рай и Ад !Добро и Зло!
виж какви му са храмовете макар и малко!

Преди ти бях показал една църква в Неапол в която има кръстът на Омортаг или баптистки(кръщелен) ама не ,че са те кръстили с него, а означава CRESTOS, което не е Христос!
Разбираш ли?
цитирай
10. get - - Знам ги тези неща, относно бурговете с техните BOUS - по-късно боил, баил и т.н. :))
21.06.2011 20:47
solinvictus написа:
Рано ли?
Сега ще ти подскажа нещо!
Значи тезата ,че българите са късно образувано етностно име от бургарии -те (не без подобни коментарии от академиците доносници) които се явават местни военни структури след разпада на военната доктрина на лимесите.
Тези военни структури отначало пазят и се грижат за големите собственици и населението което работи за тях.Те са базирани във всяка крепост и я защитават от всички ,които се опитват да нарушат статуквото(или този който ги е оторизирал с тази дейност)
Такъв е примерът в Испания с бургариите, които се бият срещу Констатнс.
С една дума това са градските властелини на които центъра плаща ,когато не може те си "кобрат" от този когото пазят.
В последствие обаче при разни революции и промени в центъра те придобиват самостоятелност която я спазаряват де с бой ,де с пари или интриги!
Но как да разберем?
Следейки писанията и особенно ГИБИте и МИБИта виждаме как тези които са никакви се опитват да изпълзят и да станат хем стари хем важни!
хехе
Аз се усъмних в така наречените религии и както виждаш разни папагали ,каруцари,маркнатанофци, д3веристи и обикновенни шизофренисти се опитват да обясняват - но не го разбират.Движат се в периферията и си измислят разни простотии за нас.
А периферията СЗ и НЗ и разни папагалски тълкувания на йероглифите.

ИАНУС е Богът на Боговете !
Архитекта на храма ,на Бога,на Неговият Образ.Неговият вход и изход.Рай и Ад !Добро и Зло!
виж какви му са храмовете макар и малко!

Преди ти бях показал една църква в Неапол в която има кръстът на Омортаг или баптистки(кръщелен) ама не ,че са те кръстили с него, а означава CRESTOS, което не е Христос!
Разбираш ли?

- Отношение към това има романа "Прокълнатите крале" на М. Дрюон. На практика там се обяснява този същностен исторически процес. Тоест когато окончателно се нарушават правилата на т.нар. "Салическа правда". Нали ти го споменах във връзка с Каталунската битка на Атила - там е пак за същото !

поЗдрав

П.П. Някъде да си срещал Янус да е изобразяван вместо с две, с три лица ? - Тъна в едни догадки за едно по-старо от него божество, от източно средиземноморие, балакани и апенински полуостров ? - също така и всяка информация за същото, защото култа му през ІV-ІІІ векове пр.хр. вече е разпространен на практика почти до иберийският п-ов а също така и в южна Англия (има подсказки, че е почитан и в Близък изток , и при наследниците на финикийците, картагенците)
цитирай
11. solinvictus - Не го познавам тоя Дрюон! както з...
21.06.2011 22:27
Не го познавам тоя Дрюон!
Както знаеш в Испания има един свещен път до Сантияго де Компостела дето били намерени костите на яков и се шири една поклоническа далавера на католическата деноминация!
И те си я осребряват твърде успешно!

Оказва се обаче ,че този ристянски "свещен" път е Пътят на ИАНУС и той е съществувал много преди някой поп да се е сетил или може да е прочел някоя стара книга и да е докладвал на наместника Му и ...войла!

Та исках да ти кажа ,че последователите Му на ИАНУС са били посветени в това да могат да съграждат градове по определени условия(правила) и този който е бил главният е наричан АРКОНТ.(после ще ти покажа снимки на знакът на арконтите)
Та тези които изследват тази материя директно я свързват с етруските и Месопопотамия.
Даже те казват ,че ИАНУС е техният Бог!
А както ти показах преди от неоплатонистите това е Митра!хехе

п.п.тоя с трите глави не е Янус!Преди видях ,че някой се напъваше да го припознае със Сабазий...ама!
цитирай
12. solinvictus - На нематодци, каруцари и обикно...
22.06.2011 14:07
На нематодци , каруцари и обикновенни глупаци да кажа ,че въпросът не е в календара ,а в неговото ползване.Египедските мумии и юдейските пишман натъкмявания не са ми интересни!
Имате си блогове пишете си в тях!
както аз не съм желан във Вашите така и Вие ...блог за блог хахахаха
цитирай
13. solinvictus - Ми ако ме четеш само ти хехе по добре в ...
24.06.2011 11:14
Ми ако ме четеш само ти хехе....... по добре в скайпито.
По принцип в бг сайтовете са най голЯмите разбирачи на световната история .Те с такива глупости са си запълнили HD и RAM -ът ,че като влязат в киргизки форум или дагестански и почнат да си изказват мненията и теориите стават за смях много бързо!

Във испанските е интересно щото не знаят много неща за нас ......щото сме турки от алтайските чукари!
И се получават много интересни дискусии...направо кефещи!
цитирай
14. анонимен - i az vi 4eta mnogo me kefite, ne sp...
14.07.2011 19:43
i az vi 4eta mnogo me kefite,ne spiraite da tarsite ISTINATA,pozdravi ot niderlandiq.JULI
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: solinvictus
Категория: История
Прочетен: 1494644
Постинги: 259
Коментари: 5363
Гласове: 5370