Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.01.2012 13:20 - Анонимен глишефски копипейст
Автор: solinvictus Категория: История   
Прочетен: 10950 Коментари: 43 Гласове:
14

Последна промяна: 24.01.2012 19:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

--За такива злоупотребяващи с народни пари, наказанието е само едно Смърт , смърт и пак смърт, както гласи и уставът ни.
--За тези, които петнят името на отечеството ни наказанието е Смърт, смърт и пак смърт.
--За тези, които се възползват от непросветеността на народа ни и го грабят, уж били по-умни и учени, а всъщност лукави и хитри наказанието е Смърт, смърт и пак смърт.
--За тези, които насаждат омраза между хората живеещи в нашето мило Отечество, било на етническа или верска основа, с цел докато се избивате по-между си, те да трупат богатства, наказанието е Смърт, смърт и пак смърт.
--За тези, които обещават много, само и само да ги изберете да ви управляват, а после се отметнат от думите си, като кажат, че времената били трудни и те видите ли не предполагали че такова е положението, наказанието е конфискуване на имуществото и изгнание извън пределите на Отечеството ни.
--За тези, които под булото на родолюбието, градят закони, а самите те не ги спазват или пък ги използват с цел своето облагодетелстване, наказанието е Смърт, смърт и пак смърт.

Това е което исках да ви кажа, надявайки се, че ще доведете борбата до край.
Бъдете силни братя и не щадете силите ,нито кръвта си, защото Отечеството ни няма да припише заслугите ви другиму, нито пък ще позволи да потънат в забвение.

И не забравяйте -Аз неведнъж съм ви казвал:
” Тоз който ни освободи той ще да ни и пороби”.

Времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние него обръщаме.

lava.blog.bg/history/2011/02/19/vasil-levski-1873-g.689217


Анонимник (глишефски) ми копира някакви размишления на туркофила  с идеята ,че е казал нещо съществено и умно по темата за автохтоните!
Разбира се подобни драскачи облъчени от туркската теория пишат антибългарски писания в контролирани от тях форуми ,където се правят на умници!
Ето го  матриала (който е старичък ,но му е харесъл) на анонимният папагал и ми го бута с някаква цел ...неясна разбира се ,затова пък трябва да се изясни за тези които четат! 

Особености на историческия автохтонизъм
Автор: мглишев
...................................................................
Докато си говорим в блоговете (и на още няколко места с други събеседници), забелязвам някои общи характеристики на автохтонисткия "дискурс", както биха го казали в "Литературен вестник". Доста показателни. Тези харатеристики се отнасят до отношението към темите на разговор и към опонентите на автохтонизма. Без особена подредба ще нахвърля наблюденията си тук. Това са само фактите, без коментар към тях. Смятам ги за интересни, доколкото автохтонизмът вече е доста силно убеждение по исторически въпроси. Тук не разглеждам вероятните причини за появата и разцвета на това относително ново течение в историческите представи на част от българите за далечното минало на страната и народа им. Може би си струва да отбележа, че един от първопроходците на българския автохтонизъм е журналистът Стоян Шангов, работил в началото на ХХ в. И Ганчо Ценов, разбира се.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Основното автохтонистко убеждение е, че българите са генетично, езиково и културно-исторически потомци и наследници на античните траки.
"Античните" (глупав технически термин въведен за да обясни разликите в РИ) траки са част от етногенезиса на българите ,които се споменават твърде рано в Европа и невъзможнстта на туркофилите да изяснят тяхното съществуване на Балканите преди 681  когато била създадена "аспарухова България" в рамките на РИ

Автохтонизмът отхвърля демографското и културно значение на варварските миграции на Балканите и в цяла Европа в ІІІ-ВІІ в. Повечето автохтонисти са убедени, че славянско нашествие в ВІ-ВІІ в. няма, а някои вярват, че цялата славянска езикова група е рожба на руска пропаганда.
Варварски миграции и Велики преселения са измислени за да покажат и докажат преселническия статут на българите.Изчезналите траки (изтрепани от готите само за 50 60 години са смешни теории) които имат основополагаща европейска материална култура  са заменени от измислени славяни ,които се появават внезапно от НИЩОТО ,но затова пък с езикова култура(само такава) за която им завиждат дори и латините!?!?!

Автохтонистите смятат езикознанието като наука за несъстоятелно и средновековните източници за фалшификати. По този начин се разграничават рязко от конвенционалните научни методи на изледване. Същевременно сами често прибягват до така наречените "народни етимологии".
Това е тъпо твърдение на олигофрен, който само може да бръщоли глупава пропаганда.
Именно професионални езиковеди, които не са заразени с червената чума са направили изследвания и доказват приемственост в езиците на Балканите.Разбира се те са неглижирани а са бутнати напред профанизирани разбирачи ,които повтарят само клишета!
Тук в блога съм показал как се държат с подобни истински изслеователи!
А за "народните етимологии" турките са валат!


Автохтонистите са убедени в съществуването на заговор срещу българското минало. Това прави убежденията им повече теория на конспирацията отколкото хипотеза за произхода на конкретен народ.
Това е още една глупост.
В момента има много умни хора които изследват много източници и то по съвсем спокойно и с научни начини,за разлика от подобните на глишеф папагали, които постоянно повтарят "каноните" на бешевлиев и тям подобни недоразумения.
Има нови хипотези ,но те не могат да бъдат развити от олигофрени ,които са на позиции в момента .
Няма как един такъв туркут да почне да мисли  ,той е задръстен от ненужни сведения и измислени легенди(вж.тахири махири,монголските легенди на руски и т.н.) 


Склонни са да смятат опонентите си за част от заговора. Всяко изказване против автохтонизма е схващано като проява на противобългарски убеждения.
Това е параноя ...по този начин туркутите стават затворено общество -секта 

По принцип изпитват недоверие и към античните автори, но с двоен стандарт - някои от античните все пак казват по нещо вярно там, където се появи бегла възможност за тълкуване на техен текст в полза на родството между траки и други народи (като предположението винаги е в полза на тракийското влияние над съседа).
Напротив недоверието идва от некадърните преводи и тълкувания на псевдопрофитата .
Вижда се нивото им ,всъщност няма такова!Те са неспособни ори еин каталог на източниците а направят !Ако се видят снимките които са публикувани за а онаглеят материята която изучават студентите ти е умрял коня от заушка!
Може ли таква профанщина изобщо да съществува?


Убедени са, че траките/българите са едновременно автохтонни и че са пътували много (като номадите, но... без да са номади).
Това е разбиране на туркут ,не е разбрал за какво ие реч ,но се напъва да обяснява!

Смятат, че "номад" и "варварин" са оценъчни термини.
Тези термини когато се говори за българи липсват в източниците ,появават се когато грците почват да преписват разни книги като султански писарушки!
А те винаги са си били такива!


Автохтонистите са убедени, че траките са имали своя писменост, различна от гръцката, линеарната, финикийската и фригийската. Често обаче допускат, че тези графични системи са повлияни от тракийската.
Как да разбере глишефския ,че траки и бриги са едни и същи ...как едните имат писменост пък другите нямат?
И как се нарояват 5-6 грцки деривата от които някои са неразбираеми дори и за тях! 


Отъждествяват всички неавтохтонни теории за произхода една с друга. За автохтонистите остава общо взето неизвестно, че иранската, полиетничната степна и тюрко-алтайската теории са в спор помежду си.
Както турко-алтайската така и иранската са все още НЕдоказани теории и скоро няма да бъдат доказани ,защото са сгрешени като теории .
Монумента им е измислен от руснаците и е поддържан от западняците . Затова ще бъдат финансирани такива проекти на "темплиерите" заедно с протежетата им в БГ да търсят туркските им корени в Монголия.
Целта е българите да се довлечат от някои степи и пущинаци!

 
Автохтонистите често преминават в забележки на лична основа по време на спор. По това донякъде напомнят някои фундаментаристки социалистически позиции - като отхвърлянето на обективизма в историографията.
Обективизма при туркутите липсва тотално ,те нямат търпимост към останалите считат се за "избрани" и търсят да пишат там къето могат да контролират дискусията ,ако не могат БЯГАТ!Ама защо нали били научни ...в пряк сблъсък губят и почват да се занимават с правописни грешки,кой какъв бил откъе е и т.н. ...всъщност тази мисла  е за тях(туркофилите)

За тях патриотизмът е водещо убеждение, а не толкова търсенето на фактите. Те смятат, че патриотизмът е достатъчно основание за всяко едро заявление. За тях автохтонизмът е по-скоро кауза отколкото научна теза.
Отново глупаво разбиране на глишеф ,ама толкова си може.Слагането на етикети е прийом в безмислените спорове и именно такъв се опитват да сложат.
В патриотизма няма нищо лошо,от това са оперирани и скопени именно такива като глишеф ,те нападат етноса българи по условие,служат си с измама и често се вижда на кого служат в измислените си теории.
Не може един французин да е голям патриот по условие и това за него да е положително качество ,а за българина да е нещо ЛОШО.
Същото се отнася и за турците.


Автохтонистите имат предпоставена теза, в чиято полза търсят доказателства. Този подход ги отличава силно от конвенционалните учени, които първо натрупват маса от факти, а чак след това я тълкуват.
От това натрупване на факти от конвенционалните псевдоучени се раждат такива нови теории .
Ако те бяха ГИ натрупали въпросните факти сега нямаше да пиша този пост!
баси ...много простовати съждения!


Имената на историци като Васил Златарски и Петър Мутафчиев са анатема за автохтонистите. В тези автори те виждатпроводници на чужди интереси, а не учени.
Да ,това си е така ,те са служили против българите и говорят за тях в 3 л.мн.ч. демек те не са от този етнос и не са били наистина
Едните са руски ,другите саветски възпитаници и последователи на "историческата надстройка" въведена от сталин(1955)!


Автохтонистите обикновено не познават най-новата историческа и археологическа литература на специалистите и се борят с твърдения отпреди двайсетина-трийсет години. 
Напротив тъкмо обратното те тълкуват новите факти без заължителните споменавания на "канона" от казионните историчари.
Ако те не го правят сигурно си губят работата и са обременени ,защото въпросните папагали все още са на властови позиции!
Но  това ще е до време ...


Автохтонистите са склонни да омаловажават, а в някои случаи - и да отхвърлят Великото преселение на народите като демографски фактор в историята на Европа.
Разбира се,че се отхвърля тази глупост измислена в 19 век!
Само такива заинтересовани туркути са фенове на тази теория защото ако я няма- няма и "европейска рамка"


Периодичните нахлувания на нови индоевропейски народи са терра инцогнита за автохтонистите. Според мнозинството от тях траките са автохтонно балканско население, родствено с предгръцките пеласги и критски минойци, а не с индоевропейци като ахейските гърци.
Нова още по голяма глупост е изрекъл глишеф ..."индоевропейски народи"-технически термин ...траките са си на Балканите и не са етнос както ги броят туркутите ...грците са пришълци на балканите  и то късни!

Автохтонистката хипотеза за произхода на българите не се изчерпва само с етногенетичните процеси. Тя обхваща историята на Средиземноморието, Черноморието, северна Африка и Средна Азия и я тълкува неизменно в полза на твърдението, че в предантичните периоди, Античността, а защо не и Средновековието българите/траките са (единен) етнос, доминирал политически, демографски и културно над огромни територии.
Такива велики идеи за някаква теория може да има само някой болен мозък (руски или турски) това е глупаво твърдение и никой автохтонец не би го изказал ....това са именно тия фантазии в главите на "конвенциялните"историчари

Автохтонистките идеи не са формирали стройна хипотеза. Различните автохтонисти имат различни представи и частни насоки на интерес, където се задълбочават. За едни е привлекателна епохата на Константин Велики, за други - древният Египет, за трети - шумеро-акадската, вавилонската и асирийската цивилизация, а четвърти се интересуват от въпроси на кирило-методиевистиката докато пети четат основно Херодот. Всички те имат значителни противоречия едни спрямо други, но ги пренебрегват.
Ми те не са манипулатори като руските учьони и българските им възпитаници!!!

Автохтонистите често си служат с понятия като "укриване" и "разкриване". Водени са от нещо като чувство за мисия към българщината. Обичат да смайват публиката със смели и несъмнено патриотични твърдения. 
Да, не са нихилисти и интербригаисти за които българското не значи нищо!
Когато се покаже такъв факт туркутите губят слух и спират да вижат и се разсейват!


Не се интересуват от история на комуникациите, дипломатическа история, история на ежедневието. Предпочитат да се задълбочават във въпроси, които схващат като политическа теория и един вид фолклористика на древните общества. Археологията ги интересува сравнително слабо. 
Глупости на търкалета .....напротив археологията ги интересува много ,но не четат глупавите тълкувания на археолозите ,защото са задължени да говорят това което им кажат!Иначе няма да им разрешат да работят на "терен"

Автохтонистите са привлечени предимно от изводи; пътят на достигането им ги интересува относително малко.
За да направиш извод в момента няма смисъл да цитираш бешевлиев и рашев защото трудовете им са противоречащи и ненужни!Трябват НОВИ независими изследвания на БГ историята ,но те са запрещенни!

Няма застъпници на автохтонизма сред историците, classическите филолози и археолозите. Обикновено става дума за лица от така наречената техническа интелигенция, юристи, журналисти, писатели или лекари, за които историята е вид хоби.
Ми няма защото са като секта ...нали цели исторически постановки и писанията им отиват по дяволите,учебници ,програми ,пари ,положение ,степени ,титли  ....всичко отива на кино!

В писането си автохтонистите често използват изобилие от главни букви, гръмка реторика и удивителни, което отново ги отличава от принципно сдържаната конвенционална научна проза.
Или БАНването ,изтриването на мнения,неглижирането им и т.н. все прийоми на туркути модератори в "научни" форуми!

Автохтонистите не се влияят от опонираща аргументация.
Защото е измислена ,обикновенно се цитират източници, които са приети за меродавни "ГИБИ"  и това е "научното им"
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Възможно е с времето да добавя още бележки към този кратък списък. Ще се радвам, ако и други го направят. 
Ми ето аз го правя ,радвай се!:)))))
Горните наблюдения се отнасят преди всичко до автохтонистите в България. Доколкото знам, автохтонни исторически идеи има у руснаци, турци, французи и британци. 
Да  може да има всекакви ,но ние се интересуваме от Балканите!
В Русия те свързват днешното население на европейските части от страната със скити и сармати. Като и руските автохтонисти са любители на бомбастични твърдения. 
Русняците изоставят славянските глупости и скачат в "скитската пустиня" и турските теории отново ни изхвърлят от мястото ни!
В Турция става дума за произхода на днешните жители от античните фригийци, лидийци и кари. Крайните предположения и липсата наинтерес към твърденията на конвенционалните университетски учени са налице и там.
Турците там няма как да се припознаят и за това ще правят Пантеон с някои български владетели като им дали "еврепейска рамка"
Във Великобритания автохтонизмът е от по-различен. Там представителите му са университетско течение учени-историци като Дейвид Рос от Абърдийн, които смятат, че келтско нашествие в Британия не е имало, а езикът и културата на Шотландия, Уелс и Ирландия се дължат на мощното влияние на галски търговци и друиди в Британия в периода ВІ-І в. пр. Хр. Спорът им с мнозинството техни колеги с конвенционални убеждения тече в рамките на академичния дискурс.
Англичаните крадат много история и са се припознали и те от бригите=бритите =британци....

Във Франция автохтонизмът е донякъде институционализиран. Без да отхвърля Великото преселение на народите и нашествията на франки, бургунди и готи, френската образователна система отдава най-голямо значение на галския субстрат в етногенезиса на съвременните французи.
Ми то други няма гали и франки ,но интересното е че сега имат някакви иеи за сарматите? -които били "индоевропейци " - каквото и а значи това!

----------------------
Разбира се, най-безумен е другият български автохтонизъм - този на Македонската Академийа на Науките и Уметноста. Няма нормален българин, който да не се отнася с насмешка към претенциите на братовчедите ни за античен произход. Същевременно обаче мнозина нормални българи се гордеят със своя собствен античен произход. Явно не си дават сметка, че едно официализиране на автохтонизма тук би дало легитимност и на БЙРМ-овските претенции и би утвърдило моралното право на македонските комшии да твърдят, че не са българи. Древните македони все пак не са траки, пък и в БЙРМ все пак признават някакъв славянски елемент в етногенезиса си, докато родните автохтонисти тук смятат "славянин" едва ли не за мръсна дума. На това отгоре траки и македони често са били във вражда помежду си (още от преди времената на Филип и Александър, а и по времето на войните на Диадохите и Епигоните), така че евентуален успех на автохтонната хипотеза в България и въвеждането й в образователната система биха доказали в очите на публиката, че всъщност македонците и българите не просто са два отделни народа, а и врагове от хиляди години насам (защото публиката на Балканите все още вярва в такива неща като "братски народ" и "изконен враг"). 
Дотук с патриотизма на автохтонистите. Привържениците на тракийския ни произход уж искат да възвеличават България, а де факто работят против българската кауза в Македония.
Ако в МАНУ се усетят, първото задгранично признание на автохтонната българска хипотеза ще дойде от Скопие :)

Турските теории дават най много ляб в македонянските простотии!







Гласувай:
14



1. bulgarinut57 - НА ТИЯ КУЧЕТА ИМ ОПАД'А ЗУБЕТЕ ! ВЕЧЕ САМО ДЖАВКАТ, НО НЕ 'АПАТ !
22.01.2012 21:17
"Автохтонистите имат предпоставена теза,
в чиято полза търсят доказателства.

Този подход ги отличава силно от конвенционалните учени,
които първо натрупват маса от факти, а чак след това я тълкуват."

1. НЕ ТЪРСЯТ доказателства, то ги ИМА, ама на' "слепота" !

2. КАМАРА' от факти има, ама "конвенционалните учени", по точно учьони,
чакат да стане 3012 год., та да ги "изтълкуват".

3. "Мо'ре пизду им майчину поеьбем !" - трънски говор.

цитирай
2. solinvictus - хехе трънския говор е много изра...
22.01.2012 22:17
хехе трънския говор е много изразителен бих казал!
Ми на изживяване са ...като прочетен вестник!:))))
цитирай
3. saadi - М.Глишев не е просто момче .
22.01.2012 23:19
Само трябва да излезе от "академичните" форумни рамки на наука.бг . Това е сайт с добър замисъл , но лошо изпълнение - както имаше един лаф (тюркски) навремето .
Аз , например , се плеснах неопределен брой пъти по челото , четейки изказвания в наука.бг - форум за физика . Не съм очаквал пишещите в сайт с такова име да са непризнати гении , но и не очаквах подобно невежество .
Относно трънския диалект : слушайки това изпълнение ,мога само да му се възхищавам и да се дивя на богатството на българския език :
http://www.youtube.com/watch?v=sKurLUYuGOU
цитирай
4. bulgarinut57 - ТРЪНСКА "ШВЕЙЦАРИЯ"
23.01.2012 00:18
Че стана дума за диалектни говори,
ако имаш време заслушай се в песнопението на
Великата ГЮРГА ПИНДЖУРОВА :

http://www.youtube.com/watch?v=ScpyonnTz3o&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=Y7sFosV9DYM
http://www.youtube.com/watch?v=QBH5vEFDUms&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=CeYmQ9B6pb8&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=aY8r7q_cYRs&feature=related

Е те' това нема да унищожат чифуноидите - хазароюдеи !!!
цитирай
5. apostapostoloff - Не само е задигнал
23.01.2012 06:19
текстовете ви, ами ги е продал на вестник "Преса" за цели 4000 лева!
цитирай
6. pontis - Остава да ни изпеете тракийска народна песен...
23.01.2012 08:45
Може и тя да е в оранжаво........ ама по-оранжаво, като оранжада.
цитирай
7. solinvictus - Само трябва да излезе от "а...
23.01.2012 10:02
saadi написа:
Само трябва да излезе от "академичните" форумни рамки на наука.бг . Това е сайт с добър замисъл , но лошо изпълнение - както имаше един лаф (тюркски) навремето .
Аз , например , се плеснах неопределен брой пъти по челото , четейки изказвания в наука.бг - форум за физика . Не съм очаквал пишещите в сайт с такова име да са непризнати гении , но и не очаквах подобно невежество .
Относно трънския диалект : слушайки това изпълнение ,мога само да му се възхищавам и да се дивя на богатството на българския език :
http://www.youtube.com/watch?v=sKurLUYuGOU


Mи това си е гадно ,ако е умен и го прави умишленно значи е подкован или иеологически или с пари,но обикновенно се натяга а го назначат някъде на службица ,я препоавател я некакъв ментор ...
Стават примерно доценти преписвайки някакви "канони" на бешевлиев и слагат за рецензори примерно преподавателя си за да земе и той някой леф.
Общо взето "наука" на ниско ниво ,те и за това не ги канят никъде!
цитирай
8. solinvictus - Че стана дума за диалектни говори, ...
23.01.2012 10:04
bulgarinut57 написа:
Че стана дума за диалектни говори,
ако имаш време заслушай се в песнопението на
Великата ГЮРГА ПИНДЖУРОВА :

http://www.youtube.com/watch?v=ScpyonnTz3o&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=Y7sFosV9DYM
http://www.youtube.com/watch?v=QBH5vEFDUms&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=CeYmQ9B6pb8&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=aY8r7q_cYRs&feature=related

Е те' това нема да унищожат чифуноидите - хазароюдеи !!!


Откъм фолклора и традициите турките са валат,ако има нещо общо то е късно ...примерно потурите ,шаяците,зурлите и т.н.
цитирай
9. solinvictus - текстовете ви, ами ги е продал на ...
23.01.2012 10:07
apostapostoloff написа:
текстовете ви, ами ги е продал на вестник "Преса" за цели 4000 лева!

Ами криза е ...те джурналиските като ги гледам по новините горките ...предстаям си тези дето пишат история хахаха кои текстове е краднал...ние ги пущаме за ползу народа ,а не е станал автохтон-турк хехехе
цитирай
10. solinvictus - Може и тя да е в оранжаво. . . . . . . . ама ...
23.01.2012 10:10
pontis написа:
Може и тя да е в оранжаво........ ама по-оранжаво, като оранжада.


Ако можех да пея щях да почна веднага Интернационала , и ако не ти аресва наранхата ,ще ти ги сменя в червеничко и някоя петолъчка да ти изрисувам ...така може и да го разбереш текста или да?
цитирай
11. bulgarinut57 - ЕЕЕЕЕЕЕееееее.....!
23.01.2012 10:13
"6. pontis - 08:45
Остава да ни изпеете тракийска народна песен...
Може и тя да е в оранжаво........ ама по-оранжаво, като оранжада."

Може ли такива приказки?!?!?
А иначе с очила, юрист, пише стихове, обича армията...
пък се ебава с нас !

Понтьо, лекачко с лебец.
цитирай
12. solinvictus - "6. pontis - 08:45 Остава да ...
23.01.2012 10:38
bulgarinut57 написа:
"6. pontis - 08:45
Остава да ни изпеете тракийска народна песен...
Може и тя да е в оранжаво........ ама по-оранжаво, като оранжада."

Може ли такива приказки?!?!?
А иначе с очила, юрист, пише стихове, обича армията...
пък се ебава с нас !

Понтьо, лекачко с лебец.


Ебава са с нас?...:))))) той иска само ена тракийска песен ,ей сега ще му намеря!
цитирай
13. pontis - Интернационала? става. Траките нали са интернационалисти?
23.01.2012 11:22
solinvictus написа:
pontis написа:
Може и тя да е в оранжаво........ ама по-оранжаво, като оранжада.


Ако можех да пея щях да почна веднага Интернационала , и ако не ти аресва наранхата ,ще ти ги сменя в червеничко и някоя петолъчка да ти изрисувам ...така може и да го разбереш текста или да?



да, да и петолъчката, всичко както си требе оно....
цитирай
14. pontis - Да бе, кви блъгари, кви пет леа.... Кво стаа с песнята?
23.01.2012 11:25
bulgarinut57 написа:
"6. pontis - 08:45
Остава да ни изпеете тракийска народна песен...
Може и тя да е в оранжаво........ ама по-оранжаво, като оранжада."

Може ли такива приказки?!?!?
А иначе с очила, юрист, пише стихове, обича армията...
пък се ебава с нас !

Понтьо, лекачко с лебец.

цитирай
15. анонимен - Каракачан
23.01.2012 11:51
Ами арно го е написал този Автор: мглишев
с бялото мастило. Личи си,умен човек.
Само истини е писал за тези презряни от народа маскари.
А кой е този чобан, дето го поправя с оранжевото мастило?
цитирай
16. solinvictus - Може и тя да е в оранжаво. . . . . . . . ама ...
23.01.2012 12:24
pontis написа:
solinvictus написа:
pontis написа:
Може и тя да е в оранжаво........ ама по-оранжаво, като оранжада.


Ако можех да пея щях да почна веднага Интернационала , и ако не ти аресва наранхата ,ще ти ги сменя в червеничко и някоя петолъчка да ти изрисувам ...така може и да го разбереш текста или да?



да, да и петолъчката, всичко както си требе оно....


http://www.youtube.com/watch?v=zhysAD6yXFE&feature=related

...и саветски фуражки :))))
цитирай
17. solinvictus - "6. pontis - 08:45 Остава да ...
23.01.2012 12:29
pontis написа:
bulgarinut57 написа:
"6. pontis - 08:45
Остава да ни изпеете тракийска народна песен...
Може и тя да е в оранжаво........ ама по-оранжаво, като оранжада."

Може ли такива приказки?!?!?
А иначе с очила, юрист, пише стихове, обича армията...
пък се ебава с нас !

Понтьо, лекачко с лебец.


ВЯРАТА И НАДЕЖДАТА НА БЪЛГАРИНА КЪМ РУСИЯ


Посвещава се на руския народ

Руский цар е на земята
най-велик, над всички пръв,
русците са наши братя,
наша плът и наша кръв.

Кат Русия няма втора
тъй могъща на света;
тя е нашата подпора,
тя е нашта висота!

Руска сила, руска воля,
руска кръв и руский пот
ще избавят от неволя
наший падналий народ.

Бог поддържа крепка мишца
и ръка спасителна;
той е вложил ней в десница
сабя отмъстителна.

Нам Русия е надежда,
руский цар е наший спас -
никой друг не ни поглежда,
не помисля зарад нас.

Немци, френци, англичани
наши са враждебници,
дружни с нашите тирани,
с нашите изедници.

Спекуланти са омразни -
интерес им покажи,
че да виж дела проказни
и чифутски в тях лъжи.

Род и вяра е идея
за Русия най-света;
нейний подвиг е за нея -
благородна й целта.

Със Русия днес съгласни
да застанем брат до брат
и да станем сопричастни
в този неин подвиг свят.

Долу всички спекуланти,
да сломи се техний рог;
да смирят ся интриганти,
да живее руский бог!
цитирай
18. solinvictus - А кой е този чобан, дето го поправя ...
23.01.2012 12:30
анонимен написа:

А кой е този чобан, дето го поправя с оранжевото мастило?

Непобедимото Слънце!

http://4.bp.blogspot.com/_CULfDo8YCm8/R5H1lItEf8I/AAAAAAAAAXc/Hxw28Wr-mzk/s400/HPIM9347.JPG
цитирай
19. bozman - То е стара работа това на Глишевс...
23.01.2012 13:00
То е стара работа това на Глишевския, Сол, той си е глупаво момче, което означава че е подходящ да Денан на ИФ. Намали ги малко тези светещи цветове бе прител, че ми изтекоха очите. Ако обичаш :)
цитирай
20. анонимен - Braun
23.01.2012 13:32
интересно е, че с този разбор си потвърдил всяка дума, казана от опонента ти. всеки параграф започваш с квалификации като "глупост", вместо да представиш доказателство. точно това се има пред вид, когато някой каже, че ви липсва академизъм. Казваш: "Това е тъпо твърдение на олигофрен, който само може да бръщоли глупава пропаганда", след което, по-долу коментираш за личните нападки. ами то няма нужда от коментар, тъй като ти напълно го потвърждаваш. колкото до правописни грешки, интервал пред препинателен знак и повреден (?) клавиш Д, текста онагледява положението. и това е разбираем резултат от липсата на академизъм.
цитирай
21. solinvictus - То е стара работа това на Глишевс...
23.01.2012 13:33
bozman написа:
То е стара работа това на Глишевския, Сол, той си е глупаво момче, което означава че е подходящ да Денан на ИФ. Намали ги малко тези светещи цветове бе прител, че ми изтекоха очите. Ако обичаш :)


Така добре ли е Боцман?:))))))
цитирай
22. solinvictus - интересно е, че с този разбор си п...
23.01.2012 13:48
анонимен написа:
интересно е, че с този разбор си потвърдил всяка дума, казана от опонента ти. всеки параграф започваш с квалификации като "глупост", вместо да представиш доказателство. точно това се има пред вид, когато някой каже, че ви липсва академизъм. Казваш: "Това е тъпо твърдение на олигофрен, който само може да бръщоли глупава пропаганда", след което, по-долу коментираш за личните нападки. ами то няма нужда от коментар, тъй като ти напълно го потвърждаваш. колкото до правописни грешки, интервал пред препинателен знак и повреден (?) клавиш Д, текста онагледява положението. и това е разбираем резултат от липсата на академизъм.

Академизъм във фактите липсва на защитниците на теорията ,че българите са турки по своя произход.
И такива екземпляри като глишев не са доказали нищо за да правят такива разбори.



цитирай
23. rustam - Това ли са "убедителните" ти аргументи
23.01.2012 13:55
спряма Глишев? Да го наричаш "глупак","папагал", "олигофрен?"

Ами само като погледне човеик ругатните ти и нЕкои от коментарите, и му е достатъчно да си изясни колко е прав човекът поне в едно нещо със сигурност. Навсякъде ви се привиждат заговори. Кеф ти туркски, кеф ти юдейо-хазарски.

"Слънчев" глупако, дрънкаш общи приказки. Без един сериозен пример спрямо казаното от Глишев.
цитирай
24. анонимен - Braun
23.01.2012 14:08
solinvictus написа:
анонимен написа:
интересно е, че с този разбор си потвърдил всяка дума, казана от опонента ти. всеки параграф започваш с квалификации като "глупост", вместо да представиш доказателство. точно това се има пред вид, когато някой каже, че ви липсва академизъм. Казваш: "Това е тъпо твърдение на олигофрен, който само може да бръщоли глупава пропаганда", след което, по-долу коментираш за личните нападки. ами то няма нужда от коментар, тъй като ти напълно го потвърждаваш. колкото до правописни грешки, интервал пред препинателен знак и повреден (?) клавиш Д, текста онагледява положението. и това е разбираем резултат от липсата на академизъм.

Академизъм във фактите липсва на защитниците на теорията ,че българите са турки по своя произход.
И такива екземпляри като глишев не са доказали нищо за да правят такива разбори.




липсва ти академизъм във воденето на спор, в излаганет на теория и в опитите за оборването на такава. и академизъм в изказа, в логиката на мисълта. какво искаш да докажеш и как. вероятно в спор на живо, ти си най-гръмогласния, вярващ, че децибелите също са аргумент - мъжки вариант на Руслана каква беше (не знам как се сетих за нея), дългоноса дрезгава простачка, подредена в едно с журналисти, да прави анализ на реалити шоа. Милен Цветков я разрева, но нито една жена не можа да я надвика.
цитирай
25. bulgarinut57 - ОТНОСНО 24. анонимен - Braun
23.01.2012 15:19
Braun, ти пиличка за ноктенца ли си или епи-лайди ?
цитирай
26. анонимен - Каракачан-18. solinvictus - А кой е този чобан, дето го поправя ...
23.01.2012 15:57

Непобедимото Слънце?
Кво непобедимо слънце.кви 5 стинки- чобан?
Сол,сол,сол...,Ъ...,Ахааа, я чакай,чакай -ти не си ли
Солташака на боцмана?


цитирай
27. solinvictus - спряма Глишев? Да го наричаш &qu...
23.01.2012 16:56
rustam написа:
спряма Глишев? Да го наричаш "глупак","папагал", "олигофрен?"

Ами само като погледне човеик ругатните ти и нЕкои от коментарите, и му е достатъчно да си изясни колко е прав човекът поне в едно нещо със сигурност. Навсякъде ви се привиждат заговори. Кеф ти туркски, кеф ти юдейо-хазарски.

"Слънчев" глупако, дрънкаш общи приказки. Без един сериозен пример спрямо казаното от Глишев.


Казаното от глишеф е част от пропагандата на тъпия пантуркизъм ,какви примери да ти давам?-ти си обикновена куха лейка!
Примери трябва да даде глишеф ,а не да говори ала нгро...ей тъй на чаша кумус!
Ти кат си отворен защити го ,ти дай примери за тези глишевски умнотии(той твърди ,че българите са турки по произход)
цитирай
28. solinvictus - липсва ти академизъм във воде...
23.01.2012 16:58
анонимен написа:

липсва ти академизъм във воденето на спор, в излаганет на теория и в опитите за оборването на такава. и академизъм в изказа, в логиката на мисълта. какво искаш да докажеш и как. вероятно в спор на живо, ти си най-гръмогласния, вярващ, че децибелите също са аргумент - мъжки вариант на Руслана каква беше (не знам как се сетих за нея), дългоноса дрезгава простачка, подредена в едно с журналисти, да прави анализ на реалити шоа. Милен Цветков я разрева, но нито една жена не можа да я надвика.

В момента няма спор!
Този текст на глишеф беше копиран в разговор и то преднамерено.А това е моя коментар към въпросния пасквил, къде виждаш спор?
цитирай
29. panazea - Привет , Соле !
23.01.2012 19:06
Честита ти година на Водния Дракон !
Той носи справедливостта в сърцето си !
Със стихиите ще измие всяка тиня !
цитирай
30. dolsineq - Щом толкова много мастило е изхабил ...
23.01.2012 21:44
Щом толкова много мастило е изхабил Глишеф, значи на някой наистина му пари под крачетата... Много на "висок" стил се коментира тук, завидях и за трънския диалект.....:)
цитирай
31. solinvictus - Честита ти година на Водния Дракон ...
23.01.2012 21:45
panazea написа:
Честита ти година на Водния Дракон !
Той носи справедливостта в сърцето си !
Със стихиите ще измие всяка тиня !

За много години,бъди здрава!
цитирай
32. solinvictus - Щом толкова много мастило е изхабил ...
23.01.2012 21:51
dolsineq написа:
Щом толкова много мастило е изхабил Глишеф, значи на някой наистина му пари под крачетата... Много на "висок" стил се коментира тук, завидях и за трънския диалект.....:)

Висок и академичен ,ако искаш мога да ти копирам изказвания и мисли на така наречените "академици" ... и как ги цитират!
Глишев го цитират като ,че ли е казал нещо умно!
цитирай
33. анонимен - Хипократ
23.01.2012 23:02
Само АSPIRIN XXXL е панацеята за профилаксис от крайно опасно заразната
епидемия, наречена афтохтонизъм.
Само в краен случай, трябва да се прибегне до хирургическа намеса със скалпел за отстраняване на тумора от поразените части на тялото.
цитирай
34. solinvictus - Профилаксиса на малакисите, ту...
24.01.2012 00:04
Профилаксиса на малакисите,туркутите и техните клонинги са обречени на забвение!Мухлясалите теории са за бунището на историята ,просто е за разбирание дори и за туркутите.Всъщност се вижда пропагандата с която сте се накълвали!

http://portal-bg1.ning.com/profiles/blogs/4155162:BlogPost:118222
цитирай
35. get - - Първа Глишевска глупост !!
24.01.2012 00:12
А)Основното автохтонистко убеждение е, че българите са генетично, езиково и културно-исторически потомци и наследници на античните траки.
- Не се целим в траките а в нещо много по-старо, отпреди появата на гърците по тези земи !!?
Б) Втората: "Повечето автохтонисти са убедени, че славянско нашествие в ВІ-ВІІ в." - Просто няма такова население към визираният от него период, което се самоназовава така - Но това не му пречи, да го използва в доказите си !!
В) Трета: " ... смятат езикознанието като наука за несъстоятелно и средновековните източници за фалшификати." - Смятам, че езикознанието е основно определящо, и липсващо ми, специално на мен ... но това не ми пречи например да изведа ... негръцката, частица на база която, се създава "гръцката" дума за провлак "Херсонес" ТЯ Е ОТ НЕГРЪЦКИ ПРОИЗХОД, КАКТО И ... лично име Дедал, Аракс, Атина, Персефона, Афродита ... прилагелни - "таласа" съществителни ... и т.н. и т.н.
Аман от празни наукообразни брътвежи ... изречени от комплексирано човече с менторски тон ... Който в цялото си произведение НЕ КАЗВА НИЩО СВОЕ а си позволява да критикува безадресно и безидейно ... Е-е-е това ако е пример за учЕност, то в сравнение с М.Глишев аз да ще съм Академик ... кандидат за "нобелов лауреат":)) - Що си губите времето с простотиите му ... изречени в някакъв псевдонаучен ... претенциозен стил ??!
цитирай
36. анонимен - Braun
24.01.2012 10:03
пфууу ама всички автохтомисти ли сте толкова неграмотни! всяка запетая - на грешно място. стил или грешка?
и не е проблем да не казваш нищо свое, стига да цитираш онова, което си струва и да стъпваш на основа, която не се клати.
Тези претенции всеки да каже нещо свое, доведоха до хауса в образованието. и в средите на химиците вероятно има несъгласие, но не сяда всеки химик да пише Менделеева таблица.
цитирай
37. solinvictus - пфууу ама всички автохтомисти ли ...
24.01.2012 11:25
анонимен написа:
пфууу ама всички автохтомисти ли сте толкова неграмотни! всяка запетая - на грешно място. стил или грешка?
и не е проблем да не казваш нищо свое, стига да цитираш онова, което си струва и да стъпваш на основа, която не се клати.
Тези претенции всеки да каже нещо свое, доведоха до хауса в образованието. и в средите на химиците вероятно има несъгласие, но не сяда всеки химик да пише Менделеева таблица.


Mи на вас туркофилите ви е сбъркан монумента.Ето какъв глупав пример даваш с химията.Такива са им заключенията и на мастите учьони.Не може една наука да няма развитие 100 г и папгалите да не могат да я променят!Това е закостенялост и олигофрения или служене на други...чужди интереси!
Претенциите на хората са ,че историята като наука се управлява от една шепа фамилии узурпирала "истината" и сега се бори със секакви методи да остане още...но отиването им на бунището е сигурно!

След като даваш такива примери я се пробвай с това умозаключение на глишевия:

Автохтонистите обикновено не познават най-новата историческа и археологическа литература на специалистите и се борят с твърдения отпреди двайсетина-трийсет години.

Дай пример за ново историческо и археологическо твърдение на казионен историк?

п.п. не знам къде да ги слагам запетайките ...
цитирай
38. анонимен - Хипократ
24.01.2012 11:52
35. get и 37. solinvictus
2 нагледни примера за генетично увредени уроди.



цитирай
39. solinvictus - Хипократ ти малакия ли си?. . . виж ...
24.01.2012 12:39
Хипократ ти малакия ли си? ...виж твоя приятел @braun какво казва :

...липсва ти академизъм във воденето на спор, в излаганет на теория и в опитите за оборването на такава. и академизъм в изказа, в логиката на мисълта. какво искаш да докажеш и как.....

ако си грамотен и разбираш написаното ,реагирай!
цитирай
40. get - - Хм, "приятелю" с име Хипократ ... дословно вероятно ... звучащо, като ...
24.01.2012 19:01
... индианско инициационно име "Говорещият Кон" ? - Какво искаш да кажеш ?
анонимен написа:
35. get и 37. solinvictus
2 нагледни примера за генетично увредени уроди.



- Едно време е имало Изпитание - Съд божий !! ... Така че, ай да се пробваме според правилата на този "съд" ДА ИЗЯСНИМ ПРАВОТАТА СИ ??
- Защо ? - Защото, като ви гледам доводите и стил на изразяване, вие най-малко сте този, който може да спори по разглежданите проблеми ?!!

цитирай
41. solinvictus - Aз преди си мислих, че са някои от...
24.01.2012 19:15
Aз преди си мислих ,че са някои отделни екземпляри ,но както виждаш турците си действат.Направили са се на блгари ,че и ръсещи култура ...madre mia por Dios!!!
И най ми е смешен глишевия когато ми говори за българска литература и как я оценял и как не виждал нищо ,за разлика примерно у германската или там някоя си ...за турската не споменава де!
цитирай
42. demograph - Благодаря
26.01.2012 01:22
Отменихте ме в намерението ми да громя тъпотиите на мъГлишев, който и на мен е копипействал същите глупости, под формата на коментар с дължината на дисертация съставена от лозунги за защита в съветския съюз...
Само генетичното проучване с 50-тте % тракийски гени у българите прави от всичките му блеяния глупав хленч.
Само едно още.
Късият мисловен хоризонт изигрзва на мъГлишев гадна шега. Колкото по-дълбоко се ровят македонците македонисти - токова по-отчетлив става българският им произход и историческа съдба..
На МЪгЛИШЕВ МУ Е КОФТИ, ЧЕ С РАЗГРОМА НА ДОШЛЯШКИТЕ МУ ГЛУПОСТИ македонеещите се няма да могат да цитират и да крещят лозунга на ГлУШКО "Бугари вървете си в Монголия"
цитирай
43. solinvictus - Ми аз го бях забравил тоя папагал, ...
26.01.2012 02:01
Ми аз го бях забравил тоя папагал ,ама некой от свитата му копира този бъркоч от умности ,които е писал преди време .
Те са едни и същи ...но преди ги бях чел в едни туркски форуми дето ги направиха на маймуни,но ...
Според мен трябва да им се отговаря на глупостите и да се бутат напред в публиката ,щото те дейстават подмолно!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: solinvictus
Категория: История
Прочетен: 1494974
Постинги: 259
Коментари: 5363
Гласове: 5370