Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.10.2011 19:29 - Професор Бакалов НИЕ отдавна знаем ,че не сме МОНГОЛИ и турки!!!
Автор: solinvictus Категория: История   
Прочетен: 4301 Коментари: 20 Гласове:
8

Последна промяна: 16.10.2011 14:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Не сме нито хуни, нито монголци! 
В старите версии пропагандата е повече от фактите!
(Проф. д-р Георги Бакалов)

Да и НОВИТЕ ВИ версии са същите като старите!
- Проф. Бакалов, какво открихте при експедицията в Памир? 
- Медиите тиражираха погрешно информацията, че аз съм участвал в тази експедиция. НЕ съм участвал, нито съм я организирал. Бях поканен след завършването й да коментирам резултатите.
Що за медии ....хаха сигурно са пратили някой с говорни дефекти ,но първи братчед на щефа на медиЯта.Интересното е ,че тззи експедиция ИМА РЕЗУЛТАТИ ,демек открили са протобулгариянсите в Памир ли?
Но да видим по нататък какво е казал индоевропейския професор

Друг е въпросът, че БАН и въобще нашата историческа общност трябва да подкрепи едни комплексни изследвания на археолози, лингвисти, антрополози и историци в тази част от света.
Незнам поради какви причини трябва да е харчат народни пари ,да се търсят някакви квази държави измислени от колеги на професора които си останаха НЕДОКАЗАНИ.В продължение на 30 години Рашев е писал че сме монголоиди и изрови всички черепи в БГ и проглуши всички конференции в Европа ,че сме монголоиди (те и за това са го канили де ,да бълва тия глупости насякъде)
Та на нашите НАУЧНИ кадри не има стига Алтай,Монголия,Далечния изток,Далечния и Студен Север ми сега тръгнаха и към Хиндокуш,Памир,Тибет,Китай....после и до Орион 

Но трябва да са млади и смели хора, защото всички знаят каква е ситуацията в днешен Афганистан. 
А да ,ситуациятра е такава ,че могат да си правят ФОТО-МОНТАЖИ както с някакъв конник в Авганистан обявен за ВТОРИ Мадарски ,може и да е първи ,но се страхуват нещо от такива окончателни аналози щото ще се окаже ,че ...абе по добре е да се внимава !Но най добре е е да се прати някой темплиер и на чужда хранилка ...е после ще ни обяснят какви аборигени сме били ама това си е типично шаманска работа!
- Кои теории за произхода на прабългарите са поставени под въпрос? 
- Най-силно наложилите се концепции в това отношение са хунската, и на Васил Златарски тюркско-алтайската.
Да така е ....наложили са ги руско-австрийско-немската исторически школи през 19 век.Естествено е ,че са за бунището  и нищо не струват.Но това не пречи да се изучават и до днес.Всъщност това са си АНТИбългарски концепции!
Последната влезе и в официалната многотомна история на БАН. Но в Сибир и Алтай не се откриват никакви данни за присъствието на прабългари в посочения период. 
Това е една теория, която цели да представи българите като някакво номадско племе, което в един момент се появява до устието на Дунав, преминава го и в съюз с многочислените славянски племена създава държава. 
Да професоре така е за жалост...пълни глупости!
- Не обслужваше ли това определени политически и имперски доктрини?
- Подобно тълкуване на ранната ни история, без да е монопол на дадена партия или идеология, наистина е част от панславистките теории. То се налага в общественото съзнание още от епохата на Възраждането, през която се разчита на Русия и на славянството като цяло. Напоследък обаче се натрупаха много данни - и етнографски, и археологически, и епиграфски, които показват, че прародината и пътят на българите е съвсем друг - от Памир и Хиндукуш по поречието на Аму Даря и Сър Даря през Кавказ и южноруските степи до нашите днешни земи.
Аха ,значи вече имаме друг път?!?!Това натрупване на археологически факти обаче е равно на НУЛА.Колкото и да я натрупваме и да я умножаваме  по 3,14 ПАК е =0
Доказателство за това са езиковите реликви, които са останали от говорите в днешен Източен Иран, Таджикистан, Североизточен Афганистан.
Езикови реликви?!?!
Там се срещат топоними като Мадара, Шипка, Тунджа и т.н., които са пренесени на Балканите. Лични имена като Аспарух, Заберган, Телериг се срещат в ирански надписи с незначителни фонетични отклонения. 
Иранските надписи трябва да са някакъв грцки диалект(незнам от кой ...те са натворили за всички етноси и племена по няколко и са им ги раздавали като ленински ордени.Трябват ни подобни аналози щото нашите надписи са с такъв диалект написани и най важното търсим ТИТЛАТА КАНАСYБИГИ написана по тези земи(пардон тези пущинаци.
- Значи ли това, че прабългарите са индоиранци? 
- С днешните иранци и индийци, разбира се, нямаме нищо общо. Но прабългарите са били определено от индоирански произход. Да ,били са но това е голословно твърдение.Първо нямаме никакви "прабългари"всякакви други които ни се прикачат като такива са само хипотези!Както няма "прабългари" така няма и "индоиранци"-това са понятия технически ,които нямат нищо общо с историческите факти .Тези понятия служат за да направят подобни ТЕОРИИ правдоподобни ,но това е трудна задача в тия времена на НИЕТА!!!
Следователно са част от голямото индоевропейско езиково и най-вече расово семейство. В подкрепа на тази хипотеза е фактът, че те много лесно се смесват със славяните и траките. А тъй ...лесното смесване се явява един ГОЛЯМ факт ,ами ако нямаме НИКАКВО смесване и това е една фикция ?
Ако бяха монголоидни тюрки, каквито ни представят в Монголия, Сърбия и другаде, днешните българи щяха да имат много по-изразени монголоидни черти. Антрополозите са категорични, че в Германия, Австрия, Гърция и България процентът на монголоидни расови белези е почти еднакъв. 
Ми това се дължи изключително на Българската Академична Наука ,която в продължение на повече от 100 години ни представя като такива !И този професор е част от тая пропаганда ,това че е почнал да сънува някакви индоиранци не го прави нещо ДРУГО ! 
- А хуните? 
- Такъв народ няма. Все едно днес да кажеш просто европейци. Става въпрос за огромен племенен съюз, в който през V век участват и прабългарите.
Да и "прабългари" няма!Тия саюзи ссе чертаят по картите с много лековата ръка ей така грабнеш фотоШОПА и войла!Скоро гледах едни Окраински 3D филмчета направени по поръчка на Мосфилм сигурно  хаха доста се посмях ,но вършат работа!
Като порнографска литература са!

Но някои любители историци просто са очаровани от могъществото на хунския съюз по времето на Атила. За подобни обърквания има още една причина. Византийските автори са наричали всеки нов народ, идващ от Азия, с името на предходния такъв.
А това е вече НОВИНА ,значи хуните шетат из ЕВРАЗИЯ и когато са ги набили и прогонили ,следващите навлеци от Азия са взели техните имена!
Браво на професора ...това  си е ГОЛЯМО прозрение!
Когато обаче той се настани до границите на империята, вече го опознават и започват да наричат с истинското му име. 
Не сме нито хуни, нито монголци 
ИНДОЕВРОПЕЙЦИ от ХИНДУКУШИЯ .....хахахаха
- "Хунофилите" обикновено се позовават на книгата "Пътят на България" на Димитър Съселов. 
- Съселов е бил водещ "фен" на хунската теория за произхода на българите. Но и той, и Ганчо Ценов не са признати в академичните среди. Техните трудове имат популярно-пропаганден характер. 
Да ,Ганчо Ценов Ви пречи мого ,ама така ще е и занапред!Трудно!
- Трябвало е да укрепваме съюза си с Унгария? 
- Само дето днешните унгарци имат много повече славянски черти от нас. Те наистина са попаднали в едно славянско море и са се разтворили в него. Това, че са запазили езика си, се дължи на други причини. 
Тия "разтваряния" само руснЯците ги умеят!
- Какво е било съотношението между дошлите българи и заварените славяни през VII век? 
- Ако съдим по това, че Първата българска държава съществува и се разширява почти два века с военни контингенти, формирани само от българите, съотношението прабългари-славяни и траки е било не по-малко от 40 на 60. 
Да отново преположение ...остава да се умножи по...
(Едно интервю на Константин Събчев)
Това интервю го копнах от блога на НАСТОЯЩ учен преподавател (истински)
Не като мен любител на БГ история-носи звучния НИК
@гепард 






Гласувай:
8



1. анонимен - Бакалов!
16.10.2011 23:01
Този не му се ще да е професор повече! Най му се ще да играе ролята на Бай Ганьо в Сатиричния теоатър. Що не си пие по една биричка вечер, ами се занимава с наука, само да я позори!
цитирай
2. solinvictus - Да. . . но те си създадоха доста кл...
16.10.2011 23:54
Да ...но те си създадоха доста клонинги нали ги виждаш ...с преписване Наука прави ли се?
цитирай
3. get - Тия "разтваряния" ...
19.10.2011 13:34
solinvictus написа:

Тия "разтваряния" само руснЯците ги умеят!?

- Най-вече, чичко Джугашвили Йосиф наречен и “стоманеният“ с неговият капитален труд за т.нар. “глотогенеза“ - тоест че езика се явява едва ли не надстройка на социалните и икономически промени по отношение на човек ... но това произтича от марксистско-ленинската философия ? - при която се целеше изпреварващо да се развиват материалните условия за живот, които в последствие щели да породят и социално-интелектуални такива в новият човек “хомо-советикус“а !
- За несведущите ще поясня, че това не е нещо ново в окултната и философска мисъл, защото още в средновековието едни “мъдреци“ от една религиозна общност започват за създаване на изкуствена форма на живот “хумункулус“а. Дори се говори, че в Прага(където са проживявали много от тях) “равви Леев“ създал една подобна изкуствена форма на живот, която нарекъл “Голем“ :))) - но няма да разказвам подробности от случката, ще ви оставя сами да се насладите на разказа за това ?!!:))

от Гет ктист

П.П. Като поразмислих, реших да допълня това !
- Знам ли може и да не съм прав, като отхвърлям една такава теория-възможност относно “създаване на нов народ“ или човек !!
- Това във връзка със създаването на на еврейството в Европа !? - това е нагледен пример, как от приказващите до 19-и нямско наречие ешкеназки “евреи“ - бе създаден нов “семитски“ народ, който заприказва на създаденият пак към този исторически период език “иврит“ ??
- Слънчо - ровил ли си се в тези прелюбопитни истирически трансформации ... дали това няма отношение и към много по-ранните от към 3-и век пр.хр. социално исторически процеси на преминаване на население с един език, към друг, който зоват “койне“ ... гръцки ? :)))
цитирай
4. solinvictus - да рових се в началото, понеже си ...
20.10.2011 13:59
да рових се в началото ,понеже си мислех ,че имаме някакви връзки с така наречените визигоди в Испания.После тръгнах по едни думички които се оказа ,че във времето са ги заличили като понятия и после тотално като думи и след време са ги означили с други неща и са станали класически но ....
Това е същото да обезглавиш една статуя и да я заровиш под прага на Храма и да го построиш с 18 кули които означавали 12 апостоли,4 евангелисти,Майката и Господа.....но Святия Дух не щото той се явава само в края на месеца за прибере ОБОРОТА!!! хахаха

Инересни неща си написал ,на мен ми е интересно да покажеш северночерноморски храмове (късномитраистки и раннористянски)!

п.п. или пък да накараш някой олигофрен който се брои за историк да покаже къснотенгрЯнски !хаха
цитирай
5. get - - Да беше продължил в ровенето си около готите !
20.10.2011 16:01
solinvictus написа:
да рових се в началото ,понеже си мислех ,че имаме някакви връзки с така наречените визигоди в Испания.После тръгнах по едни думички които се оказа ,че във времето са ги заличили като понятия и после тотално като думи и след време са ги означили с други неща и са станали класически но ....

- Знам, че върху произхода и езикът им са натрупани пластове ... лъжи ! - но с какво ли не е така ?
solinvictus написа:
Това е същото да обезглавиш една статуя и да я заровиш под прага на Храма и да го построиш с 18 кули които означавали 12 апостоли,4 евангелисти,Майката и Господа.....но Святия Дух не щото той се явава само в края на месеца за прибере ОБОРОТА!!! хахаха

Инересни неща си написал ,на мен ми е интересно да покажеш северночерноморски храмове (късномитраистки и раннористянски)!

п.п. или пък да накараш някой олигофрен който се брои за историк да покаже къснотенгрЯнски !хаха

- Ами явно нее си схванал намека, който ти направих давайки ти картинките за светилището от Елевзина и това от Мадара !! ... имай в предвид, че първото продължава да функционира поне до идването ... утвърждаване на християнството ! - Хаха ! - в историческите източници за първото се пише, че е част от “великата“ гръцка религия и култура - А за второто ??! - хм, второто си е просто езическо капище, което даже не е изследвано докрай - Прездполагам знаеш, че близо една трета от района му не е проучван !! - Важен е конникът, който бил създаден по повелята на Тервел :)))) ! ... щот победил арабите :))) !!
цитирай
6. shtaparov - Истината
21.10.2011 22:19
Истината е,че съотношението "пра"- Българи- Скловени /"Славяни"/ е било повече от 20:1 !!!
цитирай
7. solinvictus - След като няма прабългари и славЯни ...
22.10.2011 21:33
След като няма прабългари и славЯни по това време е трудно да смятаме...можем да си фантазираме както правят някои летописци,тайгъри,гепарди и т.н. ...хехе
цитирай
8. solinvictus - да рових се в началото, понеже си ...
22.10.2011 21:34
get написа:
solinvictus написа:
да рових се в началото ,понеже си мислех ,че имаме някакви връзки с така наречените визигоди в Испания.После тръгнах по едни думички които се оказа ,че във времето са ги заличили като понятия и после тотално като думи и след време са ги означили с други неща и са станали класически но ....

- Знам, че върху произхода и езикът им са натрупани пластове ... лъжи ! - но с какво ли не е така ?
solinvictus написа:
Това е същото да обезглавиш една статуя и да я заровиш под прага на Храма и да го построиш с 18 кули които означавали 12 апостоли,4 евангелисти,Майката и Господа.....но Святия Дух не щото той се явава само в края на месеца за прибере ОБОРОТА!!! хахаха

Инересни неща си написал ,на мен ми е интересно да покажеш северночерноморски храмове (късномитраистки и раннористянски)!

п.п. или пък да накараш някой олигофрен който се брои за историк да покаже къснотенгрЯнски !хаха

- Ами явно нее си схванал намека, който ти направих давайки ти картинките за светилището от Елевзина и това от Мадара !! ... имай в предвид, че първото продължава да функционира поне до идването ... утвърждаване на християнството ! - Хаха ! - в историческите източници за първото се пише, че е част от “великата“ гръцка религия и култура - А за второто ??! - хм, второто си е просто езическо капище, което даже не е изследвано докрай - Прездполагам знаеш, че близо една трета от района му не е проучван !! - Важен е конникът, който бил създаден по повелята на Тервел :)))) ! ... щот победил арабите :))) !!



Какво е за теб "езическо капище"?
цитирай
9. get - - мИ НЕ ЗНАМ :))) - аКО Е ГРЪЦКО Е ХРАМ ?! - Ако не е ... е капище, требище ...
24.10.2011 04:05
solinvictus написа:
get написа:
solinvictus написа:
да рових се в началото ,понеже си мислех ,че имаме някакви връзки с така наречените визигоди в Испания.После тръгнах по едни думички които се оказа ,че във времето са ги заличили като понятия и после тотално като думи и след време са ги означили с други неща и са станали класически но ....

- Знам, че върху произхода и езикът им са натрупани пластове ... лъжи ! - но с какво ли не е така ?
solinvictus написа:
Това е същото да обезглавиш една статуя и да я заровиш под прага на Храма и да го построиш с 18 кули които означавали 12 апостоли,4 евангелисти,Майката и Господа.....но Святия Дух не щото той се явава само в края на месеца за прибере ОБОРОТА!!! хахаха

Инересни неща си написал ,на мен ми е интересно да покажеш северночерноморски храмове (късномитраистки и раннористянски)!

п.п. или пък да накараш някой олигофрен който се брои за историк да покаже къснотенгрЯнски !хаха

- Ами явно нее си схванал намека, който ти направих давайки ти картинките за светилището от Елевзина и това от Мадара !! ... имай в предвид, че първото продължава да функционира поне до идването ... утвърждаване на християнството ! - Хаха ! - в историческите източници за първото се пише, че е част от “великата“ гръцка религия и култура - А за второто ??! - хм, второто си е просто езическо капище, което даже не е изследвано докрай - Прездполагам знаеш, че близо една трета от района му не е проучван !! - Важен е конникът, който бил създаден по повелята на Тервел :)))) ! ... щот победил арабите :))) !!



Какво е за теб "езическо капище"?


... повече по въпроса тук - http://liternet.bg/publish/akaloianov/stb/kapishta.htm
цитирай
10. solinvictus - хахаха как ме разсмя само Гет-ски. . ...
24.10.2011 22:27
хахаха как ме разсмя само Гет-ски ...та тези откровенно объркани и нищо незначещи обяснения ми приличат на доклад на комсломолския пред предстоящ конгрес на ДКМС-ето хахаха как така станах исроеичари сичките камсамолци,а?

Ето до какви объркани писания ме пращаш:

КАПИЩА.
Названието "капищe" за езически храм -
светилище отпреди покръстването -
става известно от първите запазени преводи на свещените книги.
В старобългарски думата е дошла от езика на Испериховите българи.
Пак от преводите е известна думата "капь" в значение на "подобие, статуя",
тъй че според наставката -ище "капище" означава място, където се намира статуя, макар да има случаи, в които тя се употребява и за идол:
" капищата погански (са от) сребро и злато, уста имат, но не говорят (глаголят)" (Супрасълски сборник).
Все пак наставката -ище показва продължителното й битие в езика на българските славяни, което ще да е резултат от съжителството между анти и прабългари. Думата се среща в Сказанието на Стефан Светогорец от ХV в.,
в ръкописни сборници със слова и поучения до най-късно време,
позната е на Поп Пунчо, който я пояснява с "елинска църква",
а така също и на Стефан Захариев ("на един рът показват развалини от езическо капище, дето техните прадеди някогаж принасяли жрьтва по един жив елен, та и сега го наричат Еленина черкова").

От така дефинираното обяснение аз нищо не разбрах хахахахахахаха баси и академиците!капище било нещо преди ристяните ама какво точно е*еш ли му майката!!!!
Гет ,ти да не би да вЕрваш на такива писания или ме пробваш ,а?
цитирай
11. get - - Схванал си дъщностното от всичките, тези обесняния-определения !! ... Въздух :))
24.10.2011 23:49
solinvictus написа:
хахаха как ме разсмя само Гет-ски ...та тези откровенно объркани и нищо незначещи обяснения ми приличат на доклад на комсломолския пред предстоящ конгрес на ДКМС-ето хахаха как така станах исроеичари сичките камсамолци,а?

Ето до какви объркани писания ме пращаш:

КАПИЩА.
Названието "капищe" за езически храм -
светилище отпреди покръстването -
става известно от първите запазени преводи на свещените книги.
В старобългарски думата е дошла от езика на Испериховите българи.
Пак от преводите е известна думата "капь" в значение на "подобие, статуя",
тъй че според наставката -ище "капище" означава място, където се намира статуя, макар да има случаи, в които тя се употребява и за идол:
" капищата погански (са от) сребро и злато, уста имат, но не говорят (глаголят)" (Супрасълски сборник).
Все пак наставката -ище показва продължителното й битие в езика на българските славяни, което ще да е резултат от съжителството между анти и прабългари. Думата се среща в Сказанието на Стефан Светогорец от ХV в.,
в ръкописни сборници със слова и поучения до най-късно време,
позната е на Поп Пунчо, който я пояснява с "елинска църква",
а така също и на Стефан Захариев ("на един рът показват развалини от езическо капище, дето техните прадеди някогаж принасяли жрьтва по един жив елен, та и сега го наричат Еленина черкова").

От така дефинираното обяснение аз нищо не разбрах хахахахахахаха баси и академиците!капище било нещо преди ристяните ама какво точно е*еш ли му майката!!!!
Гет ,ти да не би да вЕрваш на такива писания или ме пробваш ,а?


- От всичко писано по въпроса - кънти на кухо ... като глава на студент от ИФ-т, след като е прочел написаното от всички корифеи по българската история !!

- Ай ти едно интервю ... за да затвърдиш впечатленията си относно дълбочината и правдивостта на историческата ни мисла - Що е това Византия и византинизъм ??! :)
http://www.focus-news.net/?id=f18238
цитирай
12. solinvictus - мани ги червените папагали !не ми ...
25.10.2011 00:50
мани ги червените папагали !не ми отговори на въпроса?
цитирай
13. get - - Как да не съм отговорил на въпросът ти ?!
25.10.2011 01:32
solinvictus написа:
мани ги червените папагали !не ми отговори на въпроса?


- Казах ти го малко завоалирано - следваше да се сетиш !
- Иди на Мадара, ще видиш, че той повтаря архитектониката на така наречената пещера на Плутон ... тоест и в двете имаме пещери, което ни отвежда към лоно и водоизточник !
- Но тъй, като Мадара се намира зад Стара планина и не може да и се пхрепише че е елинистична остава си неизследвана и некатологизирана, като храм подобен на Елевзинският !!
- Елевзинският от там и името на мистериите са такива - Нао практика се чества божество Дионис !
- Питам те Дионис по произход, какъв гръцки или от по-старото палеобалканско население ?! - на по-старото е, но това не им пречи на гърците да си го присвоят, като свое и ч„аст от тяхната “древна“ култура !!
- За Мадара какво ще прочетем ако отворим справочници или специализирана литература - Предимно за конника и надписите покрай него !
- През 70-те години един наш академик, по произход от Бесарабия го оприличава на персийски релеф и вследствие на това го изключват от БАН ... отнемат му титлата и той се принуждава или го принуждават да емигрира, където и умира !
- Интересното е че, след като прави публикация на становището си чак в Москва по вестниците се чувстват задължени да го опровергават !! ... такива ми ти работи относно Всеволод Николаев и “мадарското капище“ :)))
цитирай
14. solinvictus - За мен Гет е ясно, че тия убавци дето ...
26.10.2011 00:17
За мен Гет е ясно,че тия убавци дето се представят за иаторици ,летописеца,тайгъра,хулиото сега изгря нова звезда някакъв гепард хахаха в някои маймунски форуми тия са представят като императори,августи цезари а иначе са си най обикновени каскети от туркския кръг на глишеф...или фесове!
Те даже не са се припознали като българи пък после да се занимават с този етнос!

Та за "капището" като понятие ми звучи турско като КУРГАНИТЕ хахаха а то е толкоз проздо идва от КАПИ ....капи вода или ...кръв?
От един ТАУРО или БОЙ хехехе баси и олигофрените!
Това е ТАУРОБОЛИУМ или КУРБАН по ристянски!

п.п. За Мадара преди те попитах дали знаеш името на местността преди турците?
цитирай
15. get - - Няма да коментирам тези виртуални "герои" !
26.10.2011 08:27
solinvictus написа:
За мен Гет е ясно,че тия убавци дето се представят за иаторици ... тия са представят като императори,августи цезари а иначе са си най обикновени каскети от туркския кръг на глишеф...или фесове!
...

Та за "капището" като понятие ми звучи турско като КУРГАНИТЕ хахаха а то е толкоз проздо идва от КАПИ ....капи вода или ...кръв?
От един ТАУРО или БОЙ хехехе баси и олигофрените!
Това е ТАУРОБОЛИУМ или КУРБАН по ристянски!

п.п. За Мадара преди те попитах дали знаеш името на местността преди турците?

- Преди да отговоря за Мадара-Мундрага-Му(о)ндрита ... искам да разширя малко знанията ни ?!!
1. Поне от времето на т.нар. крито-минойска цивилизация има документирано честване на Богинята майка и нейният син !
- ето го храма на Великата майка от планината Ида на о.Крит !! - http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/6/6a/P4150038.jpg ... 17 в. пр.хр.
2. Този култ се чества и в Мала азия, като Богинята носи името Матар Ида(е)а ... това е от поне от 10-и век - преди Хр.
3. Подобен е и храма от Елевзина - http://images.travelpod.com/users/tiara316/1.1227276720.dsc01166.jpg ... веселото е че, самите атиняни (най-чистите "гърци") говорят за "елевзинците" (на чиято територия се намира храма) били най-големите "варвари" ... това някъде към VІ-V-и век пр.хр. ?!! :))
4. Относно името на светилището на север от Стара планина-Хем(Зим(а)-Балкан(Бял Господар) тоест Мадара - относно същото имаме предположително няколко имена Матар(като богинята Майка), Мундрита(тракийска богиня, с вероятносно знучение Мъдрата) и Мундрага, това вече 10-11ти векове ! Тази връзка я правя във връзка с упоменаване на крепост в нейно съседство !
- Какво прдставлява Великата Майка и сина й, виж от картинката на Па(з)сифая и Сина ?! - http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/86/Pasiphae_Minotauros_Cdm_Paris_DeRidder1066_detail.jpg

от боу"ил Гет - Канос :))
цитирай
16. solinvictus - Предположения гет-ски не ми вършат ...
26.10.2011 23:41
Предположения гет-ски не ми вършат работа в момента!Трябва ми карта ,надпис или някакво сведение нещо като Прокопий!
Другото за Мадара е археологическите доклади или дневника на разкопките или де да знам как се казва ,аз съм сигурен че този "езически" храм-капище има под или нивото му е поне 1,5 м надолу може и повече !
Тея спецове докъде са разкрили ?
Трябва да го открием те тогава са се изпускали от незнание и може да попаднем на готови цитати хахаха

p.p. виждаш ли на последната снимка знакът "Х" ...това е прецесията!
цитирай
17. get - - Няма да ги намериш !!! ... по простата причина, че гръчката култура е отрицател на тази по-старата ?!
27.10.2011 13:13
solinvictus написа:
Предположения гет-ски не ми вършат работа в момента!Трябва ми карта ,надпис или някакво сведение нещо като Прокопий!
Другото за Мадара е археологическите доклади или дневника на разкопките или де да знам как се казва ,аз съм сигурен че този "езически" храм-капище има под или нивото му е поне 1,5 м надолу може и повече !
Тея спецове докъде са разкрили ?
Трябва да го открием те тогава са се изпускали от незнание и може да попаднем на готови цитати хахаха

p.p. виждаш ли на последната снимка знакът "Х" ...това е прецесията!


- Те просто първоначално я ползват ... па после става от вида ... озлочестена и изоставена !! :(((
- Само един факт - откъде четвърти век "преди" наред с атлетическите състезания в панигрите им, има и литературни такива ! Дори са присъждани награди, за най-добро произведение ! Като се зачетеш в съдържанието им - ще установиш, че основното, което се прави е да се осмива по-страта култура, вярвания и божествен паннтеон !!
- Това за какво говори ? - за едно съзнателно, тенденциозно възприето поведение с което се има за цел да се неглижира и окарикатури по-стари вярвания и религиозни практики, които авторите явно възприемат, като не тяхни !! ... това започва още от времето, когато се кодифицират "Илиада" и "Одисея" !!
- В тази връзка е и изтърваната фраза при Херодот, че Демостен критикува по-старите практики при честването примерно на Елевзинските мистерии !! - до такава степен объркват главите на местното население, че Санде македонски му става фикс идея да е елин ... на практика, той си е един потурнак, казано на съвременен език "чуждоплоклонник" ... още им викат "юпи"та !! - Това накратко, относно твърдението ми, че няма как да намериш обективни данни при гръцки или по-късни византийски автори по въпросите, които те интесуват !?!
- Относно "Х"-прецесия си прав но относно "меандрите" и "шахматният" мотив ... наясно ли си - Що значат ? - а "пандориното" ковчеже на стената !?

от боу"ил Гет - канта(у)рос от танакра :))
цитирай
18. solinvictus - Сашо Великийот не ми е интересен да ...
27.10.2011 20:28
Сашо Великийот не ми е интересен да ти кажа...но както казваш той е копипейст дори запазва в Баалбек храма на Юпитер величествена сграда!
Да прав си тези изводи и съм съгласен ,но аз предпочитам да хвана в грешка някой преводач или "византийски" разбирач отколкото да импровизирам или да се изкаже предположение ,защото както виждаш папагалите не мърдат от "канона" за тях е важно какво е казал примерно някакъв олигофрен през 55 г на миналия век отколкото да направи някакво изследване на извора който цитират!
примерно този нов доцент лие професор ли е ..гепарда ,казва :
първото сведение за аспаруховите българи го открил гюзелев в някакви писанки на поп от франкисканския орден ,и там били казали еди какво си... но такъв като него не може да обясни какво прави "покръстителя "ни в тяхна църква изографисан апачик на една мозайка!
С една дума трябва да се върви по този път ...щото иначе сме като Богинята Майка на маранзов!хехе
цитирай
19. get - - Относно изворознанието, за мен е умряла работа !!
27.10.2011 20:52
solinvictus написа:
Сашо Великийот не ми е интересен да ти кажа...но както казваш той е копипейст дори запазва в Баалбек храма на Юпитер величествена сграда!
Да прав си тези изводи и съм съгласен ,но аз предпочитам да хвана в грешка някой преводач или "византийски" разбирач отколкото да импровизирам или да се изкаже предположение ,защото както виждаш папагалите не мърдат от "канона" за тях е важно какво е казал примерно някакъв олигофрен през 55 г на миналия век отколкото да направи някакво изследване на извора който цитират!
примерно този нов доцент лие професор ли е ..гепарда ,казва :
първото сведение за аспаруховите българи го открил гюзелев в някакви писанки на поп от франкисканския орден ,и там били казали еди какво си... но такъв като него не може да обясни какво прави "покръстителя "ни в тяхна църква изографисан апачик на една мозайка!
С една дума трябва да се върви по този път ...щото иначе сме като Богинята Майка на маранзов!хехе

- При Фоменко, има една част за която си струва той да се прочете !!
- Анализите му, относно "античните" извори ... съмнително много започват да ги "изнамират" предимно в Италия и то в късният Ренесанс ?! ... така че, за мен има толкова "писано и брисано" с тези "извори" че ... !! :((((
цитирай
20. solinvictus - Преди години когато @боцмана беше ...
30.10.2011 13:09
Преди години когато @боцмана беше писал за руните от Боторита ,ги пратих на един спаниш разбирач на хисторито по всички правила на културната кореспонденция ...дори изведох изходящ номер хахаха болезнено е ,когато с твоите методи се докаже друга теза!
Русняшките капацитети са в началото на 20 век и са с "будьоновки" още ,те за това и нямат развитие!
не са ми интересни ...преди време се забих в едни техни преводи от латински и точно тези моменти които ми трябваха ЛИПСВАХА ....ама как тъй?Що за наука е това?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: solinvictus
Категория: История
Прочетен: 1494391
Постинги: 259
Коментари: 5363
Гласове: 5370